Opiskelija tuntee tekoälyn yleisesti. Opiskelija osaa hyödyntää ohjatusti joitakin läpikäytyjä tekoälyyn liittyviä teknologioita. Opiskelija kykenee tunnistamaan eräitä sovellusalueita, johon tekoäly sopii.
Opiskelija tuntee tekoälyn ja sen keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa hyödyntää osaa kurssilla läpikäytyjä tekoälyyn liittyviä teknologioita. Opiskelija kykenee tunnistamaan tekoälyn käyttömahdollisuuksia eri sovellusalueilla.
Opiskelija tuntee tekoälyn ja sen keskeiset käsitteet monipuolisesti. Opiskelija osaa hyödyntää luovasti keskeisimpiä läpikäytyjä tekoälyyn liittyviä teknologioita. Opiskelija kykenee arvioimaan erinomaisesti tekoälyn hyödyntämismahdollisuudet eri sovellusalueilla.
Ossi Nykänen
Materiaali moodlessa, sisältäen linkkejä aihepiirin englanninkieliseen aineistoon (mm. työkalujen ohjeet ja dokumentaatio).Täydentävänä lisämateriaalina kirja Ertel, W., (2011). Introduction to Artificial Intelligence. Springer. (Saatavilla verkossa TUNI-kirjastosta, ks. Moodle-kurssi)
Kurssiin sisältyy oppimistehtävinä opetusviikkojen johdantoesityksiin ja teemoihin littyviä harjoituksia sekä suurempi harjoitustyö. Aikataulut, ohjeistus, aineistot ja tehtävien palautus Moodlessa.
Kurssin arvosana määräytyy harjoituksista ja harjoitustyöstä kerättävien suorituspisteiden perusteella. Läpäisyyn ja arvosanaan 1 vaaditaan vähintään 30% pisteistä, maksimiarvosanaan vähintään 90% pisteistä (muut arvosanat lineaarisesti tältä väliltä).
Suomi
01.08.2022 - 31.12.2022
02.07.2022 - 04.09.2022
5 op
22YDT
Ossi Nykänen
Dataosaaminen ja tekoäly YAMK
Dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma
TAMK Pääkampus
0-5
Ei tenttiä.
Intensiivisiä kontaktiopetuspäiviä (etäopetus) ja näihin liittyviä harjoituksia, joista osa on tarkoitus tehdä itseopiskeluna. Ks. kurssin aikataulu.
Alle 30% harjoitustehtävistä tehty.
Opiskelija tuntee tekoälyn perusteet ja osaa välttävästi toteuttaa pieniä tekoälysovelluksia.
Harjoitustehtävistä tehty vähintään 30%, vähintään minimivaatimukset täyttävä ryhmätyö palautettu/esitetty.
Opiskelija tuntee tekoälyn perusteet, ja osaa suunnitella ja toteuttaa pieniä tekoälysovelluksia. Opiskelijalla on hyvä käsitys tekoälyn osa-alueista.
Harjoitustehtävistä tehty vähintään 60%, hyvä ryhmätyö palautettu/esitetty,
Opiskelija tuntee tekoälyn perusteet, ja osaa suunnitella ja toteuttaa pieniä tekoälysovelluksia. Opiskelijalla on hyvä käsitys tekoälyn osa-alueista ja hän pystyy oma-aloitteisesti ja kriittisesti arvioimaan eri perusmenetelmien soveltuvuutta yksinertaisten ongelmien ratkaisuun.
Harjoitustehtävistä tehty vähintään 90%, kiitettävä ryhmätyö palautettu/esitetty,