Opiskelija osaa määritellä kestävään ja vastuulliseen palveluliiketoimintaan liittyviä käsitteitä. Opiskelija tunnistaa asiakaskokemukseen ja hyvinvointiin liittyvät käsitteet.
Opiskelija tuntee muotoiluajattelun ja sen menetelmiä restonomin näkökulmasta.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna. Opiskelija osaa tarkastella ja arvioida asioita omasta näkökulmastaan ja ottaen vastuun omasta suoriutumisestaan.
Opiskelija osaa jäsentää kestävään ja vastuulliseen liiketoimintaan liittyviä käsitteiden välisiä suhteita. Opiskelija osaa selittää asiakaskokemukseen ja hyvinvointiin liittyvät käsitteet yhdistäen ne palvelutoimintaan.
Opiskelija osaa soveltaa muotoiluajattelua ja valita sopivia menetelmiä sekä perustella valintojaan palvelutoiminnan ongelmien ratkaisemiseksi.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuen tiimin toimintaan kehittäen vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija ymmärtää kestävän ja vastuullisen hyvinvointia korostavan palveluliiketoiminnan kokonaisuuksia.
Opiskelija tunnistaa kestävyyden, hyvinvoinnin ja asiakaskokemuksen välisiä suhteita.
Opiskelija osaa analysoida ja vertailla asiakkaan kokemusta ja hyvinvoinnin luomista palvelutoiminnassa.
Opiskelija osaa arvioida erilaisia toimintatapoja ja ratkaisuvaihtoehtoja luodessaan uudenlaista hyvinvointia tuottavaa palvelua.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti kehittäen omaa sekä tiimin vuorovaikutusta. Opiskelija osaa reflektoida omaa ja muiden työskentelyä.
Tuija Ylä-Viteli
Opintojakson aikana opettajien vinkit lähdemateriaaleista - lähdemateriaalia Moodlessa.
Vieraanvaraisuuteen, asiakaskokemukseen, hyvinvointiin ja kestävyyteen sekä palvelumuotoiluun liittyvä kirjallisuus ja digitaaliset lähteet.
Opiskelijat tekevät myös itse tiedonhankintaa.
Luennot - viikon teeman mukaiset luennot maanantaisin
Harjoitustehtävät - viikon teeman mukaan (tiedonhakua, käsikirjan tekoa Moodleen, paneelikeskustelu)
Tiimien ohjaus - viikon teeman mukaisesti
Yritysprojekti toimeksiantona - palvelumuotoilun soveltaminen käytäntöön tuplatimanttimallin mukaisesti (asiakasymmärrys, määrittely, ideointi ja mallinnus)
40% arvosanasta tulee alkuviikoille sijoittuvasta käsikirjasto-osuudesta, jossa on sekä yksilö- että tiimipanos (asteikko 0-5)
60% arvosanasta tulee viidelle viimeiselle viikolle sijoittuvasta palvelumuotoiluosuudesta, jossa tiimi arvioi ja mallintaa toimeksiantoon liittyvän palvelun. Lisäksi tähän osuuteen kuuluu itse- ja vertaisarviointi, joka tehdään yksilönä (asteikko 0-5)
Suomi
22.08.2022 - 13.10.2022
09.06.2022 - 19.08.2022
5 op
22RESTO
Tuija Ylä-Viteli, Mika Kylänen
Opintojakson toteutus 22.8-13.10. 2022
maanantaisin klo 12.30-16.00 luentomaanantait (lähiopetus TAMK)
tiistaisin klo 12.30-16.00 tiimityötiistait (tiimien työskentely itsenäisesti, lähityöskentelyyn varattu tilat TAMK)
torstaisin klo 9.00-11.00 sparraustorstait, tiimien ohjausta (etänä Zoomin välityksellä - myöhemmin vahvistuu, mitkä ohjauskerrat ovat TAMKilla lähi)
Restonomi
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
TAMK Pääkampus
3 op
2 op
0-5
AHOT-osaamisen näyttö.
Jos opiskelijalla on aikaisempaa osaamista opintojakson osaamistavoitteiden mukaan, niin opiskelija tekee hakemuksen Hyvähot-järjestelmään 18.8 mennessä. Jos opiskelija hyväksytään AHOT-osaamisen näyttöön, saa hän erilliset ohjeet.
Opintojaksototeutuksella sovelletaan palvelumuotoilua toimeksiannon mukaiseen yritysprojektiin.
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Vaaditut yksilö- ja tiimitehtävät on suoritettava opintojakson aikataulun puitteissa.
Opintojakson laajuus 5 op.
1 op = 27h opiskelijan työtä
5 op = 135h opiskelijan työtä
Yhteinen kontaktiopetus ja ohjauskerrat = 48 h
Opiskelijan itsenäinen työskentely ja työskentely tiimin kanssa= 87h
vko 34 Opintojakson toteutuksen esittely 22.8., tiimiytyminen, orientointiluennot (INFO)
vko 35 Vieraanvaraisuus ja asiakaskokemus
vko 36 Hyvinvointia kestävästi
vko 37-41 YRITYSTOIMEKSIANTO, PALVELUMUOTOILUN SOVELTAMINEN:
vko 37-38 Asiakasymmärryksen hankinta
vko 39 Kiteytys
vko 40 Ideointi
vko 41 Palvelun mallinnus, tiivistys ja esitys toimeksiantajalle 11.10.