•   Harjoittelu 1 5K00DK31-3008 01.08.2021-31.12.2021  6 op  (21AI112) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija hallitsee kuvan teollisuusyrityksen toiminnasta ja organisaatiosta. Opiskelija kykenee osallistumaan yrityksen joihinkin työtehtäviin ja työskennellä osana työyhteisöä.
    Opintojakson sisältö
    Harjoittelu teollisuudessa, 4 viikkoa.
    Perehtyminen alan tavallisiin työtehtäviin, tekniikoihin, työturvallisuuteen ja erilaisiin käytänteisiin työpaikoilla. Opiskelija työskentelee harjoittelupaikassa sekä tekee harjoittelupäiväkirjan ja harjoitteluraportin.
    Arviointikriteerit
    Hyväksytty/Hylätty

    Harjoittelun ensimmäinen osa voi olla ns. yleisharjoittelua, jonka opiskelija suorittaa teollisuusyrityksessä 6 opintopisteen laajuisena. Harjoittelun olisi hyvä olla alaan liittyvää, mutta vähintään teknistä työtä. Hyväksytty työskentely (4 viikkoa = 4*40 h = 160 h) harjoittelupaikassa sekä harjoittelupäiväkirjan ja harjoitteluraportin täyttö ja palautus hyväksytysti.


    Vastuuhenkilön nimi

    Markus Aho

    Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

    Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija koulutusalan keskeisiin työtehtäviin sekä mahdollistaa opittujen tietojen ja taitojen soveltamisen niihin. Lisäksi tavoitteena on yhdistää teoriaopetusta ja käytännön työtehtäviä sekä antaa näkemystä koulutusalan yritysten ja organisaatioiden toimintatavoista ja käytännöistä. Työharjoittelu tukee myös tutkinnon suorittamisen jälkeistä työllistymistä.

    Arviointimenetelmät (toteutus) ja kriteerit (opintojakso)

    Harjoittelu hyväksytään tai hylätään ohjaajan toimesta.

    Opetuskielet

    Suomi

    Englanti

    Ajoitus

    01.08.2021 - 31.12.2021

    Ilmoittautumisaika

    02.07.2021 - 11.08.2021

    Opintopisteet

    6 op

    Ryhmä(t)

    21AI112

    Opettaja(t)

    Mika Nikander

    Lisätietoja opiskelijoille

    Opiskelijoille järjestetään infotilaisuuksia harjoittelusta ja siihen liittyvistä menettelytavoista sekä annetaan ohjeita harjoittelupaikan hakemiseen liittyvissä asioissa. Jokaiselle harjoittelujaksolle (1,2 ja 3) nimetään erikseen harjoittelua ohjaava opettaja. Opiskelijat lisätään harjoittelujaksoille koulun puolesta, eli opiskelijan ei tarvitse itse ilmoittautua. Ohjaajan nimi kullekin harjoittelujaksolle selviää PAKKI:sta. Ohjaaja on harjoitteluopintojakson opettaja.



    Harjoittelu tapahtuu vaiheitttain seuraavasti:


    Opiskelija etsii harjoittelupaikan.

    Opiskelija tarkastaa PAKKIsta mille harjoittelutoteutukselle hänet on lisätty. Samalla selviää harjoittelun ohjaajan nimi (toteutuksen/pienryhmän opettaja). Ohjaajan nimi on samalla kurssiavain Moodleen.

    Opiskelija täyttää harjoittelusopimuksen / suunnitelman OIVAssa ja hyväksyttää ja allekirjoituttaa sopimuksen harjoittelun ohjaajalla (ohjaajan lisääminen) ja harjoittelupaikan edustajalla, ennen harjoittelun aloittamista.(https://oiva.tamk.fi/harjoittelusopimus-opiskelijan-ohje)
    Opiskelija lisää allekirjoitetun sopimuksen Moodleen.

    Harjoittelujakson aikana yhteydenpito ohjaavan opettajan ja opiskelijan välillä tapahtuu tarvittaessa puhelimitse tai sähköpostilla. Viimeisen (Harjoittelu 3) harjoittelujakson aikana ohjaava opettaja käy (mahdollisesti) työpaikalla tutustumassa.

    Opiskelija pitää harjoittelupäiväkirjaa, johon viikoittain kirjaa itselleen uuden asian, joka voi liittyä koneiden ja laitteiden rakenteeseen ja toimintaan, työmenetelmiin, materiaaleihin, tietojärjestelmiin, laatujärjestelmään, työturvallisuuteen j.n.e. Osana viimeistä harjoittelujaksoa (Harjoittelu 3) opiskelija tekee haastattelun koskien yrityksen koulutus- ja kehitystarpeita ja täyttää asiaa koskevan lomakkeen sekä tallentaa sen Moodleen.

    Harjoittelujakson jälkeen, mutta viimeistään syyskuun loppuun mennessä, opiskelija tallentaa harjoitteluraportin, harjoittelupäiväkirjan, CV:n ja työtodistuskopion Moodleen, jossa ohjaaja sen käsittelee.

    Vastuuyksikkö

    Konetekniikka

    Koulutusohjelma(t)

    Konetekniikan tutkinto-ohjelma

    Toimipiste

    TAMK Pääkampus

    T&K osuus

    6 op

    Arviointiasteikko

    Hyväksytty/hylätty

    Valinnaiset suoritustavat

    Monimuoto-opiskelijat saavat pääsääntöisesti harjoittelusta hyväksiluvun työkokemuksensa perusteella. Hyväksiluku perustuu tällöin kirjalliseen raporttiin ja työtodistukseen.

    Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

    Harjoittelu perehdyttää opiskelijan toimimaan työyhteisön jäsenenä ja opettaa työelämän pelisääntöjä sekä antaa käsityksen konetekniikan yritysten organisaatioista ja työtehtävistä, jotka voivat liittyä esim. suunnitteluun, tuotantoon, kunnossapitoon tai tekniseen kauppaan. Työntekijätason tehtävissä toimiminen on erityisen suositeltavaa etenkin opintojen alkupuolella.

    Tenttien ajankohdat

    Ei tenttiä.

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Harjoitteluvaatimus on 20 viikkoa (5 kk), mikä vastaa 30 opintopistettä (op) tutkinnossa. Harjoittelu suoritetaan läsnäolevana opiskelijana pääsääntöisesti kahdessa tai kolmessa jaksossa joihin on ilmoittauduttava opintohallintojärjestelmässä (PAKKI). Poikkeustapauksissa (esim. opiskelu ulkomailla) harjoittelu voidaan suorittaa myös yhdessä jaksossa, jonka voi aloittaa kun suoritettuja opintoja on vähintään 130 op. Harjoittelusopimus ja harjoittelusuunnitelma sen osana on hyväksytettävä etukäteen harjoittelun ohjaajilla työpaikalla ja ammattikorkeakoulussa.

    Sisällön jaksotus

    Harjoitteluksi hyväksytään pääsääntöisesti vain yli 1 kk:n pituiset päätoimiset työskentelyjaksot yhden työnantajan palveluksessa. Osa-aikatyön viikkotuntimäärän on oltava vähintään 10 h/viikko. Osa-aikatyössä 160 h vastaa yhden kuukauden harjoittelua (tuntimäärät todennetaan tällöin työtodistuksesta).


    Harjoittelujaksot ajoittuvat pääasiallisesti lukuvuosien välisiin kesiin.

    Opintojaksot

    HARJOITTELU 1, 6 OP (4 viikkoa = 4*40h = 160h)

    Arviointikriteerit
    Hyväksytty/Hylätty

    Opintojen edistymisen myötä harjoittelun sisällön tulee lähestyä tulevia insinöörityötehtäviä, joissa opiskelija voi soveltaa ammattikorkeakoulussa oppimiaan asioita. Harjoittelijan on oman työtehtävänsä ohella perehdyttävä yrityksen tai työyhteisön toimintaan siten, että pystyy harjoitteluraportissaan tämän osoittamaan.