Valitse opetussuunnitelma opintojen aloitusvuoden ja suuntautumispolun mukaan.
Opiskelija osallistuu lähiopetukseen ja pienryhmätyöskentelyyn passiivisesti tai minimimäärän. Tehtävät on palautettu, mutta aikataulussa pysyminen tai huolellisuus ovat vain tyydyttävällä tasolla. Opiskelija tuntee media-alan tuotekehityksen lähtökohtia. Hän tunnistaa käyttäjäkeskeisen suunnittelun ja kohderyhmäanalyysin perusteet ja osaa ohjattuna soveltaa niiden menetelmiä projektien esituotantoon.
Opiskelija osallistuu lähiopetukseen ja pienryhmätyöskentelyyn aktiivisesti. Hän palauttaa tehtävät aikataulussa ja tehtävät on huolellisesti laadittu. Opiskelija tuntee media-alan tuotekehityksen lähtökohtia. Hän tuntee käyttäjäkeskeisen suunnittelun ja kohderyhmäanalyysin perusteet ja osaa soveltaa niiden käytännön metodeja projektien esituotantoon.
Opiskelija osallistuu lähiopetukseen ja pienryhmätyöskentelyyn aktiivisesti ja koko ryhmää tukien. Hän palauttaa tehtävät aikataulussa ja tehtävät on laadittu huolellisesti ja näkemyksellisesti. Opiskelija tuntee media-alan tuotekehittelyn lähtökohdat ja av-alan kansainvälisen toiminnan merkityksen hyvin. Hän tuntee käyttäjäkeskeisen suunnittelun ja kohderyhmäanalyysin perusteet ja osaa soveltaa niiden käytännön metodeja projektien ideointiin ja esituotantoon.
Leena Mäkelä
ilmoitetaan kurssin käynnistyessä
Luentoja, ammattilaisvierailijoita, ryhmätyöskentelyä, osallistuminen Sprint Innovation Festivaliin joko monialaisissa opiskelijatiimeissä tai AV-tekijätiimissä ja kurssitehtäviä. Käytetään Moodlea, etätyöskentelyalustoja ja digityökaluja
Suomi
30.08.2021 - 01.12.2021
09.06.2021 - 27.08.2021
5 op
19MA
0 - 50
Maaret Salminen, Media-ala Virtuaalihenkilö
AV-alan asiakaslähtöinen tuotekehitys on 3. vuoden pakollisia opintoja. Toteutuksella keskitytään asiakkaan tarpeiden ja käyttäytymisen ymmärtämiseen ja huomioon ottamiseen tuotekehityksessä. Kurssilla harjoitellaan palvelumuotoilun työkalujen käyttöä sekä tehdään harjoituksia. Tarkemmat teemat ilmoitetaan kurssin käynnistyessä.
Kokoontumiskerrat (7 kpl) maanantaisin klo 13-16 seuraavasti: 30.8., 6.9., 20.9., 27.9., 11.10., 25.10., 1.11.2021. Kurssiin sisältyy myös Sprint Innovation Festival 15.-19.11.2021.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
5 op
0-5
Sprint Innovation Festivalin AV-tiimiläisten osalta suoritustapaa tarkennetaan kurssin käynnistyessä.
Opetus, ohjaus ja Sprint Innovation Festival 60%, itsenäinen työskentely 40%.
Kokoontumiskerrat (7 kpl) maanantaisin klo 13-16 seuraavasti: 30.8., 6.9., 20.9., 27.9., 11.10., 25.10., 1.11.2021
Sprint Innovation Festival 15.-19.11.2021
Opiskelija on mukana opetuksessa ja tekee annetut tehtävät. Hän tunnistaa eri julkaisualustoja ja osaa kehittää niihin sopivaa sisältöä tyydyttävästi. Hän osaa arvioida erilaisia ideoita ja sisältöjä sekä niiden toteuttamismahdollisuuksia tyydyttävästi. Opiskelija tuntee av-tuotantojen rahoittamisen ja budjetoinnin perusteet ja osaa pitchata idean ymmärrettävästi.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja tekee annetut tehtävät. Opiskelija tuntee eri julkaisualustat ja niiden ominaispiirteet sekä osaa kehittää niihin sopivaa sisältöä. Hän ymmärtää dramaturgian merkityksen konseptien ja sisältöjen kehittelyssä. Hän osaa arvioida erilaisia ideoita ja sisältöjä sekä niiden toteuttamismahdollisuuksia asiakas- ja yleisölähtöisesti. Opiskelija ymmärtää av-tuotantojen rahoittamisen ja budjetoinnin perusteet ja käyttää niitä harjoitustöissä ohjatulla tavalla. Opiskelija osaa pitchata idean mielenkiinnon herättävällä tavalla.
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa annetut tehtävät erinomaisesti. Opiskelija tuntee eri julkaisualustojen ominaispiirteet ja osaa kehittää niihin sopivaa sisältöä niiden tarpeet huomioon ottaen ja dramaturgisia periaatteita noudattaen. Hän osaa arvioida erilaisia ideoita ja sisältöjä tuottajan näkökulmasta sekä pohtia niiden toteuttamismahdollisuuksia monipuolisesti asiakas- ja yleisölähtöisesti. Opiskelija osaa soveltaa tuotantojen rahoittamisen ja budjetoinnin osaamista monipuolisesti ja perustellusti. Hän osaa pitchata idean erityisellä luovuudella ja omaperäisyydellä.
Leena Mäkelä
Asiantuntijavieraita ja esimerkkejä erilaisista tuotannoista. Omien ideoiden ja konseptien työstämistä ryhmissä. Pitsausharjoitus.
Suomi
24.01.2022 - 29.04.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
15 - 20
Media-ala Virtuaalihenkilö, Helena Ruohotie
Lähi-/etäopetuksen osalta päätöksiä tehdään helmikuun alussa.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
3 op
0-5
Mukana ulkopuolinen yhteistyökumppani (Yle Asia), jolle pitsataan kurssin aikana kehiteltyjä sisältöjä.
Opetus- ja tapaamiskerrat n. 52h
Itsenäinen työskentely, tehtävät: 27 h
Oman konseptin kehittely n. 52h
Hyväksytty suoritus: Ammatillisen erityisosaamisen näyttö ja oman osaamisen itsearviointiraportti sekä palautekeskustelu ohjaavan opettajan kanssa.
Leena Mäkelä
Suomi
14.02.2022 - 31.12.2022
14.02.2022 - 14.02.2022
5 op
19MA
Tommi Moilanen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Opiskelija työskentelee ohjatusti osana kamera-, valo- ja grip-työryhmää. Hän ymmärtää kuvaustilanteiden komentokieltä ja työnkulkua ja noudattaa aikataulun ja resurssien asettamia rajoitteita. Hän ymmärtää työskentely-ympäristön haasteet ja turvallisuuteen vaikuttavat tekijät. Hän hahmottaa referenssimateriaalin perusteella vaihtoehtoja ilmaisun teknisiin ratkaisuihin. Hän tuntee käytetyimmät työkalut kuvaus-, valaisu- ja grip-kalustosta sekä työskentelee niillä turvallisesti ohjauksen alaisena.
Opiskelja osaa työskennellä sujuvasti kamera-, valo- ja grip-työryhmän keskeisissä tehtävissä. Hän valitsee työtehtäviensä vaatiman kaluston ja ymmärtää sen merkityksen lopputuloksen kannalta. Hän hallitsee kuvaustilanteiden komentokielen ja tehtävien työnkulun ja noudattaa annettuja aikatauluja ja resursseja ja laatii tarvittaessa niihin liittyviä dokumentteja. Hän huolehti omasta työturvallisuudestaan sekä varautuu muuttuviin työskentely-ympäristöihin. Hän ymmärtää referenssimateriaalin vaatimat ilmaisullis-tekniset ratkaisut. Hän työskentelee asetettujen ilmaisullisten tavoitteiden mukaan ja osaa valita kalustoa niiden täyttämiseksi. Hän tuntee kuvaus-, valaisu- ja grip-kalustoa sekä niiden toimintaperiaatteet. Työkalujen käyttö on niiden tarkoitusperän mukaista ja työskentelyssä huomioidaan turvallisuus.
Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kamera-, valo ja grip-työryhmien tehtävät ja soveltaa näiden vastuualueita erityyppisiin tuotantoihin sopiviksi. Hän valitsee tuotantoon ja tyylilajiin sopivan kaluston sekä hallitsee sen käytön laaja-alaisesti työroolinsa mukaan. Hän edesauttaa toiminnallaan sujuvan kommunikaation ja työnkulun toteutumista ja käyttää täsmällistä komentokieltä. Hän ennakoi työhön kuluvan ajan sekä tarvittavat resurssit ja laatii arvioiden pohjalta aikatauluja, kustannusarvioita sekä muita tuotannollisia dokumentteja. Hän huolehtii ja kehittää työympäristössään omaa sekä muiden työturvallisuutta. Hän analysoi laaja-alaisesti referenssimateriaalia ja päättelee erityylisiin ilmaisukeinoihin käytetyt työkalut sekä käytännön ratkaisut. Hän analysoi työlle asetettuja ilmaisullisia tavoitteita ja valitsee tavoitteisiin sopivimmat työkalut. Hän tuntee kuvaus-, valaisu- ja grip-kaluston laaja-alaisesti ja osaa soveltaa laitteiden käytettävyyttä muuttuvissa tilanteissa. Työkalujen käyttö sekä työskentely on tavoitteellista, turvallista ja soveltavaa.
Leena Mäkelä
- Luennot
- Simulaatioharjoitteet
- Kirjalliset työt
- Läsnäolo (etäopetuksessa kamera päällä koko luennon ajan)
- Aktiivisuus opetustilanteissa
- Tehtävien suorittaminen
Suomi
24.01.2022 - 29.04.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
Tommi Moilanen, Media-ala Virtuaalihenkilö
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
0-5
Vierailevia ammattilaisia luennoitsijoina sekä hands on -workshopien vetäjänä, vierailuja elokuva- ja televisioalan yrityksiin.
Myöhemmin osallistuminen Camerimage-festivaalille sekä Nordicilin pohjoismaisten elokuvakoulujen tapaamisiin edellyttää ammattiopintojen suorittamista.
24h / vko
PROJEKTITOIMINNAN TYYDYTTÄVÄ OSAAMINEN
Työskentelee ohjatusti osana kamera-, valo- ja grip-työryhmää
Valitsee oman työroolinsa vaatiman kaluston
Ymmärtää kuvaustilanteiden komentokieltä ja työnkulkua.
Noudattaa aikataulun j resurssien asettamia rajoitteita
Ymmärtää työskentely-ympäristön haasteet ja turvallisuuteen vaikuttavat tekijät
TEKNISESTI, ILMAISULLISESTI JA TAITEELLISESTI TYYDYTTÄVÄ TEOS/PROJEKTI
Hahmottaa referenssimateriaalin perusteella vaihtoehtoja ilmaisun teknisiin ratkaisuihin
Tunnistaa työlle asetetut tavoitteet ja valitsee yksinkertaista kalustoa niiden pohjalta
Tuntee käytetyimmät työkalut kuvaus-, valaisu- ja grip-kalustosta sekä työskentelee niillä turvallisesti ohjauksen alaisena.
PROJEKTITOIMINNAN PERUSOSAAMINEN
Osaa työskennellä sujuvasti kamera-, valo- ja grip-työryhmän keskeisissä tehtävissä.
Valitsee työtehtäviensä vaatiman kaluston ja ymmärtää sen merkityksen lopputuloksen kannalta
Hallitsee kuvaustilanteiden komentokielen ja tehtävien työnkulun
Noudattaa annettuja aikatauluja ja resursseja ja laatii tarvittaessa niihin liittyviä dokumentteja
Huolehti omasta työturvallisuudestaan sekä varautuu muuttuviin työskentely-ympäristöihin
TEKNISESTI, ILMAISULLISESTI JA TAITEELLISESTI ONNISTUNUT TEOS/PROJEKTI
Ymmärtää referenssimateriaalin vaatimat ilmaisullis-tekniset ratkaisut
Työskentelee asetettujen ilmaisullisten tavoitteiden mukaan ja osaa valita kalustoa niiden täyttämiseksi
Tuntee kuvaus-, valaisu- ja grip-kalustoa sekä niiden toimintaperiaatteet
Työkalujen käyttö on niiden tarkoitusperän mukaista ja työskentelyssä huomioidaan turvallisuus.
PROJEKTITOIMINNAN KEHITTÄVÄ HALLINTA
Hallitsee laaja-alaisesti kamera-, valo ja grip-työryhmien tehtävät ja soveltaa näiden vastuualueita erityyppisiin tuotantoihin sopiviksi
Valitsee tuotantoon ja tyylilajiin sopivan kaluston sekä hallitsee sen käytön laaja-alaisesti työroolinsa mukaan
Edesauttaa toiminnallaan sujuvan kommunikaation, komentokielen ja työnkulun toteutumista
Ennakoi työhön kuluvan ajan sekä tarvittavat resurssit. Laatii arvioiden pohjalta aikatauluja, kustannusarvioita sekä muita tuotannollisia dokumentteja
Huolehtii ja kehittää työympäristössään omaa sekä muiden työturvallisuutta
TEKNISESTI, ILMAISULLISESTI JA TAITEELLISESTI PERSOONALLINEN JA VAIKUTTAVA TEOS/PROJEKTI
Analysoi laaja-alaisesti referenssimateriaalia ja päättelee erityylisiin ilmaisukeinoihin käytetyt työkalut sekä käytännön ratkaisut
Analysoi työlle asetettuja ilmaisullisia tavoitteita ja valitsee tavoitteisiin sopivimmat työkalut
Tuntee kuvaus-, valaisu- ja grip-kaluston laaja-alaisesti ja osaa soveltaa laitteiden käytettävyyttä muuttuvissa tilanteissa
Työkalujen käyttö sekä työskentely on tavoitteellista, turvallista ja soveltavaa.
Hyväksytään, kun luettu kirjallisuus ym. aineisto on referoitu ohjaavalle opettajalle sovitulla tavalla kirjallisesti.
Leena Mäkelä
Ammattikirjallisuus-jaksoja voi suorittaa itsenäisesti 1. - 4. vuonna. Suoritus tapahtuu lukemalla opettajatuutorin kanssa sovittua ammatti- ja tutkimuskirjallisuutta ja kirjoittamalla kirjoista referoivat esseet. Jakson suorittamisesta on sovittava etukäteen oman opettajatuutorin tai opinnäytteen ohjaajan kanssa. Referaattien palautukset tehdään moodleen (Ammattikirjallisuus ja ammattilaistapahtumat samassa)
Lähtökohtaisesti yksi kirja ja siitä kirjoitettu noin 5 liuskan essee tuottaa yhden opintopisteen. Nämä neuvotellaan kuitenkin tarkemmin suorituksen ohjaavan opettajan kanssa. Teksteihin on merkittävä tekstin sisään lähdeviitteet ja loppuun lisättävä lähdeluettelo.
Ammattikirjallisuuden essee on lyhyehkö tutkielma, jossa pohditaan valittua aihetta yhden tai useamman lähteen pohjalta. Esseellä on kuvaava otsikko, johdanto, aihetta johdonmukaisesti mutta lukijan kannalta kiinnostavasti käsittelevä osa, johtopäätökset ja lähteet. Teksti on vapaamuotoisempaa kuin esimerkiksi tieteellisessä kirjoittamisessa, mutta se etenee kuitenkin järjestelmällisesti painottuen kokonaisuuksiin. Essee jäsennellään sisällön mukaan lukuihin, joilla on kuvaavat otsikot.
Tarkemmat ohjeet Moodlessa, hae jakso otsikolla Ammattikirjallisuus ja ammattilaistapahtumat.
Suomi
10.01.2022 - 19.12.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
21MA
Maaret Salminen, Pertti Näränen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Hyväksytään, kun luettu kirjallisuus ym. aineisto on referoitu ohjaavalle opettajalle sovitulla tavalla kirjallisesti.
Leena Mäkelä
Ammattikirjallisuus-jaksoja voi suorittaa itsenäisesti 1. - 4. vuonna. Suoritus tapahtuu lukemalla opettajatuutorin kanssa sovittua ammatti- ja tutkimuskirjallisuutta ja kirjoittamalla kirjoista referoivat esseet. Jakson suorittamisesta on sovittava etukäteen oman opettajatuutorin tai opinnäytteen ohjaajan kanssa. Referaattien palautukset tehdään moodleen (Ammattikirjallisuus ja ammattilaistapahtumat samassa)
Lähtökohtaisesti yksi kirja ja siitä kirjoitettu noin 5 liuskan essee tuottaa yhden opintopisteen. Nämä neuvotellaan kuitenkin tarkemmin suorituksen ohjaavan opettajan kanssa. Teksteihin on merkittävä tekstin sisään lähdeviitteet ja loppuun lisättävä lähdeluettelo.
Ammattikirjallisuuden essee on lyhyehkö tutkielma, jossa pohditaan valittua aihetta yhden tai useamman lähteen pohjalta. Esseellä on kuvaava otsikko, johdanto, aihetta johdonmukaisesti mutta lukijan kannalta kiinnostavasti käsittelevä osa, johtopäätökset ja lähteet. Teksti on vapaamuotoisempaa kuin esimerkiksi tieteellisessä kirjoittamisessa, mutta se etenee kuitenkin järjestelmällisesti painottuen kokonaisuuksiin. Essee jäsennellään sisällön mukaan lukuihin, joilla on kuvaavat otsikot.
Tarkemmat ohjeet Moodlessa, hae jakso otsikolla Ammattikirjallisuus ja ammattilaistapahtumat.
Suomi
10.01.2022 - 21.12.2022
24.11.2021 - 31.10.2022
5 op
20MA
Maaret Salminen, Pertti Näränen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
0-5
Hyväksytään, kun tapahtumassa käynti ja havainnot on raportoitu ohjaavalle opettajalle kirjallisesti tai muulla opettajan määrittelemällä tavalla.
Leena Mäkelä
Suomi
10.01.2022 - 19.12.2022
24.11.2021 - 31.10.2022
5 op
21MA
Maaret Salminen, Pertti Näränen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Hyväksytään, kun opiskelija on osallistunut opetuksiin riittävän aktiivisesti ja sovitut projektit on toteutettu, dokumentoitu ja raportoitu ja palautekeskustelu on pidetty.
Leena Mäkelä
Opiskelija osaa kehittää asiakkaan tarpeita ja kohderyhmiä huomioon ottavia mediasisältöjä ja konsepteja ja niiden tuotantosuunnitelmia. Hän pystyy osallistumaan taiteellisten opinnäyteprojektien ennakkosuunnitteluun kuten käsikirjoitusten ja tuotantosuunnitelmien kehittämiseen sekä tuotantoresurssien hankkimiseen. Hän pystyy näkemään tuotannon erityispiirteitä, etsimään tuotannon kehittelyä helpottavia tietolähteitä ja ideoimaan tuotantoon liittyviä tutkimuskysymyksiä ja opinnäyteaiheita. Opiskelija pystyy toteuttamaan asiakasprojektin yksin tai työryhmän jäsenenä.
Hyväksytty/Hylätty
Hyväksytään, kun opiskelija on osallistunut opetuksiin riittävän aktiivisesti ja sovitut projektit on toteutettu, dokumentoitu ja raportoitu ja palautekeskustelu on pidetty.
Suomi
23.08.2021 - 20.12.2021
09.06.2021 - 31.08.2021
10 op
19MA
Petteri Rajanti, Maaret Salminen, Kai Salonen, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Outi Söderholm, Teppo Nuutinen, Arto Koskinen, Ari Koivumäki
Yleisenä tavoitteena on hallita mediasisällön suunnittelua ja tuotantoprosessia,
vertailla erilaisia vaihtoehtoja suunnitteluprosessiin ja dokumentoida
analyyttisesti ja itsekriittisesti tuotannon kulkua.
Arvioida ja ottaa huomioon tuotannon erityispiirteitä ja hahmottamaan siihen
liittyviä tutkimuskysymyksiä. Koota ja soveltaa tuotannon kehittelyä
helpottavia tietolähteitä.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
10 op
0-5
Tilaustöiden ja taiteellisten töiden kehitysprosessit. Asiakkaille tehtävien mediaprojektien tai konseptien tuotanto ja neuvottelut asiakkaiden kanssa. Taiteellisten opinnäyteprojektien esituotantoa kuten käsikirjoituksia, konsepteja ja lyhytelokuvien tuotantosuunnitelmia. Opiskelija perehtyy projektinsa edellyttämiin IPR-oikeuksiin, sopimusmalleihin, työturvallisuuteen ja eri rahoitusmalleihin.
Asiakasprojektien lisäksi syysloman (vko 42) jälkeen kehitellään yhdessä
opinnäytteeseen liittyviä tuotantoprojekteja kuten lyhytelokuvia tai
dokumentteja sekä tuotetaan lisää tilaajille tehtäviä audiovisuaalisia tuotteita
tai konsepteja.
Hyväksytään, kun opiskelija on osallistunut opetuksiin riittävän aktiivisesti ja sovitut projektit on toteutettu, dokumentoitu ja raportoitu ja palautekeskustelu on pidetty.
Leena Mäkelä
Tavoitteet:
Opiskelija osaa kehittää asiakkaan tarpeita ja kohderyhmiä huomioon ottavia mediasisältöjä ja konsepteja ja niiden tuotantosuunnitelmia. Hän pystyy osallistumaan taiteellisten opinnäyteprojektien ennakkosuunnitteluun kuten käsikirjoitusten ja tuotantosuunnitelmien kehittämiseen sekä tuotantoresurssien hankkimiseen. Hän pystyy näkemään tuotannon erityispiirteitä, etsimään tuotannon kehittelyä helpottavia tietolähteitä ja ideoimaan tuotantoon liittyviä tutkimuskysymyksiä ja opinnäyteaiheita. Opiskelija pystyy toteuttamaan asiakasprojektin yksin tai työryhmän jäsenenä.
Opintojakson sisältö
Tilaustöiden ja taiteellisten töiden kehitysprosessit. Asiakkaille tehtävien mediaprojektien tai konseptien tuotanto ja neuvottelut asiakkaiden kanssa. Taiteellisten opinnäyteprojektien esituotantoa kuten käsikirjoituksia, konsepteja ja lyhytelokuvien tuotantosuunnitelmia. Opiskelija perehtyy projektinsa edellyttämiin IPR-oikeuksiin, sopimusmalleihin, työturvallisuuteen ja eri rahoitusmalleihin.
Opinnäyteprojektit
Kehitetään opinnäytteeseen liittyviä tuotantoprojekteja kuten lyhytelokuvia, dokumentteja tai tilaajille tehtäviä audiovisuaalisia tuotteita tai konsepteja.
Kullekin projektille sovitaan yksilöllinen, tavoitteita palveleva ohjausprosessi ja palautteen ajankohdat
ohjaavia opettajia on resursoitu sekä tuotantojen käsikirjoittamiseen ja suunnitteluprosessiin että toteutukseen eli kuvaukseen, leikkaukseen, ääneen ja tuotantoon.
Yleisenä tavoitteena on hallita mediasisällön suunnittelua ja tuotantoprosessia, vertailla erilaisia vaihtoehtoja suunnitteluprosessiin ja dokumentoida analyyttisesti ja itsekriittisesti tuotannon kulkua.
Arvioida ja ottaa huomioon tuotannon erityispiirteitä ja hahmottamaan siihen liittyviä tutkimuskysymyksiä. Koota ja soveltaa tuotannon kehittelyä helpottavia tietolähteitä
Suomi
10.01.2022 - 19.12.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
10 op
19MA
Petteri Rajanti, Kai Salonen, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Outi Söderholm, Teppo Nuutinen, Arto Koskinen, Ari Koivumäki
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
10 op
0-5
Opiskelija tuntee markkinointiviestinnän lähtökohtia ja mediakampanja-ajattelua tyydyttävästi. Hän osaa työryhmässä kehittää kerronnallisia ideoita asiakkaiden toimeksiantojen pohjalta. Opiskelija osaa esitellä ideaansa sekä ottaa vastaan palautetta. Opiskelija pystyy kehittämään tuotantoprojekteja eri tavoitteiden, kohderyhmien ja julkaisualustojen näkökulmasta ohjeiden mukaisesti.
Opiskelija tuntee markkinointiviestinnän lähtökohdat ja mediakampanja-ajattelun perusteet. Hän osaa tuottaa ja kehittää audiovisuaalisia ja kerronnallisia ideoita ja konsepteja asiakkaiden toimeksiantojen pohjalta. Opiskelija osaa esitellä ideaansa sekä ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta. Opiskelija pystyy neuvottelemaan asiakkaan kanssa ja kehittämään tuotantoprojekteja eri tavoitteiden, kohderyhmien ja julkaisualustojen näkökulmasta.
Opiskelija tuntee markkinointiviestinnän lähtökohdat ja mediakampanja-ajattelun perusteet. Hän osaa tuottaa ja kehittää kekseliäitä ja realistisia audiovisuaalisia ja kerronnallisia ideoita ja konsepteja asiakkaiden toimeksiantojen pohjalta Opiskelija osaa esitellä ideaansa erinomaisesti. Hän osaa ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta sekä antaa rakentavaa palautetta muulle työryhmälle. Opiskelija pystyy neuvottelemaan asiakkaan kanssa ja kehittämään toteuttamiskelpoisia tuotantoprojekteja eri tavoitteiden, kohderyhmien ja julkaisualustojen näkökulmasta.
Leena Mäkelä
Luennot, tehtävä, analyysit sekä asiakasneuvottelut. Mahdollisesti myös pienimuotoiset asiakasprojektit.
Suomi
28.01.2022 - 25.03.2022
01.01.2022 - 23.02.2022
5 op
20MA
10 - 45
Pertti Näränen, Tuomas Niemi, Media-ala Virtuaalihenkilö, Liiketalous Virtuaalihenkilö, Esko Ansami
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
2 op
0-5
Omat asiakastyöprojektit sekä niiden kirjallinen raportonti ja analysointi. Oman osaamisen markkinointimateriaalin laatiminen ja jakaminen esim. some-alustoilla.
Mahdollista liittää aitoisin työprojekteihin esim. Keikkakioski-järjestelmän kautta.
Lähiopetukset noin 21 h, itsenäinen ja ryhmätyöskentely noin 115 h.
Lähiopetukset perjantai-aamuisin 9-12 välillä 28.1.-18.3.
Opiskelija on osallistunut opetukseen riittäväksi katsotulla tavalla. Kirjalliset tehtävät on tehty, mutta asiatekstin sisällössä tai muodossa on puutteita tai ongelmia. Projektiosuus on tehty, mutta aikataulun, välineiden tai työtapojen hallinta on puutteellista eivätkä ilmaisu tai sisältö ole kehittyneet erityisen kiinnostavaksi.
Opiskelija on osallistunut opetukseen, keskusteluihin ja palautekeskusteluihin aktiivisesti. Kirjalliset tehtävät on tehty hyvällä asiakirjoittamisen tyylillä ja sisällöllä. Projektiosuus on tehty tavoitteiden mukaisesti ja aikataulussa sekä osoittaen välineiden ja työtapojen hallintaa sisältöä ja ilmaisua palvelevalla tavalla.
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti opetukseen, keskusteluihin, palautekeskusteluihin sekä opiskelijaryhmää tukevaan vuorovaikutukseen. Kirjalliset tehtävät on tehty hyvällä asiakirjoittamisen tyylillä, lähdeviittauksia käyttäen ja oivaltavalla, analyyttisellä sisällöllä. Projektiosuus on tehty aikataulussa ja tavoitteet ylittäen, työvälineiden ja työtapojen tukiessa kiinnostavaa, persoonallista sisältöä ja ilmaisua. Erinomainen kyky ottaa vastaan ja antaa rakentavaa palautetta.
Leena Mäkelä
Dokumentaarista elokuvaa eri näkökulmista käsittelevä kurssi. Vakioajat ke ja to klo 13-16 alkaen ke 30.3..
Avaus ke 30.3. klo 13-16 (ADA, P. Näränen, Johdanto) ja seuraava to 31.3. klo 13-16 (ADA, A. Koskinen, Dokkarin rahoitushaut, rajaus, näkökulma, podcast-dokumentit). Ohjelmassa myös tekijävieraita sekä radiofestivaalien radiodokumenttipäivä pe 22.4.. Aikataulu ja ohjelmaa tarkentuu.
Suomi
30.03.2022 - 13.05.2022
24.11.2021 - 31.03.2022
5 op
21MA
0 - 50
Pertti Näränen, Tuomas Niemi, Media-ala Virtuaalihenkilö, Teppo Nuutinen, Arto Koskinen, Tuomo Joronen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
2 op
0-5
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä ohjattuna ja avustettuna mutta työtapoihin liittyy riskejä työturvallisuuden tai työhyvinvoinnin kannalta.
- Aikataulun hallinta ja työn raportointi on haasteellista.
- Tuottaa jossain määrin ohjeistuksen mukaista sisältöä.
- Ymmärtää ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettisia perusteita ja käyttää niitä avustettuna tehtävänannon mukaisesti.
- Pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta, mutta ei juurikaan anna sitä muulle työryhmälle.
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä vaaditussa aikataulussa ja tarvittaessa itsenäisesti.
- Työskentelee turvallisesti ja toimii aikataulujen ja resurssien puitteissa.
- Dokumentoi ja raportoi tekemänsä työtehtävät
- Tuottaa ohjeistuksen mukaista sisältöä ja hallitsee tekniikkaa.
- Ymmärtää ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettiset perusteet ja käyttää niitä ohjeistuksen mukaisesti.
- Ottaa vastaan palautetta ja antaa sitä muille oman tehtävänsä näkökulmasta.
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä vaaditussa aikataulussa itsenäisesti ja huolehtii osaltaan työn etenemisestä sekä turvallisista työtavoista.
- Osaa toimia suunnitelmallisesti aikataulujen ja resurssien puitteissa.
- Tehtävien vaatima dokumentaatio ja raportointi on hoidettu kuntoon täsmällisesti.
- Tuottaa ilmaisuvoimaista sisältöä ja hallitsee siihen tarvittavan tekniikan tehtävänannon mukaisesti.
- Ymmärtää sekä hallitsee ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettiset perusteet ja osaa soveltaa niitä käytännössä.
- Ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta ja pystyy antamaan sitä muille aktiivisesti ja käyttää palautetta osana oppimistaan.
Leena Mäkelä
Kari Pirilä, Erkki Kivi: teokset Otos, Elävä kuva ja elävä ääni ja Leikkaus
- Luennot
- Opetuskeskustelut
- Harjoitustehtävät
- Analyysit
- Läsnäolo
- Tehtävien suorittaminen
- Aktiivisuus
- Vertaisarviointi
- Itsearviointi
Suomi
21.09.2021 - 21.12.2021
02.08.2021 - 31.08.2021
10 op
21MA
Maaret Salminen, Petteri Rajanti, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi
Zoom-linkki:
https://tuni.zoom.us/j/66137226673
VKO 43 yhdessä Äärellä
Ke ap yhdessä, zoom
Ke ip suuntauksissa
To kuvaukset. leikkaus, ääniposti
Pe kuvaukset, leikkaus, ääniposti
VKO 44 yhdessä Äärellä
ke kuvaukset. leikkaus, ääniposti
to kuvaukset. leikkaus, ääniposti
pe kuvaukset. leikkaus, ääniposti
VKO 45 Suuntauksissa
Eli kuvaus, leikkaus ja ääni omissa ryhmissään.
VKO 46 Suuntauksissa
Eli kuvaus, leikkaus ja ääni omissa ryhmissään.
VKO 47 Suuntauksissa
Eli kuvaus, leikkaus ja ääni omissa ryhmissään.
Pe 26.11 Yhdessä, Kohtausharjoitus
klo 9-11 Kuulumiset, korjatut aikataulut, uusi ryhmäjako ja kohtausharjoitusten tehtävänanto (ETÄNÄ)
klo 11-13 ryhmien omaa suunnitteluaikaa
Klo 13 ennakkosuunnitelmien läpikäynti Ryhmä 1
Klo 14 ennakkosuunnitelmien läpikäynti Ryhmä 2
Klo 15 ennakkosuunnitelmien läpikäynti Ryhmä 3
VKO 48
1.12. ke
RYHMÄ 1 Workflow-harjoitus Edit1, Kosmos1, Foley
RYHMÄ 2 Ennakkosuunnittelu
RYHMÄ 3 Ennakkosuunnittelu
2.12. to
RYHMÄ 1 Kuvaukset
RYHMÄ 2 Workflow-harjoitus Edit1, Kosmos1, Foley
RYHMÄ 3 Ennakkosuunnittelu
3.12. pe
RYHMÄ 1 Leikkaus
RYHMÄ 2 Kuvaukset
RYHMÄ 3 Workflow-harjoitus Kosmos 1, Enterprise, Apollo 2, Kosmos 2
VKO 49
8.12. ke
RYHMÄ 1 Äänisuunnittelu Edit1, Kosmos1, Apollo1, Kosmos2
RYHMÄ 2 Leikkaus
RYHMÄ 3 Kuvaukset
9.12. to
RYHMÄ 1 Värimäärittely
RYHMÄ 2 Äänisuunnittelu Edit1, Kosmos1, Apollo1, Kosmos2, Foley
RYHMÄ 3 Leikkaus
10.12. pe
RYHMÄ 1 omia hommia :)
RYHMÄ 2 Värimäärittely
RYHMÄ 3 Äänisuunnittelu Kosmos1, Apollo1, Kosmos2, Foley
VKO 50
15.12. ke
RYHMÄ 1 omia hommia :)
RYHMÄ 2 omia hommia :)
RYHMÄ 3 Värimäärittely
Edit1, Kosmos1, Apollo1, Kosmos2, Foley varattu Experimentointiin
16.12. to
klo 09-10.15 Kohtausharjoitusten 1.versioiden katselut ja palaute (ETÄNÄ)
klo 11-16 Kohtausharjoitusten uudelleen leikkaaminen/äänet
Edit1, Kosmos1, Apollo1, Kosmos2, Foley varattu
17.12. pe
klo 10.15-12 Kohtausharjoitusten 2.versioiden katselut ja palaute (ETÄNÄ)
klo 13-16 Kokeellisten elokuvien esitykset, palaute ja kurssin päätös (ETÄNÄ)
Enterprise varattu.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Sovi opettajien Tommi Moilanen, Tuomas Nimei ja Petteri Rajanti kanssa spostitse
-
Perinteistä tenttiä ei ole.
-
Noin 33h / viikko. Moodlessa ja Pakissa
ks Moodle ja Pakki
Aloitus 27.10 klo 9:00
viikot 43-50 ke-pe 9-16
vko 43, 44, 48, 49 ja 50 kuvaus, leikkaus ja ääni yhdessä
vko 45-47 kuvaus, leikkaus ja ääni omissa suuntauksissaan.
alle 70% läsnäolo
ei tehtyjä tehtäviä
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä ohjattuna ja avustettuna mutta työtapoihin liittyy riskejä työturvallisuuden tai työhyvinvoinnin kannalta.
- Aikataulun hallinta ja työn raportointi on haasteellista.
- Tuottaa jossain määrin ohjeistuksen mukaista sisältöä.
- Ymmärtää ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettisia perusteita ja käyttää niitä avustettuna tehtävänannon mukaisesti.
- Pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta, mutta ei juurikaan anna sitä muulle työryhmälle.
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä vaaditussa aikataulussa ja tarvittaessa itsenäisesti.
- Työskentelee turvallisesti ja toimii aikataulujen ja resurssien puitteissa.
- Dokumentoi ja raportoi tekemänsä työtehtävät
- Tuottaa ohjeistuksen mukaista sisältöä ja hallitsee tekniikkaa.
- Ymmärtää ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettiset perusteet ja käyttää niitä ohjeistuksen mukaisesti.
- Ottaa vastaan palautetta ja antaa sitä muille oman tehtävänsä näkökulmasta.
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä vaaditussa aikataulussa itsenäisesti ja huolehtii osaltaan työn etenemisestä sekä turvallisista työtavoista.
- Osaa toimia suunnitelmallisesti aikataulujen ja resurssien puitteissa.
- Tehtävien vaatima dokumentaatio ja raportointi on hoidettu kuntoon täsmällisesti.
- Tuottaa ilmaisuvoimaista sisältöä ja hallitsee siihen tarvittavan tekniikan tehtävänannon mukaisesti.
- Ymmärtää sekä hallitsee ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettiset perusteet ja osaa soveltaa niitä käytännössä.
- Ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta ja pystyy antamaan sitä muille aktiivisesti ja käyttää palautetta osana oppimistaan.
Opiskelja seuraa ammatillisia julkaisuja ja kerää materiaalia työnsä tueksi. Hän hyödyntää keräämäänsä tietoa osaksi esityksiään ja tuottaa tietoa vertailemalla olemassa olevia lähteitä ja muiden kokemuksia. Hän tunnistaa erilaisia tyylilajeja sekä pohtii niihin vaikuttavia seikkoja. Hän osaa suunnitella tarinalle kuva- ja valokerronnan sekä hahmotella ne tuotannollisiksi dokumenteiksi. Hän tuntee jälkituotantoprosessin eri vaiheet.
Opiskelja hankkii tietoa ammattijulkaisuista ja vertaa sitä omiin kokemuksiinsa. Hän luo keräämänsä tiedon pohjalta ammatillisia tavoitteita sekä esittelee löytämäänsä tietoa esityksissään. Hän tutkii ja kokeilee löytääkseen ratkaisuja työssä havaittuihin ongelmakohtiin sekä raportoi lopputuloksista.
Hän tunnistaa erilaisista tyylilajeista niiden ominaispiirteitä. Hän suunnittelee tarinaan sopivan kuva- ja valokerronnan ja huomioi jälkituotantovaiheessa kohdattavat haasteet ja mahdollisuudet. Hän käyttää visuaalisia referenssejä osana työskentelyään. Hän tuottaa ennakkosuunnittelun dokumentteja ja neuvottelee niiden avulla tuotannon muun ryhmän kanssa.
Opiskelja seuraa aktiivisesti ammattijulkaisuja ja hankkii aktiivisesti uutta, relevanttia tietoa itsenäisesti ja lähdekriittisesti useasta eri lähteestä. Hän soveltaa keräämäänsä tietoa ammatillisiin tavoitteisiinsa ja työskentelyynsä sekä tiivistää ja analysoi sitä jäsentyneesti esityksissään. Hän tuottaa itse tietoa ja vertailee sitä olemassa olevaan tietoon, jakaa tietoa ja kehittää ammatti-identiteettiään. Hän osaa teoretisoida tekemiään käytännön havaintoja. Hän tunnistaa ja analysoi erilaisia tyylilajeja ja sekä ilmaisullisia ominaispiirteitä. Hän tuottaa luovia ja ilmaisuvoimaisia ratkaisuja saumattomasti osaksi tarinan kuva- ja valokerrontaa. Hän huomioi jälkituotantovaiheen haasteet ja mahdollisuudet osana luovaa suunnitteluprosessiaan. Hän hyödyntää visuaalisia referenssejä osana persoonallista ilmaisua ja käyttää niitä kommunikaatiovälineenä muun työryhmän kanssa toimiessaan. Hän tuottaa selkeät ennakkosuunnittelun dokumentit, joiden avulla työskentelee sujuvasti eri työryhmien kanssa yhteisen päämäärän eteen.
Leena Mäkelä
- Luennot
- Workshopit
- Simulaatioharjoitukset
- Ryhmätyötehtävät
- Yksilötehtävät
- Kirjalliset tehtävät
Suomi
24.01.2022 - 29.04.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
Maaret Salminen, Tommi Moilanen, Media-ala Virtuaalihenkilö
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
0-5
Vierailevia ammattilaisia luennoitsijoina sekä hands on -workshopien vetäjänä. Tutustuminen ja harjoittelun ohjaus eri tyyppisiin tuotantoihin.
Myöhemmin osallistuminen Camerimage-festivaalille sekä Nordicilin pohjoismaisten elokuvakoulujen tapaamisiin edellyttää ammattiopintojen suorittamista.
Aluksi 24h / viikko, mutta kuvausharjoitusten yhteydessä 35h / viikko.
2-3 viikkoa teoriaa ja 2-3 viikkoa kohtauksen kuva- ja valoilmaisun ennakkosuunnittelua sekä tech recce lokaatioihin.
TYYDYTTÄVÄT TIEDOLLISET VALMIUDET
Seuraa ammatillisia julkaisuja ja kerää materiaalia työnsä tueksi
Hyödyntää keräämäänsä tietoa osaksi esityksiään
Tuottaa tietoa vertailemalla olemassa olevia lähteitä ja muiden kokemuksia
TEKNISESTI, ILMAISULLISESTI JA TAITEELLISESTI TYYDYTTÄVÄ TEOS/PROJEKTI
Tunnistaa erilaisia tyylilajeja sekä pohtii niihin vaikuttavia seikkoja
Osaa suunnitella tarinalle kuva- ja valokerronnan sekä hahmotella ne tuotannollisiksi dokumenteiksi
Tuntee jälkituotantoprosessin eri vaiheet.
TIEDOLLISET PERUSTAIDOT
Hankkii tietoa ammattijulkaisuista ja vertaa sitä omiin kokemuksiinsa
Luo keräämänsä tiedon pohjalta ammatillisia tavoitteita sekä esittelee löytämäänsä tietoa esityksissään
Tutkii ja kokeilee löytääkseen ratkaisuja työssä havaittuihin ongelmakohtiin sekä raportoi lopputuloksista
TEKNISESTI, ILMAISULLISESTI JA TAITEELLISESTI ONNISTUNUT TEOS/PROJEKTI
Tunnistaa erilaisista tyylilajeista niiden ominaispiirteitä
Suunnittelee tarinaan sopivan kuva- ja valokerronnan
Huomioi jälkituotantovaiheessa kohdattavat haasteet ja mahdollisuudet
Käyttää visuaalisia referenssejä osana työskentelyään
Tuottaa ennakkosuunnitteludokumentteja ja neuvottelee niiden avulla tuotannon muun ryhmän kanssa.
KRIITTINEN TIEDON JA TEORIAN HALLINTA
Seuraa aktiivisesti ammattijulkaisuja ja hankkii aktiivisesti uutta, relevanttia tietoa itsenäisesti ja lähdekriittisesti useasta eri lähteestä
Soveltaa keräämäänsä tietoa ammatillisiin tavoitteisiinsa ja työskentelyynsä sekä tiivistää ja analysoi sitä jäsentyneesti esityksissään
Tuottaa itse tietoa ja tutkimustuloksia, joita vertailee olemassa olevaan tietoon. Jakaa tuloksiaan sekä kehittää ammatti-identiteettiään
Osaa teoretisoida tekemiään käytännön tuloksia
TEKNISESTI, ILMAISULLISESTI JA TAITEELLISESTI PERSOONALLINEN JA VAIKUTTAVA TEOS/PROJEKTI
Tunnistaa ja analysoi erilaisia tyylilajeja ja sekä ilmaisullisia ominaispiirteitä
Tuottaa luovia ja ilmaisuvoimaisia ratkaisuja saumattomasti osaksi tarinan kuva- ja valokerrontaa
Huomioi jälkituotantovaiheen haasteet ja mahdollisuudet osana luovaa suunnitteluprosessiaan
Hyödyntää visuaalisia referenssejä osana persoonallista ilmaisua ja käyttää niitä kommunikaatiovälineenä muun työryhmän kanssa toimiessaan
Tuottaa selkeät ennakkosuunnitteludokumentit, joiden avulla työskentelee sujuvasti eri työryhmien kanssa yhteisen päämäärän eteen.
Opiskelija osaa purkaa kokoillan elokuvan kohtauksiksi sekä analysoida tyydyttävästi, miten kohtaukset, näytökset ja jaksot ovat jakautuneet rakenteellisesti. Hän on hahmottanut tyydyttävästi, mikä on kohtausten ja niiden sisältämien elementtien tehtävä kokonaisuudessa. Opiskelija on tyydyttävästi tunnistanut eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa sekä pohtinut henkilöhahmojen ja näiden luonteiden merkitystä tarinankerronnassa annetun mallin mukaisesti. Opiskelijan osoittama kiinnostus, argumentointi- ja keskustelukyky ovat laimeaa.
Opiskelija osaa purkaa kokoillan elokuvan kohtauksiksi sekä analysoida miten kohtaukset, näytökset ja jaksot ovat jakautuneet rakenteellisesti. Hän on hahmottanut hyvin, mikä on kohtausten ja niiden sisältämien elementtien tehtävä kokonaisuudessa. Opiskelija on tunnistanut eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa sekä pohtinut henkilöhahmojen ja näiden luonteiden merkitystä tarinankerronnassa annetun mallin mukaisesti. Opiskelija on osallistunut tunneille aktiivisesti ja osoittanut kiinnostusta sekä argumentointi- ja keskustelukykyä.
Opiskelija osaa purkaa kokoillan elokuvan kohtauksiksi sekä analysoida miten kohtaukset, näytökset ja jaksot ovat jakautuneet rakenteellisesti. Hän on hahmottanut erinomaisesti, mikä on kohtausten ja niiden sisältämien elementtien tehtävä kokonaisuudessa. Opiskelija on tunnistanut eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa sekä pohtinut erinomaisesti henkilöhahmojen ja näiden luonteiden merkitystä tarinankerronnassa annetun mallin mukaisesti. Opiskelija on osallistunut tunneille aktiivisesti ja osoittanut erinomaista kiinnostusta sekä argumentointi- ja keskustelukykyä.
Leena Mäkelä
Ensimmäisillä luennoilla (viikot 36-41) powerpoint-muodossa annettu analyysimalli sekä pohja analyysin tekemiseen.
Aktivoivat kirjoitustehtävät
Ongelmalähtöinen opiskelu
Yhteistoiminnallinen oppiminen
Opetuskeskustelu
Esitelmät
Argumentointi
Suomi
23.08.2021 - 17.12.2021
09.06.2021 - 07.09.2021
5 op
20MA
Teppo Nuutinen, Arto Koskinen
Viikot 36 – 50 (Periodit 1 ja 2)
Viikot 36 – 41: Maanantait 8.30 – 12.00 (Koko luokka yhdessä. Opetus tapahtuu KINOSSA)
Viikot 43 – 50: Maanantait ja perjantait 8.30 – 12.00 (Maanantaisin puoli luokkaa ja perjantaisin puoli luokkaa)
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Ei ole
130h opiskelijan työtä.
60% luentoa, yhdessä analysointia ja analysoinnin luentoa.
40% omaa analyysin tekoa ja toisen ryhmän opponoinnin valmistelua.
Opiskelija on osallistunut opetukseen vain tyydyttävästi tai passiivisesti. Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita pääpiirteittäin ja tuntee koulutuksen kalustojärjestelmän ja turvalliset työtavat perustasolla.
Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti . Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita hyvin. Hän osaa käyttää koulutuksen kaluston hallinnan järjestelmää ja osaa työtavat, jotka mahdollistavat turvallisen ja järjestelmällisen työskentelyn.
Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti . Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita syvällisesti ja pystyy tarvittaessa ohjaamaan muita opiskelijoita näissä asioissa. Hän osaa käyttää koulutuksen kaluston hallinnan järjestelmää. Hän tuntee työtavat, jotka mahdollistavat turvallisen ja järjestelmällisen työskentelyn ja osaa soveltaa näitä henkisen työsuojelun ja aikataulujen hallinnan näkökulmiin.
Leena Mäkelä
Luennot, pienryhmätehtävät, käytännön harjoitukset
- läsnäolo
- aktiivisuus
- tehtävien suorittaminen
Suomi
22.08.2021 - 18.11.2021
09.06.2021 - 31.08.2021
5 op
21MA
Petteri Rajanti, Pertti Näränen, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Teppo Nuutinen, Arto Koskinen, Helena Ruohotie, Ari Koivumäki
Aloitus 15.9. klo 09.00 ETÄNÄ
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
noin 18h/vko
- Työnkuvaluennot ja perusteoria osaamisaloittain: käsikirjoitus-dramaturgia, tuotanto, kuvaus, leikkaus & ääni
- Käytännön työskentelyharjoitukset pienryhmittäin
- Kts. Moodlesta lisätietoja
Tyydyttävä
Opiskelija on osallistunut opetukseen vain tyydyttävästi tai passiivisesti. Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita pääpiirteittäin ja tuntee koulutuksen kalustojärjestelmän ja turvalliset työtavat perustasolla.
Hyvä
Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti . Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita hyvin. Hän osaa käyttää koulutuksen kaluston hallinnan järjestelmää ja osaa työtavat, jotka mahdollistavat turvallisen ja järjestelmällisen työskentelyn.
Kiitettävä
Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti . Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita syvällisesti ja pystyy tarvittaessa ohjaamaan muita opiskelijoita näissä asioissa. Hän osaa käyttää koulutuksen kaluston hallinnan järjestelmää. Hän tuntee työtavat, jotka mahdollistavat turvallisen ja järjestelmällisen työskentelyn ja osaa soveltaa näitä henkisen työsuojelun ja aikataulujen hallinnan näkökulmiin.
The students:
- Are able to use English moderately both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information only from a few sources and read basic professional literature.
- Master only some professional terms and phrases.
- Distinguish only some of the differences between spoken and written language as well as various cultures and have difficulties in adapting them.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write structured text.
- Submit all required work.
The students:
- Are able to use English fairly well both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a fairly good selection of sources and read advanced professional literature.
- Master a fairly good selection of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to adapt most differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.
The students:
- Are able to use English fluently both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a wide range of sources and read complex professional literature.
- Master a wide range of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to correctly adapt all the differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write academic, analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.
Leena Mäkelä
Oppimateriaali jaetaan Moodlessa kurssin aikana.
Koronatilanteen takia kurssi toteutetaan toistaiseksi verkossa. Jos tilanne muuttuu oleellisesti ja lähiopetus mahdollistuu, asiasta tiedotetaan kurssin aikana. Aktivoivat kirjoitustehtävät, esitelmät, itsenäinen verkko-opiskelu, opetuskeskustelu
Arvosana muodostuu portfoliotyyppisesti osasuoritusten perusteella. Kaikki osasuoritukset on suoritettava hyväksytysti:
1) CV 20%
2) Kulttuuriessee 20%
3) Koe 30%
4) Suullinen esitys 30%
Kurssilla on läsnäolovelvollisuus. Ilman lääkärintodistusta saa olla pois 3 opetuskertaa koko kurssin aikana. Jos opiskelija ei täytä läsnäolovaatimuksia, häneltä voidaan evätä oikeus läpäistä kurssi. Kurssipalaute on myös pakollinen osasuoritus.
Englanti
23.08.2021 - 17.12.2021
02.08.2021 - 03.09.2021
5 op
20MA
Anne Kopperoinen
Sisältö jakautuu seuraaviin pääteemoihin:
1) koulutus, työnhaku ja työ: opiskelija osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan, työkokemuksistaan ja tehtävistään sekä laatia CV:n
2) Suulliset viestintätilanteet, small talk ja neuvottelu: opiskelija osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä työympäristössä mm. projektinhallinnassa.
3) Asiantuntijakirjoitelmat: opiskelija osaa viestiä asiakaslähtöisesti sekä suullisesti että kirjallisesti.
4) Ammattitekstit, dokumentit, tekniikkaraideri, ohjeistus ja ohjeet: opiskelija tunnistaa ja osaa käyttää oman alan keskeistä erityisterminologiaa.
5) metataidot: Opiskelijat osaavat projektinhallinnan perusteet sekä monipuolisissa verkkoympäristöissä työskentelemisen. Opiskelijat osaavat myös kehittää omaa osaamistaan koulutuksen jälkeen.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Hyväksiluku mahdollinen aiempien, vastaavien korkeakouluopintojen tai aiemmin hankitun muun osaamisen (AHOT-prosessi) kautta.
Tentti pidetään viimeisellä opetuskerralla.
1-.2. periodit, suullisten esitysten ja muiden osatehtävien ajankohdat sovitaan kurssin aikana.
Opiskelija:
- selviytyy yksinkertaisista keskustelutilanteista
- reagoi yleensä jollakin tavalla keskustelukumppanin sanomisiin
- tiedostaa jossain määrin erityyppisten tekstien asettamat vaatimukset tyylille
- kirjoittaa jotakuinkin ymmärrettävästi
- ymmärtää pääasiat normaalitempoisesta puheesta tutussa asiayhteydessä, kun viesti toistetaan tarvittaessa
- ääntää useimmiten ymmärrettävästi
- löytää etsimänsä tiedon teksteistä, jotka käsittelevät tuttuja aiheita
- käyttää alan perussanastoa niin, että olennainen viesti välittyy
- käyttää yksinkertaisia kieliopin perusrakenteita
- käyttää helpoimmin saatavilla olevia apuvälineitä kuten ilmaiset sanakirjat
- palauttaa kaikki annetut tehtävät
Opiskelija:
- keskustelee alaansa liittyvistä aiheista melko sujuvasti
- reagoi keskustelukumppaninsa sanomisiin pääosin asianmukaisesti
- viestii useimmiten tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa melko sujuvasti ja selkeästi
- ääntää melko luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää lukemansa tekstin pääasiat ja useimmat yksityiskohdat
- osaa tarvittaessa ilmaista asian toisin sanoin
- ymmärtää ja käyttää alan sanastoa melko täsmällisesti
- osaa käyttää apuna eri lähteitä ja sanakirjoja
- käyttää rakenteita pääosin oikein ja korjaa itse kielenkäytön virheitä jos ne ovat johtaneet väärinkäsityksiin
- tunnistaa eroja eri kulttuurien välillä
- osaa laatia projektisuunnitelman englanniksi
- osaa pitää ammatillisen esityksen
- osaa laatia CV:n englanniksi
- Opiskelija palauttaa kaikki annetut tehtävät ajallaan
Opiskelija
- keskustelee sujuvasti ammattialaansa liittyvistä aiheista
- reagoi nopeasti ja asianmukaisesti keskustelukumppanin sanomisiin
- viestii tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa sujuvasti ja tarkoituksenmukaisesti lähes ilman kielivirheitä
- ääntää luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat vaativastakin ammatillisesta tekstistä ja pystyy soveltamaan lukemaansa
- selittää toisin sanoin ja korvaa sanaston puutteet huomaamattomasti
- ymmärtää ja käyttää taitavasti ja täsmällisesti alan sanastoa sekä oman erikoisalansa termistöä
- löytää yleensä erilaisia lähteitä käyttämällä asianmukaiset termit
- käyttää monipuolisia kielioppirakenteita ja hallitsee ne lähes virheettömästi
- ymmärtää miten eroja eri kulttuurien välillä on otettava huomioon työelämässä
- osaa laatia englanninkielisen projektisuunnitelman
- osaa pitää hyvän ammatillisen esityksen
- osaa laatia hyvän CV:n englanniksi
- palauttaa kaikki annetut tehtävät ajallaan
The students:
- Are able to use English moderately both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information only from a few sources and read basic professional literature.
- Master only some professional terms and phrases.
- Distinguish only some of the differences between spoken and written language as well as various cultures and have difficulties in adapting them.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write structured text.
- Submit all required work.
The students:
- Are able to use English fairly well both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a fairly good selection of sources and read advanced professional literature.
- Master a fairly good selection of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to adapt most differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.
The students:
- Are able to use English fluently both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a wide range of sources and read complex professional literature.
- Master a wide range of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to correctly adapt all the differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write academic, analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.
Leena Mäkelä
Oppimateriaali jaetaan Moodlessa kurssin aikana.
Koronatilanteen takia kurssi toteutetaan toistaiseksi verkossa. Jos tilanne muuttuu oleellisesti ja lähiopetus mahdollistuu, asiasta tiedotetaan kurssin aikana. Aktivoivat kirjoitustehtävät, esitelmät, itsenäinen verkko-opiskelu, opetuskeskustelu
Arvosana muodostuu portfoliotyyppisesti osasuoritusten perusteella. Kaikki osasuoritukset on suoritettava hyväksytysti:
1) CV 20%
2) Kulttuuriessee 20%
3) Koe 30%
4) Suullinen esitys 30%
Kurssilla on läsnäolovelvollisuus. Ilman lääkärintodistusta saa olla pois 3 opetuskertaa koko kurssin aikana. Jos opiskelija ei täytä läsnäolovaatimuksia, häneltä voidaan evätä oikeus läpäistä kurssi. Kurssipalaute on myös pakollinen osasuoritus.
Englanti
30.08.2021 - 17.12.2021
02.08.2021 - 03.09.2021
5 op
20MA
0 - 30
Petri Tuohimäki
Sisältö jakautuu seuraaviin pääteemoihin:
1) koulutus, työnhaku ja työ: opiskelija osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan, työkokemuksistaan ja tehtävistään sekä laatia CV:n
2) Suulliset viestintätilanteet, small talk ja neuvottelu: opiskelija osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä työympäristössä mm. projektinhallinnassa.
3) Asiantuntijakirjoitelmat: opiskelija osaa viestiä asiakaslähtöisesti sekä suullisesti että kirjallisesti.
4) Ammattitekstit, dokumentit, tekniikkaraideri, ohjeistus ja ohjeet: opiskelija tunnistaa ja osaa käyttää oman alan keskeistä erityisterminologiaa.
5) metataidot: Opiskelijat osaavat projektinhallinnan perusteet sekä monipuolisissa verkkoympäristöissä työskentelemisen. Opiskelijat osaavat myös kehittää omaa osaamistaan koulutuksen jälkeen.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
1 op
0-5
Hyväksiluku mahdollinen aiempien, vastaavien korkeakouluopintojen tai aiemmin hankitun muun osaamisen (AHOT-prosessi) kautta.
Tentti pidetään viimeisellä opetuskerralla.
1-.2. periodit, suullisten esitysten ja muiden osatehtävien ajankohdat sovitaan kurssin aikana.
Opiskelija:
- selviytyy yksinkertaisista keskustelutilanteista
- reagoi yleensä jollakin tavalla keskustelukumppanin sanomisiin
- tiedostaa jossain määrin erityyppisten tekstien asettamat vaatimukset tyylille
- kirjoittaa jotakuinkin ymmärrettävästi
- ymmärtää pääasiat normaalitempoisesta puheesta tutussa asiayhteydessä, kun viesti toistetaan tarvittaessa
- ääntää useimmiten ymmärrettävästi
- löytää etsimänsä tiedon teksteistä, jotka käsittelevät tuttuja aiheita
- käyttää alan perussanastoa niin, että olennainen viesti välittyy
- käyttää yksinkertaisia kieliopin perusrakenteita
- käyttää helpoimmin saatavilla olevia apuvälineitä kuten ilmaiset sanakirjat
- palauttaa kaikki annetut tehtävät
Opiskelija:
- keskustelee alaansa liittyvistä aiheista melko sujuvasti
- reagoi keskustelukumppaninsa sanomisiin pääosin asianmukaisesti
- viestii useimmiten tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa melko sujuvasti ja selkeästi
- ääntää melko luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää lukemansa tekstin pääasiat ja useimmat yksityiskohdat
- osaa tarvittaessa ilmaista asian toisin sanoin
- ymmärtää ja käyttää alan sanastoa melko täsmällisesti
- osaa käyttää apuna eri lähteitä ja sanakirjoja
- käyttää rakenteita pääosin oikein ja korjaa itse kielenkäytön virheitä jos ne ovat johtaneet väärinkäsityksiin
- tunnistaa eroja eri kulttuurien välillä
- osaa laatia projektisuunnitelman englanniksi
- osaa pitää ammatillisen esityksen
- osaa laatia CV:n englanniksi
- Opiskelija palauttaa kaikki annetut tehtävät ajallaan
Opiskelija
- keskustelee sujuvasti ammattialaansa liittyvistä aiheista
- reagoi nopeasti ja asianmukaisesti keskustelukumppanin sanomisiin
- viestii tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa sujuvasti ja tarkoituksenmukaisesti lähes ilman kielivirheitä
- ääntää luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat vaativastakin ammatillisesta tekstistä ja pystyy soveltamaan lukemaansa
- selittää toisin sanoin ja korvaa sanaston puutteet huomaamattomasti
- ymmärtää ja käyttää taitavasti ja täsmällisesti alan sanastoa sekä oman erikoisalansa termistöä
- löytää yleensä erilaisia lähteitä käyttämällä asianmukaiset termit
- käyttää monipuolisia kielioppirakenteita ja hallitsee ne lähes virheettömästi
- ymmärtää miten eroja eri kulttuurien välillä on otettava huomioon työelämässä
- osaa laatia englanninkielisen projektisuunnitelman
- osaa pitää hyvän ammatillisen esityksen
- osaa laatia hyvän CV:n englanniksi
- palauttaa kaikki annetut tehtävät ajallaan
Opiskelija on osallistunut opetukseen ja tehnyt annetut tehtävät tyydyttävästi ilman merkittäviä aikatauluongelmia. Opiskelija osaa eritellä tuotannon vaiheet pääpiirteissään ja hahmottaa budjetoinnin ja aikatauluttamisen yleiset periaatteet. Hän on osallistunut käsikirjoittamisen ja esituotannon prosessiin sovitussa työroolissa.
Opiskelija on osallistunut opetukseen ja tehnyt annetut tehtävät hyvin ja aikataulussa. Opiskelija osaa eritellä tuotannon vaiheet ja hahmottaa budjetoinnin ja aikatauluttamisen periaatteet sekä tehtävänkuvat. Hän on osallistunut aktiivisesti käsikirjoittamisen ja esituotannon prosessiin sovitussa työroolissa ja ohjeiden mukaisesti.
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti opetukseen ja tehnyt annetut tehtävät erinomaisesti ja aikataulussa. Hän on osoittanut tehtävissään persoonallista otetta ja luovuutta. Opiskelija osaa eritellä tuotannon vaiheet ja hahmottaa budjetoinnin ja aikatauluttamisen periaatteet sekä tehtävänkuvat täsmällisesti ja osaa soveltaa niitä luovasti esituotannossa olevaan prosessiin. Hän on osallistunut aktiivisesti käsikirjoittamisen ja esituotannon prosessiin sovitussa työroolissa ja ohjeiden mukaisesti. Opiskelija ymmärtää budjetoinnin ja aikatauluttamisen periaatteet ja osaa soveltaa niitä loogisesti tilanteen mukaan. Hän osaa reflektoida oppimaansa sekä antaa ja ottaa vastaan rakentavaa palautetta työryhmässä.
Leena Mäkelä
Materiaali Moodlessa.
Landry, Paula (2018): Scheduling and Budgeting Your Film : a panic-free guide
Luentoja, työpajatyöskentelyä ja tehtäviä sekä itsenäistä työskentelyä
Palautekeskustelut, itsearviointi, harjoitustyöt
Suomi
01.10.2021 - 22.12.2021
09.06.2021 - 24.10.2021
10 op
21MA
Pertti Näränen, Teppo Nuutinen, Arto Koskinen, Helena Ruohotie
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
1 op
5 op
0-5
Ota yhteyttä vastuuopettajaan.
1 op = 27h työtä
Viikkojen tarkempi aikataulu löytyy Moodlesta.
Opetukseen, työryhmäpalavereihin ja palautetilaisuuksiin osallistumisessa on puutteita tai aikataulun hallinnan ongelmia. Opiskelijan panos fiktioprojektin eri työvaiheissa on pintapuolinen tai kapea-alainen. Vuorovaikutus muiden työryhmän jäsenten kanssa on puutteellista. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu tyydyttävästi. Projektiraportti on suppea ja elokuvakuvateoksen, projektin ja oman työn itsearviointi pintapuolista.
Opiskelija on läsnä opetuksissa ja ryhmätapaamisissa. Hän kantaa vastuun hänelle työryhmässä määritellyistä tehtävistä ja elokuvalle asetettujen tavoitteiden toteuttamisesta oman työroolinsa osalta. Opiskelija osallistuu elokuvallisen teoksen palautetilaisuuksiin ja työskentelee yhteisesti asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Opiskelija ottaa aktiivisesti haltuunsa elokuvailmaisullisia ja -tuotannollisia työkaluja. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu hyvin. Projektiraportissa opiskelija osaa analysoida elokuvateosta, projektin sujumista sekä omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti.
Opiskelija on aktiivinen opetuksissa, tuotantoryhmien tapaamisissa ja palautetilaisuuksissa. Hän ottaa runsaasti ja laaja-alaisesti vastuuta elokuvan taiteellisten tavoitteiden toteutumisesta ja projektin tehtävistä. Opiskelija ottaa aktiivisesti haltuunsa elokuvailmaisullisia ja -tuotannollisia työkaluja. Hän toteuttaa oman työnsä vastuullisesti luovaa ongelmanratkaisukykyä osoittaen. Opiskelija auttaa muita ryhmäläisiä ongelmatilanteissa ja hallitsee elokuvailmaisun ja -tuotannon osa-alueita laaja-alaisesti. Hän antaa rakentavaa palautetta muiden toiminnasta sekä ottaa itse palautteen vastaan osana omaa ammatillista kehittymistään. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu erinomaisesti. Projektiraportissa opiskelija osaa tarkastella elokuvateosta ja projektia analyyttisesti, sekä osaa arvioida omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti ja analyyttisesti.
Leena Mäkelä
ks Moodle
Luennot, havainnollistavat tehtävät, työryhmätehtävät, oikean fiktiotuotantoprojektin läpivieminen. Lyhytelokuvan toteuttaminen käsikirjoituksesta ensi-iltaan.
ks alla.
Jokainen opiskelija tekee arvion omasta ja ryhmänsä toiminnasta projektissa Moodleen.
Suomi
10.01.2022 - 30.05.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
10 op
21MA
Petteri Rajanti, Maaret Salminen, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Teppo Nuutinen, Arto Koskinen, Helena Ruohotie
ks Pakki, Moodle
Zoom-osoite:
https://tuni.zoom.us/j/66209755190
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
2 op
0-5
Keskustele eri suuntausten opettajien kanssa, omasta suuntautumisestasi riippuen.Varsinaisia valinnaisia tehtäviä ei ole, sillä kurssilla toteutetaan projektia yhdessä työryhmän kanssa. Kaikki poissaolo on ryhmältä pois.
Mahdollisesti lyhyitä luentoja ammatillisilta vierailijoilta, esim apulaisohjaus.
ks Moodle ja Pakki
Varsinaista tenttiä kurssilla Fiktioprojekti ei ole.
Onnistunut fiktioprojekti saattaa päästä elokuvafestivaaleille. Riippuu työryhmän aktiivisuudesta
Ks Pakki, Moodle
Kuvausten aikaa vkot 10-11 kuormitus on suurinta koko ryhmällä. Ainakin 40H/vko
Koko kurssin aikana kuormitus jakautuu epätasaisesti, riippuen ammattisuuntauksesta.
Esim tuottajilla kuormitus isoin ennen kuvauksia, leikkaajilla heti kuvausten jälkeen, äänellä kuvaleikkauksen jälkeen ja kuvauksissa.
Keskiarvoisesti n 27h/vko
ks Pakki, Moodle
Viikot 2-5 ti-to Projektinhallinta ja tiimityöskentely
Viikot 6-9 ti-to Fiktioprojketin ennakkosuunnittelu, WF testit , apulaisohjaus, demot yms
Viikot 10-11 Kuvaukset
Viikot 12-14 POST Kuvaleikkaus6-9. Tarvitaan 4 kpl ryhmätyötyötiloja
Viikko 14 POST Kuvaleikkaus/Ääni
Viikot 15 -16 POST Ääni
Viikko 17 Ensi-ilta.
Opiskelija ei ole osallistunut opetukseen, ryhmätöihin, eikä tehnyt kurssin tehtäviä
Opetukseen ja työryhmäpalavereihin osallistumisessa on puutteita tai aikataulun hallinnan ongelmia. Opiskelijan panos fiktioprojektin eri työvaiheissa on vähäinen tai kapea-alainen. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu tyydyttävästi. Projektiraportti on suppea ja itsearviointi vähäistä.
Opiskelija on läsnä opetuksissa ja ryhmätapaamisissa. Hän kantaa vastuun työryhmässä määritellyistä tehtävistä ja osaa ennakoida tehtävissä tarvitsemansa ajan ja resurssit. Elokuvailmaisulliset ja -tuotannolliset työkalut ovat hallussa. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu hyvin. Opiskelija tuntee projektinhallinnan peruskäsitteet. Projektiraportissa opiskelija osaa analysoida omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti.
Opiskelija on aktiivinen niin opetuksissa kuin tuotantoryhmien tapaamisissa. Hän ottaa runsaasti ja laaja-alaisesti vastuuta projektin tehtävistä ja toteuttaa työnsä sovitusti. Opiskelija auttaa muita ryhmäläisiä ongelmatilanteissa ja hallitsee elokuvailmaisun ja -tuotannon osa-alueita laaja-alaisesti. Hän antaa rakentavaa palautetta muiden toiminnasta sekä ottaa itse palautteen vastaan osana omaa ammatillista kehittymistään. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu erinomaisesti. Opiskelija tuntee projektinhallinnan peruskäsitteet ja osaa soveltaa niitä käytäntöön. Projektiraportissa opiskelija osaa analysoida omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti ja analyyttisesti.
Hyväksytään, kun läsnäolot opetuksessa ovat riittävällä tasolla ja tehtävät on tehty hyväksytysti.
Leena Mäkelä
Suomi
10.01.2022 - 05.03.2022
04.01.2022 - 14.01.2022
5 op
20MA
Media-ala Virtuaalihenkilö, Carolina Pajula
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Leena Mäkelä
Julkaistaan kurssin moodle-toteutuksella
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija on saanut valmiudet soveltaa dokumentaarisia työmenetelmiä ja ilmaisukeinoja journalististen mediasisältöjen tuotannossa. Opiskelija on myös perehtynyt radio- ja televisiodokumenttien erityispiirteisiin sekä dokumenttien ja journalististen asiaohjelmien välisiin eroavaisuuksiin ja sitä kautta syventänyt radio- ja televisiojournalismin (audio ja video) osaamistaan.
Yleiskuvaus
Dokumenttikurssilla opiskelijat tekevät yhteisestä teemasta valitsemastaan aiheesta henkilödokumentin radiolle (audio, kesto noin 7 min) tai vaihtoehtoisesti pienimuotoisen podcast-konseptin. Kurssilla tutustutaan aluksi dokumentaariseen ilmaisuun sekä dokumentin tekemisen työtapojen eroihin ja yhtäläisyyksiin radio- ja televisiotuotannoissa.
Opiskelijat pitävät kurssin aikana projektipäiväkirjaa, jossa analysoidaan ja reflektoidaan oman dokumenttihankkeen tavoitteita ja työn edetessä tehtyjä ratkaisuja. Kurssin harjoitustöinä valmistuneet dokumentit julkaistaan kevään aikana Radio Moreenin tai Moreenimedian kautta. Radiolle tehdyt harjoitustyöt voivat osallistua huhtikuussa järjestettävien Radiofestivaalien dokumenttikilpailuun.
Suomi
10.01.2022 - 14.03.2022
24.11.2021 - 10.01.2022
5 op
20MA
19MA
15 - 25
Media-ala Virtuaalihenkilö, Ari Koivumäki
Kurssiohjelma 10.1.2022 - 14.3.2022 viikoittain klo 13.15–16, TAU Päätalo E326 ryhmätyötila (28) Kalevantie 4 33100 Tampere
1. Ma 10.1.
- Kurssin järjestäytyminen
- Mitä kurssilla syntyy ja miten?
- Mikä on dokumentti
Seuraavalle kerralle valmiiksi: rajattu idea
2. Maanantai 17.1.
- Miten dokumenttia tarjotaan tuotantoyhtiölle/tv:lle (Tuija Halttunen)
- Ideoiden kehittely: ajatuksesta projektiksi
- Pitsaus ja synopsis
Seuraavalle kerralle valmiiksi: Kehitetty ideaehdotus, synopsis, lopullinen aihe ja lähestymistapa
3. Maanantai 24.1.
-Televisiodokumentti: dokumentaarinen ilmaisu ja työmenetelmät televisiossa/ Vierailija Markku Heikkinen
- Aiheiden lukkoon lyönti ja mahdollisten ryhmien organisointi, töiden aikataulutus
5. Maanantai 7.2.
- Henkilödokumentin erityispiirteitä. Reetta ArvilaYLE
- Tilannepäivitys: Missä mennään?
- Materiaalia kuultavaksi/katsottavaksi
6. Maanantai 14.2.
- dokumentin äänisuunnittelu (Ari Koivumäki)
-Töiden kehittely: materiaalia kuultavaksi/katsottavaksi
7. Maanantai 21.2.
- Töiden kehittely: materiaalia kuultavaksi/katsottavaksi
8. PERIODITAUKO/TALVILOMAVIIKKO 9
9. Maanantai 7.3.
- Töiden kehittely: materiaalia kuultavaksi/katsottavaksi
Moodleen: lopulliset palautteen pohjalta viilatut versiot
10. Maanantai 14.3
Loppuarviointi
- Valmiiden töiden kuuntelu ja katselu
- Palautekeskustelu ja arviointi
- Kurssin päätös
Media-ala
Tampereen korkeakouluyhteisön ristiinopiskelu, Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
0-5
Opiskelija suoriutuu ideoinnista ryhmän avustuksella ja osaa tunnistaa erilaisia ideointimenetelmiä ja -välineitä. Opiskelija tunnistaa draaman keinot ideoiden kehittämisessä ja ongelmanratkaisussa, mutta soveltamisessa on puutteita. Hän osaa havainnoida ympäristöään ja soveltaa niitä ohjatusti ongelmanratkaisuun. Hän pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta. Vuorovaikutustaidot ovat tyydyttävällä tai välttävällä tasolla.
Opiskelija osaa toimia ideointiryhmässä ja osaa käyttää erilaisia ideointimenetelmiä ja -välineitä. Opiskelija osaa hyödyntää draaman keinoja ideoiden kehittämisessä ja ongelmanratkaisussa. Hän osaa havainnoida ympäristöään ja soveltaa havaintojaan ongelmaratkaisuun. Hän osaa toimia ryhmässä turvallisesti. Hän ottaa vastaan palautetta ja osaa hyödyntää sitä. Hän osaa antaa palautetta ainakin oman tehtävänsä näkökulmasta. Opiskelijalla on hyvät vuorovaikutustaidot.
Opiskelija osaa ideoida ryhmässä, soveltaa erilaisia ideointimenetelmiä ja -välineitä sekä tutkia ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Opiskelija osaa hyödyntää ja draaman keinoja ideoiden kehittämisessä ja ongelmanratkaisuissa. Hän osaa havainnoida ympäristöään ja soveltaa luovasti havaintojaan ongelmanratkaisuun. Hän osaa tarvittaessa johtaa ryhmää sekä huolehtia ryhmän hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Opiskelija osaa arvioida ryhmän ideoita kriittisesti ja antaa palautetta rakentavasti ja aktiivisesti. Hän ottaa palautetta ja osaa hyödyntää sitä. Opiskelijalla on erinomaiset vuorovaikutustaidot.
Leena Mäkelä
Kurssilla tuotettu materiaali sekä kurssilla ilmoitettu kirjallisuus.
Toiminnalliset menetelmät, draamaharjoitukset, itsenäiset tehtävät
Suomi
09.08.2021 - 18.10.2021
09.06.2021 - 31.08.2021
5 op
21MA
Petteri Rajanti, Pertti Näränen, Anneli Karppinen, Outi Söderholm, Hilkka Hyttinen, Teppo Nuutinen
Kurssi alkaa 25.8. klo 9.00 yhteisellä kokoontumisella. Tila ilmoitetaan lukkarikoneessa.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Kontaktiopetus. Muut toteutusmuodot sovitaan erikseen ohjaajan kanssa.
Opintojakson laajuus on 5 op, yhtensä 135 h opiskelijan työtä.
Tyydyttävä
Opiskelija suoriutuu ideoinnista ryhmän avustuksella ja osaa tunnistaa erilaisia ideointimenetelmiä ja -välineitä. Opiskelija tunnistaa draaman keinot ideoiden kehittämisessä ja ongelmanratkaisussa, mutta soveltamisessa on puutteita. Hän osaa havainnoida ympäristöään ja soveltaa niitä ohjatusti ongelmanratkaisuun. Hän pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta. Vuorovaikutustaidot ovat tyydyttävällä tai välttävällä tasolla.
Hyvä
Opiskelija osaa toimia ideointiryhmässä ja osaa käyttää erilaisia ideointimenetelmiä ja -välineitä. Opiskelija osaa hyödyntää draaman keinoja ideoiden kehittämisessä ja ongelmanratkaisussa. Hän osaa havainnoida ympäristöään ja soveltaa havaintojaan ongelmaratkaisuun. Hän osaa toimia ryhmässä turvallisesti. Hän ottaa vastaan palautetta ja osaa hyödyntää sitä. Hän osaa antaa palautetta ainakin oman tehtävänsä näkökulmasta. Opiskelijalla on hyvät vuorovaikutustaidot.
Kiitettävä
Opiskelija osaa ideoida ryhmässä, soveltaa erilaisia ideointimenetelmiä ja -välineitä sekä tutkia ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Opiskelija osaa hyödyntää ja draaman keinoja ideoiden kehittämisessä ja ongelmanratkaisuissa. Hän osaa havainnoida ympäristöään ja soveltaa luovasti havaintojaan ongelmanratkaisuun. Hän osaa tarvittaessa johtaa ryhmää sekä huolehtia ryhmän hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Opiskelija osaa arvioida ryhmän ideoita kriittisesti ja antaa palautetta rakentavasti ja aktiivisesti. Hän ottaa palautetta ja osaa hyödyntää sitä. Opiskelijalla on erinomaiset vuorovaikutustaidot.
Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja arvioida vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan tyydyttävästi. Opiskelija osaa kehittää havainnointiaan ja tiedonhankinnan taitojaan kirjoittamisessa tyydyttävästi. Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja omaa tekstiään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja arvioida vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan hyvin. Opiskelija osaa kehittää havainnointiaan ja tiedonhankinnan taitojaan kirjoittamisessa hyvin. Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja omaa tekstiään ja antaa dramaturgista palautetta muille. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alan kehityksestä.
Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja arvioida vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan erinomaisesti. Opiskelija osaa kehittää havainnointiaan ja tiedonhankinnan taitojaan kirjoittamisessa erinomaisesti. Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja omaa tekstiään erinomaisesti ja antaa rakentavaa dramaturgista palautetta muille. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Leena Mäkelä
Autenttiset materiaalit ammattikentältä.
Verkkomateriaalit
Luennot
Katselut
Autenttiset kirjoitustehtävät
Vertaiskeskustelut ja arvioinnit
Suomi
16.08.2021 - 24.10.2021
09.06.2021 - 08.09.2021
5 op
19MA
Pertti Näränen, Media-ala Virtuaalihenkilö, Teppo Nuutinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
5 op
0-5
Ei ole.
Yle, SUNKLO, ammattikäsikirjoittajat.
Kurssi on 5op kokonaisuus eli 135h oppilastyötä.
Luennot 30%
Itsenäiset kirjoitustehtävät 30%
Katselut ja keskustelut 20%
Mentorointi 20%
Leena Mäkelä
Oheismateriaalina moodle-toteutus, Tamkin kirjastossa Mediapoliksella olevat kuunnelmat ja kirjallisuus: Aro Eero & Viljanen Mikko (toim.): Korville piirretyt kuvat, kirjoituksia kuunnelmasta ja äänitaiteesta. Like, 2010. Weston, Judith Näyttelijän ohjaaminen. Helsinki : Nemo, 1999, David Sonnenschein: Sound Design, Michael Wiese Productions, 2001, Äänipää-sivuston kuunnelmaan liittyvät osuudet (https://webpages.tuni.fi/aanipaa/kuunne_1.htm )
Kurssin tavoitteena on tutustua radiokuunnelman dramaturgiaan ja käsikirjoittamiseen, oppia kuunnelman tuotantoprosessi ennakkosuunnittelusta toteutukseen, tutustua ohjaajan, näyttelijän ja äänisuunnittelijan näkökulmiin sekä tehdä hyviä kuunnelmakäsikirjoituksia, joista osa toteutetaan kuunnelmaksi ja esitetään mm. YLEssä, Radio Moreenissa ja Radiofestivaaleilla.
Suomi
15.03.2022 - 31.05.2022
10.01.2022 - 14.03.2022
5 op
20MA
19MA
15 - 22
Media-ala Virtuaalihenkilö, Ari Koivumäki
Media-ala
Tampereen korkeakouluyhteisön ristiinopiskelu, Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Opiskelija tunnistaa eri tyyppisten tuotantojen resurssien mahdollisuudet ja rajoitteet. Hän pystyy sovittujen referenssien ja suunnitelmien pohjalta toteuttamaan lopputuotteen. Hän kerää palautetta työstään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelija osaa työskennellä eri tyyppisissä tuotannoissa ja tietää niiden resurssien mahdollisuudet ja rajoitteet. Hän huomioi tilaajan tarpeet ja tuottaa sovitun kaltaista ilmaisua. Hän käyttää referenssejä ja ennakkosuunnitteludokumentteja osana kommunikaatiotaan eri toimijoiden kanssa. Hän sovittaa taitonsa ja lopputuotteen annettuihin resursseihin. Hän kerää palautetta ja kehittää itseään sekä työllistymistään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alalta aktiivisesti.
Opiskelija tutustuu ennakolta tyylilajeihin ja erilaisiin tuotantotyyppeihin. Hän työskentelee sujuvasti eri tyyppisissä projekteissa ja hankkeissa mukautuen resurssien ja kuvaustilanteiden muutoksiin. Hän kuuntelee ja huomioi tilaajan tarpeet sekä osaa luoda kiinnostavaa ilmaisua. Hän käy sujuvasti keskustelua referenssien ja moninaisten ennakkosuunnitteludokumenttien avulla eri toimijoiden kanssa. Hän hallitsee sovitut aikataulut ja taloudelliset rajoitteet sekä tuottaa laadukkaan ja persoonallisen lopputuotteen niiden puitteissa. Hän kerää palautetta ja kehittää aktiivisesti itseään sekä edistää tietoisesti työllistymistään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Leena Mäkelä
- Luennot
- Vierailut
- Käytännön harjoittelu ja studiotyöskentely
- osallistuminen
- aktiivisuus
- harjoituksista suoriutuminen
- oman työskentelyn reflektointi
- itsearvointi
Suomi
16.08.2021 - 17.12.2021
09.06.2021 - 31.08.2021
5 op
19MA
Tommi Moilanen, Media-ala Virtuaalihenkilö
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
30 tuntia / viikko
- Kalustovuokraamoihin tutustuminen
- Kuvasuunnitelmien laatiminen
- Kuvauksen ja valaisun ennakkovalmistelut
- Studiossa fiktiivisen kohtauksen kuvaaminen
Opiskelija tunnistaa eri tyyppisten tuotantojen resurssien mahdollisuudet ja rajoitteet. Hän pystyy sovittujen referenssien ja suunnitelmien pohjalta toteuttamaan lopputuotteen. Hän kerää palautetta työstään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelija osaa työskennellä eri tyyppisissä tuotannoissa ja tietää niiden resurssien mahdollisuudet ja rajoitteet. Hän huomioi tilaajan tarpeet ja tuottaa sovitun kaltaista ilmaisua. Hän käyttää referenssejä ja ennakkosuunnitteludokumentteja osana kommunikaatiotaan eri toimijoiden kanssa. Hän sovittaa taitonsa ja lopputuotteen annettuihin resursseihin. Hän kerää palautetta ja kehittää itseään sekä työllistymistään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alalta aktiivisesti.
Opiskelija tutustuu ennakolta tyylilajeihin ja erilaisiin tuotantotyyppeihin. Hän työskentelee sujuvasti eri tyyppisissä projekteissa ja hankkeissa mukautuen resurssien ja kuvaustilanteiden muutoksiin. Hän kuuntelee ja huomioi tilaajan tarpeet sekä osaa luoda kiinnostavaa ilmaisua. Hän käy sujuvasti keskustelua referenssien ja moninaisten ennakkosuunnitteludokumenttien avulla eri toimijoiden kanssa. Hän hallitsee sovitut aikataulut ja taloudelliset rajoitteet sekä tuottaa laadukkaan ja persoonallisen lopputuotteen niiden puitteissa. Hän kerää palautetta ja kehittää aktiivisesti itseään sekä edistää tietoisesti työllistymistään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Opiskelja laatii aikataulun ja kuvausjärjestyksen yhdessä muun työryhmän kanssa. Hän ymmärtää käytössä olevien resurssien rajoitteet ja kommunikoi ohjatusti muun työryhmän kanssa.
Hän pitää yllä kuvailmaisun jatkuvuutta ohjatusti. Hän antaa kuvauspaikan ja olosuhteiden asettamien haasteiden vaikuttaa työskentelyyn. Hän käy satunnaisesti läpi tuottamaansa materiaalia.
Opiskelja aikatauluttaa ja suunnittelee kuvausten kulun mahdollisimman sujuvaksi yhdessä muun työryhmän kanssa. Hän ymmärtää käytössä olevien resurssien rajoitteet ja pyrkii saavuttamaan niillä asetetut tavoitteet. Hän johtaa työryhmää tarvittesaa ja kommunikoi asiantuntevasti. Hän valitsee ennalta suunnitellun ilmaisun vaatimat työkalut ja kokoaa työryhmän resurssien ja tarpeiden mukaan. Hän pitää yllä kuvailmaisun jatkuvuutta muuttuvissa olosuhteissa kamera-, valo- ja grip-ryhmien avulla. Hän työskentelee kuvauspaikan ja olosuhteiden asettamien rajoitteiden mukaan. Hän käy läpi tuottamansa materiaalin yhdessä muiden työryhmäläisten kanssa ja tekee sen pohjalta havaintoja omasta ammattitaidostaan.
Opiskelja suunnittelee ja aikatauluttaa kuvausten kulun mahdollisimman sujuvaksi yhdessä muun työryhmän kanssa. Hän laatii teknisiä ja ilmaisullisia varasuunnitelmia ja huomioi kuvaustilanteen muuttujat. Hän osaa suhteuttaa tavoitteensa käytettävissä olevien resurssien sekä vaaditun päämäärän mukaan. Hän kommunikoi vaivatta ja työilmapiiriä kannustavasti kuvaustilanteissa. Hän toimii työryhmän johtajana ja tunnistaa työryhmäläisten vahvuudet. Hän valitsee suunnitelmallisesti ilmaisun vaatimat työkalut ja käyttää niitä luovasti ennalta sovitun visuaalisen päämäärän saavuttamiseksi. Hän osaa mitoittaa työryhmäkoon aikatauluhallinnan, turvallisuuden ja visuaalisten tavoitteiden mukaan. Hän pitää yllä ja valvoo kuvailmaisun jatkuvuutta muuttuvissa olosuhteissa kamera-, valo- ja grip-ryhmiä ohjeistaen. Hän pohtii aktiivisesti kuvauspaikan ja olosuhteiden asettamia haasteita sekä löytää päämäärätietoisia ratkaisuja niiden parissa työskentelylle. Hän käy läpi tuottamansa materiaalin ja analysoi omaa työpanostaan sekä onnistumistaan. Hän antaa aktiivisesti palautetta lähimmille työtovereilleen ja kehittää itseään.
Leena Mäkelä
- Simulaatioharjoitteet
- Workshopit
- Ryhmätyöt
- Kirjalliset työt
- Läsnäolot
- Aktiivisuus: vastuunottamisen taito ja ryhmän johtaminen
- Tehtävien tekeminen
Suomi
24.01.2022 - 29.04.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
Tommi Moilanen, Media-ala Virtuaalihenkilö
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
0-5
Vierailevia valaisu-, kamera- ja grip-kouluttajia hands on -workshopien vetäjänä.
Myöhemmin osallistuminen Camerimage-festivaalille sekä Nordicilin pohjoismaisten elokuvakoulujen tapaamisiin edellyttää ammattiopintojen suorittamista.
Noin 30h / viikko.
PROJEKTITOIMINNAN TYYDYTTÄVÄ OSAAMINEN
Laatii aikataulun ja kuvausjärjestyksen yhdessä muun työryhmän kanssa
Ymmärtää käytössä olevien resurssien rajoitteet.
Kommunikoi ohjatusti muun työryhmän kanssa
TEKNISESTI, ILMAISULLISESTI JA TAITEELLISESTI TYYDYTTÄVÄ TEOS/PROJEKTI
Valitsee työkalut ja työryhmää resurssien mukaan.
Pitää yllä kuvailmaisun jatkuvuutta ohjatusti.
Antaa kuvauspaikan ja olosuhteiden asettamien haasteiden vaikuttaa työskentelyyn
Käy satunnaisesti läpi tuottamaansa materiaalia.
PROJEKTITOIMINNAN PERUSOSAAMINEN
Aikatauluttaa ja suunnittelee kuvausten kulun mahdollisimman sujuvaksi yhdessä muun työryhmän kanssa.
Ymmärtää käytössä olevien resurssien rajoitteet ja pyrkii saavuttamaan niillä asetetut tavoitteet
Johtaa työryhmää ja kommunikoi asiantuntevasti
TEKNISESTI, ILMAISULLISESTI JA TAITEELLISESTI ONNISTUNUT TEOS/PROJEKTI
Valitsee ennalta suunnitellun ilmaisun vaatimat työkalut ja kokoaa työryhmän resurssien ja tarpeiden mukaan.
Pitää yllä kuvailmaisun jatkuvuutta muuttuvissa olosuhteissa kamera-, valo- ja grip-ryhmien avulla.
Työskentelee kuvauspaikan ja olosuhteiden asettamien rajoitteiden mukaan.Käy läpi tuottamansa materiaalin yhdessä muiden työryhmäläisten kanssa ja tekee sen pohjalta havaintoja omasta ammattitaidostaan.
PROJEKTITOIMINNAN KEHITTÄVÄ HALLINTA
Suunnittelee ja aikatauluttaa kuvausten kulun mahdollisimman sujuvaksi yhdessä muun työryhmän kanssa. Laatii teknisiä ja ilmaisullisia varasuunnitelmia ja huomioi kuvaustilanteen muuttujat.
Osaa suhteuttaa tavoitteensa käytettävissä olevien resurssien sekä vaadittuun päämäärään mukaan
Kommunikoi vaivatta ja työilmapiiriä kannustavasti kuvaustilanteissa. Toimii työryhmän johtajana sekä tunnistaa työryhmäläisten vahvuudet
TEKNISESTI, ILMAISULLISESTI JA TAITEELLISESTI PERSOONALLINEN JA VAIKUTTAVA TEOS/PROJEKTI
Valitsee suunnitelmallisesti ilmaisun vaatimat työkalut ja käyttää niitä luovasti ennalta sovitun visuaalisen päämäärän eteen. Osaa mitoittaa työryhmäkoon aikatauluhallinnan, turvallisuuden ja visuaalisten tavoitteiden mukaan.
Pitää yllä ja valvoo kuvailmaisun jatkuvuutta muuttuvissa olosuhteissa kamera-, valo- ja grip-ryhmiä ohjeistaen.
Pohtii aktiivisesti kuvauspaikan ja olosuhteiden asettamia haasteita sekä löytää päämäärätietoisia ratkaisuja niiden parissa työskentelylle.
Käy läpi tuottamansa materiaalin ja analysoi omaa työpanostaan sekä onnistumistaan. Antaa aktiivisesti palautetta lähimmille työtovereilleen. Kehittää itseään.
Opiskelija tuntee erilaisia leikkauksen tyylilajeja. Hän osaa ohjattuna testata erilaisia dramaturgisia vaihtoehtoja leikkausprojekteissa. Hän tutustuu ammattialansa työllistymismahdollisuuksiin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelija tuntee laaja-alaisesti erilaiset leikkauksen tyylilajit. Hän osaa testata erilaisia dramaturgisia vaihtoehtoja leikkausprojekteissa. Hän tutustuu ammattialansa työllistymismahdollisuuksiin, kehittää itsenäisesti taitojaan ja osaa vastata työelämän muuttuviin tarpeisiin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alan kehityksestä.
Opiskelija tuntee laaja-alaisesti erilaiset leikkauksen tyylilajit. Hän osaa testata ja soveltaa erilaisia dramaturgisia vaihtoehtoja leikkausprojekteissa. Hän tutustuu ammattialansa työllistymismahdollisuuksiin. Hän kehittää aktiivisesti taitojaan ja osaa vastata työelämän muuttuviin tarpeisiin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Leena Mäkelä
-Itse tuotettu elokuvan raaka materiaali.
-Autenttinen materiaali ammattituotanoista.
-Verkkomateriaali eri lähteistä.
-Luennot.
-Keskustelut.
-Vertaispalautteet.
-Autenttiset leikkaustehtävät.
-Ammattileikkaajan mentorointi.
Suomi
16.08.2021 - 17.12.2021
09.06.2021 - 31.08.2021
5 op
19MA
Tuomas Niemi, Media-ala Virtuaalihenkilö
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
1 op
0-5
Ei ole.
Endemol Shine Finland. Reality leikkausworkshopmateriaalit.
Jussi Rautaniemi. Fiktioleikkausmateriaalit. Luentosarja.
Yle / Timo Boeck. Luento.
-Luennot 30%
-Keskustelut ja vertaisarviointi 30%
-Itsenäinen työskentely 20%
-Mentorointi 20%
Opintojakson laajuus on 5 op. yhteensä 135 h opiskelijatyötä.
Opiskelija tietää liikkuvan kuvan eri lajityyppien leikkaamisen periaatteita. Hän osaa tehdä dramaturgisia ratkaisuja leikkauksessa. Hän analysoi kohtauksen rakennetta ja kuvien tehtävää dramaturgian toteuttamisessa. Hän tunnistaa kuvallisten elementtien käyttämisen konventioita elokuvallisessa ilmaisussa. Opiskelija toteuttaa opintojakson tehtävät aikatulujen ja ohjeiden mukaisesti.
Opiskelija tietää liikkuvan kuvan eri lajityyppien leikkaamisen periaatteita. Hän osaa toteuttaa luovia dramaturgisia ratkaisuja leikkauksessa. Hän osaa analysoida tarkasti kohtauksen rakenteen ja kuvien tehtävää dramaturgian toteuttamisessa. Hän ymmärtää elokuvan erilaisten kuvallisten elementtien käyttämisen konventioita elokuvallisessa ilmaisussa. Opiskelija toteuttaa opintojakson tehtävät aikatulujen ja ohjeiden mukaisesti ja itsenäisti ja aktiivisesti.
Opiskelija tietää ja osaa soveltaa liikkuvan kuvan eri lajityyppien leikkaamisen periaatteita. Hän osaa toteuttaa luovia dramaturgisia ratkaisuja leikkauksessa. Hän osaa analysoida tarkasti ja kriitisesti kohtauksen rakenteen ja kuvien tehtävää dramaturgian toteuttamisessa. Hän ymmärtää laajasti elokuvan erilaisten kuvallisten elementtien käyttämisen konventioita elokuvallisessa ilmaisussa. Opiskelija toteuttaa opintojakson tehtävät aikatulujen ja ohjeiden mukaisesti itsenäisesti ja aktiivisesti sekä tukee toiminnallaan myös muun ryhmän opimista.
Leena Mäkelä
-Itse tuotettu elokuvan raakamateriaali.
-Autenttinen materiaali ammattituotanoista.
-Verkkomateriaali eri lähteistä.
-Luennot.
-Keskustelut.
-Vertaispalautteet.
-Autenttiset leikkaustehtävät.
-Ammattileikkaajan mentorointi.
Suomi
24.01.2022 - 12.05.2022
24.11.2021 - 09.02.2022
5 op
20MA
Tuomas Niemi, Waltteri Kivelä, Media-ala Virtuaalihenkilö
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
2 op
0-5
Endemol Shine Finland. Reality leikkausworkshopmateriaalit.
Jussi Rautaniemi. Fiktioleikkausmateriaalit. Luentosarja.
-Luennot 30%
-Keskustelut ja vertaisarviointi 30%
-Itsenäinen työskentely 20%
-Mentorointi 20%
Opintojakson laajuus on 5 op. yhteensä 135 h opiskelijatyötä.
Opiskelija osaa leikkausohjelmien perusteet ja materiaalin hallinnan tyydyttävästi. Hän tuntee masterointiformaatteja ja ymmärtää tiedostoformaattien käyttötarkoitukset tyydyttävästi. Opiskelija hallitsee värimäärittelyn ja -korjailun työnkulun perusteet. Hän tuntee DCP-esityskopioiden tuottamisen sekä efektoinnin perusteet.
Opiskelija osaa leikkausohjelmien perusteet ja materiaalin hallinnan hyvin. Hän tuntee masterointiformaatteja ja ymmärtää tiedostoformaattien käyttötarkoitukset. Opiskelija hallitsee värimäärittelyn ja -korjailun työnkulun. Hän tuntee DCP-esityskopioiden tuottamisen sekä efektoinnin perusteet hyvin.
Opiskelija osaa leikkausohjelmien perusteet ja materiaalin hallinnan erinomaisesti. Hän tuntee yleisimmät masterointiformaatit ja ymmärtää tiedostoformaattien eri käyttötarkoitukset. Opiskelija hallitsee värimäärittelyn ja -korjailun työnkulun. Hän tuntee DCP-esityskopioiden tuottamisen sekä efektoinnin perusteet erinomaisesti.
Leena Mäkelä
-Luennot.
-Keskustelut.
-Vertaispalautteet.
-Autenttiset leikkaustehtävät.
-Ammattileikkaajan mentorointi.
Suomi
24.01.2022 - 12.05.2022
24.11.2021 - 09.02.2022
5 op
20MA
Tuomas Niemi, Waltteri Kivelä, Media-ala Virtuaalihenkilö
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
2 op
0-5
Ei ole.
Yle / Timo Boeck. Luento.
Akseli Koskinen / DIT laitteiston hallinta.
Waltteri Kivelä / Premier.
-Luennot 30%
-Keskustelut ja vertaisarviointi 30%
-Itsenäinen työskentely 20%
-Mentorointi 20%
Opintojakson laajuus on 5 op. yhteensä 135 h opiskelijatyötä.
Opiskelija tuntee väri-ilmaisun ja -määrittelyn perusteita. Hän osaa toteuttaa tehosteita liikkuvaan kuvaan. Opiskelija toteuttaa kurssin tehtävät aikataulun ja ohjeiden maukaisesti.
Opiskelija tietää väri-ilmaisun ja -määrittelyn perusteet ja osaa soveltaa tietoaan käytännössä. Opiskelija tietää tehostekuvauksen periaatteet ja osaa toteuttaa tehosteita ja animoida graafisia elementtejä liikkuvaan kuvaan. Opiskelija toteuttaa kurssin tehtävät aikataulun ja ohjeiden mukaisesti ja osoittaa tehtävissään itsenäistä ja aktiivista asennetta.
Opiskelija tietää väri-ilmaisun ja -määrittelyn perusteet ja osaa soveltaa tietoaan käytännössä. Opiskelija hallitsee tehostekuvauksen periaatteet ja osaa sujuvasti toteuttaa tehosteita ja animoida graafisia elementtejä liikkuvaan kuvaan. Opiskelija toteuttaa kurssin tehtävät aikataulun ja ohjeiden mukaisesti ja osoittaa tehtävissään itsenäistä ja aktiivista asennetta sekä tukee koko opiskelijaryhmän oppimista.
Leena Mäkelä
-Itse tuotettu elokuvan raakamateriaali.
-Autenttinen materiaali ammattituotanoista.
-Verkkomateriaali eri lähteistä.
-Luennot.
-Keskustelut.
-Vertaispalautteet.
-Autenttiset leikkaustehtävät.
-Ammattileikkaajan mentorointi.
Suomi
24.01.2022 - 12.05.2022
24.11.2021 - 09.02.2022
5 op
20MA
Tuomas Niemi, Antti Perälä, Waltteri Kivelä, Tuomo Joronen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Post Control / Tuomo Hintikka.
Freelancer / Waltteri Kivelä.
Troll FX.
-Luennot 30%
-Keskustelut ja vertaisarviointi 30%
-Itsenäinen työskentely 20%
-Mentorointi 20%
Opintojakson laajuus on 5 op. yhteensä 135 h opiskelijatyötä.
Hyväksytään, kun harjoittelu on suoritettu ja raportoitu ohjaavalle opettajalle hyväksyttävästi. Harjoittelun työaika muutetaan opintopisteiksi käyttäen kaavaa 27h työtä = 1 op.
Leena Mäkelä
Opiskelija hankkii työharjoittelupaikan ja laatii harjoittelulleen tavoitteet ohjaavan opettajan kanssa sekä laatii harjoittelusopimuksen. Harjoittelun aikana opiskelija tekee havaintoja, kirjoittaa työpäiväkirjaa ja dokumentoi työtehtäviään. Harjoittelun lopuksi opiskelija laatii harjoittelustaan ohjaavalle opettajalle kokemuksia, havaintoja ja oppimista analysoivan raportin.
Suomi
01.01.2022 - 31.07.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
Petteri Rajanti, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Carolina Pajula, Teppo Nuutinen, Helena Ruohotie
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
Hyväksytty/hylätty
Harjoittelu voi olla myös kv. harjoittelu.
27 h harjoittelua vastaa 1 opintopistettä.
Suomi
17.08.2021 - 31.07.2022
18.07.2021 - 16.08.2021
60 op
AVOINAMK
0 - 1
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Pääkampus
0-5
Suomi
17.08.2021 - 31.07.2022
18.07.2021 - 16.08.2021
60 op
AVOINAMK
0 - 1
Media-alan tutkinto-ohjelma
0-5
Tehtävät noudattavat tehtävänkuvausta tyydyttävästi ja ne on palautettu ilman merkittävää myöhästymistä. Osallistuminen lähiopetukseen tyydyttävää. Tiedonhaku ja prosessointi on tehty tyydyttävästi.
Tehtävät noudattavat tehtävänkuvausta ja ne on palautettu ajallaan. Aktiivinen läsnäolo lähiopetuksessa. Tiedonhaku ja prosessointi on tehty huolellisesti.
Tehtävät noudattavat tehtävänkuvausta, ne on palautettu ajallaan ja toteutettu erinomaisesti. Aktiivinen läsnäolo lähiopetuksessa. Tiedonhaku ja prosessointi on tehty erinomaisesti ja lähdekriittisesti.
Leena Mäkelä
Oppisympäristössä koottuna linkkejä erilaisiin, ajankohtaisiin materiaaleihin.
Asiantuntijaluentoja media-alan toimintaympäristöstä. Ryhmätyönä tehtävä selvitys luovan toimialan eri sektoreista. Alumnien työelämäpuheenvuorot. Kiteytys luentomuistiinpanoista.
- Aktiivinen osallistuminen opetukseen
- Tehtävien palauttaminen ajallaan
- Ryhmätyön laatu
- Muistiinpanojen pohjalta tehty raportti Työelämäiltapäivän puheenvuoroista sekä muista luennoista
- Lähteiden käyttö
Suomi
09.08.2021 - 18.10.2021
09.06.2021 - 31.08.2021
2 op
21MA
Pertti Näränen, Anneli Karppinen, Carolina Pajula
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
1 op
1 op
0-5
Asiantuntija- ja alumnivieraat.
Ryhmätyö, osallistuminen kontaktiopetukseen sekä itsenäisen tyksilöehtävän suorittaminen.
Opiskelija:
- Pystyy nimeämään oman osaamisensa piirteitä ryhmäviestijänä.
- Tunnistaa oman alansa tekstejä ja osaa nimetä ne.
- Osaa laatia suppean ongelmaperustaisen tekstin ohjeiden mukaan ymmärrettävästi.
Opiskelija:
- Osaa arvioida omaa osaamistaan ryhmän jäsenenä.
- Osaa laatia oman alansa tekstejä ohjeiden mukaisesti.
- Osaa laatia huolellisen ongelmaperustaisen tekstin ja referoida lähdetekstejä sujuvasti, mutta vielä mekaanisesti.
Opiskelija:
- Osaa nimetä kehittymisen kohteitaan ja keinoja itsensä kehittämiseksi ryhmäviestijänä.
- Osaa soveltaa oman alansa tekstilajeja ja kirjottamisen tapoja tilanteen mukaan.
- Osaa laatia ongelmaperustaisen tekstin, jossa hän osaa yhdistää lähteistä lainattuja ajatuksia omiinsa tyylillisesti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.
Leena Mäkelä
Opettajan linkittää oppimateriaalin Moodleen.
Hyödynnetään mahdollisimman monipuolisia menetelmiä. Oppitunneilla puhutaan paljon: keskustellaan, pidetään puheita ja työskennellään pienryhmissä. Harjaannutetaan itse- ja vertaisarvioinnin taitoja. Oppituntien ulkopuolelle jää huomattava määrä tiedonhankintaa, tekstianalyysia ja suunnittelu- sekä kirjoitustyötä.
Oman alan asiantuntijatekstien tuottaminen: numeerisesti arvioitavana suppea asiantuntijaraportti 2/3
Puhe-esitys 1/3
Suomi
14.01.2022 - 13.05.2022
24.11.2021 - 12.01.2022
5 op
21MA
Lotta Markkula, Mari Touronen, Leena Mäkelä
-
TAMK Kielet ja viestintä
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Ei ole.
Ei ole, mutta sen sijaan samanaikaisen fiktioprojektin hyödyntäminen .
Kurssiin ei kuulu tenttiä.
Ei ole.
Viiden opintopisteen kurssi tarkoittaa 5 x 27 (= 135) tuntia opiskelijan työtä. Opiskelijat työskentelevät itsenäisesti, pareittain ja pienryhmissä. Ammatilliseen viestintään kuuluva aikataulujen noudattaminen on hyvä pitää mielessä.
Moodleen rakentuvan rungon mukaan.
Opiskelija ei ole osannut tehdä kurssitehtäviä tai jättänyt muusta syystä niitä tekemättä tai
palauttamatta ja/tai hänellä on poissaoloja enemmän kuin 20 %.
Opiskelija
- pystyy nimeämään oman osaamisensa piirteitä ryhmäviestijänä
- tunnistaa oman alansa tekstejä ja osaa nimetä ne
- osaa laatia suppean ongelmaperustaisen tekstin ohjeiden mukaan ymmärrettävästi.
Opiskelija
- osaa arvioida omaa osaamistaan ryhmän jäsenenä
- osaa laatia oman alansa tekstejä ohjeiden mukaisesti.
- osaa laatia huolellisen ongelmaperustaisen tekstin ja referoida lähdetekstejä sujuvasti, mutta
vielä mekaanisesti
- tekee tehtävänsä aikataulun mukaan.
Opiskelija
- osaa nimetä kehittymisen kohteitaan ja keinoja itsensä kehittämiseksi ryhmäviestijänä
- osaa soveltaa oman alansa tekstilajeja ja kirjottamisen tapoja tilanteen mukaan
- osaa laatia ongelmaperustaisen tekstin, jossa hän osaa yhdistää lähteistä lainattuja ajatuksia
omiinsa tyylillisesti yhtenäiseksi ja kieleltään erinomaiseksi kokonaisuudeksi oikean viittaustekniikan halliten.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja keskusteluihin passiivisesti tai vaihtelevasti. Tehtävien tekeminen on enimmäkseen ohjeiden mukaista ja palautusten aikataulu tyydyttävällä tai välttävällä tasolla. Tiedonhaku on suppeaa eikä kaikin osin lähdekriittistä.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja keskusteluihin aktiivisesti. Tehtävien tekeminen on ohjeiden mukaista ja tapahtuu aikataulussa. Tiedonhaku on monipuolista. Opiskelija osaa arvioida ja testata audiovisuaalisen historian taiteellisten ja teknisten ilmaisukeinojen soveltumista nykypäivän mediatuotantoihin. Opiskelija osaa testata audiovisuaalisen historian taiteellisten ratkaisujen soveltumista nykypäivän mediatuotantoihin. Hän kehittää verkko-opintoihin ja verkkotehtäviin sekä IPR-kysymyksiin liittyvää osaamistaan. Hän osaa hyödyntää ja antaa muille rakentavaa palautetta.
Opiskelija osallistuu opetukseen, keskusteluihin ja omien tavoitteiden määrittelyyn aktiivisesti. Tehtävät on tehty huolellisesti, näkemyksellisesti ja aikataulussa. Tiedonhaku on monipuolista ja lähdekriittistä. Opiskelija osaa arvioida ja testata audiovisuaalisen historian taiteellisten ja teknisten ilmaisukeinojen soveltumista nykypäivän mediatuotantoihin erinomaisesti. Opiskelija tunnistaa median yhteyksiä politiikan, talouden ja tekniikan kehitykseen. Opiskelija osaa arvioida ja testata audiovisuaalisen historian taiteellisten ratkaisujen soveltumista nykypäivän mediatuotantoihin. Hän kehittää verkko-opintoihin ja verkkotehtäviin sekä IPR-kysymyksiin liittyvää osaamistaan. Hän osaa hyödyntää ja antaa muille rakentavaa palautetta.
Leena Mäkelä
Kurssin taustamateriaali (verkkoaineistot) löytyvät kurssin Moodle-alueelta.
Kurssilla käydään läpi elokuvan, television ja sähköisen median kehityksen yleispiirteet ja keskeisimmät käännekohdat. Lisäksi analysoidaan median yhteyksiä politiikan, talouden ja tekniikan kehitykseen. Kurssi sisältää zoomin kautta välitettäviä verkkoluentoja, elokuvanäytteitä, keskusteluja ja kirjallisia tehtäviä. Kurssin hyödyntää moodle-alustaa, jossa on myös lisämateriaaleja.
Kurssi järjestetään pääosin etänä. Jaksoon kuuluu zoom-luentoja, elokuvanäytteitä sekä erilaisia tehtäviä. Tehtävistä osa tehdään zoomin yhteydessä ja osa ns. kotitehtävinä. 5 op:n suoritukseen liittyy lisäksi lopputyö. Se voi olla joko yksin kirjoitettu essee, yksin tai kaksin tehtävä esitelmä (esitys livenä ta zoomissa) tai pienryhmässä toteutettava audiovisuaalinen demo. Demo voi olla esimerkiksi havainnollistus jostain historian tekniikasta, genreparodia tai tyylikokeilu... Lopputöiden esittely voi tapahtua livenä Mediapoliksella tai hybridimallilla. Lopputyöiden eri vaihtoehtoja esitellään tarkemmin kurssin alussa.
ZOOM-tapaamiset järjestetään maanantaisin klo 13–16 välillä ma 25.10. alkaen. Lopputöiden esitykset ja esittelyt tapahtuvat ma 13.12. klo 13-18 Mediapoliksen ADAssa (koronatilanteen salliessa) tai ZOOMissa.
Luentojen pääteemat:
25.10. Median varhaismuodot ja elokuvan alku
1.11. Ääni ja värielokuva, dokumentarismi
8.11. Elokuvapropaganda, TV:n pioneerit
15.11. Elokuvan uudet aallot ja uusi Hollywood
22.11. Suomen television vaiheita
29.11. Video, digimedia, some ja ”valemedia"
Kurssille osallistuu myös muutama avoimen AMK:n ja 2. asteen opiskelija, Heidän suorituksensa on 3 op eli ilman lopputyötä.
Suomi
25.10.2021 - 13.12.2021
15.09.2021 - 14.10.2021
5 op
21MA
10 - 55
Pertti Näränen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
0-5
Suoritus voi olla laajuudeltaan 3 op ilman oman lopputyön osuutta. Lopputyön kanssa 5 op.
Yksi vierailija työelämästä.
Zoom-luentojen pääteemat ma 13-16:
25.10. Median varhaismuodot ja elokuvan alku
1.11. Ääni ja värielokuva, dokumentarismi
8.11. Elokuvapropaganda, TV:n pioneerit
15.11. Elokuvan uudet aallot ja uusi Hollywood
22.11. Suomen television vaiheita
29.11. Video, digimedia, some ja ”valemedia"
Lopputehtävien itsenäistä tekemistä yksin tai ryhmissä. Esittelyt ja esitykset ma 13.12. ADAssa.
Opiskelija on mukana opetuksessa ja suorittaa annettuja tehtäviä ohjatusti ryhmän jäsenenä. Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä monikameratuotannon pääpiirteet ja pystyy toimimaan sovitussa työroolissa ohjeiden mukaisesti. Opiskelija pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja suorittaa itsenäisesti keskeisiä tehtäviä ja toimii työryhmän aktiivisena jäsenenä. Hän osaa kuvata monikameratuotannon työprosessin ja perustella tehdyt valinnat. Hän tuntee monikameratuotannon teknisen järjestelmän perusteet sekä tyypillisen komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Opiskelija arvioi omaa toimintaansa ja osallistuu vaihtoehtoisten ratkaisujen kehittämiseen. Hän ottaa vastaan ja antaa aktiivisesti palautetta. Opiskelija harjaantuu valitsemiinsa monikameratuotannon työrooleihin.
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä eri työrooleissa. Hän suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti toimien rakentavasti, ryhmähenkeä luoden ja ylläpitäen sekä muita ryhmän jäseniä tukien. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää toimintaansa ammattimaisesta näkökulmasta. Hän suhteuttaa työprosessinsa kokonaisuuteen ja tuntee monikameratuotannon erityispiirteet. Hän tuntee signaalitien rakentamisen perusteet ja hallitsee komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Hän tunnistaa omat ja projektin vahvuudet ja kehittämiskohteet ja pystyy tarvittaessa toimimaan useissa monikameratuotannon työrooleissa.
Leena Mäkelä
Opetuksen video- ja tekstimuotoinen lisämateriaali kurssin Moodle-toteutuksessa.
Jaksoon kuuluu monikameratekniikkaan ja -sisältöihin liittyvät luento-opetukset ja studioharjoitukset. Harjoitellaan television monikameratuotannon ja striimauksen tekniikaa, työrooleja, työturvallisuutta ja komentokieltä. Mukana on kuvauksen, äänen ja miksauksen sekä liikkuvien valojen ja valopöydän harjoituksia sekä monikameratuotantojen sisällön suunnittelua.
Suomi
01.11.2021 - 16.12.2021
10.09.2021 - 30.11.2021
5 op
20MA
Juha Kaikkonen, Pertti Näränen, Media-ala Virtuaalihenkilö, Esko Ansami
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Jakso on mahdollista suorittaa ammattiosaamisen näytöllä (AHOT-prosessi).
Jakson opettajien enemmistö tulee suoraan ammattikentältä.
Teoriaopetusten tentti to 28.10 iltapäivällä.
Lähiopetukset ja harjoitukset noin 90h, itsenäistä opiskelua ja raportointia noin 40h.
Teoriaopetukset 26.-29.10. (auditorio Kino).
Studion pystytys ma 1.11. kymmenelle vapaaehtoiselle.
Ohjatut harjoitukset studiossa (13009) 2.-4.10, 9.-11.10. sekä viikolla 46 välillä 15.-20.11. (ma-la). Kukin harjoitusjakso toteutetaan puolikkaalla vuosiryhmällä.
Vk. 47 kalusto on käytössä 23.-25.11. vapaamuotoisiin harjoituksiin yhden opettajan tukemana
Vk 48 on mahdollista käyttää opintopäiväkirjan laatimiseen ja seuraavaan jaksoon eli TV-projektiin valmistautumiseen.
Opiskelija tietää näyttelijäohjauksen perusmenetelmiä ja harjoituksia. Hän osallistuu harjoituksiin tyydyttävällä tasolla. Opiskelija osaa arvioida vuorovaikutustaitojaan ohjaustilanteessa.
Opiskelija tietää näyttelijäohjauksen perusmenetelmiä ja harjoituksia. Hän tietää, mitä ja millaista tietoa näyttelijä tarvitsee viedäkseen kohtauksen läpi tuoreella ja koskettavalla tavalla. Opiskelija osaa arvioida vuorovaikutustaitojaan ohjaustilanteessa.
Opiskelija tietää näyttelijäohjauksen perusmenetelmiä ja harjoituksia ja osallistuu aktiivisesti harjoituksiin. Hän tietää, mitä ja millaista tietoa näyttelijä tarvitsee viedäkseen kohtauksen läpi tuoreella ja koskettavalla, dramaturgiaa tukevalla tavalla. Hän pystyy ohjaamaan erilaisia näyttelijöitä ja luomaan harjoitus- tai kuvaustilanteessa turvallisen ja keskittyneen tunnelman. Opiskelija osaa arvioida vuorovaikutustaitojaan ohjaustilanteessa.
Leena Mäkelä
Judit Weston - näyttelijän ohjaaminen
Workshop
Läsnäolo, akstiivisuus
Suomi
29.11.2021 - 10.12.2021
15.09.2021 - 14.10.2021
5 op
19MA
Media-ala Virtuaalihenkilö, Arto Koskinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
1 op
0-5
Ei ole
70% Luento ja workshop
30% Itsenäinen työ
Viikot 48 ja 49
48: Asemointia ja sen vaikutusta
49: Näyttelijän päämäärät + asemointi käytännössä.
Opiskelija pystyy toimimaan projekteissa ohjaajan roolissa tyydyttävästi. Opiskelija osaa ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta tyydyttävästi.
Opiskelija pystyy toimimaan projekteissa ohjaajan roolissa hyvin. Opiskelija osaa ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta hyvin. Hän pystyy ratkaisemaan tuotantojen ja ohjaustilanteiden ongelmatilanteita opettajien tuella.
Opiskelija pystyy toimimaan projekteissa ohjaajan roolissa hyvin. Opiskelija osaa ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta erinomaisesti sekä antaa rakentavaa palautetta muille työryhmän jäsenille. Hän pystyy ratkaisemaan tuotantojen ja ohjaustilanteiden ongelmatilanteita itsenäisesti ja ryhmän kanssa yhteistyössä.
Leena Mäkelä
Judith Weston, Näyttelijän ohjaamisesta
Lähiopetus
Suomi
16.08.2021 - 30.10.2021
03.08.2020 - 08.08.2021
5 op
18MA
7 - 12
Tuomas Niemi, Arto Koskinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
Hyväksytty/hylätty
30% luento ja lähiopetus 70% itsenäinen työskentely
Läsnäolo lähiopetuksessa ja suoritetut tehtävät
Opiskelija pystyy toimimaan projekteissa ohjaajan roolissa tyydyttävästi. Opiskelija osaa ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta tyydyttävästi.
Opiskelija pystyy toimimaan projekteissa ohjaajan roolissa hyvin. Opiskelija osaa ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta hyvin. Hän pystyy ratkaisemaan tuotantojen ja ohjaustilanteiden ongelmatilanteita opettajien tuella.
Opiskelija pystyy toimimaan projekteissa ohjaajan roolissa hyvin. Opiskelija osaa ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta erinomaisesti sekä antaa rakentavaa palautetta muille työryhmän jäsenille. Hän pystyy ratkaisemaan tuotantojen ja ohjaustilanteiden ongelmatilanteita itsenäisesti ja ryhmän kanssa yhteistyössä.
Leena Mäkelä
Suomi
07.03.2022 - 24.10.2022
16.01.2022 - 31.05.2022
5 op
19MA
Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Arto Koskinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Opiskelija osallistuu opetukseen, mutta tekee tehtävänsä pintapuolisesti ja soveltaa oppimaansa tietoa harjoituksiin niukasti. Opiskelija ymmärtää näyttämöllepanon periaatteet
Opiskelija osallistuu aktiivisesti opetukseen ja toteuttaa annetut tehtävät aikataulussa. Opiskelija soveltaa oppimaansa tietoa harjoituksiin. Hän toimii vuorovaikutteisessa yhteistyössä pienryhmän sisällä. Hän ymmärtää näyttämöllepanon merkityksen ja kameran suhteen näyttämön tapahtumiin elokuvallisesta näkökulmasta
Opiskelija osallistuu aktiivisesti opetukseen ja toteuttaa annetut tehtävät kiitettävästi ja aikataulussa. Opiskelija reflektoi tekemäänsä harjoitusta ja kehittää itse itseään. Hän toimii sujuvassa vuorovaikutuksessa eri kokoisissa työryhmissä ja hallitsee kurssin antamat opit ja työkalut monipuolisesti sekä osaa soveltaa niitä muuttuviin tilanteisiin. Opiskelja hallitsee ja muokkaa näyttämöllepanoa tarinan vaatiman lopputunnelman saavuttamiseksi. Hän ymmärtää ja hallitsee kameran asettamat rajoitteet ja sen luomat mahdollisuudet osana elokuvallista kerrontaa ja kohtauksen suunnittelua.
Leena Mäkelä
Luennot ja harjoitukset
Suomi
10.01.2022 - 21.01.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
Petteri Rajanti, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Arto Koskinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
0-5
Opiskelija osallistuu luennoille vaihtelevasti, aikataulussa pysyminen tuottaa vaikeuksia. Opiskelija osaa antaa, ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta tyydyttävästi. Draamallinen ajattelu heikkoa.
Opiskelijan osallistuminen ja aktiivisuus tunneilla vaihtelevaa. Opiskelija osaa antaa, ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta hyvin. Suoriutuu annetuista tehtävistä ja käsikirjoitusprosessista. Draamallisen ajattelun sisäistäminen kohtalaista.
Opiskelija osallistuu, on aktiivinen tunneilla ja osaa antaa, ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta erinomaisesti. Käsikirjoitus etenee aikatulun mukaisesti. Opiskelija osoittaa vahvaa draamallisen ajattelun sisäistämiskykyä. Omaperäinen lähestymistapa käsikirjoittamiseen.
Leena Mäkelä
Suomi
08.02.2022 - 12.05.2022
24.11.2021 - 04.02.2022
5 op
20MA
Teppo Nuutinen, Arto Koskinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Leena Mäkelä
Oppimateriaali opettajalta ja Moodlesta.
Suositeltavaa luettavaa:
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. 15. uudistettu painos. Helsinki: Tammi.
Hyvärinen, M., Nikander, P. & Ruusuvuori J. (toim.). 2017. Tutkimushaastattelun käsikirja. Tampere: Kustannusosakeyhtiö Vastapaino.
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3. uudistettu painos. Helsinki: SanomaPro.
Tutkimusmenetelmien verkkokäsikirja. Tietoarkisto: https://www.fsd.tuni.fi/fi/palvelut/menetelmaopetus/
Erilaiset menetelmäoppaat omasta seminaarityön aiheesta ja tutkimusmenetelmistä riippuen.
Etäopetus ja ohjaustapaamiset Teamsissa, itsenäinen-/pienryhmätyöskentely Moodlessa, kurssitehtävät
Kurssin arvioinnissa sovelletaan TAMKin yleisiä arviointikriteerejä. Kurssin suorittaminen edellyttää sitä, että kaikki kurssitehtävät on tehty hyväksytysti ja arvioinnin muut perusteet toteutuvat vähintäänkin tyydyttävästi. Poissaolokertoja opetuksesta voi olla enintään kaksi opettajan hyväksymistä syistä, ja opiskelijan tulee korvata kyseiset kerrat sovitulla tavalla.
Suomi
29.10.2021 - 22.12.2021
02.08.2021 - 15.10.2021
5 op
18MA
0 - 30
Maaret Salminen, Anneli Karppinen
Seminaarikurssi alkaa 29.10. ja päättyy 17.12.2021. Kokoontumiskerrat 7 kpl ovat Teamsissa perjantaisin klo 9-12, ellei toisin ilmoiteta. 29.10., 5.11., 12.11., 19.11., 26.11., 3.12., (kirjoitustauko), 17.12.
Kurssi painottuu seminaarityön tekemiseen, ja siihen sisältyy seminaarityötä edistäviä kurssitehtäviä sekä oman seminaarityön itsearviointi. Kurssille valmistaudutaan ennakkoon päivittämällä opinnäytetyösuunnitelma ajan tasalle. Päivitettyjen suunnitelmien palautusalue avataan Moodleen 27.10. Kurssitehtävien aiheina ovat rajaus ja fokusointi, sisällysluettelo, lukujen kirjoittaminen ja viittauskäytännöt sekä lopullisen seminaarityön palauttaminen, esittely ja opponointi. Kurssilla työskennellään aluksi yhdessä ja loppupuolella pääasiassa kahdessa seminaariryhmässä, joiden kokoonpano selviää ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen. Seminaariryhmien ohjaajat pitävät muutamia erillisiä ohjaustapaamisia omille ryhmäläisilleen sopimuksen mukaan.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
0-5
Opinnäytehankkeen raportointi eli seminaarikurssi suoritetaan etäopetuksessa. Muista tavoista neuvotellaan erikseen kurssin opettajien kanssa.
Opetus ja pienryhmätyöskentely 40%
Itsenäinen työskentely ja kurssitehtävät 60%
Seminaarikurssi alkaa 29.10. ja päättyy 17.12.2021. Kokoontumiskerrat 7 kpl ovat Teamsissa perjantaisin klo 9-12, ellei toisin ilmoiteta. 29.10., 5.11., 12.11., 19.11., 26.11., 3.12., (kirjoitustauko), 17.12.
Kurssille valmistaudutaan ennakkoon päivittämällä opinnäytetyösuunnitelma ajan tasalle. Päivitettyjen suunnitelmien palautusalue avataan Moodleen 27.10.
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat heikkoja ja puutteellisia. Tehtävien palautukset ovat pääsääntöisesti myöhässä. Tietämyksen ja perustelujen osoittaminen sekä vertaispalautteen antaminen ovat tasoltaan heikkoa tai tyydyttävää. Opiskelijan itsearviointi on vähäistä.
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat hyviä. Tehtävien palautukset ovat pääsääntöisesti ajallaan. Opiskelija osoittaa hyvää tietämystä, osaa perustella valintojaan ja päätelmiään, antaa vertaispalautetta ja osaa arvioida omaa suoritustaan hyvin
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat kiitettäviä. Tehtävät on palautettu ajallaan. Opiskelija osoittaa kiitettävää tietämystä, perustelee valintojaan ja päätelmiään, antaa vertaispalautetta ja osaa arvioida omaa suoritustaan erinomaisesti.
Opiskelija osaa havainnollistaa opinnäytetyöprosessiaan kirjallisilla dokumenteilla. Opiskelija pystyy tarkastelemaan ammatillisia ja taiteellisia projekteja tutkivasta näkökulmasta. Hän osaa soveltaa projektin raportointiin tutkimus- ja analyysimetodeja sekä hallitsee tutkimusviestinnän periaatteet tyydyttävästi. Opiskelija osaa ottaa vastaan vertaispalautetta.
Opiskelija osaa havainnollistaa opinnäytetyöprosessiaan visuaalisilla ja kirjallisilla dokumenteilla. Opiskelija pystyy tarkastelemaan ja arvioimaan ammatillisia kehittämisprojekteja ja taiteellisia projekteja tutkivasta näkökulmasta. Hän osaa soveltaa projektin raportoinnin kannalta hyödyllisiä tutkimus- ja analyysimetodeja sekä hallitsee tutkimusviestinnän periaatteet. Opiskelija osaa antaa ja hyödyntää vertaispalautetta.
Opiskelija osaa havainnollistaa opinnäytetyöprosessiaan visuaalisilla ja kirjallisilla dokumenteilla. Opiskelija pystyy tarkastelemaan ja arvioimaan ammatillisia kehittämisprojekteja ja taiteellisia projekteja tutkivasta näkökulmasta. Hän osaa soveltaa projektin raportoinnin kannalta hyödyllisiä tutkimus- ja analyysimetodeja sekä hallitsee tutkimusviestinnän periaatteet erinomaisesti. Opiskelija osaa ottaa vastaan ja hyödyntää vertaispalautetta sekä antaa sitä muille opiskelijoille rakentavasti.
Leena Mäkelä
Oppimateriaali opettajalta ja Moodlesta.
Suositeltavaa luettavaa:
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. 15. uudistettu painos. Helsinki: Tammi.
Hyvärinen, M., Nikander, P. & Ruusuvuori J. (toim.). 2017. Tutkimushaastattelun käsikirja. Tampere: Kustannusosakeyhtiö Vastapaino.
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3. uudistettu painos. Helsinki: SanomaPro.
Tutkimusmenetelmien verkkokäsikirja. Tietoarkisto: https://www.fsd.tuni.fi/fi/palvelut/menetelmaopetus/
Erilaiset menetelmäoppaat omasta seminaarityön aiheesta ja tutkimusmenetelmistä riippuen.
Etäopetus ja ohjaustapaamiset Teamsissa, itsenäinen-/pienryhmätyöskentely Moodlessa, kurssitehtävät
Kurssin arvioinnissa sovelletaan TAMKin yleisiä arviointikriteerejä. Kurssin suorittaminen edellyttää sitä, että kaikki kurssitehtävät on tehty hyväksytysti ja arvioinnin muut perusteet toteutuvat vähintäänkin tyydyttävästi. Poissaolokertoja opetuksesta voi olla enintään kaksi opettajan hyväksymistä syistä, ja opiskelijan tulee korvata kyseiset kerrat sovitulla tavalla.
Suomi
28.03.2022 - 31.05.2022
16.01.2022 - 23.03.2022
5 op
19MA
15 - 25
Maaret Salminen, Pertti Näränen
Seminaarikurssi alkaa 28.3. ja päättyy 23.5. Kokoontumiskerrat 7 kpl ovat Teamsissa maanantaisin klo 9-12, ellei toisin ilmoiteta. 28.3., 4.4., 11.4., 25.4., 2.5., 16.5., 23.5.
Kurssi painottuu seminaarityön tekemiseen, ja siihen sisältyy seminaarityötä edistäviä kurssitehtäviä sekä oman seminaarityön itsearviointi. Kurssille valmistaudutaan ennakkoon päivittämällä opinnäytetyösuunnitelma ajan tasalle. Päivitettyjen suunnitelmien palautusalue avataan Moodleen 25.3. perjantaina. Kurssitehtävien aiheina ovat rajaus ja fokusointi, sisällysluettelo, lukujen kirjoittaminen ja viittauskäytännöt sekä lopullisen seminaarityön palauttaminen, esittely ja opponointi. Kurssilla työskennellään aluksi yhdessä ja loppupuolella pääasiassa kahdessa seminaariryhmässä, joiden kokoonpano selviää ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen. Seminaariryhmien ohjaajat pitävät muutamia erillisiä ohjaustapaamisia omille ryhmäläisilleen sopimuksen mukaan.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
5 op
0-5
Opinnäytehankkeen raportointi eli seminaarikurssi suoritetaan etäopetuksessa. Muista tavoista neuvotellaan erikseen kurssin opettajien kanssa.
Riippuu opiskelijan seminaari-/opinnäytetyön aiheesta.
Kurssilla ei ole tenttiä.
Riippuu opiskelijan seminaari-/opinnäytetyön aiheesta.
Opetus ja pienryhmätyöskentely 40%
Itsenäinen työskentely ja kurssitehtävät 60%
Seminaarikurssi alkaa 28.3. ja päättyy 23.5. Kokoontumiskerrat 7 kpl ovat Teamsissa maanantaisin klo 9-12, ellei toisin ilmoiteta. 28.3., 4.4., 11.4., 25.4., 2.5., 16.5., 23.5.
Kurssille valmistaudutaan ennakkoon päivittämällä opinnäytetyösuunnitelma ajan tasalle. Päivitettyjen suunnitelmien palautusalue avataan Moodleen 25.3. perjantaina.
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat heikkoja ja puutteellisia. Tehtävien palautukset ovat pääsääntöisesti myöhässä. Tietämyksen ja perustelujen osoittaminen sekä vertaispalautteen antaminen ovat tasoltaan heikkoa tai tyydyttävää. Opiskelijan itsearviointi on vähäistä.
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat hyviä. Tehtävien palautukset ovat pääsääntöisesti ajallaan. Opiskelija osoittaa hyvää tietämystä, osaa perustella valintojaan ja päätelmiään, antaa vertaispalautetta ja osaa arvioida omaa suoritustaan hyvin.
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat kiitettäviä. Tehtävät on palautettu ajallaan. Opiskelija osoittaa kiitettävää tietämystä, perustelee valintojaan ja päätelmiään, antaa vertaispalautetta ja osaa arvioida omaa suoritustaan erinomaisesti.
Leena Mäkelä
Suositeltavaa luettavaa:
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. 15. uudistettu painos. Helsinki: Tammi.
Hyvärinen, M., Nikander, P. & Ruusuvuori J. (toim.). 2017. Tutkimushaastattelun käsikirja. Tampere: Kustannusosakeyhtiö Vastapaino.
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3. uudistettu painos. Helsinki: SanomaPro.
Tutkimusmenetelmien verkkokäsikirja. Tietoarkisto: https://www.fsd.tuni.fi/fi/palvelut/menetelmaopetus/
Muut menetelmäoppaat ja lähteet omasta opinnäytetyn aiheesta ja tutkimusmenetelmistä riippuen.
Opinnäytetyön ohjaus, ohjaustapaamiset
Opinnäytetyön arviointi perustuu TAMKin yhteisiin AMK-opinnäytetyön arviointikriteereihin: https://content-webapi.tuni.fi/proxy/public/2021-05/intra_opinnaytetyoamk_arviointikriteerit_100521.docx
Suomi
10.01.2022 - 16.12.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
15 op
18MA
19MA
0 - 50
Maaret Salminen, Anneli Karppinen, Pertti Näränen, Tommi Moilanen, Media-and-Arts Virtuaalihenkilö, Tuomas Niemi, Media-ala Virtuaalihenkilö, Carolina Pajula, Marja Oksanen, Arto Koskinen, Petteri Rajanti, Kai Salonen, Anneli Karppinen, Petri Tuohimäki, Teppo Nuutinen, Helena Ruohotie
Vuonna 2021 ja sen jälkeen kirjallisen opinnäytetyön aloittavien opinnäytetyöprosessi käydään alusta loppuun Wihissä. Vaiheet etenevät kolmessa 5 opintopisteen osiossa.
Media-alan koulutuksen käytäntönä on ollut, että kirjallinen opinnäytetyö aloitetaan siinä vaiheessa, kun Opinnäytteen suunnittelu ja tutkimusmenetelmät -toteutus ja sen jälkeen seuraava Opinnäytehankkeen raportointi -toteutus on suoritettuna. Poikkeustapauksissa aloitusta voidaan aikaistaa ja kuljettaa rinnakkain Opinnäytehankeen raportoinnin kanssa.
Kirjallisen opinnäytetyön aloittamista suunnitteleva ottaa ensimmäiseksi yhteyttää media-ala opinnäytetöiden koordinaattoriin (maaret.salminen@tuni.fi).
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
10 op
0-5
ei ole
Riippuu siitä, onko opinnäytetyö tehty tilauksesta, osana työelämäyhteistyötä, ja/tai onko työelämän edustaja kirjallisen opinnäytetyön toisena tarkastajana.
ei ole
Riippuu opinnäytetyöstä
Vaihe 1/3 (5 op): 135 tuntia
Vaihe 2/3 (5 op): 135 tuntia
Vaihe 3/3 (5 op): 135 tuntia
Ajankäyttö ja kuormitus eri vaiheissa voi vaihdella yksilöllisesti opiskelijan edistymisestä riippuen.
Opiskelijan aikataulusuunnitelman puitteissa.
Opiskelija osaa ideoida, suunnitella ja aikatauluttaa opinnäytehankkeen ja asettaa sille tavoitteita, Opiskelija pystyy määrittelemään hankkeeseen liittyviä tutkimuskysymyksiä ja taustatiedon tarpeita. Opiskelija osaa suunnitella hankkeeseen tiedonhankinnan tapoja ja analyysimenetelmiä tyydyttävästi. Jos opinnäytteeseen liittyy yhteishanke, opiskelija osaa määritellä siitä oman työosuutensa.
Opiskelija osaa ideoida, suunnitella ja aikatauluttaa työelämälähtöisen opinnäytehankkeen ja asettaa sille tavoitteet. Opiskelija tunnistaa hankkeen erityispiirteistä nousevia tutkimuskysymyksiä ja taustatiedon tarpeita. Opiskelija osaa arvioida ja valita oman hankkeensa kannalta tarpeellisia tiedonhankinnan tapoja, teorioita ja analyysimenetelmiä. Jos opinnäytteeseen liittyy yhteishanke, opiskelija osaa määritellä siitä oman työosuutensa.
Opiskelija osaa ideoida, suunnitella ja aikatauluttaa työelämälähtöisen opinnäytehankkeen ja asettaa sille kunnianhimoiset tavoitteet. Opiskelija tunnistaa hankkeen erityispiirteistä nousevia tutkimuskysymyksiä ja taustatiedon tarpeita. Opiskelija osaa arvioida ja valita oman hankkeensa kannalta tarpeellisia tiedonhankinnan tapoja, teorioita ja analyysimenetelmiä luovasti, analyyttisesti ja täsmällisesti. Jos opinnäytteeseen liittyy yhteishanke, opiskelija osaa määritellä siitä oman työosuutensa. Opiskelijan aikataulun hallinta on erinomaista. Hän osaa antaa myös kanssaopiskelijoille rakentavaa palautetta.
Leena Mäkelä
Oppimateriaali opettajalta ja Moodlesta.
Suositeltavaa luettavaa:
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. 15. uudistettu painos. Helsinki: Tammi.
Hyvärinen, M., Nikander, P. & Ruusuvuori J. (toim.). 2017. Tutkimushaastattelun käsikirja. Tampere: Kustannusosakeyhtiö Vastapaino.
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3. uudistettu painos. Helsinki: SanomaPro.
Tutkimusmenetelmien verkkokäsikirja. Tietoarkisto: https://www.fsd.tuni.fi/fi/palvelut/menetelmaopetus/
Opetus etänä Teamsissa, itsenäinen-/pienryhmätyöskentely, opiskelua Moodlessa ja digityökaluilla, kurssitehtävät.
Kurssin arvioinnissa sovelletaan TAMKin yleisiä arviointikriteerejä. Kurssin suorittaminen edellyttää sitä, että kaikki kurssitehtävät on tehty hyväksytysti ja arvioinnin muut perusteet toteutuvat vähintäänkin tyydyttävästi. Poissaolokertoja opetuksesta voi olla enintään kaksi opettajan hyväksymistä syistä, ja opiskelijan tulee korvata kyseiset kerrat sovitulla tavalla.
Suomi
17.01.2022 - 21.03.2022
24.11.2021 - 10.01.2022
5 op
19MA
Maaret Salminen, Pertti Näränen
Opparikurssi alkaa 17.1. ja päättyy 21.3.2022. Kokoontumiskerrat (7 kpl) ovat Teamsissa maanantaisin klo 9-12, ellei toisin ilmoiteta: 17.1., 24.1., 31.1., 7.2., 14.2., 7.3. ja 21.3.
Kokoontumiskertojen 14.2. ja 7.3. välissä on tauko, jolloin työstetään ryhmätehtävää. Kokoontumiskertojen 7.3. ja 21.3. välissä on kirjoitustauko ryhmätehtävän ja opinnäytetyösuunnitelman viimeistelylle.
Opparikurssi painottuu seminaari-/opinnäytetyön aiheen ideointiin ja suunnitteluun sekä tutkimusmenetelmien ja tieteellisen kirjoittamisen perusasioihin tutustumiseen. Kurssilla tehdään aiheeseen liittyviä tehtäviä, joista keskeisimmät ovat haastattelu-/kyselytehtävä ryhmissä sekä opinnäytetyösuunnitelman ensimmäinen versio. Tehtävien tukena käytetään tunneilla läpikäytyä sekä kurssimateriaaleja
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
5 op
0-5
Opinnäytteen suunnittelu ja tutkimusmenetelmät eli opparikurssi suoritetaan etäopetuksessa. Muista tavoista neuvotellaan erikseen kurssin opettajien kanssa.
Kurssilla ei ole tenttiä.
Etäopetus ja ryhmätyöskentely 50%
Itsenäinen työskentely ja kurssitehtävät 50%
Opparikurssi alkaa 17.1. ja päättyy 21.3.2022. Kokoontumiskerrat (7 kpl) ovat Teamsissa maanantaisin klo 9-12, ellei toisin ilmoiteta: 17.1., 24.1., 31.1., 7.2., 14.2., 7.3. ja 21.3.
Kokoontumiskertojen 14.2. ja 7.3. välissä on tauko, jolloin työstetään ryhmätehtävää. Kokoontumiskertojen 7.3. ja 21.3. välissä on kirjoitustauko ryhmätehtävän ja opinnäytetyösuunnitelman viimeistelylle.
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat heikkoja ja puutteellisia. Tehtävien palautukset ovat pääsääntöisesti myöhässä. Tietämyksen ja perustelujen osoittaminen sekä vertaispalautteen antaminen ovat tasoltaan heikkoa tai tyydyttävää. Opiskelijan itsearviointi on vähäistä.
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat hyviä. Tehtävien palautukset ovat pääsääntöisesti ajallaan. Opiskelija osoittaa hyvää tietämystä, osaa perustella valintojaan ja päätelmiään, antaa vertaispalautetta ja osaa arvioida omaa suoritustaan hyvin.
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat kiitettäviä. Tehtävät on palautettu ajallaan. Opiskelija osoittaa kiitettävää tietämystä, perustelee valintojaan ja päätelmiään, antaa vertaispalautetta ja osaa arvioida omaa suoritustaan erinomaisesti.
Leena Mäkelä
Oppimateriaali opettajalta ja Moodlesta.
Suositeltavaa luettavaa:
Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. 15. uudistettu painos. Helsinki: Tammi.
Hyvärinen, M., Nikander, P. & Ruusuvuori J. (toim.). 2017. Tutkimushaastattelun käsikirja. Tampere: Kustannusosakeyhtiö Vastapaino.
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2014. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. 3. uudistettu painos. Helsinki: SanomaPro.
Tutkimusmenetelmien verkkokäsikirja. Tietoarkisto: https://www.fsd.tuni.fi/fi/palvelut/menetelmaopetus/
Opetus etänä Teamsissa, itsenäinen-/pienryhmätyöskentely, opiskelua Moodlessa ja digityökaluilla, kurssitehtävät.
Kurssin arvioinnissa sovelletaan TAMKin yleisiä arviointikriteerejä. Kurssin suorittaminen edellyttää sitä, että kaikki kurssitehtävät on tehty hyväksytysti ja arvioinnin muut perusteet toteutuvat vähintäänkin tyydyttävästi. Poissaolokertoja opetuksesta voi olla enintään kaksi opettajan hyväksymistä syistä, ja opiskelijan tulee korvata kyseiset kerrat sovitulla tavalla.
Suomi
27.08.2021 - 15.10.2021
02.08.2021 - 25.08.2021
5 op
18MA
0 - 30
Maaret Salminen, Anneli Karppinen
7 kokoontumiskertaa: 27.8., 3.9., 10.9., 17.9., 24.9., 1.10., (kirjoitustauko), 15.10.
Opparikurssi painottuu seminaari-/opinnäytetyön aiheen ideointiin ja suunnitteluun sekä tutkimusmenetelmien ja tieteellisen kirjoittamisen perusasioihin tutustumiseen. Kurssilla tehdään aiheeseen liittyviä tehtäviä, joista keskeisimmät ovat haastattelu-/kyselytehtävä ryhmissä sekä opinnäytetyösuunnitelman ensimmäinen versio. Tehtävien tukena käytetään tunneilla läpikäytyä sekä kurssimateriaaleja
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
0-5
Opinnäytteen suunnittelu ja tutkimusmenetelmät eli opparikurssi suoritetaan etäopetuksessa. Muista tavoista neuvotellaan erikseen kurssin opettajien kanssa.
Etäopetus ja ryhmätyöskentely 50%
Itsenäinen työskentely ja kurssitehtävät 50%
Opparikurssi alkaa 27.8. ja päättyy 15.10.2021. Kokoontumiskerrat (7 kpl) ovat Teamsissa perjantaisin klo 9-12, ellei toisin ilmoiteta: 27.8., 3.9., 10.9., 17.9., 24.9., 1.10., (kirjoitustauko), 15.10.
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat heikkoja ja puutteellisia. Tehtävien palautukset ovat pääsääntöisesti myöhässä. Tietämyksen ja perustelujen osoittaminen sekä vertaispalautteen antaminen ovat tasoltaan heikkoa tai tyydyttävää. Opiskelijan itsearviointi on vähäistä.
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat hyviä. Tehtävien palautukset ovat pääsääntöisesti ajallaan. Opiskelija osoittaa hyvää tietämystä, osaa perustella valintojaan ja päätelmiään, antaa vertaispalautetta ja osaa arvioida omaa suoritustaan hyvin.
Opiskelijan aktiivisuus, osallistuminen sekä kurssitehtävien taso ovat kiitettäviä. Tehtävät on palautettu ajallaan. Opiskelija osoittaa kiitettävää tietämystä, perustelee valintojaan ja päätelmiään, antaa vertaispalautetta ja osaa arvioida omaa suoritustaan erinomaisesti.
Suoritus hyväksytään, kun opiskelija on osallistunut projektiin ja sen palautetilaisuuksiin riittävästi sekä raportoinut kokemuksensa ja työaikansa käytön ohjaavalle opettajalle kirjallisesti tai tarkemmin sovitulla tavalla. Projektiin osallistumiseen ja siitä raportoimiseen käytetty aika arvioidaan ja muutetaan opintopisteiksi käyttäen kaavaa 27h = 1 op.
Leena Mäkelä
Osuuskunta- ja tilausprojektit ovat työryhmien itsenäisesti toteuttamia asiakasprojekteja osuuskunnassa, keikkatyönä tai opiskelijan oman tai työantajayrityksen kautta toteutettuja toimeksiantoja, jotka voidaaan hyväksyä osaksi opintoja, Projektien opinnollistaminen, opintopisteet ja suoritusmuoto sovitaan ohjaavan opettajan kanssa.
Suoritus hyväksytään, kun opiskelija on osallistunut projektiin ja sen palautetilaisuuksiin riittävästi sekä raportoinut kokemuksensa ja työaikansa käytön ohjaavalle opettajalle kirjallisesti tai tarkemmin sovitulla tavalla. Projektiin osallistumiseen ja siitä raportoimiseen käytetty aika arvioidaan ja muutetaan opintopisteiksi käyttäen kaavaa 27h = 1 op.
Suomi
10.01.2022 - 21.12.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
Kai Salonen, Pertti Näränen, Tomi Leino, Teppo Nuutinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
Hyväksytty/hylätty
27 tuntia projektityötä vastaa yhtä opintopistettä.
Opiskelija osaa toteuttaa tilausprojektin yksin, työryhmässä, oman yrityksen tai opiskelijaosuuskunnan kautta. Hän pystyy tavoitteelliseen, aikataulutettuun työskentelyyn, johon liittyy ohjaus- ja projektipalavereja.
Opiskelija tietää projektinhallinnan, tiimityön ja tekijänoikeuksien peruskäsitteitä tyydyttävällä tasolla. Aikataulutuksessa ja työntehtävien vastuullisessa hoitamisessa on kehitettävää. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu tyydyttävästi. Opiskelija osallistuu projekti- ja tiimitapaamisiin.
Opiskelija osaa soveltaa projektinhallinnan, tiimityön ja tekijänoikeuksien peruskäsitteitä suunnitelmissa ja muissa oppimistehtävissä. Hän osoittaa vastuullisuutta ja täsmällisyyttä aikataulutuksen ja työntehtävien hoitamisessa. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu hyvin. Opiskelijan osallistuu aktiivisesti projekti- ja tiimitapaamisiin.
Opiskelija soveltaa sujuvasti projektinhallinnan, tiimityön ja tekijänoikeuksien peruskäsitteitä suunnitelmissa ja muissa oppimistehtävissä. Hän osoittaa itsenäisyyttä, vastuullisuutta, täsmällisyyttä ja ongelmanratkaisukykyä aikataulutuksen ja työntehtävien hoitamisessa. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu erinomaisesti. Opiskelijan osallistuu aktiivisesti projekti- ja tiimitapaamisiin, ja vaikuttaa rakentavasti ryhmän toimintaan projektissa.
Leena Mäkelä
Kirjallisuutta koskien projektinhallintaa ja tiimityöskentelyä. Tentittävä aineisto ja oheiskirjallisuus julkaistaan kurssin alkaessa Moodle-alustalla.
Projektinhallinnan ja tiimityöskentelyn perusteet – teorialuentoja ja harjoituksia.
Ryhmätehtävinä toteutettavat suunnitelmat, esimerkiksi tuotantosuunnitelma (projektisuunnitelma).
Tekijänoikeudet ja sopimukset.
Projektinhallinnan ja tiimityöskentelyn käytäntöjä opiskellaan Fiktioprojektikurssin yhteydessä.
Arviointi perustuu ryhmän yhteisiin tehtäviin ja henkilökohtaiseen tenttiarvosanaan.
Suomi
10.01.2022 - 04.05.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
21MA
Media-ala Virtuaalihenkilö, Tomi Leino, Helena Ruohotie
Tarkemmat aikataulutiedot julkaistaan Moodlessa tammikuun alussa.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
1 op
2 op
0-5
Tentti viikon 14 paikkeilla
Teoria ajoittuu pääosin viikoille 2-5, käytännön harjoitukset lomittuvat fiktioprojektin tekemisen oheen.
Hyväksytään, kun projekti on toteutettu, dokumentoitu ja raportoitu ja kun palaute on käsitelty.
Leena Mäkelä
Itsenäinen projektityöskentely. Tarkemmat oppimistavoitteet, suoritustapa ja opintopisteiden määrä sovitaan ohjaavien opettajan kanssa projektikohtaisesti.
Opiskelija osoittaa kyvykkyytensä tavoitteelliseen, aikataulutettuun työskentelyyn, johon liittyy ohjaus- ja projektipalavereja ohjaajan, työryhmän ja mahdollisen tilaajan kanssa. Opiskelija osaa antaa, ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta.
Suomi
10.01.2022 - 19.12.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
21MA
Maaret Salminen, Petteri Rajanti, Kai Salonen, Pertti Näränen, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Carolina Pajula, Teppo Nuutinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
Hyväksytty/hylätty
1 opintopiste vastaa 27 h projekttyötä . Pisteet sovitaan ohjaavan opettajan kanssa, ja opiskelija saa opintopisteitä tehdyn työn mukaisesti.
Itsenäinen työskentely, jossa opiskelija tai opiskelijaryhmä sopii jaksotuksesta ohjaavan opettajan kanssa. Sisällön jaksotus riippuu ko. projektin jaksotuksesta.
Hyväksytään, kun projekti on toteutettu, dokumentoitu ja raportoitu ja kun palaute on käsitelty.
Leena Mäkelä
Itsenäinen projektityöskentely. Tarkemmat oppimistavoitteet, suoritustapa ja opintopisteiden määrä sovitaan ohjaavien opettajan kanssa projektikohtaisesti.
Suomi
10.01.2022 - 21.12.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
Maaret Salminen, Pertti Näränen, Tommi Moilanen, Carolina Pajula, Teppo Nuutinen, Helena Ruohotie
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
Hyväksytty/hylätty
1 opintopiste vastaa 27 h projekttyötä . Pisteet sovitaan ohjaavan opettajan kanssa, ja opiskelija saa opintopisteitä tehdyn työn mukaisest
Itsenäinen työskentely, jossa opiskelija tai opiskelijaryhmä sopii jaksotuksesta ohjaavan opettajan kanssa. Sisällön jaksotus riippuu ko. projektin jaksotuksesta.
Opiskelija osoittaa kyvykkyytensä tavoitteelliseen, aikataulutettuun työskentelyyn, johon liittyy ohjaus- ja projektipalavereja ohjaajan, työryhmän ja mahdollisen tilaajan kanssa. Opiskelija osaa antaa, ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta.
Hyväksytään, kun projekti on toteutettu, dokumentoitu ja raportoitu ja kun palaute on käsitelty.
Leena Mäkelä
Itsenäinen projektityöskentely. Tarkemmat oppimistavoitteet, suoritustapa ja opintopisteiden määrä sovitaan ohjaavien opettajan kanssa projektikohtaisesti.
Suomi
10.01.2022 - 16.12.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
19MA
Maaret Salminen, Pertti Näränen, Tommi Moilanen, Carolina Pajula, Teppo Nuutinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
1 opintopiste vastaa 27 h projektityötä . Pisteet sovitaan ohjaavan opettajan kanssa, ja opiskelija saa opintopisteitä tehdyn työn mukaisest
Opiskelija osaa hahmottaa tyydyttävästi erilaiset ryhmäkirjoittamisen muodot ja hierarkian merkityksen prosessissa. Opiskelija osaa sarjamuotoisen teoksen käsikirjoittamisen vaiheet tyydyttävästi. Opiskelija osaa antaa ja saada rakentavaa palautetta ryhmässä.
Opiskelija osaa hahmottaa erilaiset ryhmäkirjoittamisen muodot ja hierarkian merkityksen prosessissa hyvin. Opiskelija osaa työskennellä erilaisissa kirjoitusryhmissä. Opiskelija osaa sarjamuotoisen teoksen käsikirjoittamisen vaiheet. Opiskelija osaa antaa, saada ja hyödyntää rakentavaa palautetta ryhmässä.
Opiskelija osaa hahmottaa erilaiset ryhmäkirjoittamisen muodot ja hierarkian merkityksen prosessissa erinomaisesti. Opiskelija osaa työskennellä erilaisissa kirjoitusryhmissä. Opiskelija osaa sarjamuotoisen teoksen käsikirjoittamisen vaiheet. Opiskelija osaa antaa, saada ja hyödyntää rakentavaa palautetta ryhmässä erinomaisesti.
Leena Mäkelä
Kirjoittajahuone julkaisu
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-328-293-3
Luennot
Katselut
Autenttiset kirjoitustehtävät
Vertaiskeskustelut ja arvioinnit
Suomi
24.01.2022 - 12.05.2022
24.11.2021 - 04.01.2022
5 op
20MA
Media-ala Virtuaalihenkilö, Teppo Nuutinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
2 op
0-5
YLE, ammattikäsikirjoittajat
Kurssi on 5op kokonaisuus eli 135h oppilastyötä.
Luennot 30%
Itsenäiset kirjoitustehtävät 30%
Katselut ja keskustelut 20%
Mentorointi 20%
Opiskelija ollut passiivinen tunneilla. Hän on suorittanut annettuja tehtäviä myöhässä, eikä ole noudattanut niissä tehtävänantoa. Hänellä on poissaoloja. Opiskelija osaa tyydyttävästi analysoida erilaisten sarjamuotojen eroavuuksia ja yhtäläisyyksiä. Opiskelija osaa tyydyttävästi hahmottaa televisio-ohjelmien keskeiset formaatit, jakelukanavat ja ohjelmapaikat. Opiskelija osallistuu tyydyttävästi ryhmätöiden tekemiseen.
Opiskelija osallistunut tunneille, eikä hänellä ole liikaa poissaoloja. Hän on suorittanut annetut tehtävät ajallaan ja annetun tehtävänannon mukaan. Opiskelija osaa analysoida erilaisten sarjamuotojen eroavuuksia ja yhtäläisyyksiä hyvin. Opiskelija osaa hahmottaa televisio-ohjelmien keskeiset formaatit, jakelukanavat ja ohjelmapaikat hyvin. Opiskelija osallistuu hyvin ryhmätöiden tekemiseen.
Opiskelija osallistunut tunneille ja suorittanut tehtävät ajallaan annetun tehtävänannon mukaan. Opiskelija osaa kiitettävästi analysoida erilaisten sarjamuotojen eroavuuksia ja yhtäläisyyksiä. Opiskelija osaa kiitettävästi hahmottaa televisio-ohjelmien keskeiset formaatit, jakelukanavat ja ohjelmapaikat. Opiskelija osallistuu hyvin ryhmätöiden tekemiseen.
Leena Mäkelä
Autenttiset materiaalit ammattikentältä.
Verkkomateriaalit
Luennot
Katselut
Autenttiset kirjoitustehtävät
Vertaiskeskustelut ja arvioinnit
Suomi
24.01.2022 - 12.05.2022
24.11.2021 - 04.02.2022
5 op
20MA
Media-ala Virtuaalihenkilö, Teppo Nuutinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
2 op
0-5
Yle, ammattikäsikirjoittajat
Kurssi on 5op kokonaisuus eli 135h oppilastyötä.
Luennot 30%
Itsenäiset kirjoitustehtävät 30%
Katselut ja keskustelut 20%
Mentorointi 20%
Opiskelija osaa:
- Viestiä yksinkertaisesti omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhaastattelu) ruotsin kielellä.
- Hoitaa pääosin ymmärrettävästi kulttuurialan keskeisimpiä ennakoitavia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. puhelinviestintä, haastattelut, opetus- ja ohjaustilanteet, palaverit) ruotsin kielellä.
Opiskelija osaa:
- Viestiä selkeästi pääosin tilanteeseen sopivalla tavalla omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhaastattelu) ruotsin kielellä.
- Hoitaa melko hyvin kulttuurialan jokapäiväisiä vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. puhelinviestintä, haastattelut, opetus- ja ohjaustilanteet, palaverit) ruotsin kielellä.
Opiskelija osaa:
- Viestiä sujuvasti tilanteeseen sopivalla tavalla omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhaastattelu) ruotsin kielellä.
- Hoitaa luontevasti verkostoituen kulttuurialan monipuolisia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. puhelinviestintä, haastattelut, opetus- ja ohjaustilanteet, palaverit) ruotsin kielellä.
Reijo Mäkelä
Suomi
10.01.2022 - 29.04.2022
24.11.2021 - 21.01.2022
1 op
21MA
Reijo Mäkelä
TAMK Kielet ja viestintä
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Opiskelija osaa:
- Viestiä yksinkertaisesti omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhakemus, ansioluettelo, näyttelyhakemus) ruotsin kielellä.
- Hoitaa pääosin ymmärrettävästi kulttuurialan keskeisimpiä ennakoitavia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. sähköinen viestintä, haastattelut) ruotsin kielellä.
Opiskelija osaa:
- Viestiä selkeästi pääosin tilanteeseen sopivalla tavalla omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhakemus, ansioluettelo, näyttelyhakemus) ruotsin kielellä.
- Hoitaa melko hyvin kulttuurialan jokapäiväisiä vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. sähköinen viestintä, haastattelut) ruotsin kielellä.
Opiskelija osaa:
- Viestiä sujuvasti tilanteeseen sopivalla tavalla omasta kulttuurialan osaamisestaan (esim. työhakemus, ansioluettelo, näyttelyhakemus) ruotsin kielellä.
- Hoitaa luontevasti verkostoituen kulttuurialan monipuolisia vuorovaikutustilanteita ja asiakaskontakteja (esim. sähköinen viestintä, haastattelut) ruotsin kielellä.
Reijo Mäkelä
Suomi
10.01.2022 - 29.04.2022
24.11.2021 - 21.01.2022
2 op
21MA
Reijo Mäkelä
TAMK Kielet ja viestintä
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Opiskelija on mukana opetuksessa ja tekee itsenäisesti ja ryhmän jäsenenä annetut tehtävät tyydyttävästi ja ilman merkittäviä aikatauluongelmia. Tekniikan ja työvälineiden valinnassa ja hallinnassa on puutteita suhteessa resursseihin ja ilmaisuun. Harjoitustöiden sisältö on osin ulkokohtaista ja teemaan perehtymisessä on puutteita.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja journalististen harjoitusten tekemiseen itsenäisesti ja osana työryhmää. Hän osoittaa harjoitustöissä osaavansa käyttää tv-tuotannoissa käytettyjä työkaluja tarkoituksenmukaisella tavalla saaden aikaan tilaajan ja kohdeyleisön tarpeet huomioivan teoksen.
Tekniikan ja työvälineiden valinta ja hallinta on tarkoituksenmukaista suhteessa resursseihin ja laatu on hyvä suhteessa oppimistavoitteisiin. Harjoitustöistä välittyy perehtyminen valittuun teemaan ja sisältö noudattaa eettisiä periaatteita.
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä ja suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti. Tekniikan ja työvälineiden valinta ja hallinta on luovaa, monipuolista ja ammattimaista suhteessa resursseihin. Harjoitustöiden sisältö on kiinnostava ja puhutteleva kohdeyleisölle ja se noudattaa tilaajan tarpeita ja jopa ylittää ne. Sisältö on luovaa ja omaperäistä ja se noudattaa eettisiä periaatteita. Opiskelija tuntee journalismia koskevan lainsäädännön ja eettisen ohjeiston pääpiirteet ja osaa hakea niistä lisätietoa.
Leena Mäkelä
Oppimateriaali ja lukuvinkit jaetaan Moodlessa.
Koronatilanteen takia kurssi toteutetaan osin verkossa ja osin lähiopetuksena.
Luennot, kirjalliset tehtävät, itsenäinen verkko-opiskelu sekä käytännön harjoitustyö ryhmissä: uutisinsertti.
Arvosana muodostuu osasuoritusten perusteella.
1. ryhmätyöskentely
2. insertti
3. kirjalliset tehtävät
Suomi
23.08.2021 - 05.11.2021
09.06.2021 - 23.08.2021
5 op
20MA
Pertti Näränen, Ville Färm, Media-ala Virtuaalihenkilö, Helena Ruohotie
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Opiskelija on mukana opetuksessa ja tekee itsenäisesti ja ryhmän jäsenenä annetut tehtävät tyydyttävästi ja ilman merkittäviä aikatauluongelmia. Tekniikan ja työvälineiden valinnassa ja hallinnassa on puutteita suhteessa resursseihin ja ilmaisuun. Harjoitustöiden sisältö on osin ulkokohtaista ja teemaan perehtymisessä on puutteita.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja journalististen harjoitusten tekemiseen itsenäisesti ja osana työryhmää. Hän osoittaa harjoitustöissä osaavansa käyttää tv-tuotannoissa käytettyjä työkaluja tarkoituksenmukaisella tavalla saaden aikaan tilaajan ja kohdeyleisön tarpeet huomioivan teoksen.
Tekniikan ja työvälineiden valinta ja hallinta on tarkoituksenmukaista suhteessa resursseihin ja laatu on hyvä suhteessa oppimistavoitteisiin. Harjoitustöistä välittyy perehtyminen valittuun teemaan ja sisältö noudattaa eettisiä periaatteita.
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä ja suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti. Tekniikan ja työvälineiden valinta ja hallinta on luovaa, monipuolista ja ammattimaista suhteessa resursseihin. Harjoitustöiden sisältö on kiinnostava ja puhutteleva kohdeyleisölle ja se noudattaa tilaajan tarpeita ja jopa ylittää ne. Sisältö on luovaa ja omaperäistä ja se noudattaa eettisiä periaatteita. Opiskelija tuntee journalismia koskevan lainsäädännön ja eettisen ohjeiston pääpiirteet ja osaa hakea niistä lisätietoa.
Opiskelija on mukana opetuksessa ja työskentelyssä suorittaen annettuja tehtäviä ohjatusti ja avustettuna. Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä ammattimaisen työskentelyn periaatteet ja sisällöt pääkohdiltaan. Opiskelijan työote on suorittava, ja puutteita on kehittämisessä ja palautteen vastaanottamisessa ja antamisessa.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja työskentelyyn aktiivisesti. Hän toimii itsenäisesti ja työryhmän aktiivisena jäsenenä. Hän osaa kuvata ammattimaisen tuotanto- ja työprosessin sekä perustella tehdyt valinnat. Opiskelija osaa arvioida omaa toimintaansa ja osallistuu vaihtoehtoisten ratkaisujen kehittämiseen. Hän ottaa vastaan ja antaa aktiivisesti palautetta.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja työskentelyyn aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä eri työrooleissa. Hän suoriutuu tehtävistään erinomaisesti toimien rakentavasti, ryhmähenkeä luoden ja ylläpitäen sekä muita ryhmän jäseniä tukien. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää toimintaansa ammattimaisesta näkökulmasta. Hän suhteuttaa työprosessinsa projektin kokonaistavoitteisiin ja arvioi toimintaansa suhteessa niihin sekä tuntee ammattimaisen tuotannon edellytykset. Hän tunnistaa omat ja projektin vahvuudet ja kehittämiskohteet.
Leena Mäkelä
Opiskelija osallistuu TV:n tuotantoprojektin tai netti-tv-tuotannon työryhmän osana.
Arviointi perustuu oppimispäiväkirjaan.
Suomi
29.11.2021 - 17.12.2021
15.09.2021 - 08.12.2021
5 op
20MA
Helena Ruohotie
Opiskelijoiden viikkojen 49-50 tarkempi aikataulu ja tehtävien mukaiset kiertolistat selviävät viikon 47 paikkeilla.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
0-5
Hyväksiluku/AHOT-prosessi mahdollinen.
Kurssi toteutetaan yhteistyössä Yle Lapset ja nuoret -yksikön kanssa.
Opiskelija on mukana opetuksessa ja työskentelyssä suorittaen annettuja tehtäviä ohjatusti ja avustettuna. Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä ammattimaisen työskentelyn periaatteet ja sisällöt pääkohdiltaan. Opiskelijan työote on suorittava, ja puutteita on kehittämisessä ja palautteen vastaanottamisessa ja antamisessa.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja työskentelyyn aktiivisesti. Hän toimii itsenäisesti ja työryhmän aktiivisena jäsenenä. Hän osaa kuvata ammattimaisen tuotanto- ja työprosessin sekä perustella tehdyt valinnat. Opiskelija osaa arvioida omaa toimintaansa ja osallistuu vaihtoehtoisten ratkaisujen kehittämiseen. Hän ottaa vastaan ja antaa aktiivisesti palautetta.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja työskentelyyn aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä eri työrooleissa. Hän suoriutuu tehtävistään erinomaisesti toimien rakentavasti, ryhmähenkeä luoden ja ylläpitäen sekä muita ryhmän jäseniä tukien. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää toimintaansa ammattimaisesta näkökulmasta. Hän suhteuttaa työprosessinsa projektin kokonaistavoitteisiin ja arvioi toimintaansa suhteessa niihin sekä tuntee ammattimaisen tuotannon edellytykset. Hän tunnistaa omat ja projektin vahvuudet ja kehittämiskohteet.
Opiskelija on mukana opetuksessa ja tekee itsenäisesti ja ryhmän jäsenenä annetut tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija tuntee tv-työskentelyn perusteet ja osaa hyödyntää oppimaansa käytännön tehtävissä. Tehtyjen kurssitöiden sisältö on osin ulkokohtaista ja teemoihin perehtymisessä on puutteita. Opiskelija osaa pohtia AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja kurssitöiden tekemiseen itsenäisesti ja osana työryhmää. Hän osoittaa osaavansa käyttää tv-tuotannoissa käytettyjä työkaluja tarkoituksenmukaisella tavalla saaden aikaan tilaajan ja kohdeyleisön tarpeet huomioivan teoksen. Tehtyjen kurssitöiden laatu on hyvä suhteessa oppimistavoitteisiin ja niiden kautta välittyy perehtyminen teemoihin. Opiskelija osaa soveltaa tietoa ja havainnollistaa hankkimaansa tietoa sekä perustella valintansa ja väitteensä. Opiskelija osaa suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä ja suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti. Työvälineiden valinta ja hallinta on luovaa, monipuolista ja ammattimaista. Kurssitöiden sisältö on kiinnostavaa, luovaa ja puhuttelevaa kohdeyleisölle ja se noudattaa tilaajan tarpeita ja jopa ylittää ne. Opiskelija yhdistelee asioita tuoreella tavalla sekä kehittelee ja arvioi ideoita ja ratkaisuja ammatillisessa kontekstissa. Opiskelija osaa suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille ja kehitellä toimialan kannalta kiinnostavia uusia sisältökonsepteja.
Leena Mäkelä
Oppimateriaali ja kirjasuositukset jaetaan Moodlessa.
Luentoja, harjoituksia, esitelmä ja käytännön inserttiharjoitus ryhmissä. TV-sisältöjen kehittämistä yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.
Suomi
23.08.2021 - 29.10.2021
09.06.2021 - 23.08.2021
5 op
20MA
Media-ala Virtuaalihenkilö, Teppo Nuutinen, Helena Ruohotie
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Hyväksiluku/AHOT-prosessi mahdollinen.
Opiskelija on mukana opetuksessa ja tekee itsenäisesti ja ryhmän jäsenenä annetut tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija tuntee tv-työskentelyn perusteet ja osaa hyödyntää oppimaansa käytännön tehtävissä. Tehtyjen kurssitöiden sisältö on osin ulkokohtaista ja teemoihin perehtymisessä on puutteita. Opiskelija osaa pohtia AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja kurssitöiden tekemiseen itsenäisesti ja osana työryhmää. Hän osoittaa osaavansa käyttää tv-tuotannoissa käytettyjä työkaluja tarkoituksenmukaisella tavalla saaden aikaan tilaajan ja kohdeyleisön tarpeet huomioivan teoksen. Tehtyjen kurssitöiden laatu on hyvä suhteessa oppimistavoitteisiin ja niiden kautta välittyy perehtyminen teemoihin. Opiskelija osaa soveltaa tietoa ja havainnollistaa hankkimaansa tietoa sekä perustella valintansa ja väitteensä. Opiskelija osaa suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä ja suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti. Työvälineiden valinta ja hallinta on luovaa, monipuolista ja ammattimaista. Kurssitöiden sisältö on kiinnostavaa, luovaa ja puhuttelevaa kohdeyleisölle ja se noudattaa tilaajan tarpeita ja jopa ylittää ne. Opiskelija yhdistelee asioita tuoreella tavalla sekä kehittelee ja arvioi ideoita ja ratkaisuja ammatillisessa kontekstissa. Opiskelija osaa suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille ja kehitellä toimialan kannalta kiinnostavia uusia sisältökonsepteja.
Opiskelija osoittaa välttäviä tai tyydyttäviä tietojärjestelmien ja toimisto-ohjelmien käyttötaitoja tunneilla, näytöissä, kurssitehtävissä, tentissä ja itsenäisessä työskentelyssä. Aktiivisuus, huolellisuus, läsnäolo ja osallistuminen kurssilla on välttävää tai tyydyttävää.
Opiskelija osoittaa hyviä tai kiitettäviä tietojärjestelmien ja toimisto-ohjelmien käyttötaitoja tunneilla, näytöissä, kurssitehtävissä, tentissä ja itsenäisessä työskentelyssä. Aktiivisuus, huolellisuus, läsnäolo ja osallistuminen kurssilla on hyvää tai kiitettävää.
Opiskelija osoittaa erinomaisia tietojärjestelmien ja toimisto-ohjelmien käyttötaitoja tunneilla, näytöissä, kurssitehtävissä, tentissä ja itsenäisessä työskentelyssä. Aktiivisuus, huolellisuus, läsnäolo ja osallistuminen kurssilla on erinomaista.
Leena Mäkelä
opettajalta
Opetus Microsoft Teamsissa, etätyöskentely Moodlessa, harjoitus- ja kurssitehtävät, näytöt
Kurssin arvioinnissa sovelletaan TAMKin yleisiä arviointikriteerejä. Kurssin suorittaminen edellyttää sitä, että kaikki kurssitehtävät on tehty hyväksytysti ja arvioinnin muut perusteet toteutuvat vähintäänkin tyydyttävästi. Poissaolokertoja opetuksesta voi olla enintään yksi opettajan hyväksymästä syystä, ja opiskelijan tulee korvata kyseinen kerta korvaavalla tehtävällä.
Suomi
07.09.2021 - 30.10.2021
09.08.2021 - 31.08.2021
5 op
21MA
0 - 50
Maaret Salminen
Opetus syys- ja lokakuussa tiistaisin ryhmäjaon mukaisesti joko aamu- tai iltapäiväryhmässä. Jako tehdään puolittamalla osallistujamäärä aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan.
Viisi (5) kokoontumiskertaa tiistaisin 9-16 7.9., 21.9., 28.9., 5.10., 12.10. Jokaiselle kokoontumiskerralle on oma aiheensa ja siihen liittyvä harjoitustehtävä, jonka palautus on viikon sisällä kokoontumiskerrasta. Tämän lisäksi kaikista viidestä aihealueesta on erilliset kurssitehtävät, joilla opiskelija näyttää osaamisensa. Kurssitehtävien viimeinen palautuspäivä on 29.10.2021.
OHJELMARUNKO (tarkemmat tiedot kurssin käynnistyessä)
7.9 Kurssin avaus ja etäopiskelun periaatteet. Aihealue 1: Tietokoneen käyttöliittymä, tiedostojen hallinta ja kansiointi. TAMKin tietojärjestelmät ja verkkotulostusasetukset. Sähköposti, kalenteri, skannaus ja keskeiset oheislaitteet.
21.9. Aihealue 2: Tekstinkäsittely (Word), perustasolla
28.9. Aihealue 3: Taulukkolaskenta (Excel ja taulukkotyökalut), perustasolla
5.10. Aihealue 4: Esitysgrafiikkaohjelmat (PowerPoint, Canva, Sway), perustasolla
12.10. Aihealue 5: Graafiset työkalut ja kuvat, perustasolla
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
0-5
Toteutuksen sisältöjen osaamisen osoitus näytöllä (sovittava erikseen opettajan kanssa). Opiskelijan aiempia suorituksia ja/tai työn kautta syntynyttä osaamista voidaan hyväksilukea kurssin sisältöihin ja tavoitteisiin soveltuvilta osin. Opiskelija sopii tapaamisen kurssin opettajan kanssa, jolloin arvioidaan, minkä verran opiskelija osallistuu kurssille ja mitä osoitetaan näytöllä. Ensimmäinen kokoontumiskerta on kaikille pakollinen.
40 % opetusta/ohjausta, 60 % itsenäistä työskentely
Opetus syys- ja lokakuussa tiistaisin ryhmäjaon mukaisesti joko aamu- tai iltapäiväryhmässä. Jako tehdään puolittamalla osallistujamäärä aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan.
Viisi (5) kokoontumiskertaa tiistaisin 9-16 7.9., 21.9., 28.9., 5.10., 12.10. Jokaiselle kokoontumiskerralle on oma aiheensa ja siihen liittyvä harjoitustehtävä, jonka palautus on viikon sisällä kokoontumiskerrasta. Tämän lisäksi kaikista viidestä aihealueesta on erilliset kurssitehtävät, joilla opiskelija näyttää osaamisensa. Kurssitehtävien viimeinen palautuspäivä on 29.10.2021.
Opiskelija on mukana opetuksessa ja tekee annetut tehtävät tyydyttävästi ja ilman merkittäviä aikatauluongelmia. Opiskelija osaa suunnitella ja resursoida av-alan tuotannon työvaiheet annettujen ohjeiden mukaisesti. Opiskelija ymmärtää markkinoinnin perusteet. Opiskelija tuntee alaan liittyvän lainsäädännön perusteet ja keskeiset sopimusmallit pääpiirteissään ja osaa hankkia lisätietoa ohjatusti.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja tekee annetut tehtävät ohjeiden mukaisesti ja aikataulussa.
Opiskelija osaa suunnitella ja resursoida av-alan tuotannon työvaiheet esituotannosta jälkituotantoon projektinhallinnan näkökulmasta. Opiskelija ymmärtää markkinoinnin perusteet osana tuotantoprosessia. Opiskelija tuntee alaan liittyvän lainsäädännön perusteet ja keskeiset sopimusmallit ja osaa hankkia niistä lisätietoa.
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa annetut tehtävät erinomaisesti ja aikataulussa.- Opiskelija osaa suunnitella ja resursoida av-alan tuotannon työvaiheet esituotannosta jälkituotantoon projektinhallinnan näkökulmasta tietoa soveltaen. Opiskelija viestii sujuvasti ja perustellusti tarkoituksenmukaisia viestintätyökaluja monipuolisesti hyödyntäen. Hän ymmärtää markkinoinnin perusteet osana tuotantoprosessia. Opiskelija tuntee alaan liittyvän lainsäädännön perusteet ja keskeiset sopimusmallit ja osaa hankkia niistä lisätietoa omatoimisesti ja lähdekriittisesti.
Leena Mäkelä
Saksala: Tuottajan käsikirja.
Muu aineisto ja kirjallisuus julkaistaan kurssin Moodlessa.
Luentoja ja työpajatyöskentelyä. Itsenäisiä ja parityönä toteuttavia harjoituksia.
Aktiivinen osallistuminen ja tehtävien tekeminen ajallaan ja laadukkaasti.
Tarkemmat arviointiin vaaditut osatehtävät julkaistaan kurssin alkaessa.
Suomi
24.01.2022 - 29.04.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
15 - 20
Media-ala Virtuaalihenkilö, Helena Ruohotie
Tarkempi aikataulu ja ohjelma julkaistaan tammikuussa 2022.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
0-5
Asiantuntijaluennoitsijoita ammattikentältä.
Luento
Opiskelija ymmärtää av-toimialan liiketoiminnan rakentumista sekä tunnistaa erilaisia tuottajan työnkuvia eri projekteissa. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittämiskohteitaan tuottajana tyydyttävästi. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelija ymmärtää keskeiset tekijät av-toimialan liiketoiminnan rakentumisessa sekä tuottajan työnkuvan erilaisissa tuotannoissa ja projekteissa. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittämiskohteitaan tuottajana hyvin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alan kehityksestä.
Opiskelija ymmärtää keskeiset tekijät av-toimialan liiketoiminnan rakentumisessa sekä tuottajan työnkuvan erilaisissa tuotannoissa ja projekteissa. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittämiskohteitaan tuottajana realistisesti ja päämäärätietoisesti. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Leena Mäkelä
Elina Saksala: Tuottajan käsikirja
Muu oppimateriaali julkaistaan kurssin Moodlessa.
Luennot, opintovierailut tai muu verkostoituminen. Tiedonhaku. Tutustuminen toimialaan, sen kansainvälisyysnäkymiin ja tuottajan uramahdollisuuksiin luennoin ja tehtävin.
Aktiivinen osallistuminen, tehtävät ja harjoitukset:
1. haastattelu- ja verkostoitumistehtävä,
2. rahoitus- ja budjetointitehtävät,
3. minä tuottajana -itsearviointi
Suomi
23.08.2021 - 30.11.2021
09.06.2021 - 31.08.2021
5 op
19MA
Media-ala Virtuaalihenkilö, Helena Ruohotie
Kurssi alkaa tiistaina 14.9. klo 10. Aloituskerralla esitellään sisältö ja aikataulu lähi-/zoom-tapaamisten osalta.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
0-5
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa annetut tyydyttävästi ja ilman merkittäviä aikatauluongelmia. Opiskelija osaa arvioida tyydyttävästi omia ja muiden johtamistaitoja sekä asettaa kehittämiselle tavoitteita. Opiskelija osaa kuvata joitakin median toimintaympäristön johtamiseen liittyviä eroavaisuuksia. Hän tuntee työryhmän toimintaan ja johtamiseen liittyvät perusteet pintapuolisesti ja osaa soveltaa tietoa tyydyttävästi käytännön työhön
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa annetut tehtävät ohjeiden mukaisesti ja aikataulussa. Opiskelija osaa arvioida omia ja muiden johtamistaitoja sekä asettaa kehittämiselle tavoitteita. Opiskelija osaa kuvata median toimintaympäristön johtamiseen liittyviä eroavaisuuksia. Hän tuntee työryhmän toimintaan ja johtamiseen liittyvät perusteet ja osaa soveltaa tietoa jonkin verran käytännön työhön.
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa annetut tehtävät erinomaisesti ja aikataulussa. Opiskelija osaa arvioida omia ja muiden johtamistaitoja sekä asettaa kehittämiselle realistisia tavoitteita. Opiskelija osaa kuvata monipuolisesti median toimintaympäristön johtamiseen liittyviä eroavaisuuksia. Hän tuntee työryhmän toimintaan ja johtamiseen liittyvät perusteet ja osaa hyödyntää niitä käytännön työssä.
Leena Mäkelä
Suomi
09.02.2022 - 13.05.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
15 - 20
Carolina Pajula, Media-ala Virtuaalihenkilö
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
0-5
Opiskelijavat valitsevat kirjalistalta yhden johtamisen kirjan, josta kirjoittavat reflektoivan esseen. Lisäksi opiskelijat kirjaavat jokaisen kontaktipäivän aikana käydyistä keskusteluista havaintokoosteen. Opintojaksolla on useita asiantuntijavieraita kertomassa erilaisista johtamiskulttuureista luovilla aloilla. Tyypillisesti vieraat edustavat tv-tuotantoa, elokuvatuotantoa, dokumenttituotantoa ja mainos- sekä markkinointisektorin tuotantoja.
Opiskelijat lukevat itsenäisenä opiskeluna yhden johtamiseen liittyvän kirjan ja kirjoittavat siitä esseen.
Opiskelija asettaa opinnoilleen tavoitteita, mutta osaamisen reflektointi jää pinnalliseksi. Opiskelija suunnittelee urapolkuaan yleisellä tasolla. Portfolio noudattaa tehtävänantoa tyydyttävästi. Opiskelijan arvio oman portfolion laadusta puuttuu tai on itsereflektion osalta puutteellinen.
Opiskelija asettaa opinnoilleen tavoitteita. Hän suunnittelee urapolkuaan ja sen välitavoitteita. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa opinnoilleen tavoitteet ja reflektoida osaamistaan. Se noudattaa tehtävänantoa ja on palautettu ajallaan. Opiskelija arvioi oman portfolionsa laatua pintapuolisesti.
Opiskelija asettaa opinnoilleen selkeitä tavoitteita. Hän suunnittelee urapolkuaan ja sen välitavoitteita oivaltavasti. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa opinnoilleen tavoitteet ja reflektoida osaamistaan. Portfolio on sisällöltään ja muodoltaan laadukas. Se noudattaa tehtävänantoa, on huolellisesti laadittu ja on palautettu ajallaan. Opiskelija osaa arvioida oman portfolionsa laatua realistisesti.
Leena Mäkelä
Moodlesta löytyy teemoihin liittyvää oheismateriaalia.
Asiantuntijalvetoisia teemaluentoja ja itsenäistä materiaaleihin tutustumista. Teemoihin liittyvät itsenäiset tehtävät, vuosiportfolion rakentaminen.
Suomi
09.08.2021 - 28.05.2022
09.06.2021 - 31.08.2021
5 op
21MA
Maaret Salminen, Petteri Rajanti, Pertti Näränen, Tommi Moilanen, Carolina Pajula
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
0-5
Asiantuntijaluentoja.
Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet tyydyttävästi. Portfoliossa opiskelija asettaa opinnoilleen tavoitteita mutta osaamisen reflektointi jää pinnalliseksi. Portfolio noudattaa tehtävänantoa tyydyttävästi. Opiskelijan arvio oman portfolion laadusta puuttuu tai on itsereflektion osalta puutteellinen.
Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet ja osaa hakea näistä asioista tietoa. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa opinnoilleen tavoitteet ja reflektoida osaamistaan. Se noudattaa tehtävänantoa ja on palautettu ajallaan. Opiskelija arvioi oman portfolionsa laatua pintapuolisesti.
Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet ja osaa aktiivisesti hakea näistä lisätietoa ja soveltaa niitä käytäntöön. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa opinnoilleen tavoitteet ja reflektoida osaamistaan erinomaisesti. Portfolio on sisällöltään ja muodoltaan laadukas. Se noudattaa tehtävänantoa, on huolellisesti laadittu ja on palautettu ajallaan. Opiskelija osaa arvioida oman portfolionsa laatua realistisesti.
Tuomas Niemi
Asiantuntijaluennot ja teema-aineistot Moodlessa.
Asiantuntija-alustuksia ja kontaktiopetusta kerran kuukaudessa koko lukuvuoden ajan. Itsenäistä työskentelyä Moodlen teema-aineistojen ja tehtävien parissa. Opiskelija kokoaa lukuvuoden päätteeksi työelämälähtöisen, ammatillisen osaamisportfolion.Tutoryhmän tapaamisia.
Suomi
23.08.2021 - 31.05.2022
09.06.2021 - 24.08.2021
5 op
20MA
Maaret Salminen, Petteri Rajanti, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Carolina Pajula, Teppo Nuutinen, Helena Ruohotie
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet tyydyttävästi. Portfoliossa opiskelija asettaa opinnoilleen tavoitteita mutta osaamisen reflektointi jää pinnalliseksi. Portfolio noudattaa tehtävänantoa tyydyttävästi. Opiskelijan arvio oman portfolion laadusta puuttuu tai on itsereflektion osalta puutteellinen.
Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet ja osaa hakea näistä asioista tietoa. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa opinnoilleen tavoitteet ja reflektoida osaamistaan. Se noudattaa tehtävänantoa ja on palautettu ajallaan. Opiskelija arvioi oman portfolionsa laatua pintapuolisesti.
Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet ja osaa aktiivisesti hakea näistä lisätietoa ja soveltaa niitä käytäntöön. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa opinnoilleen tavoitteet ja reflektoida osaamistaan erinomaisesti. Portfolio on sisällöltään ja muodoltaan laadukas. Se noudattaa tehtävänantoa, on huolellisesti laadittu ja on palautettu ajallaan. Opiskelija osaa arvioida oman portfolionsa laatua realistisesti.
Opiskelija ymmärtää tyydyttävästi ammattilaisena ja asiantuntijana työskentelyyn liittyvät vaatimukset. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen ja osaa laatia suppean omaa verkostoitumista edistävän, ohjeita noudattavan suunnitelman. Portfoliossa opiskelija asettaa työuraan liittyviä tavoitteita mutta osaamisen reflektointi jää pinnalliseksi. Se noudattaa tehtävänantoa tyydyttävästi. Opiskelijan arvio oman portfolion laadusta puuttuu tai on itsereflektion osalta puutteellinen.
Opiskelija ymmärtää ammattilaisena ja asiantuntijana työskentelyyn liittyvät vaatimukset. Hän ymmärtää hyvin verkostoitumisen merkityksen media-alalla, toimii sen edistämiseksi ja osaa laatia realistisen, oma verkostoitumista edistävän ja ohjeita noudattavan suunnitelman. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa työuraan liittyviä tavoitteita ja reflektoida osaamistaan. Portfolio noudattaa tehtävänantoa ja on palautettu ajallaan. Opiskelija arvioi oman portfolionsa laatua pintapuolisesti.
Opiskelija on sisäistänyt ammattilaisena ja asiantuntijana työskentelyyn liittyvät vaatimukset. Hän ymmärtää hyvin verkostoitumisen merkityksen media-alalla, toimii aktiivisesti sen edistämiseksi ja osaa laatia innovatiivisen, omaa verkostoitumista edistävän ja ohjeita noudattavan suunnitelman. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa työuraan liittyviä tavoitteita ja reflektoida osaamistaan. Portfolio on sisällöltään ja muodoltaan laadukas. Portfolio noudattaa tehtävänantoa, on huolellisesti laadittu ja on palautettu ajallaan. Opiskelija osaa arvioida oman portfolionsa laatua realistisesti.
Leena Mäkelä
Oheismateriaalit Moodlessa.
Asiantuntijaluentoja teemoista. Itsenäistä tutustumista teemoihin liittyviin oheismateriaaleihin ja tehtäviin liittyvät taustatutkimukset sekä kirjalliset tuotokset.
Suomi
14.08.2021 - 31.05.2022
09.06.2021 - 31.08.2021
5 op
19MA
Maaret Salminen, Petteri Rajanti, Pertti Näränen, Tommi Moilanen, Anneli Karppinen, Tuomas Niemi, Carolina Pajula, Teppo Nuutinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
1 op
2 op
0-5
Asiantuntijaluentoihin osallistuminen ja itsenäisten tehtävien suorittaminen.
Opiskelja osaa ohjatusti toteuttaa äänen jälkituotannossa tarvittavien äänien spottaamisen, äänityksen ja leikkaamisen sekä ilmaisun, kerronnan että teknisen laadun kannalta tarkoituksenmukaisella tavalla. Hän osaa ohjatusti toteuttaa projektin järjestämisen miksaamista varten erilaisissa tuotannoissa ja miksaamisen eri julkaisuformaatteihin. Hän pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta, mutta ei juurikaan anna sitä muulle työryhmälle.
Opiskelja hallitsee äänen jälkituotannossa tarvittavien äänien spottaamisen, äänityksen ja leikkaamisen sekä ilmaisun, kerronnan että teknisen laadun kannalta tarkoituksenmukaisella tavalla. Hän hallitsee projektin järjestämisen miksaamista varten erilaisissa tuotannoissa ja miksaamisen eri julkaisuformaatteihin. Hän tuntee erilaisia konventiota. Hän ottaa vastaan palautetta ja antaa sitä muille oman tehtävänsä näkökulmasta.
Opiskelja hallitsee äänen jälkituotannossa tarvittavien äänien spottaamisen, äänityksen ja leikkaamisen sekä ilmaisun, kerronnan että teknisen laadun kannalta tarkoituksenmukaisella tavalla. Hän osaa soveltaa näitä taitojaan erilaisissa tuotannoissa. Hän hallitsee projektin järjestämisen miksaamista varten erilaisissa tuotannoissa ja miksaamisen eri julkaisuformaatteihin. Hän tuntee erilaisia konventiota ja osaa soveltaa niitä ilmaisun ja teknisen laadun kannalta tarkoituksenmukaisesti. Hän ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta erinomaisesti ja pystyy antamaan sitä muille aktiivisesti. Hän käyttää palautetta osana oppimistaan.
Leena Mäkelä
ks Moodle
Hakutehtävät, esitelmät, havainnointitehtävät, äänitys-, editointi- ja miksaustehtävät.
ks alla
Suomi
24.01.2022 - 29.04.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
Petteri Rajanti, Media-ala Virtuaalihenkilö
Kevät 2021 Äänen suuntaavat ammattiopinnot:
Äänitystekniikka ja äänen muokkaus 2E00EW78-3002
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3002
Äänen jälkityöt ja miksaus 2E00EW79-3002
Yhtä jaksoa ei ole mielekästä ottaa erikseen, sillä kokonaisuus rakentuu. On vaikea esim miksata, jos ei osaa käyttää studioita.
Moodle kaikille kursseille:
AIKATAULU
VKO 2 ( -4) kirjallisia tehtäviä koskien kaikkia kolmea opintojaksoa
Aloitus viikolla 2 saatavilla haku- ja lukutehtävillä, koskien kaikkia kevään äänisuunnittelun kursseja:
Äänitystekniikka ja äänen muokkaus 2E00EW78-3002
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3002
Äänen jälkityöt ja miksaus 2E00EW79-3002
Yhdessä aloitetaan viikolla 6, tiistaina 8.2. klo 10:00-15:00 tilassa Kosmos 1 / 13014Radiosiipi/Mediapolis
Karkea aikataulu koko keväälle:
VKO 6 AKU ja PSYKOAKU
- miten maailma muuttuu kun kuuntelet mikrofonin kautta?
- miten valita oikea mikrofoni?
- esittele psykoakustinen ilmiö
- esittele akustinen ilmiö
VKO 7 EQCOMPREVDEL
- miten valita oikea efekti tai muokkaus?
- esittele EQ
- esittele kompressori
- esittele särö
- esittele kaiku tai delay
VKO 8 AKUSTINEN MUSIIKIN ÄÄNITYS
- äänitetään, editoidaan ja miksataan akustisesti soitettua musiikkia
VKO 9 LOMA
VKO 10 STUDIO JJ
- äänitetään, editoidaan ja miksataan sähköisesti vahvistettua soitettua musiikkia
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3001
VKO 11 LEFFOJEN ANALYYSI
- genre
- vuosikymmen
VKO 12 AMB SFX
- mennään autolla pitkinPirkanmaata, äänitetään ja nimetään, kuunnellaan ja pohditaan
VKO 13 DIA EDIT, ADR
Enterprise
Kosmos 1
Apollo 2
VKO 14 KV-viikko
OSALLISTU!
VKO 15 FOL
- Vertex
Äänisuunnittelku ja miksaus:
VKO 16 MIX
- ovitehtävä
- sweetening Omnisphere
- Vertex
VKO 17 MIX
VKO 18 MIX
VKO 19 END
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
0-5
sovi Petteri Rajannin kanssa.
Kouluttajia työelämästä
Ryhmätentti kirjallisista ennakkotehtävistä.
n 25h/vko, vaihdellen aiheen mukaan.
Aloitus viikolla 2 saatavilla haku- ja lukutehtävillä, koskien kaikkia kevään äänisuunnittelun kursseja:
Äänitystekniikka ja äänen muokkaus 2E00EW78-3002
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3002
Äänen jälkityöt ja miksaus 2E00EW79-3002
Yhdessä aloitetaan viikolla 6, tiistaina 8.2. klo 10:00-15:00 tilassa Kosmos 1 / 13014Radiosiipi/Mediapolis
Karkea aikataulu koko keväälle:
VKO 6 AKU ja PSYKOAKU
- miten maailma muuttuu kun kuuntelet mikrofonin kautta?
- miten valita oikea mikrofoni?
- esittele psykoakustinen ilmiö
- esittele akustinen ilmiö
VKO 7 EQCOMPREVDEL
- miten valita oikea efekti tai muokkaus?
- esittele EQ
- esittele kompressori
- esittele särö
- esittele kaiku tai delay
VKO 8 AKUSTINEN MUSIIKIN ÄÄNITYS
- äänitetään, editoidaan ja miksataan akustisesti soitettua musiikkia
VKO 9 LOMA
VKO 10 STUDIO JJ
- äänitetään, editoidaan ja miksataan sähköisesti vahvistettua soitettua musiikkia
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3001
VKO 11 LEFFOJEN ANALYYSI
- genre
- vuosikymmen
VKO 12 AMB SFX
- mennään autolla pitkinPirkanmaata, äänitetään ja nimetään, kuunnellaan ja pohditaan
VKO 13 DIA EDIT, ADR
Enterprise
Kosmos 1
Apollo 2
VKO 14 KV-viikko
OSALLISTU!
VKO 15 FOL
- Vertex
Äänisuunnittelku ja miksaus:
VKO 16 MIX
- ovitehtävä
- sweetening Omnisphere
- Vertex
VKO 17 MIX
VKO 18 MIX
VKO 19 END
Opiskelija ei ole osallistunut opetukseen, ryhmätöihin, eikä tehnyt kurssin tehtäviä
Opetukseen ja työryhmäpalavereihin osallistumisessa on puutteita tai aikataulun hallinnan ongelmia. Opiskelijan panos esitelmien ja tehtävien tekemisessä on vähäinen tai kapea-alainen. Äänisuunnittelun kurssien yhteenvetona toimiva podcast on suppea ja itsearviointi vähäistä.
Opiskelija on läsnä opetuksissa ja ryhmätapaamisissa. Hän kantaa vastuun työryhmässä määritellyistä tehtävistä ja osaa ennakoida tehtävissä tarvitsemansa ajan ja resurssit. Äänitystekniset ja tuotannolliset työkalut ovat hallussa. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu hyvin. Opiskelija tuntee akustiikan ja psykoakustiikan peruskäsitteet. Opiskelija osaa analysoida omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti. Äänisuunnittelun kurssien yhteenvetona toimiva podcast on teknisesti hyvin toteutettu.
Opiskelija on aktiivinen niin opetuksissa kuin opetusryhmien tapaamisissa. Hän ottaa runsaasti ja laaja-alaisesti vastuuta tehtävistä ja toteuttaa työnsä sovitusti. Opiskelija auttaa muita ryhmäläisiä ongelmatilanteissa ja hallitsee äänitekniikan osa-alueita laaja-alaisesti. Hän antaa rakentavaa palautetta muiden toiminnasta sekä ottaa itse palautteen vastaan osana omaa ammatillista kehittymistään. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu erinomaisesti. Opiskelija tuntee akustiikan ja psykoakustiikan peruskäsitteet ja osaa soveltaa niitä käytäntöön. Äänisuunnittelun kurssien yhteenvetona toimiva podcast on milenkiintoinen ja teknisesti laadukas. Opiskelija osaa analysoida omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti ja analyyttisesti.
Opiskelja tuntee äänikerronnan ja -ilmaisun konventiota ja äänisuunnittelun historiaa ja tyylikeinoja. Hän osaa käyttää musiikkia äänikerronnassa. Hän pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta, mutta ei juurikaan anna sitä muulle työryhmälle.
Opiskelja osaa analysoida äänikerronnan ja -ilmaisun konventiota ja tuntee äänisuunnittelun historiaa ja tyylikeinoja. Hän osaa käyttää musiikkia äänikerronnassa ja rakentaa musiikillisia elementtejä äänikerronnan osaksi. Hän ottaa vastaan palautetta ja antaa sitä muille oman tehtävänsä näkökulmasta.
Opiskelija hallitsee ja osaa analysoida ja soveltaa äänikerronnan ja -ilmaisun konventiota ja tuntee äänisuunnittelun historiaa ja tyylikeinoja. Hän osaa soveltaen käyttää musiikkia äänikerronnassa ja rakentaa musiikillisia elementtejä äänikerronnan osaksi. Hän ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta erinomaisesti ja pystyy antamaan sitä muille aktiivisesti. Hän käyttää palautetta osana oppimistaan.
Leena Mäkelä
ks Moodle
Hakutehtävät, esitelmät, havainnointitehtävät, äänitys-, editointi- ja miksaustehtävät.
Suomi
24.01.2022 - 29.04.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
Petteri Rajanti
Aloitus viikolla 2 saatavilla haku- ja lukutehtävillä, koskien kaikkia kevään äänisuunnittelun kursseja:
Äänitystekniikka ja äänen muokkaus 2E00EW78-3002
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3002
Äänen jälkityöt ja miksaus 2E00EW79-3002
Yhdessä aloitetaan viikolla 6, tiistaina 8.2. klo 10:00-15:00 tilassa Kosmos 1 / 13014Radiosiipi/Mediapolis
Karkea aikataulu koko keväälle:
VKO 6 AKU ja PSYKOAKU
- miten maailma muuttuu kun kuuntelet mikrofonin kautta?
- miten valita oikea mikrofoni?
- esittele psykoakustinen ilmiö
- esittele akustinen ilmiö
VKO 7 EQCOMPREVDEL
- miten valita oikea efekti tai muokkaus?
- esittele EQ
- esittele kompressori
- esittele särö
- esittele kaiku tai delay
VKO 8 AKUSTINEN MUSIIKIN ÄÄNITYS
- äänitetään, editoidaan ja miksataan akustisesti soitettua musiikkia
VKO 9 LOMA
VKO 10 STUDIO JJ
- äänitetään, editoidaan ja miksataan sähköisesti vahvistettua soitettua musiikkia
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3001
VKO 11 LEFFOJEN ANALYYSI
- genre
- vuosikymmen
VKO 12 AMB SFX
- mennään autolla pitkinPirkanmaata, äänitetään ja nimetään, kuunnellaan ja pohditaan
VKO 13 DIA EDIT, ADR
Enterprise
Kosmos 1
Apollo 2
VKO 14 KV-viikko
OSALLISTU!
VKO 15 FOL
- Vertex
Äänisuunnittelku ja miksaus:
VKO 16 MIX
- ovitehtävä
- sweetening Omnisphere
- Vertex
VKO 17 MIX
VKO 18 MIX
VKO 19 END
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
0-5
sovi Petteri Rajannin kanssa
Kouluttajia työelämästä
Ryhmätentti kirjallisista ennakkotehtävistä.
n 25h/vko, vaihdellen aiheen mukaan.
Aloitus viikolla 2 saatavilla haku- ja lukutehtävillä, koskien kaikkia kevään äänisuunnittelun kursseja:
Äänitystekniikka ja äänen muokkaus 2E00EW78-3002
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3002
Äänen jälkityöt ja miksaus 2E00EW79-3002
Yhdessä aloitetaan viikolla 6, tiistaina 8.2. klo 10:00-15:00 tilassa Kosmos 1 / 13014Radiosiipi/Mediapolis
Karkea aikataulu koko keväälle:
VKO 6 AKU ja PSYKOAKU
- miten maailma muuttuu kun kuuntelet mikrofonin kautta?
- miten valita oikea mikrofoni?
- esittele psykoakustinen ilmiö
- esittele akustinen ilmiö
VKO 7 EQCOMPREVDEL
- miten valita oikea efekti tai muokkaus?
- esittele EQ
- esittele kompressori
- esittele särö
- esittele kaiku tai delay
VKO 8 AKUSTINEN MUSIIKIN ÄÄNITYS
- äänitetään, editoidaan ja miksataan akustisesti soitettua musiikkia
VKO 9 LOMA
VKO 10 STUDIO JJ
- äänitetään, editoidaan ja miksataan sähköisesti vahvistettua soitettua musiikkia
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3001
VKO 11 LEFFOJEN ANALYYSI
- genre
- vuosikymmen
VKO 12 AMB SFX
- mennään autolla pitkinPirkanmaata, äänitetään ja nimetään, kuunnellaan ja pohditaan
VKO 13 DIA EDIT, ADR
Enterprise
Kosmos 1
Apollo 2
VKO 14 KV-viikko
OSALLISTU!
VKO 15 FOL
- Vertex
Äänisuunnittelku ja miksaus:
VKO 16 MIX
- ovitehtävä
- sweetening Omnisphere
- Vertex
VKO 17 MIX
VKO 18 MIX
VKO 19 END
Opiskelija ei ole osallistunut opetukseen, ryhmätöihin, eikä tehnyt kurssin tehtäviä
Opetukseen ja työryhmäpalavereihin osallistumisessa on puutteita tai aikataulun hallinnan ongelmia. Opiskelijan panos esitelmien ja tehtävien tekemisessä on vähäinen tai kapea-alainen. Äänisuunnittelun kurssien yhteenvetona toimiva podcast on suppea ja itsearviointi vähäistä.
Opiskelija on läsnä opetuksissa ja ryhmätapaamisissa. Hän kantaa vastuun työryhmässä määritellyistä tehtävistä ja osaa ennakoida tehtävissä tarvitsemansa ajan ja resurssit. Äänitystekniset ja tuotannolliset työkalut ovat hallussa. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu hyvin. Opiskelija tuntee akustiikan ja psykoakustiikan peruskäsitteet. Opiskelija osaa analysoida omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti. Äänisuunnittelun kurssien yhteenvetona toimiva podcast on teknisesti hyvin toteutettu.
Opiskelija on aktiivinen niin opetuksissa kuin opetusryhmien tapaamisissa. Hän ottaa runsaasti ja laaja-alaisesti vastuuta tehtävistä ja toteuttaa työnsä sovitusti. Opiskelija auttaa muita ryhmäläisiä ongelmatilanteissa ja hallitsee äänitekniikan osa-alueita laaja-alaisesti. Hän antaa rakentavaa palautetta muiden toiminnasta sekä ottaa itse palautteen vastaan osana omaa ammatillista kehittymistään. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu erinomaisesti. Opiskelija tuntee akustiikan ja psykoakustiikan peruskäsitteet ja osaa soveltaa niitä käytäntöön. Äänisuunnittelun kurssien yhteenvetona toimiva podcast on milenkiintoinen ja teknisesti laadukas. Opiskelija osaa analysoida omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti ja analyyttisesti.
Opiskelija pystyy ohjatusti käyttämään äänisuunnittelijana tietojaan ja taitojaan asiakastyössä ja osaa sanallistaa suunnitelmiaan. Hän pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta, mutta ei juurikaan anna sitä muulle työryhmälle. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelja pystyy käyttämään äänisuunnittelijana tietojaan ja taitojaan asiakastyössä ja osaa sanallistaa ja esittää suunnitelmiaan tarkoituksenmukaisilla keinoilla erilaisissa tuotannoissa. Hän ottaa vastaan palautetta ja antaa sitä muille oman tehtävänsä näkökulmasta. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alalta aktiivisesti.
Opiskelija osaa soveltaa äänisuunnittelijana tietojaan ja taitojaan asiakastyössä ja osaa sanallistaa ja esittää suunnitelmiaan tarkoituksenmukaisilla keinoilla erilaisissa tuotannoissa. Hän ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta ja pystyy antamaan sitä muille aktiivisesti. Hän käyttää palautetta osana oppimistaan. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Leena Mäkelä
Yewdall: The Practical Art of Motion Picture Sound
luennot, ryhmätyötehtävät, vierailut.
- Läsnäolo
- Tehtävien suorittaminen
- Aktiivisuus
- Vertaisarviointi
- Itsearviointi
Yritysvierailut ja verkostoituminen. Asiakasprojektit. Äänellisten demojen rakentaminen ja esittely. Kustannusarvioiden tekeminen erilaisista äänisuunnitelmista.
Suomi
16.08.2021 - 17.12.2021
09.06.2021 - 31.08.2021
5 op
19MA
Petteri Rajanti, Ville Färm
aloitus vko 34
ti 24.8. 10-16 Sputnik 1: Sami Sarhamaa, elokuvan miksaus
tiketo 10-16
jatko vko 36
ti 7.9. 10-16 Sputnik 1: Sami Sarhamaa, elokuvan miksaus
tiketo 10-16
vko 37 lopulla rakennetaan Kuvastudioon lavaste, jossa toimitaan ns isolla äänityskalustolla, yhteistyössä kuvaajien ja leikkaajien kanssa tehdään kohtauksia seuraavina viikkoina.
Kuvastudiossa ollaan pienemmissä ryhmissä ( äänittäjä, kaksi puomittajaa ja mahdollisesti assistentti). Ryhm istä sovitaan 14.9 klo 13-16 luokassa Sputnik 1.
Myöhemmin ilmoittetavana aikana pyritään vierailemaan ääniyrityksissä, miksaamoissa ja studiossa syksyn aikana. Aikojen sopiminen onnistuu, kun koronarajoitukset mahdollisesti helpottavat.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
0-5
sovi Petteri Rajannin kanssa.
vierailut äänialan yrityksissä, korona-ohjeiden puitteissa.
Ei tenttejä. Muistiinpanojen puhtaaksikirjoittamoinen ja lataaminen Moodleen on olennainen osa kurssia.
vaihtelevasti. viikot 34 ja 36 n 20 tuntia, viikot 35 vähemmän, viikot 37-39 30 tuntia, mutta riippuen roolista tuotannossa.
ks Pakki/Lukkarikone
hakusanalla "2E00EW88-3001 Äänisuunnittelijana kehittyminen"
vko 34 elokuvan miksaus
vko 35 asiakasprojekti, oma kurssinsa
vko 36 elokuvan miksaus jatkuu
vko 37-39 elokuvan äänitys studiossa
vko 40-> asiakasprojketi, vierailut yrityksissä.
läsnäolo lähiopetuksessa alle 70%
muistiinpanot puuttuvat
miskaustehtävä puuttuu
äänitystehtävä tekemättä
läsnäolo lähiopetuksessa 70%
muistiinpanot puuttuvat
miksaustehtävä puuttuu
äänitystehtävä tehty
läsnäolo lähiopetuksessa 80%
muistiinpanot tehty ja Moodlessa
miksaustehtävä tehty
äänitystehtävä tehty
äänitystehtävän vuokaavio tehty
läsnäolo lähiopetuksessa 90%
muistiinpanot tehty ja Moodlessa
miksaustehtävä tehty ja omakin versio
äänitystehtävä tehty, pystyisi itsenäisesti kokoamaan setin
äänitystehtävän vuokaavio tehty ja esitelty ja hallussa
Opiskelja suorittaa annettuja tehtäviä ohjattuna ja avustettuna mutta työtapoihin liittyy riskejä työturvallisuuden tai työhyvinvoinnin kannalta. Opiskelja osaa käyttää työasemia ja muokata ääntä ohjatusti. Hän tietää äänen kulun kentältä julkaisuun asti sekä metadatan ja erilaiset tallennus- ja julkaisuformaatit. Hän tietää äänen muokkauksen ja efektoinnin tekniikoita ja konventioita ja osaa ohjatusti järjestää tarvittavan kuuntelun tekniikaltaan yksinkertaisissa tuotannoissa. Hän pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta, mutta ei juurikaan anna sitä muulle työryhmälle.
Opiskelja osaa erilaisissa tilanteissa tarvittavia äänitystekniikoita. Hän työskentelee turvallisesti. Hän osaa käyttää eri työasemia ja muokata ääntä tehtävien tarvitsemalla tavalla. Hän hallitsee äänen kulun kentältä julkaisuun asti sekä metadatan ja erilaiset tallennus- ja julkaisuformaatit. Hän hallitsee äänen muokkauksen ja efektoinnin tekniikoita ja konventioita. Hän osaa järjestää tarvittavan kuuntelun erilaisissa tuotannoissa. Hän ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta, ja antaa sitä muille oman tehtävänsä näkökulmasta.
Opiskelja osaa soveltaa erilaisissa tilanteissa tarvittavia äänitystekniikoita. Hän työskentelee turvallisesti. Hän hallitsee eri äänityöasemia ja osaa soveltaen muokata ääntä tarkoituksenmukaisesti. Hän hallitsee äänen kulun kentältä julkaisuun asti sekä metadatan ja erilaiset tallennus- ja julkaisuformaatit. Hän osaa soveltaa tietämystään erilaisissa projekteissa. Hän hallitsee ja soveltaa äänen muokkauksen ja efektoinnin tekniikoita ja konventioita. Hän osaa soveltaen järjestää tarvittavan kuuntelun erilaisissa tuotannoissa. Hän ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta erinomaisesti ja pystyy antamaan sitä muille aktiivisesti. Hän käyttää palautetta osana oppimistaan.
Leena Mäkelä
ks Moodle
2E00EW78-3002 Äänitystekniikka ja äänen muokkaus
Hakutehtävät, esitelmät, havainnointitehtävät, äänitys-, editointi- ja miksaustehtävät.
ks alla.
Suomi
24.01.2022 - 29.04.2022
24.11.2021 - 05.01.2022
5 op
20MA
Petteri Rajanti, Media-ala Virtuaalihenkilö
Kevät 2021 Äänen suuntaavat ammattiopinnot:
Äänitystekniikka ja äänen muokkaus 2E00EW78-3002
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3002
Äänen jälkityöt ja miksaus 2E00EW79-3002
Yhtä jaksoa ei ole mielekästä ottaa erikseen, sillä kokonaisuus rakentuu. On vaikea esim miksata, jos ei osaa käyttää studioita.
Moodle kaikille kursseille:
2E00EW78-3002 Äänitystekniikka ja äänen muokkaus
AIKATAULU
Seuraa Pakissa/Tuudossa ryhmää 20MAAANI
Aloitus viikolla 2 saatavilla haku- ja lukutehtävillä, koskien kaikkia kevään äänisuunnittelun kursseja:
Äänitystekniikka ja äänen muokkaus 2E00EW78-3002
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3002
Äänen jälkityöt ja miksaus 2E00EW79-3002
Yhdessä aloitetaan viikolla 6, tiistaina 8.2. klo 10:00-15:00 tilassa 13012 Sputnik 1 Radiosiipi/Mediapolis
Karkea aikataulu koko keväälle:
VKO 6 AKU ja PSYKOAKU
- miten maailma muuttuu kun kuuntelet mikrofonin kautta?
- miten valita oikea mikrofoni?
- esittele psykoakustinen ilmiö
- esittele akustinen ilmiö
VKO 7 EQCOMPREVDEL
- miten valita oikea efekti tai muokkaus?
- esittele EQ
- esittele kompressori
- esittele särö
- esittele kaiku tai delay
VKO 8 STUDIO JJ
- äänitetään, editoidaan ja miksataan sähköisesti vahvistettua soitettua musiikkia
VKO 9 LOMA
VKO 10 AKUSTINEN MUSIIKIN ÄÄNITYS
- äänitetään, editoidaan ja miksataan akustisesti soitettua musiikkia
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3001
VKO 11 LEFFOJEN ANALYYSI
- genre
- vuosikymmen
VKO 12 AMB SFX
- mennään autolla pitkinPirkanmaata, äänitetään ja nimetään, kuunnellaan ja pohditaan
VKO 13 DIA EDIT, ADR
Enterprise
Kosmos 1
Apollo 2
VKO 14 KV-viikko
OSALLISTU!
VKO 15 FOL
- Vertex
Äänisuunnittelku ja miksaus:
VKO 16 MIX
- ovitehtävä
- sweetening Omnisphere
- Vertex
VKO 17 MIX
VKO 18 MIX
VKO 19 END
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
0-5
sovi Petteri Rajannin kanssa
Kouluttajia työelämästä
Ryhmätentti kirjallisista ennakkotehtävistä.
n 25h/vko, vaihdellen aiheen mukaan.
Aloitus viikolla 2 saatavilla haku- ja lukutehtävillä, koskien kaikkia kevään äänisuunnittelun kursseja:
Äänitystekniikka ja äänen muokkaus 2E00EW78-3002
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3002
Äänen jälkityöt ja miksaus 2E00EW79-3002
Yhdessä aloitetaan viikolla 6, tiistaina 8.2. klo 10:00-15:00 tilassa 13012 Sputnik 1 Radiosiipi/Mediapolis
Karkea aikataulu koko keväälle:
AIKATAULU
Seuraa Pakissa/Tuudossa ryhmää 20MAAANI
Aloitus viikolla 2 saatavilla haku- ja lukutehtävillä, koskien kaikkia kevään äänisuunnittelun kursseja:
Äänitystekniikka ja äänen muokkaus 2E00EW78-3002
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3002
Äänen jälkityöt ja miksaus 2E00EW79-3002
Yhdessä aloitetaan viikolla 6, tiistaina 8.2. klo 10:00-15:00 tilassa 13012 Sputnik 1 Radiosiipi/Mediapolis
Karkea aikataulu koko keväälle:
VKO 6 AKU ja PSYKOAKU
- miten maailma muuttuu kun kuuntelet mikrofonin kautta?
- miten valita oikea mikrofoni?
- esittele psykoakustinen ilmiö
- esittele akustinen ilmiö
VKO 7 EQCOMPREVDEL
- miten valita oikea efekti tai muokkaus?
- esittele EQ
- esittele kompressori
- esittele särö
- esittele kaiku tai delay
VKO 8 STUDIO JJ
- äänitetään, editoidaan ja miksataan sähköisesti vahvistettua soitettua musiikkia
VKO 9 LOMA
VKO 10 AKUSTINEN MUSIIKIN ÄÄNITYS
- äänitetään, editoidaan ja miksataan akustisesti soitettua musiikkia
Ääni-ilmaisu ja dramaturgia 2E00EW80-3001
VKO 11 LEFFOJEN ANALYYSI
- genre
- vuosikymmen
VKO 12 AMB SFX
- mennään autolla pitkinPirkanmaata, äänitetään ja nimetään, kuunnellaan ja pohditaan
VKO 13 DIA EDIT, ADR
Enterprise
Kosmos 1
Apollo 2
VKO 14 KV-viikko
OSALLISTU!
VKO 15 FOL
- Vertex
Äänisuunnittelku ja miksaus:
VKO 16 MIX
- ovitehtävä
- sweetening Omnisphere
- Vertex
VKO 17 MIX
VKO 18 MIX
VKO 19 END
Opiskelija ei ole osallistunut opetukseen, ryhmätöihin, eikä tehnyt kurssin tehtäviä
Opetukseen ja työryhmäpalavereihin osallistumisessa on puutteita tai aikataulun hallinnan ongelmia. Opiskelijan panos esitelmien ja tehtävien tekemisessä on vähäinen tai kapea-alainen. Äänisuunnittelun kurssien yhteenvetona toimiva podcast on suppea ja itsearviointi vähäistä.
Opiskelija on läsnä opetuksissa ja ryhmätapaamisissa. Hän kantaa vastuun työryhmässä määritellyistä tehtävistä ja osaa ennakoida tehtävissä tarvitsemansa ajan ja resurssit. Äänitystekniset ja tuotannolliset työkalut ovat hallussa. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu hyvin. Opiskelija tuntee akustiikan ja psykoakustiikan peruskäsitteet. Opiskelija osaa analysoida omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti. Äänisuunnittelun kurssien yhteenvetona toimiva podcast on teknisesti hyvin toteutettu.
Opiskelija on aktiivinen niin opetuksissa kuin opetusryhmien tapaamisissa. Hän ottaa runsaasti ja laaja-alaisesti vastuuta tehtävistä ja toteuttaa työnsä sovitusti. Opiskelija auttaa muita ryhmäläisiä ongelmatilanteissa ja hallitsee äänitekniikan osa-alueita laaja-alaisesti. Hän antaa rakentavaa palautetta muiden toiminnasta sekä ottaa itse palautteen vastaan osana omaa ammatillista kehittymistään. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu erinomaisesti. Opiskelija tuntee akustiikan ja psykoakustiikan peruskäsitteet ja osaa soveltaa niitä käytäntöön. Äänisuunnittelun kurssien yhteenvetona toimiva podcast on milenkiintoinen ja teknisesti laadukas. Opiskelija osaa analysoida omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti ja analyyttisesti.
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä ohjattuna ja avustettuna mutta työtapoihin liittyy riskejä työturvallisuuden tai työhyvinvoinnin kannalta.
- Aikataulun hallinta ja työn raportointi on haasteellista.
- Tuottaa jossain määrin ohjeistuksen mukaista sisältöä.
- Ymmärtää ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettisia perusteita ja käyttää niitä avustettuna tehtävänannon mukaisesti.
- Pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta, mutta ei juurikaan anna sitä muulle työryhmälle.
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä vaaditussa aikataulussa ja tarvittaessa itsenäisesti.
- Työskentelee turvallisesti ja toimii aikataulujen ja resurssien puitteissa.
- Dokumentoi ja raportoi tekemänsä työtehtävät
- Tuottaa ohjeistuksen mukaista sisältöä ja hallitsee tekniikkaa.
- Ymmärtää ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettiset perusteet ja käyttää niitä ohjeistuksen mukaisesti.
- Ottaa vastaan palautetta ja antaa sitä muille oman tehtävänsä näkökulmasta.
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä vaaditussa aikataulussa itsenäisesti ja huolehtii osaltaan työn etenemisestä sekä turvallisista työtavoista.
- Osaa toimia suunnitelmallisesti aikataulujen ja resurssien puitteissa.
- Tehtävien vaatima dokumentaatio ja raportointi on hoidettu kuntoon täsmällisesti.
- Tuottaa ilmaisuvoimaista sisältöä ja hallitsee siihen tarvittavan tekniikan tehtävänannon mukaisesti.
- Ymmärtää sekä hallitsee ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettiset perusteet ja osaa soveltaa niitä käytännössä.
- Ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta ja pystyy antamaan sitä muille aktiivisesti ja käyttää palautetta osana oppimistaan.
Leena Mäkelä
Kari Pirilä, Erkki Kivi: teokset Otos, Elävä kuva ja elävä ääni ja Leikkaus
- Luennot
- Opetuskeskustelut
- Harjoitustehtävät
- Analyysit
- Läsnäolo
- Tehtävien suorittaminen
- Aktiivisuus
- Vertaisarviointi
- Itsearviointi
Suomi
12.09.2022 - 21.12.2022
13.08.2022 - 11.09.2022
10 op
22MA
Maaret Salminen, Petteri Rajanti, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi
VKO 43 Elokuvailmaisu ja tekniikka
tiketope KAIKKI=
kohtauksen rekonstruktio,
toiminta kuvauspaikalla,
WF kuvaus-leikkaus-ääni
VKO 44 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope KAIKKI
Kuvaukset, ohjatusti, KAMAT 3 ryhmälle H6
VKO 45 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope KAIKKI
Posti, ohjatusti
VKO 46 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope SUUNTAUKSET
VKO 47 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope SUUNTAUKSET Maaret 2 päivää. 2 kpl F8 tike
VKO 48 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope SUUNTAUKSET
VKO 49 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope KAIKKI EXPERIMENTAL
KUVAUKSET, SUUNNITTELU
VKO 50 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope KAIKKI EXPERIMENTAL
POSTI,
- Kohtaustehtävä
- Experimentaali
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Sovi opettajien Tommi Moilanen, Tuomas Niemi ja Petteri Rajanti kanssa spostitse
-
Perinteistä tenttiä ei ole.
-
Noin 33h / viikko. Moodlessa ja Pakissa
ks Moodle ja Pakki
VKO 43 Elokuvailmaisu ja tekniikka
tiketope KAIKKI=
kohtauksen rekonstruktio,
toiminta kuvauspaikalla,
WF kuvaus-leikkaus-ääni
VKO 44 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope KAIKKI
Kuvaukset, ohjatusti, KAMAT 3 ryhmälle H6
VKO 45 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope KAIKKI
Posti, ohjatusti
VKO 46 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope SUUNTAUKSET
VKO 47 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope SUUNTAUKSET Maaret 2 päivää. 2 kpl F8 tike
VKO 48 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope SUUNTAUKSET
VKO 49 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope KAIKKI EXPERIMENTAL
KUVAUKSET, SUUNNITTELU
VKO 50 Elokuvailmaisu ja tekniikka tiketope KAIKKI EXPERIMENTAL
POSTI,
- Kohtaustehtävä
- Experimentaali
alle 70% läsnäolo
ei tehtyjä tehtäviä
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä ohjattuna ja avustettuna mutta työtapoihin liittyy riskejä työturvallisuuden tai työhyvinvoinnin kannalta.
- Aikataulun hallinta ja työn raportointi on haasteellista.
- Tuottaa jossain määrin ohjeistuksen mukaista sisältöä.
- Ymmärtää ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettisia perusteita ja käyttää niitä avustettuna tehtävänannon mukaisesti.
- Pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta, mutta ei juurikaan anna sitä muulle työryhmälle.
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä vaaditussa aikataulussa ja tarvittaessa itsenäisesti.
- Työskentelee turvallisesti ja toimii aikataulujen ja resurssien puitteissa.
- Dokumentoi ja raportoi tekemänsä työtehtävät
- Tuottaa ohjeistuksen mukaista sisältöä ja hallitsee tekniikkaa.
- Ymmärtää ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettiset perusteet ja käyttää niitä ohjeistuksen mukaisesti.
- Ottaa vastaan palautetta ja antaa sitä muille oman tehtävänsä näkökulmasta.
Opiskelija:
- Suorittaa annettuja tehtäviä vaaditussa aikataulussa itsenäisesti ja huolehtii osaltaan työn etenemisestä sekä turvallisista työtavoista.
- Osaa toimia suunnitelmallisesti aikataulujen ja resurssien puitteissa.
- Tehtävien vaatima dokumentaatio ja raportointi on hoidettu kuntoon täsmällisesti.
- Tuottaa ilmaisuvoimaista sisältöä ja hallitsee siihen tarvittavan tekniikan tehtävänannon mukaisesti.
- Ymmärtää sekä hallitsee ilmaisun, kerronnan ja tekniikan teoreettiset perusteet ja osaa soveltaa niitä käytännössä.
- Ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta ja pystyy antamaan sitä muille aktiivisesti ja käyttää palautetta osana oppimistaan.
Opiskelija osaa purkaa kokoillan elokuvan kohtauksiksi sekä analysoida tyydyttävästi, miten kohtaukset, näytökset ja jaksot ovat jakautuneet rakenteellisesti. Hän on hahmottanut tyydyttävästi, mikä on kohtausten ja niiden sisältämien elementtien tehtävä kokonaisuudessa. Opiskelija on tyydyttävästi tunnistanut eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa sekä pohtinut henkilöhahmojen ja näiden luonteiden merkitystä tarinankerronnassa annetun mallin mukaisesti. Opiskelijan osoittama kiinnostus, argumentointi- ja keskustelukyky ovat laimeaa.
Opiskelija osaa purkaa kokoillan elokuvan kohtauksiksi sekä analysoida miten kohtaukset, näytökset ja jaksot ovat jakautuneet rakenteellisesti. Hän on hahmottanut hyvin, mikä on kohtausten ja niiden sisältämien elementtien tehtävä kokonaisuudessa. Opiskelija on tunnistanut eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa sekä pohtinut henkilöhahmojen ja näiden luonteiden merkitystä tarinankerronnassa annetun mallin mukaisesti. Opiskelija on osallistunut tunneille aktiivisesti ja osoittanut kiinnostusta sekä argumentointi- ja keskustelukykyä.
Opiskelija osaa purkaa kokoillan elokuvan kohtauksiksi sekä analysoida miten kohtaukset, näytökset ja jaksot ovat jakautuneet rakenteellisesti. Hän on hahmottanut erinomaisesti, mikä on kohtausten ja niiden sisältämien elementtien tehtävä kokonaisuudessa. Opiskelija on tunnistanut eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa sekä pohtinut erinomaisesti henkilöhahmojen ja näiden luonteiden merkitystä tarinankerronnassa annetun mallin mukaisesti. Opiskelija on osallistunut tunneille aktiivisesti ja osoittanut erinomaista kiinnostusta sekä argumentointi- ja keskustelukykyä.
Leena Mäkelä
Ensimmäisillä luennoilla (viikot 36-41) powerpoint-muodossa annettu analyysimalli sekä pohja analyysin tekemiseen.
Suomeksi
Aktivoivat kirjoitustehtävät
Ongelmalähtöinen opiskelu
Yhteistoiminnallinen oppiminen
Opetuskeskustelu
Esitelmät
Argumentointi
Suomi
22.08.2022 - 21.12.2022
08.06.2022 - 09.09.2022
5 op
21MA
Teppo Nuutinen, Arto Koskinen
Viikot 36 – 50 (Periodit 1 ja 2)
Viikolla 43 ei opetusta.
Viikot 36 – 41: Perjantait 8.30 – 12.00 (Koko luokka yhdessä)
Viikot 44 – 50: Maanantait ja perjantait 8.30 – 12.00 (Maanantaisin puoli luokkaa ja perjantaisin puoli luokkaa)
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Ei ole.
130h opiskelijan työtä.
60% luentoa, yhdessä analysointia ja analysoinnin luentoa.
40% omaa analyysin tekoa ja toisen ryhmän opponoinnin valmistelua.
Opiskelija on osallistunut opetukseen vain tyydyttävästi tai passiivisesti. Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita pääpiirteittäin ja tuntee koulutuksen kalustojärjestelmän ja turvalliset työtavat perustasolla.
Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti . Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita hyvin. Hän osaa käyttää koulutuksen kaluston hallinnan järjestelmää ja osaa työtavat, jotka mahdollistavat turvallisen ja järjestelmällisen työskentelyn.
Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti . Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita syvällisesti ja pystyy tarvittaessa ohjaamaan muita opiskelijoita näissä asioissa. Hän osaa käyttää koulutuksen kaluston hallinnan järjestelmää. Hän tuntee työtavat, jotka mahdollistavat turvallisen ja järjestelmällisen työskentelyn ja osaa soveltaa näitä henkisen työsuojelun ja aikataulujen hallinnan näkökulmiin.
Leena Mäkelä
Materiaali Moodlessa.
Luennot, pienryhmätehtävät, käytännön harjoitukset
Aloitus 14.9. klo 09.00 Mediapoliksen Kinossa
- läsnäolo
- aktiivisuus
- tehtävien suorittaminen
Suomi
22.08.2022 - 28.10.2022
15.09.2022 - 14.10.2022
5 op
22MA
0 - 40
Petteri Rajanti, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Teppo Nuutinen, Arto Koskinen, Helena Ruohotie, Ari Koivumäki
Aloitus 14.9. klo 09.00 Mediapoliksen Kinossa
Media-ala
Tampereen korkeakouluyhteisön ristiinopiskelu, Media-alan tutkinto-ohjelma, Avoin ammattikorkeakoulu
TAMK Mediapolis
2 op
0-5
Keskustele Tommi Moilasen kanssa
-
Ei tenttiä, mutta työnkuvaluennoista kirjallinen tehtävä.
-
noin 18h/vko
- Työnkuvaluennot ja perusteoria osaamisaloittain: käsikirjoitus-dramaturgia, tuotanto, kuvaus, leikkaus & ääni
- Käytännön työskentelyharjoitukset pienryhmittäin
- Kts. Moodlesta lisätietoja
Tyydyttävä
Opiskelija on osallistunut opetukseen vain tyydyttävästi tai passiivisesti. Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita pääpiirteittäin ja tuntee koulutuksen kalustojärjestelmän ja turvalliset työtavat perustasolla.
Hyvä
Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti . Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita hyvin. Hän osaa käyttää koulutuksen kaluston hallinnan järjestelmää ja osaa työtavat, jotka mahdollistavat turvallisen ja järjestelmällisen työskentelyn.
Kiitettävä
Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti . Hän tuntee AV-alan työtehtäviä ja työvaiheita syvällisesti ja pystyy tarvittaessa ohjaamaan muita opiskelijoita näissä asioissa. Hän osaa käyttää koulutuksen kaluston hallinnan järjestelmää. Hän tuntee työtavat, jotka mahdollistavat turvallisen ja järjestelmällisen työskentelyn ja osaa soveltaa näitä henkisen työsuojelun ja aikataulujen hallinnan näkökulmiin.
The students:
- Are able to use English moderately both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information only from a few sources and read basic professional literature.
- Master only some professional terms and phrases.
- Distinguish only some of the differences between spoken and written language as well as various cultures and have difficulties in adapting them.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write structured text.
- Submit all required work.
The students:
- Are able to use English fairly well both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a fairly good selection of sources and read advanced professional literature.
- Master a fairly good selection of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to adapt most differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.
The students:
- Are able to use English fluently both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a wide range of sources and read complex professional literature.
- Master a wide range of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to correctly adapt all the differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write academic, analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.
Petri Tuohimäki
lähiopetus, aktivoivat kirjoitustehtävät, esitelmät, itsenäinen verkko-opiskelu, opetuskeskustelu
Arvosana muodostuu portfoliotyyppisesti osasuoritusten perusteella. Kaikki osasuoritukset on suoritettava hyväksytysti:
1) CV 20%
2) Kulttuuriessee 20%
3) Koe 30%
4) Suullinen esitys 30%
Kurssilla on läsnäolovelvollisuus: ilman lääkärintodistusta saa olla pois 3 lähiopetuskertaa koko kurssin aikana. Mahdolliset virtuaalitapaamiset lasketaan lähiopetuskerroiksi. Lisäksi arviointiin vaikuttavat aktiivisuus ja asetettujen aikataulujen noudattaminen. Kurssipalaute on myös pakollinen osasuoritus.
Englanti
22.08.2022 - 21.12.2022
02.07.2022 - 21.08.2022
5 op
21MA
0 - 25
Petri Tuohimäki
Sisältö jakautuu seuraaviin pääteemoihin:
1) koulutus, työnhaku ja työ: opiskelija osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan, työkokemuksistaan ja tehtävistään sekä laatia CV:n
2) Suulliset viestintätilanteet, small talk ja neuvottelu: opiskelija osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä työympäristössä mm. projektinhallinnassa.
3) Asiantuntijakirjoitelmat: opiskelija osaa viestiä asiakaslähtöisesti sekä suullisesti että kirjallisesti.
4) Ammattitekstit, dokumentit, tekniikkaraideri, ohjeistus ja ohjeet: opiskelija tunnistaa ja osaa käyttää oman alan keskeistä erityisterminologiaa.
5) metataidot: Opiskelijat osaavat projektinhallinnan perusteet sekä monipuolisissa verkkoympäristöissä työskentelemisen. Opiskelijat osaavat myös kehittää omaa osaamistaan koulutuksen jälkeen.
TAMK Kielet ja viestintä
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
1 op
0-5
Hyväksiluku aiemmin suoritettujen vastaavien AMK-tason opintojen perusteella tai aiemmin hankitun muun kokemuksen näytöllä (AHOT-prosessi).
Tentti pidetään alustavan aikataulun mukaan viimeisellä opetuskerralla. Uusintakoe tammikuussa. Tarkemmat ajankohdat ja paikat ilmoitetaan kurssin aikana.
1-.2. periodit, suullisten esitysten ajankohdat sovitaan erikseen.
HUOM! Kurssi alkaa ma 31.8.2020!!
Opiskelija:
- selviytyy yksinkertaisista keskustelutilanteista
- reagoi yleensä jollakin tavalla keskustelukumppanin sanomisiin
- tiedostaa jossain määrin erityyppisten tekstien asettamat vaatimukset tyylille
- kirjoittaa jotakuinkin ymmärrettävästi
- ymmärtää pääasiat normaalitempoisesta puheesta tutussa asiayhteydessä, kun viesti toistetaan tarvittaessa
- ääntää useimmiten ymmärrettävästi
- löytää etsimänsä tiedon teksteistä, jotka käsittelevät tuttuja aiheita
- käyttää alan perussanastoa niin, että olennainen viesti välittyy
- käyttää yksinkertaisia kieliopin perusrakenteita
- käyttää helpoimmin saatavilla olevia apuvälineitä kuten ilmaiset sanakirjat
- palauttaa kaikki annetut tehtävät
Opiskelija:
- keskustelee alaansa liittyvistä aiheista melko sujuvasti
- reagoi keskustelukumppaninsa sanomisiin pääosin asianmukaisesti
- viestii useimmiten tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa melko sujuvasti ja selkeästi
- ääntää melko luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää lukemansa tekstin pääasiat ja useimmat yksityiskohdat
- osaa tarvittaessa ilmaista asian toisin sanoin
- ymmärtää ja käyttää alan sanastoa melko täsmällisesti
- osaa käyttää apuna eri lähteitä ja sanakirjoja
- käyttää rakenteita pääosin oikein ja korjaa itse kielenkäytön virheitä jos ne ovat johtaneet väärinkäsityksiin
- tunnistaa eroja eri kulttuurien välillä
- osaa laatia projektisuunnitelman englanniksi
- osaa pitää ammatillisen esityksen
- osaa laatia CV:n englanniksi
- Opiskelija palauttaa kaikki annetut tehtävät ajallaan
Opiskelija
- keskustelee sujuvasti ammattialaansa liittyvistä aiheista
- reagoi nopeasti ja asianmukaisesti keskustelukumppanin sanomisiin
- viestii tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa sujuvasti ja tarkoituksenmukaisesti lähes ilman kielivirheitä
- ääntää luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat vaativastakin ammatillisesta tekstistä ja pystyy soveltamaan lukemaansa
- selittää toisin sanoin ja korvaa sanaston puutteet huomaamattomasti
- ymmärtää ja käyttää taitavasti ja täsmällisesti alan sanastoa sekä oman erikoisalansa termistöä
- löytää yleensä erilaisia lähteitä käyttämällä asianmukaiset termit
- käyttää monipuolisia kielioppirakenteita ja hallitsee ne lähes virheettömästi
- ymmärtää miten eroja eri kulttuurien välillä on otettava huomioon työelämässä
- osaa laatia englanninkielisen projektisuunnitelman
- osaa pitää hyvän ammatillisen esityksen
- osaa laatia hyvän CV:n englanniksi
- palauttaa kaikki annetut tehtävät ajallaan
The students:
- Are able to use English moderately both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information only from a few sources and read basic professional literature.
- Master only some professional terms and phrases.
- Distinguish only some of the differences between spoken and written language as well as various cultures and have difficulties in adapting them.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write structured text.
- Submit all required work.
The students:
- Are able to use English fairly well both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a fairly good selection of sources and read advanced professional literature.
- Master a fairly good selection of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to adapt most differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.
The students:
- Are able to use English fluently both in professional and personal contexts.
- Are able to obtain information from a wide range of sources and read complex professional literature.
- Master a wide range of professional terms and phrases.
- Distinguish and are able to correctly adapt all the differences between spoken and written language as well as various cultures.
- Know how to outline the essentials of a text and how to write academic, analytical and structured text.
- Submit all required work by dead-lines.
Anne Kopperoinen
Oppimateriaali jaetaan Moodlessa kurssin aikana.
Lähopetustunnit TAMKilla (1. periodi) ja Mediapoliksella (2. periodi). Aktivoivat kirjoitustehtävät, esitelmät, itsenäinen verkko-opiskelu, opetuskeskustelu
Arvosana muodostuu portfoliotyyppisesti osasuoritusten perusteella. Kaikki osasuoritukset on suoritettava hyväksytysti:
1) CV 20%
2) Kulttuuriessee 20%
3) Koe 30%
4) Suullinen esitys 30%
Kurssilla on läsnäolovelvollisuus. Ilman lääkärintodistusta saa olla pois 3 opetuskertaa koko kurssin aikana. Jos opiskelija ei täytä läsnäolovaatimuksia, häneltä voidaan evätä oikeus läpäistä kurssi. Kurssipalaute on myös pakollinen osasuoritus.
Englanti
22.08.2022 - 21.12.2022
01.08.2022 - 31.08.2022
5 op
21MA
Anne Kopperoinen
Sisältö jakautuu seuraaviin pääteemoihin:
1) koulutus, työnhaku ja työ: opiskelija osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan, työkokemuksistaan ja tehtävistään sekä laatia CV:n
2) Suulliset viestintätilanteet, small talk ja neuvottelu: opiskelija osaa toimia erilaisissa kansainvälisissä työympäristössä mm. projektinhallinnassa.
3) Asiantuntijakirjoitelmat: opiskelija osaa viestiä asiakaslähtöisesti sekä suullisesti että kirjallisesti.
4) Ammattitekstit, dokumentit, tekniikkaraideri, ohjeistus ja ohjeet: opiskelija tunnistaa ja osaa käyttää oman alan keskeistä erityisterminologiaa.
5) metataidot: Opiskelijat osaavat projektinhallinnan perusteet sekä monipuolisissa verkkoympäristöissä työskentelemisen. Opiskelijat osaavat myös kehittää omaa osaamistaan koulutuksen jälkeen.
TAMK Kielet ja viestintä
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Hyväksiluku mahdollinen aiempien, vastaavien korkeakouluopintojen tai aiemmin hankitun muun osaamisen (AHOT-prosessi) kautta.
Tentti pidetään viimeisellä opetuskerralla.
1-.2. periodit, suullisten esitysten ja muiden osatehtävien ajankohdat sovitaan kurssin aikana.
Opiskelija:
- selviytyy yksinkertaisista keskustelutilanteista
- reagoi yleensä jollakin tavalla keskustelukumppanin sanomisiin
- tiedostaa jossain määrin erityyppisten tekstien asettamat vaatimukset tyylille
- kirjoittaa jotakuinkin ymmärrettävästi
- ymmärtää pääasiat normaalitempoisesta puheesta tutussa asiayhteydessä, kun viesti toistetaan tarvittaessa
- ääntää useimmiten ymmärrettävästi
- löytää etsimänsä tiedon teksteistä, jotka käsittelevät tuttuja aiheita
- käyttää alan perussanastoa niin, että olennainen viesti välittyy
- käyttää yksinkertaisia kieliopin perusrakenteita
- käyttää helpoimmin saatavilla olevia apuvälineitä kuten ilmaiset sanakirjat
- palauttaa kaikki annetut tehtävät
Opiskelija:
- keskustelee alaansa liittyvistä aiheista melko sujuvasti
- reagoi keskustelukumppaninsa sanomisiin pääosin asianmukaisesti
- viestii useimmiten tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa melko sujuvasti ja selkeästi
- ääntää melko luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää lukemansa tekstin pääasiat ja useimmat yksityiskohdat
- osaa tarvittaessa ilmaista asian toisin sanoin
- ymmärtää ja käyttää alan sanastoa melko täsmällisesti
- osaa käyttää apuna eri lähteitä ja sanakirjoja
- käyttää rakenteita pääosin oikein ja korjaa itse kielenkäytön virheitä jos ne ovat johtaneet väärinkäsityksiin
- tunnistaa eroja eri kulttuurien välillä
- osaa laatia projektisuunnitelman englanniksi
- osaa pitää ammatillisen esityksen
- osaa laatia CV:n englanniksi
- Opiskelija palauttaa kaikki annetut tehtävät ajallaan
Opiskelija
- keskustelee sujuvasti ammattialaansa liittyvistä aiheista
- reagoi nopeasti ja asianmukaisesti keskustelukumppanin sanomisiin
- viestii tilanteen edellyttämällä tyylillä
- kirjoittaa sujuvasti ja tarkoituksenmukaisesti lähes ilman kielivirheitä
- ääntää luontevasti ja selkeästi
- ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat vaativastakin ammatillisesta tekstistä ja pystyy soveltamaan lukemaansa
- selittää toisin sanoin ja korvaa sanaston puutteet huomaamattomasti
- ymmärtää ja käyttää taitavasti ja täsmällisesti alan sanastoa sekä oman erikoisalansa termistöä
- löytää yleensä erilaisia lähteitä käyttämällä asianmukaiset termit
- käyttää monipuolisia kielioppirakenteita ja hallitsee ne lähes virheettömästi
- ymmärtää miten eroja eri kulttuurien välillä on otettava huomioon työelämässä
- osaa laatia englanninkielisen projektisuunnitelman
- osaa pitää hyvän ammatillisen esityksen
- osaa laatia hyvän CV:n englanniksi
- palauttaa kaikki annetut tehtävät ajallaan
Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja arvioida vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan tyydyttävästi. Opiskelija osaa kehittää havainnointiaan ja tiedonhankinnan taitojaan kirjoittamisessa tyydyttävästi. Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja omaa tekstiään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja arvioida vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan hyvin. Opiskelija osaa kehittää havainnointiaan ja tiedonhankinnan taitojaan kirjoittamisessa hyvin. Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja omaa tekstiään ja antaa dramaturgista palautetta muille. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alan kehityksestä.
Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja arvioida vahvuuksiaan ja kehittämisen kohteitaan erinomaisesti. Opiskelija osaa kehittää havainnointiaan ja tiedonhankinnan taitojaan kirjoittamisessa erinomaisesti. Opiskelija osaa analysoida kirjoittamisen prosessiaan ja omaa tekstiään erinomaisesti ja antaa rakentavaa dramaturgista palautetta muille. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Leena Mäkelä
Autenttiset materiaalit ammattikentältä.
Verkkomateriaalit
Luennot
Katselut
Autenttiset kirjoitustehtävät
Vertaiskeskustelut ja arvioinnit
Suomi
22.08.2022 - 16.12.2022
06.06.2022 - 06.09.2022
5 op
20MA
Media-ala Virtuaalihenkilö, Teppo Nuutinen
Opetus alkaa tiistaina 6.9.
Kurssi opetus tapahtuu viikoilla 36-39, 6.9-29.9, tiistai-torstai.
Opetus toteutetaan lähiopetuksena Mediapoliksessa ja etäopetuksena zoomissa. Osa kurssin päivistä on varattu kurssin tehtävien tekemiseen.
Kurssin tarkempi aikataulu käydään läpi kurssin ensimmäisenä päivänä.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
2 op
0-5
Ei ole.
Yle, SUNKLO, ammattikäsikirjoittajat
Kurssi on 5op kokonaisuus eli 135h oppilastyötä.
Luennot 30%
Itsenäiset kirjoitustehtävät 30%
Katselut ja keskustelut 20%
Mentorointi 20%
Opiskelija tunnistaa eri tyyppisten tuotantojen resurssien mahdollisuudet ja rajoitteet. Hän pystyy sovittujen referenssien ja suunnitelmien pohjalta toteuttamaan lopputuotteen. Hän kerää palautetta työstään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelija osaa työskennellä eri tyyppisissä tuotannoissa ja tietää niiden resurssien mahdollisuudet ja rajoitteet. Hän huomioi tilaajan tarpeet ja tuottaa sovitun kaltaista ilmaisua. Hän käyttää referenssejä ja ennakkosuunnitteludokumentteja osana kommunikaatiotaan eri toimijoiden kanssa. Hän sovittaa taitonsa ja lopputuotteen annettuihin resursseihin. Hän kerää palautetta ja kehittää itseään sekä työllistymistään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alalta aktiivisesti.
Opiskelija tutustuu ennakolta tyylilajeihin ja erilaisiin tuotantotyyppeihin. Hän työskentelee sujuvasti eri tyyppisissä projekteissa ja hankkeissa mukautuen resurssien ja kuvaustilanteiden muutoksiin. Hän kuuntelee ja huomioi tilaajan tarpeet sekä osaa luoda kiinnostavaa ilmaisua. Hän käy sujuvasti keskustelua referenssien ja moninaisten ennakkosuunnitteludokumenttien avulla eri toimijoiden kanssa. Hän hallitsee sovitut aikataulut ja taloudelliset rajoitteet sekä tuottaa laadukkaan ja persoonallisen lopputuotteen niiden puitteissa. Hän kerää palautetta ja kehittää aktiivisesti itseään sekä edistää tietoisesti työllistymistään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Leena Mäkelä
- Luennot
- Vierailut
- Ryhmätyöt
- Käytännön harjoittelu ja studiotyöskentely
- osallistuminen
- aktiivisuus
- harjoituksista suoriutuminen
- oman työskentelyn reflektointi
- itsearvointi
Suomi
22.08.2022 - 16.12.2022
23.07.2022 - 21.08.2022
5 op
20MA
Tommi Moilanen, Media-ala Virtuaalihenkilö
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
0-5
30 tuntia / viikko
- Kalustovuokraamoihin tutustuminen
- Kuvasuunnitelmien laatiminen
- Kuvauksen ja valaisun ennakkovalmistelut
- Fiktiivisen kohtauksen kuvaaminen lokaatioissa
Opiskelija tunnistaa eri tyyppisten tuotantojen resurssien mahdollisuudet ja rajoitteet. Hän pystyy sovittujen referenssien ja suunnitelmien pohjalta toteuttamaan lopputuotteen. Hän kerää palautetta työstään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelija osaa työskennellä eri tyyppisissä tuotannoissa ja tietää niiden resurssien mahdollisuudet ja rajoitteet. Hän huomioi tilaajan tarpeet ja tuottaa sovitun kaltaista ilmaisua. Hän käyttää referenssejä ja ennakkosuunnitteludokumentteja osana kommunikaatiotaan eri toimijoiden kanssa. Hän sovittaa taitonsa ja lopputuotteen annettuihin resursseihin. Hän kerää palautetta ja kehittää itseään sekä työllistymistään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alalta aktiivisesti.
Opiskelija tutustuu ennakolta tyylilajeihin ja erilaisiin tuotantotyyppeihin. Hän työskentelee sujuvasti eri tyyppisissä projekteissa ja hankkeissa mukautuen resurssien ja kuvaustilanteiden muutoksiin. Hän kuuntelee ja huomioi tilaajan tarpeet sekä osaa luoda kiinnostavaa ilmaisua. Hän käy sujuvasti keskustelua referenssien ja moninaisten ennakkosuunnitteludokumenttien avulla eri toimijoiden kanssa. Hän hallitsee sovitut aikataulut ja taloudelliset rajoitteet sekä tuottaa laadukkaan ja persoonallisen lopputuotteen niiden puitteissa. Hän kerää palautetta ja kehittää aktiivisesti itseään sekä edistää tietoisesti työllistymistään. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Opiskelija tuntee erilaisia leikkauksen tyylilajeja. Hän osaa ohjattuna testata erilaisia dramaturgisia vaihtoehtoja leikkausprojekteissa. Hän tutustuu ammattialansa työllistymismahdollisuuksiin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelija tuntee laaja-alaisesti erilaiset leikkauksen tyylilajit. Hän osaa testata erilaisia dramaturgisia vaihtoehtoja leikkausprojekteissa. Hän tutustuu ammattialansa työllistymismahdollisuuksiin, kehittää itsenäisesti taitojaan ja osaa vastata työelämän muuttuviin tarpeisiin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alan kehityksestä.
Opiskelija tuntee laaja-alaisesti erilaiset leikkauksen tyylilajit. Hän osaa testata ja soveltaa erilaisia dramaturgisia vaihtoehtoja leikkausprojekteissa. Hän tutustuu ammattialansa työllistymismahdollisuuksiin. Hän kehittää aktiivisesti taitojaan ja osaa vastata työelämän muuttuviin tarpeisiin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Leena Mäkelä
-Itse tuotettu elokuvan raaka materiaali.
-Autenttinen materiaali ammattituotanoista.
-Verkkomateriaali eri lähteistä.
-Luennot.
-Keskustelut.
-Vertaispalautteet.
-Autenttiset leikkaustehtävät.
-Ammattileikkaajan mentorointi.
Suomi
22.08.2022 - 16.12.2022
06.06.2022 - 21.08.2022
5 op
20MA
Tuomas Niemi, Media-ala Virtuaalihenkilö
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
2 op
1 op
0-5
Jussi Rautaniemi. Fiktioleikkausmateriaalit. Luentosarja.
Yle / Timo Boeck. Luento.
-Luennot 30%
-Keskustelut ja vertaisarviointi 30%
-Itsenäinen työskentely 20%
-Mentorointi 20%
Opintojakson laajuus on 5 op. yhteensä 135 h opiskelijatyötä.
Hyväksytään, kun harjoittelu on suoritettu ja raportoitu ohjaavalle opettajalle hyväksyttävästi. Harjoittelun työaika muutetaan opintopisteiksi käyttäen kaavaa 27h työtä = 1 op.
Leena Mäkelä
Suomi
22.08.2022 - 31.12.2022
10.06.2022 - 31.08.2022
10 op
19MA
Petteri Rajanti, Pertti Näränen, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Carolina Pajula, Teppo Nuutinen
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Suomi
16.08.2022 - 31.07.2023
13.06.2022 - 19.06.2022
60 op
AVOINAMK
0 - 1
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Suomi
16.08.2022 - 31.07.2023
13.06.2022 - 19.06.2022
60 op
AVOINAMK
0 - 1
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Tehtävät noudattavat tehtävänkuvausta tyydyttävästi ja ne on palautettu ilman merkittävää myöhästymistä. Osallistuminen lähiopetukseen tyydyttävää. Tiedonhaku ja prosessointi on tehty tyydyttävästi.
Tehtävät noudattavat tehtävänkuvausta ja ne on palautettu ajallaan. Aktiivinen läsnäolo lähiopetuksessa. Tiedonhaku ja prosessointi on tehty huolellisesti.
Tehtävät noudattavat tehtävänkuvausta, ne on palautettu ajallaan ja toteutettu erinomaisesti. Aktiivinen läsnäolo lähiopetuksessa. Tiedonhaku ja prosessointi on tehty erinomaisesti ja lähdekriittisesti.
Leena Mäkelä
Luentoja ja ryhmätöitä. Raportin kirjoittaminen.
Suomi
29.08.2022 - 14.10.2022
09.06.2022 - 29.08.2022
2 op
22MA
0 - 40
Teppo Nuutinen, Helena Ruohotie
Kurssin tarkemmat tiedot julkaistaan elokuussa Moodle-alustalla.
Media-ala
Tampereen korkeakouluyhteisön ristiinopiskelu, Media-alan tutkinto-ohjelma, Avoin ammattikorkeakoulu
TAMK Mediapolis
1 op
0-5
Hyväksiluku/AHOT-prosessi mahdollinen aiemmin hankitun osaamisen perusteella. Ota yhteyttä kurssin opettajaan.
Opiskelija on mukana opetuksessa ja suorittaa annettuja tehtäviä ohjatusti ryhmän jäsenenä. Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä monikameratuotannon pääpiirteet ja pystyy toimimaan sovitussa työroolissa ohjeiden mukaisesti. Opiskelija pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja suorittaa itsenäisesti keskeisiä tehtäviä ja toimii työryhmän aktiivisena jäsenenä. Hän osaa kuvata monikameratuotannon työprosessin ja perustella tehdyt valinnat. Hän tuntee monikameratuotannon teknisen järjestelmän perusteet sekä tyypillisen komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Opiskelija arvioi omaa toimintaansa ja osallistuu vaihtoehtoisten ratkaisujen kehittämiseen. Hän ottaa vastaan ja antaa aktiivisesti palautetta. Opiskelija harjaantuu valitsemiinsa monikameratuotannon työrooleihin.
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä eri työrooleissa. Hän suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti toimien rakentavasti, ryhmähenkeä luoden ja ylläpitäen sekä muita ryhmän jäseniä tukien. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää toimintaansa ammattimaisesta näkökulmasta. Hän suhteuttaa työprosessinsa kokonaisuuteen ja tuntee monikameratuotannon erityispiirteet. Hän tuntee signaalitien rakentamisen perusteet ja hallitsee komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Hän tunnistaa omat ja projektin vahvuudet ja kehittämiskohteet ja pystyy tarvittaessa toimimaan useissa monikameratuotannon työrooleissa.
Leena Mäkelä
Kurssi suoritetaan teoriaopetuksena viikolla 39 ja studiotyöskentelynä Mediapoliksessa viikoilla 40, 41 ja 43.
Läsnäolo ja aktiivisuus opetuksessa, teorian osalta tentti, oppimispäiväkirja
Suomi
24.10.2022 - 21.12.2022
24.09.2022 - 23.10.2022
5 op
21MA
Kai Salonen, Media-ala Virtuaalihenkilö, Helena Ruohotie
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Yhteistyötä YLEn kanssa syksyn 2022 tv-opintojaksoilla (4 kpl)
Monikameratuotannon ja tekniikan tentti viikon 39 lopulla
Viikot 39, 40 ja 41 opetusta tiistai, keskiviikko ja torstai
Viikolla 43 opetusta maanantaista - lauantaihin
Lisäksi pystytystä ja purkua ennen kurssia ja sen jälkeen erikseen ilmoitettavina aikoina.
Opiskelija on mukana opetuksessa ja tekee itsenäisesti ja ryhmän jäsenenä annetut tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija tuntee tv-työskentelyn perusteet ja osaa hyödyntää oppimaansa käytännön tehtävissä. Tehtyjen kurssitöiden sisältö on osin ulkokohtaista ja teemoihin perehtymisessä on puutteita. Opiskelija osaa pohtia AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.
Opiskelija osallistuu opetukseen ja kurssitöiden tekemiseen itsenäisesti ja osana työryhmää. Hän osoittaa osaavansa käyttää tv-tuotannoissa käytettyjä työkaluja tarkoituksenmukaisella tavalla saaden aikaan tilaajan ja kohdeyleisön tarpeet huomioivan teoksen. Tehtyjen kurssitöiden laatu on hyvä suhteessa oppimistavoitteisiin ja niiden kautta välittyy perehtyminen teemoihin. Opiskelija osaa soveltaa tietoa ja havainnollistaa hankkimaansa tietoa sekä perustella valintansa ja väitteensä. Opiskelija osaa suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.
Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä ja suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti. Työvälineiden valinta ja hallinta on luovaa, monipuolista ja ammattimaista. Kurssitöiden sisältö on kiinnostavaa, luovaa ja puhuttelevaa kohdeyleisölle ja se noudattaa tilaajan tarpeita ja jopa ylittää ne. Opiskelija yhdistelee asioita tuoreella tavalla sekä kehittelee ja arvioi ideoita ja ratkaisuja ammatillisessa kontekstissa. Opiskelija osaa suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille ja kehitellä toimialan kannalta kiinnostavia uusia sisältökonsepteja.
Leena Mäkelä
Kirjallisuus ja oheismateriaali julkaistaan Moodlessa.
Luentoja, harjoituksia, esitelmä ja käytännön inserttiharjoitus ryhmissä. TV-sisältöjen kehittämistä yhteistyössä työelämäkumppanin kanssa.
Suomi
22.08.2022 - 04.11.2022
09.06.2022 - 31.08.2022
5 op
21MA
Media-ala Virtuaalihenkilö, Teppo Nuutinen, Helena Ruohotie
Kurssin tarkemmat tiedot julkaistaan elokuussa Moodle-alustalla.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
5 op
0-5
Hyväksiluku/AHOT-prosessi mahdollinen aiemmin hankitun osaamisen perusteella. Ota yhteyttä kurssin opettajaan.
Luennot ja ryhmätyöt 2 op
Inserttiharjoitus ryhmissä 3 op
Opiskelija ymmärtää av-toimialan liiketoiminnan rakentumista sekä tunnistaa erilaisia tuottajan työnkuvia eri projekteissa. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittämiskohteitaan tuottajana tyydyttävästi. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelija ymmärtää keskeiset tekijät av-toimialan liiketoiminnan rakentumisessa sekä tuottajan työnkuvan erilaisissa tuotannoissa ja projekteissa. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittämiskohteitaan tuottajana hyvin. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alan kehityksestä.
Opiskelija ymmärtää keskeiset tekijät av-toimialan liiketoiminnan rakentumisessa sekä tuottajan työnkuvan erilaisissa tuotannoissa ja projekteissa. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittämiskohteitaan tuottajana realistisesti ja päämäärätietoisesti. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Leena Mäkelä
Ilmoitetaan Moodlessa kurssin alkaessa.
Luentoja, pienryhmätyöskentelyä ja verkostoitumista sekä mahdollinen vierailukäynti.
Suomi
06.09.2022 - 16.12.2022
09.06.2022 - 06.09.2022
5 op
20MA
Media-ala Virtuaalihenkilö, Helena Ruohotie
Tarkempi sisältö käydään läpi kurssin aloituskerralla, myös kurssilaisilla mahdollisuus esittää toiveita.
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
3 op
0-5
Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet tyydyttävästi. Portfoliossa opiskelija asettaa opinnoilleen tavoitteita mutta osaamisen reflektointi jää pinnalliseksi. Portfolio noudattaa tehtävänantoa tyydyttävästi. Opiskelijan arvio oman portfolion laadusta puuttuu tai on itsereflektion osalta puutteellinen.
Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet ja osaa hakea näistä asioista tietoa. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa opinnoilleen tavoitteet ja reflektoida osaamistaan. Se noudattaa tehtävänantoa ja on palautettu ajallaan. Opiskelija arvioi oman portfolionsa laatua pintapuolisesti.
Opiskelija tuntee työsuojelun, työturvallisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet ja osaa aktiivisesti hakea näistä lisätietoa ja soveltaa niitä käytäntöön. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa opinnoilleen tavoitteet ja reflektoida osaamistaan erinomaisesti. Portfolio on sisällöltään ja muodoltaan laadukas. Se noudattaa tehtävänantoa, on huolellisesti laadittu ja on palautettu ajallaan. Opiskelija osaa arvioida oman portfolionsa laatua realistisesti.
Leena Mäkelä
Suomi
22.08.2022 - 31.12.2022
10.06.2022 - 31.08.2022
5 op
21MA
Maaret Salminen, Petteri Rajanti, Pertti Näränen, Tommi Moilanen, Carolina Pajula
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Opiskelija ymmärtää tyydyttävästi ammattilaisena ja asiantuntijana työskentelyyn liittyvät vaatimukset. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen ja osaa laatia suppean omaa verkostoitumista edistävän, ohjeita noudattavan suunnitelman. Portfoliossa opiskelija asettaa työuraan liittyviä tavoitteita mutta osaamisen reflektointi jää pinnalliseksi. Se noudattaa tehtävänantoa tyydyttävästi. Opiskelijan arvio oman portfolion laadusta puuttuu tai on itsereflektion osalta puutteellinen.
Opiskelija ymmärtää ammattilaisena ja asiantuntijana työskentelyyn liittyvät vaatimukset. Hän ymmärtää hyvin verkostoitumisen merkityksen media-alalla, toimii sen edistämiseksi ja osaa laatia realistisen, oma verkostoitumista edistävän ja ohjeita noudattavan suunnitelman. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa työuraan liittyviä tavoitteita ja reflektoida osaamistaan. Portfolio noudattaa tehtävänantoa ja on palautettu ajallaan. Opiskelija arvioi oman portfolionsa laatua pintapuolisesti.
Opiskelija on sisäistänyt ammattilaisena ja asiantuntijana työskentelyyn liittyvät vaatimukset. Hän ymmärtää hyvin verkostoitumisen merkityksen media-alalla, toimii aktiivisesti sen edistämiseksi ja osaa laatia innovatiivisen, omaa verkostoitumista edistävän ja ohjeita noudattavan suunnitelman. Portfoliossa opiskelija osoittaa kykynsä asettaa työuraan liittyviä tavoitteita ja reflektoida osaamistaan. Portfolio on sisällöltään ja muodoltaan laadukas. Portfolio noudattaa tehtävänantoa, on huolellisesti laadittu ja on palautettu ajallaan. Opiskelija osaa arvioida oman portfolionsa laatua realistisesti.
Leena Mäkelä
Suomi
22.08.2022 - 21.12.2022
23.07.2022 - 21.08.2022
5 op
20MA
Petteri Rajanti, Tommi Moilanen, Tuomas Niemi, Carolina Pajula, Teppo Nuutinen, Helena Ruohotie
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
0-5
Opiskelija pystyy ohjatusti käyttämään äänisuunnittelijana tietojaan ja taitojaan asiakastyössä ja osaa sanallistaa suunnitelmiaan. Hän pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta, mutta ei juurikaan anna sitä muulle työryhmälle. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta.
Opiskelja pystyy käyttämään äänisuunnittelijana tietojaan ja taitojaan asiakastyössä ja osaa sanallistaa ja esittää suunnitelmiaan tarkoituksenmukaisilla keinoilla erilaisissa tuotannoissa. Hän ottaa vastaan palautetta ja antaa sitä muille oman tehtävänsä näkökulmasta. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa alalta aktiivisesti.
Opiskelija osaa soveltaa äänisuunnittelijana tietojaan ja taitojaan asiakastyössä ja osaa sanallistaa ja esittää suunnitelmiaan tarkoituksenmukaisilla keinoilla erilaisissa tuotannoissa. Hän ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta ja pystyy antamaan sitä muille aktiivisesti. Hän käyttää palautetta osana oppimistaan. Hän ymmärtää verkostoitumisen merkityksen alalla toimimisen näkökulmasta ja osaa hakea tietoa ja kontakteja alalta aktiivisesti.
Leena Mäkelä
Yewdall: The Practical Art of Motion Picture Sound
luennot, ryhmätyötehtävät, mahdolliset vierailut.
- Läsnäolo
- Tehtävien suorittaminen
- Aktiivisuus
- Vertaisarviointi
- Itsearviointi
Yritysvierailut ja verkostoituminen. Asiakasprojektit. Äänellisten demojen rakentaminen ja esittely. Kustannusarvioiden tekeminen erilaisista äänisuunnitelmista.
Suomi
22.08.2022 - 16.12.2022
23.07.2022 - 21.08.2022
5 op
20MA
Petteri Rajanti, Media-ala Virtuaalihenkilö
ks Pakki/Lukkarikone
hakusanalla "2E00EW88-3002 Äänisuunnittelijana kehittyminen"
Kolme viikkoa samanalisella kaavalla:
VKO 36 ÄÄNI TIISTAI KUVAUSTEN SETTAUS, yhdessä kuvausopiskelijoiden kanssa
KE ja TO MIX Sami Sarhamaa ja elokuvan miksaus
VKO 37 KUVAUS TIISTAI. Klo 8-17 KE ja TO MIX SAMI
VKO 38 KUVAUS TIISTAI. Klo 8-17 KE ja TO MIX SAMI
Neljäs viikko otetaan leikkaajien kanssa haltuun Nexis ja Filed Recorder Work Flow haltuun.
VKO 39 KUVAUS TIISTAI. KE ja TO ÄÄNEEN JA TAKAS, NEXIS
Mahdolliset vierailuajat yrityksissä pitää sopia vasta syksyllä
Media-ala
Media-alan tutkinto-ohjelma
TAMK Mediapolis
3 op
0-5
sovi Petteri Rajannin kanssa.
Mahdolliset vierailut äänialan yrityksissä, Kalevala Film Sound, Meguru, Humina.
Ei tenttejä. Muistiinpanojen puhtaaksikirjoittamoinen ja lataaminen Moodleen on olennainen osa kurssia.
Kuvauspäivät tiistaisn saattavat venyä. Niitä edeltävä kamojen testaus ja settaus ei näy lukkarissa, se pitää sopia syksyllä, kun kuvauspaikat selviävät.
ks Pakki/Lukkarikone
hakusanalla "2E00EW88-3002 Äänisuunnittelijana kehittyminen"
VKO 36 ÄÄNI TIISTAI KUVAUSTEN SETTAUS, KE ja TO MIX SAMI
VKO 37 KUVAUS TIISTAI. Klo 8-17 KE ja TO MIX SAMI
VKO 38 KUVAUS TIISTAI. Klo 8-17 KE ja TO MIX SAMI
VKO 39 KUVAUS TIISTAI. KE ja TO ÄÄNEEN JA TAKAS, NEXIS
Mahdolliset vierailuajat yrityksissä pitää sopia vasta syksyllä
läsnäolo lähiopetuksessa alle 70%
muistiinpanot puuttuvat
miskaustehtävä puuttuu
äänitystehtävä tekemättä
läsnäolo lähiopetuksessa 70%
muistiinpanot puuttuvat
miksaustehtävä puuttuu
äänitystehtävä tehty
läsnäolo lähiopetuksessa 80%
muistiinpanot tehty ja Moodlessa
miksaustehtävä tehty
äänitystehtävä tehty
äänitystehtävän vuokaavio tehty
läsnäolo lähiopetuksessa 90%
muistiinpanot tehty ja Moodlessa
miksaustehtävä tehty ja omakin versio
äänitystehtävä tehty, pystyisi itsenäisesti kokoamaan setin
äänitystehtävän vuokaavio tehty ja esitelty ja hallussa
Medianomi (AMK)
NQF 6
Ammattikorkeakoulun yleiset pääsyvaatimukset.
Opiskelijan on mahdollista hyväksilukea tutkintoon aiempia opintoja sekä aiemmin hankittua osaamista, joka on saavutettu esimerkiksi työkokemuksen, kurssien tai harrastusten avulla.
Katso TAMKin yleiset AHOT-ohjeet.
Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen ja niitä vastaavan osaamistavoitteiden saavuttaminen.
Lisätietoja: TAMKin tutkintosääntö ja ammattikorkeakoululaki.
Tutkinto on ammatillisesti suuntautunut Bachelor-tason korkeakoulututkinto. Opinnoissa saa valmiudet toimia media-alalla, erityisesti elokuvan ja television taiteellisissa ja tuotannollisissa tehtävissä. Opintosuuntina ovat Luova sisällöntuotanto (tuottaminen ja käsikirjoittaminen) ja AV-ilmaisu ja suunnittelu (kuvaus, leikkaus, äänisuunnittelu). Suuri osa opinnoista tapahtuu monialaisissa projekteissa.
Tavoitteena on, että opiskelija valmistuessaan:
- Tekee luovia ja toimivia ratkaisuja ideoinnissa, käsikirjoittamisessa ja tuotantoprosesseissa.
- Hallitsee oman erikoisalueensa ilmaisun, työmenetelmät ja teknologian.
- Osaa toimia alan tyypillisissä viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa.
- Osaa suunnitella ja johtaa mediatuotantoja ja toimia työryhmän jäsenenä.
- Pystyy toimimaan alan yrittäjänä kotimaisilla ja kansainvälisillä työmarkkinoilla.
VUOSITEEMAT
1 vuosi: elokuvailmaisu ja projektiosaaminen.
Ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelija tuntee elokuvailmaisun perusteet, alan ammattiroolit ja työprosessien etenemisen. Hän pystyy toimimaan vähintään avustavissa työrooleissa ammattimaisissa elokuva- ja televisiotuotannoissa.
2. vuosi: televisiotuotanto ja ammatilllinen osaaminen.
Toisen vuoden opinnoissa perehdytään televisio-ohjelmien suunnitteluun ja toteuttamiseen, tv-journalismiin sekä yksikamera- ja monikameratuotantoihin. Ammattiopinnoissa suuntaudutaan osaamisalueille. Toisen vuoden jälkeen opiskelija pystyy työskentelemään av-tuotannoissa harjoittelijana tai oman alansa erityistehtävissä.
3. vuosi: asiakasprojektit ja ammattialan syventäminen.
Opiskelijat kehittävät ja toteuttavat kolmannen vuoden aikana av-projekteja erilaisten yhteistyökumppanien kanssa. Samaan vuoteen mahtuu myös ammattiopintoja, työharjoittelua ja mahdollista ulkomaanvaihtoa.
4. vuosi: ammatillinen asiantuntijuus.
Neljännen vuoden tavoitteena on saavuttaa vahva työelämäosaaminen ja valmiudet toimia alan taiteellisissa, tuotannollisissa tai teknisissä asiantuntijatehtävissä. Opiskelija suunnittelee ja toteuttaa opinnäytehankkeen tai osuuden yhteishankkeesta. Opinnäytehanke on julkaistavaksi tai ulkopuolisen tilaajan käyttöön suunniteltu mediaprojekti, AV-tuote, pilotti tai kehityshanke. Opinnäytteeseen liittyy aina myös hanketta tutkiva ja analysoiva kirjallinen raportti.
Työharjoittelu on kestoltaan noin viisi kuukautta (30 opintopistettä). Suositeltavaa on, että opiskelija tutustuu harjoittelun kautta useampaan työpaikkaan ja työtehtävään. Harjoittelulla on ohjaava opettaja ja siitä laaditaan koulun ja työpaikan välinen sopimus, johon kirjataan myös työaika ja oppimistavoitteet.
Medianomeiksi valmistuneet sijoittuvat esimerkiksi televisio-, elokuva-, mainos- ja jälkituotantoyhtiöihin sekä teattereihin ja tapahtumatuotantoihin.
AMK-tutkinto (BA-taso) antaa hakukelpoisuuden ylempään AMK-tutkintoon tai maisteriopintoihin yliopistoissa ja muissa korkeakouluissa Suomessa tai ulkomailla.
Opiskelijoiden kanssa sovitaan opintojakson alussa opintojakson tarkemmat suoritus- ja arviointitavat.
Opintojen suorittaminen ja osaamistavoitteiden saavuttaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.
Keskeisin työtapa on projektiopiskelu. Lisäksi opiskeluun kuuluu mm. luento-opetusta, verkko-opiskelua, kirjallisia tehtäviä, työharjoittelua ja itsenäistä tiedonhakua. Tutkintoon voi liittää opintoja myös TAMKin muilta opintoaloilta tai muista korkeakouluista. Kaikille yhteisten opintojen jälkeen syvennetään pienemmissä ryhmissä kunkin omaa opintopolkua, joka valitaan toisen opintovuoden kuluessa.
Opetussuunnitelmassa on otettu huomioon opetus- ja kulttuuriministeriön linjaukset sekä TAMKin strategia.