Opiskelija nimeää omaa toimintaansa ohjaavia vierianalytiikan suosituksia, standardeja ja laatutavoitteita. Opiskelija osaa määritellä käytettyjen vierilaitteiden käyttöalueita ja toimintaperiaatteita. Opiskelija osaa ohjatusti testata käytössä olevien vierilaitteiden toimintaa ja määritysmenetelmiä. Hän osaa ohjatusti verrata eri menetelmillä, eri näytemuodoista ja eri käsittelytavoilla saamiaan arvoja ja tehdä niistä yksinkertaisia johtopäätöksiä menetelmien välillä. Opiskelija osaa toimia moniammatillisessa ryhmässä ja tunnistaa oman roolinsa vierianalytiikan prosesseissa. Osaa nimetä terveysteknologian eri ulottuvuuksia ja sovelluksia kliinisessä laboratoriotoiminnassa.
Opiskelija soveltaa omaan toimintaansa vierianalytiikkaa ohjaavia suosituksia, standardeja ja laatutavoitteita. Opiskelija osaa selittää yleisimmät vierianalytiikassa käytetyt menetelmät ja opintojaksolla käsiteltyjen vieritestilaitteiden mittaus- ja toimintaperiaatteita. Opiskelija osaa ohjeistettuna käyttää, huoltaa ja testata käytössä olevia vierilaitteita, niiden toimintaa ja määritysmenetelmiä. Hän osaa verrata eri menetelmillä, eri näytemuodoista ja eri käsittelytavoilla saamiaan arvoja ja tehdä niistä yksinkertaisia johtopäätöksiä menetelmien välillä. Opiskelija osaa toimia moniammatillisessa ryhmässä ja ottaen vastuun oman toiminnan lisäksi myös moniammatillisen ryhmän toiminnasta. Tuntee terveysteknologian eri ulottuvuuksia ja pohtii niiden soveltamista kliiniseen laboratoriotoimintaan.
Opiskelija soveltaa omaan toimintaansa vierianalytiikkaa ohjaavia suosituksia, standardeja ja laatutavoitteita ja osaa perustella toimintaansa. Opiskelija osaa laaja-alaisesti kuvata vierianalytiikassa käytettyjä menetelmiä ja opintojaksolla käsiteltyjen vieritestilaitteiden mittaus- ja toimintaperiaatteita. Opiskelija osaa itseohjautuvasti ohjeiden avulla käyttää, huoltaa ja testata käytössä olevia vierilaitteita, niiden toimintaa ja määritysmenetelmiä. Hän osaa verrata ja analysoida eri menetelmillä, eri näytemuodoista ja eri käsittelytavoilla saamiaan arvoja ja tehdä niistä yksinkertaisia johtopäätöksiä menetelmien välillä. Opiskelija osaa toimia moniammatillisessa ryhmässä joustavasti, ottaen vastuun oman toiminnan lisäksi myös moniammatillisen ryhmän toiminnasta. Ymmärtää terveysteknologian eri ulottuvuuksia ja osaa soveltaa terveysteknologiaa kliinisessä laboratoriotoiminnassa.
Kirsi Mansikkamäki
Opettajan antama materiaali tallennettu Moodleen.
Oppiportin tietoturvaa käsittelevät verkkokurssit ja niihin liittyvät testit
Luennot, pienryhmätyöskentely., terveysteknologia oppimispäiväkirjan
Terveysteknologia syksy2022
Jukka-Pekka Pirhonen - Lehtori Terveysteknologia, opetus 1op
Marjo Tienari - Tuntiopettaja SoteVirtual Lab -terveysteknologia, pienryhmätyöskentely 4h/ ryhmä.
Ulla Kähkönen, tietosuojatestit ja oppimispäiväkirjan arviointi
Suomi
01.08.2021 - 16.12.2022
03.05.2021 - 10.11.2021
5 op
21BA
R 1 (Koko: 14. Avoin amk: 0.)
R 2 (Koko: 14. Avoin amk: 0.)
R 3 (Koko: 14. Avoin amk: 0.)
R 4 (Koko: 14. Avoin amk: 0.)
Pienryhmä I (Koko: 0. Avoin amk: 0.)
Pienryhmä II (Koko: 0. Avoin amk: 0.)
Pienryhmä III (Koko: 0. Avoin amk: 0.)
Jukka-Pekka Pirhonen, Ulla Kähkönen, Marjo Tienari, Siru Suoniemi
Bioanalyytikko
Bioanalyytikon tutkinto-ohjelma
TAMK Pääkampus
0-5
ei ole
Teoriaosuus tentitään EXAM:ssa joulukuussa 2021.
Syyslukukausi 2021 1,5 op. Teoriaopetus luennot ja itsenäinen työskentely.
Kevätlukukausi 2022 1,5 op. Koestukset ja näytteenotot.
Työohjeiden opiskelu ennen harjoitustuntia itsenäisesti.
Syksy 2022 ( tämä toteutuksen osa vielä suunnitteluvaiheessa 10.5.22/uk)
Luennot ja niihin liittyvät aktiviteetit 1 op
Harjoitukset ja niihin liittyvät tehtävät / aktiviteetit 0.5 op 4h SoteVirtual Lab
Oppimispäiväkirjan kirjoitus ja kurssiin liittyvät tehtävät 0,5 op
ks. toteutuksen tiedot