•   Gastronominen listasuunnittelu 8T00EV82-3004 23.08.2021-15.10.2021  5 op  (20RESTO) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija
    - osaa suunnitella liikeidean mukaisia ruoka- ja juomalistoja
    - osaa hyödyntää kone- ja laiteteknologiaa liiketoiminnassa tarkoituksenmukaisesti
    - osaa suunnitella ja johtaa tapahtuma- ja tilaustarjoiluprosessia
    Opintojakson sisältö
    Sisältö
    - KENELLE ruoka- ja juomalistoja suunnitellaan?
    - MITÄ suunnittelussa on huomioitava?
    - MITEN tapahtumat ja tilaisuudet toteutetaan?
    Arviointikriteerit
    Tyydyttävä

    Tunnistaa erilaiset liikeideat ja listasuunnittelun pääperiaatteet.

    Suoriutuu ohjatusti gastronomiapainotteisten tapahtumien ja tilaisuuksien suunnittelusta ja toteuttamisesta.

    Osaa käyttää valittuja raaka-aineita koneita ja laitteita hyödyntäen, mutta ei osaa perustella valintojaan.

    Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi asioita pääosin omasta näkökulmastaan. Tunnistaa ergonomian ja työturvallisuuden merkityksen koneiden ja laitteiden käytössä. Ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan.

    Hyvä

    Jäsentää liikeidean merkityksen suhteessa listasuunnittelun periaatteisiin.

    Osaa suunnitella ja toteuttaa gastronomiapainotteisia tapahtumia ja tilaisuuksia perustellen omat valintansa.

    Osaa käyttää raaka-aineita ja menetelmiä kone- ja laiteteknologian huomioiden.

    Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ergonomia ja työturvallisuus huomioiden sekä on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi ryhmän toimintaan.

    Kiitettävä

    Ymmärtää kokonaisvaltaisesti liikeidean merkityksen listasuunnittelussa.

    Osaa suunnitella ja johtaa gastronomiapainotteisia tapahtumia ja tilaisuuksia, arvioiden ja yhdistellen erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

    Osaa valita oikeat raaka-aineet ja menetelmät kone- ja laiteteknologian huomioiden.

    Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä työyhteisön kehittämiseen vastuullisesti. Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa yhteisön ja alan vaatimukset huomioiden.

    Hyväksytty/Hylätty

    Joku tehtävä tai suoritus puuttuu.


    Vastuuhenkilön nimi

    Arja Luiro

    Kirjallisuus

    Berglund, J., Rinta-Huumo, A. & Vahtera, A. 2011. Ruoasta viiniin. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.
    Joutjärvi, M. & Nuutila, J. 2005. Ruokasanasto. Helsinki: WSOY.
    Määttälä, S., Nuutila, J. & Saranpää, T. 2008. Juhlapalvelu, suunnittele ja toteuta. Helsinki: WSOY.
    Pakarinen, L., Kekäläinen S. & Pasanen, R. 2011. Viinit. Yhdistä ruoka ja juoma. Readme.fi. Hämeenlinna: Kariston Kirjapaino Oy.
    Rauha-Puntalo, S. 2019. Suomalaisen ruokakulttuurin kehitys sadan vuoden aikana. http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201904296401
    Salmi, M. 2017. Olut! Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.
    Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.

    Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

    Luennot, lähi- ja etäopetus (Zoom)
    Tehtävät
    Käytännön harjoitukset
    Tentti

    Arviointimenetelmät (toteutus) ja kriteerit (opintojakso)

    Liikeidealähtöinen listasuunnittelu -tiimitehtävä (0-5, 30 %)
    - arvoinnissa käytetään opintojakson arviointikriteereitä
    Ammatillinen osallistuminen (0-5, 40 %)
    Ammatillisen osallistumisen arvioinnissa huomioidaan seuraavat tekijät:
    palveluasenne, ”hospitality”
    aktiivinen osallistuminen lähi-/etäopetukseen
    sitoutuminen tiimityöskentelyyn
    valmius ja joustavuus muuttuvissa tilanteissa
    esiintyminen ja toiminta eri verkostoissa
    poissaolot, myöhästymiset (etä-/tiimityö)
    opponointi
    Tentti (0-5, 30 %)

    Opetuskielet

    Suomi

    Ajoitus

    23.08.2021 - 15.10.2021

    Ilmoittautumisaika

    29.04.2021 - 20.08.2021

    Opintopisteet

    5 op

    Ryhmä(t)

    20RESTO

    Paikkoja

    0 - 50

    Opettaja(t)

    Arja Luiro

    Vastuuyksikkö

    Restonomi

    Koulutusohjelma(t)

    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

    Toimipiste

    TAMK Pääkampus

    T&K osuus

    3 op

    Virtuaaliosuus

    3 op

    Arviointiasteikko

    0-5

    Valinnaiset suoritustavat

    AHOT -osaamisen näytön hakemus Hyvähot-järjestelmään viimeistään 13.8.2021
    AHOT-osaamisen näyttö 16.8.2021

    Tenttien ajankohdat

    Tentti torstai 30.9. klo 8-10 (CS, oma kone mukaan)
    Uusintatentti torstai 14.10. klo 14-16 (oma kone mukaan)

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    5 op = 135 h opiskelijan työtä

    Sisällön jaksotus

    Lähi-/etäopetus 1. periodissa keskiviikkoisin klo 11-16 ja torstaisin klo 8-14. Opintojakson sisältö tarkentuu aloituskerralla.

    VIIKKO 34
    Keskiviikko 25.8. klo 12–16 G00-10 auditorio: Tuutoriasiat, kesäkuulumiset ja opintojakson aloitus
    Torstai 26.8. klo 8–14 B2-25

    VIIKKO 35
    Keskiviikko 1.9. klo 11–16
    Torstai 2.9. klo 8–14 CS

    VIIKKO 36
    Keskiviikko 8.9. klo 11–16, Zoom
    Torstai 9.9. klo 8–14 ap Zoom, ip Teams

    VIIKKO 37
    Keskiviikko 15.9. klo 11–16 CS
    Torstai 16.9. klo 8–14 CS

    VIIKKO 38
    Keskiviikko 22.9. klo 11–16 CS
    Torstai 23.9. klo 8–14 CS

    VIIKKO 39
    Keskiviikko 29.9. klo 11–16 Zoom
    Torstai 30.9. klo 8–14 CS, 8–10 tentti (oma kone mukaan), 11–14 jatkuu

    VIIKKO 40
    Keskiviikko 6.10. klo 11–16 CS
    Torstai 7.10. klo 8–16 CS

    VIIKKO 41
    Keskiviikko 13.10. 11–16 Zoom
    Torstai 14.10. klo 8–14 Zoom