•   Projektityöskentelyn perusteet 5N00EO01-3002 01.08.2021-15.12.2021  2 op  (21LATEMM) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa projektin hallinnan käsitteistön ja yleiset toimintatavat. Opiskelija osaa analysoida laboratoriossa toteutettuja projekteja. Opiskelija osaa suunnitella ja laatia projektisuunnitelman ( sis. resursointi, aikataulutus, viestintä, raportointi), joka liittyy teollisuuden tuotanto- ja/tai tuotekehitysprojektiin.
    Opintojakson sisältö
    Opiskelija osaa
    - projektin hallinnan käsitteistön ja yleiset toimintatavat
    - osaa analysoida toteutettuja projekteja
    - osaa suunnitella ja laatia projektisuunnitelman, joka liittyy teollisuuden tuotanto- ja/tai tuotekehitysprojektiin.
    - osaa tarkastella projektien toteuttamista laatunäkökulmasta
    Arviointikriteerit
    Tyydyttävä

    Opiskelija osaa tunnistaa projektitoiminnan tärkeimmät periaatteet, peruskäsitteistön ja työkalut. Opiskelija on vain jonkin verran motivoitunut, ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan sekä antaa ja vastaanottaa palautetta.

    Hyvä

    Opiskelija tuntee hyvin projektitoiminnan tärkeimmät periaatteet, peruskäsitteistön ja työkalut, sekä kykenee perustelemaan ja soveltamaan oppimaansa. Opiskelija on selvästi motivoitunut, ottaa vastuuta omasta suoriutumisesta sekä osaa rakentavasti antaa ja vastaanottaa palautetta.

    Kiitettävä

    Opiskelija tietää ja ymmärtää laaja-alaisesti projektitoiminnan tärkeimmät periaatteet, peruskäsitteistön ja työkalut. Opiskelija osaa paitsi perustella ja soveltaa oppimaansa, myös kriittisesti arvioida omia ratkaisujaan. Opiskelija on erittäin motivoitunut, ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta suoriutumisesta sekä osaa hyödyntää palautetta systemaattisesti ammatillisen kasvun välineenä.


    Vastuuhenkilön nimi

    Eeva-Leena Tuominen

    Kirjallisuus

    http://www.ling.helsinki.fi/kit/2006k/clt310pro/yleista/maaritelma.shtml
    Projektijohtamisen sanastoa: http://www.projekti-instituutti.fi/materiaalit/projektijohtamisen_sanastoa
    Projektitoiminnan kehittäjän pikaopas: http://www.projekti-instituutti.fi/materiaalit/lataa_projektitoiminnan_kehittajan_pikaopas
    INCOSE Systems Engineering Handbook
    NASA ICED development process
    Opettajan oma materiaali

    Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

    Luennot, omaehtoinen opiskelu sekä tiimityöskentely

    Opetuskielet

    Suomi

    Ajoitus

    01.08.2021 - 15.12.2021

    Ilmoittautumisaika

    10.06.2021 - 01.09.2021

    Opintopisteet

    2 op

    Ryhmä(t)

    21LATEMM

    Opettaja(t)

    Antti Perttula

    Lisätietoja opiskelijoille

    Tavoitteet
    Opiskelija osaa projektin hallinnan käsitteistön ja yleiset toimintatavat. Opiskelija osaa suunnitella ja laatia projektisuunnitelman teollisuuden tuotanto- ja/tai tuotekehitysprojektiin sisältäen resurssoinnin, aikataulun, viestinnän ja raportoinnin

    Opintojaksolla laaditaan tiimissä projektisuunnitelma.

    Vastuuyksikkö

    Laboratoriotekniikka

    Koulutusohjelma(t)

    Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma

    Toimipiste

    TAMK Pääkampus

    Arviointiasteikko

    0-5

    Tenttien ajankohdat

    Ei ole tenttiä

    Arviointikriteerit
    Tyydyttävä

    Opiskelija osaa tunnistaa projektitoiminnan tärkeimmät periaatteet, peruskäsitteistön ja työkalut. Opiskelija on vain jonkin verran motivoitunut, ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan projektitiimin jäsenenä sekä antaa ja vastaanottaa palautetta.

    Hyvä

    Opiskelija tuntee hyvin projektitoiminnan tärkeimmät periaatteet, peruskäsitteistön ja työkalut, sekä kykenee perustelemaan ja soveltamaan oppimaansa. Opiskelija on selvästi motivoitunut, ottaa vastuuta omasta suoriutumisesta projektitiimin jäsenenä sekä osaa rakentavasti antaa ja vastaanottaa palautetta.

    Kiitettävä

    Opiskelija tietää ja ymmärtää laaja-alaisesti projektitoiminnan tärkeimmät periaatteet, peruskäsitteistön ja työkalut. Opiskelija osaa paitsi perustella ja soveltaa oppimaansa, myös kriittisesti arvioida omia ratkaisujaan. Opiskelija on erittäin motivoitunut, ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta suoriutumisesta projektitiimin jäsenenä sekä osaa hyödyntää palautetta systemaattisesti ammatillisen kasvun välineenä.