The student identifies the basic concepts which are related to the research work.
The student is familiar with the different research methods and can use them in a controlled way.
The student is able to use the statistical program to produce the most common statistical presentations.
The student can operate on the support of the team.
The student can define the basic concepts which are related to the research work.
The student can design and implement a small research. The student is able to use the statistical program to produce and interpret the most common statistical presentations.
The student takes responsibility and commits to the group activities in addition to his/her own work.
The student can design and implement a small research. The student can describe and can analyse research results. The student can estimate the reliability and effectiveness of the results. The student understands the significance of the research in development work. The student can cooperate responsibly and constructively.
The student does not recognize the concepts related to the research and cannot use research methods.
Opettajan osoittama ja opiskelijan itsenäisesti etsimä materiaali. Ilmoitetaan opintojakson alkaessa; opiskelijan itsenäiseen tiedonhankintaan / omiin aihevalintoihin perustuen.
Suositeltavaa kirjallisuutta tutkimustyön menetelmiin liittyen:
- Vilkka, Hanna 2015. Tutki ja kehitä. PS-kustannus.
- Hirsjärvi, Sirkka, Remes, Pirkko, Sajavaara, Paula 2009. Tutki ja kirjoita.
- Ojasalo, Katri, Moilanen, Teemu, Ritalahti, Jarmo 2015. Kehittämistyön menetelmät : uudenlaista osaamista liiketoimintaan. (not translated)
Opintojakson toteutustapa yhdistelee lähiopetusta, verkko-opetusta ja itsenäistä tai työparityöskentelyä. Opintojaksoon kuuluu ennakkotehtävä, joka annetaan 9.8.2021 alkavalla viikolla. Se tulee olla tehtynä ennen ensimmäistä kontaktiopetuskertaa 24.8.2021 (tehtävän palautus 23.8. mennessä, keskustelualueelle vastaaminen Moodlessa). Ennakkotehtävä liittyy laadullisen ja määrällisen tutkimuksen eroihin ja tutkimusmenetelmien peruskäsitteisiin.
Opintojakson pääoppimistehtävänä on suunnitella, toteuttaa, analysoida ja raportoida tutkimus. Se voi olla esimerkiksi lomake-/kyselytutkimus, laadullinen haastattelu- tai havainnointitutkimus tai joissakin perustelluissa tapauksissa perustua myös jo olemassa olevaan aineistoon ja sen analysointiin. Aihe määritellään avauskontaktikerralla 24.8. järjestettävässä aihepajassa, mutta opiskelijan on hyvä etukäteen pohtia ajankohtaisia tieto- ja tutkimustarpeita omasta tai taustayhteisönsä näkökulmasta.
Opintojakson yhteiset oppimistilanteet toteutetaan tämänhetkisin tiedoin lähiopetuksessa kampuksella (H1-23) ti 24.8. klo 8.30-16 (aamupäivä ja iltapäivä) sekä ti 21.9. klo 8.30-11.45 (aamupäivä; huom. alkuperäinen ajankohta on muuttunut viikkoa aiemmaksi). Tiistaina 21.9. iltapäivällä klo 12.00-16 opiskelijoilla käynnistyy seuraava opintojakso Uudet viisasten kivet. Tutkimustyön opintojakson tutkimustehtävä liittyy tämän seuraavan opintojakson kehittämis- ja kokeilutehtävään, ja tutkimuksen tuloksia hyödynnetään siinä.
Kontaktiopetuspäivien välissä opiskelijalla on välitehtävä, joka liittyy valitun tutkimusaiheen taustoittamiseen (tietoperusta, avainkäsitteet ja näkökulmat) sekä tutkimusasetelman ja aineiston keruun suunnitteluun. Tämä tehtävä tulee palauttaa ennen toista kontaktikertaa 21.9. (eli palautus 20.9. mennessä). Opiskelija varaa opettajalta myös väliohjauksen syys- tai lokakuussa esimerkiksi lomakkeen / haastattelukysymysten suunnittelua ja tutkittavien hankkimisen suunnittelua varten. Tutkimusaineisto tulisi kerätä eli tutkimus tulisi toteuttaa viimeistään lokakuun alkupuolella. Tehtäväraportin palautus tulee tehdä lokakuun loppuun mennessä. (not translated)
Tehtävävaatimuksina ovat:
- Ennakkotehtävä (9.8. alkavalla viikolla, palautus Moodleen 23.8. mennessä; keskustelualue Moodlessa)
- Osallistuminen kontaktikerroille/a 24.8. (aamupäivä ja iltapäivä) ja 21.9. (aamupäivä) LIVEnä kampuksella tämänhetkisin tiedoin
- Välitehtävä elo-syyskuussa (ohjeistus tutkimuksen suunnitteluun 24.8., palautus Moodleen 20.9. mennessä)
- Väliohjaukseen osallistuminen syys-lokakuussa (tutkimuksen suunnittelu)
- Pääoppimistehtävä (tutkimuksen toteutus, aineiston analysointi ja loppuraportointi; palautus 31.10. mennessä
- Itsearviointi (osana tehtäväpalautusta)
Tehtävät voi tehdä yksin tai työparin kanssa. Tutkimuksen tuloksia sovelletaan kehittämis- ja kokeilutehtävään Uudet viisasten kivet -opintojaksolla, joka alkaa 21.9. iltapäivällä
Arviointi perustuu 80% pääoppimistehtävään. Arviointimenetelminä hyödynnetään opettajan arviointia ja itsearviointia. Arvioinnin kohteina ovat opiskelijan tiedollinen (termien käyttö, tiedonhaku), taidollinen (soveltava osaaminen) ja vastuullisuus- ja itsensä johtamisen osaaminen (aikataulutus- ja projektityötaidot, raportointi ja viestintä). (not translated)
Finnish
01.08.2021 - 31.10.2021
02.06.2021 - 31.08.2021
5 cr
20AVOPOK
AVOINAMK
Jarmo Koivuniemi, Mika Kylänen
Ennakkotehtävä ohjeistetaan Moodlessa (ja sähköpostitse) 9.8.2021 alkavalla viikolla opettajien toimesta. (not translated)
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
4 cr
3 cr
0-5
Ei vaihtoehtoisia suoritustapoja poislukien ahotointi. (not translated)
Opiskelijan on suositeltavaa hyödyntää oman työyhteisönsä tutkimus- ja tietotarpeita aihetta valitessaan ja kerätä tutkimusaineisto taustaorganisaatiotaan tai omia ammatillisia intressejään tukevalla tavalla. (not translated)
1 op = 26,67 h opiskelijan työtä, eli 5 op = 133 h, joka jakautuu lähiopetuskontaktien ja väliohjauksen (n. 13-15 h), ennakkotehtävän ja keskustelualueella osallistumisen (n. 10 h) sekä tutkimustehtävään liittyvän itsenäisen tai parityöskentelyn (n. 108-110 h) kesken. (not translated)
Tutkimustyön perusteita ja menetelmiä -opintojakson tavoitteena on valmentaa opiskelijoita oppimaan keskeisimmät asiat tutkimusmenetelmistä ja niiden välisistä eroista (laadullinen vs. määrällinen tutkimusote), suunnittelemaan ja toteuttamaan tutkimuksen sekä analysoimaan ja raportoimaan tutkimusaineistoa. Lisäksi opintojakso auttaa opiskelijaa arvioimaan tutkimusta ja huomioimaan tutkimuseettiset periaatteet omassa tutkimus- ja kehittämistoiminnassaan.
Opintojakso antaa vastauksia kysymyksiin, kuten:
MITÄ on tutkimusetiikka, tutkimus (määrällinen ja laadullinen), tutkimuksen suunnittelu ja toteutus?
MITEN tutkimusaineisto kerätään, kuvataan, analysoidaan?
MITEN arvioidaan tulosten luotettavuutta ja vaikuttavuutta?
MIKSI tutkimusosaaminen on tärkeää?
Opintojaksolla opiskelija perehtyy tutkimusprosessiin ja sen eri vaiheisiin, kvantitatiivisen ja kvalitatiivisen tutkimuksen aineiston keruuseen, kerätyn tiedon analysointiin ja tutkimusraportin laatimiseen sekä tutkimustoiminnan hyödyntämiseen liiketoiminnassa. (not translated)
Opiskelija ei tunnista tutkimuksen tekemiseen liittyvää käsitteistöä eikä osaa käyttää tutkimusmenetelmiä. Opiskelija ei osaa lainkaan vastata tehtävävaatimuksiin, tai jokin vaadituista tehtävistä puuttuu. (not translated)
Opiskelija tunnistaa tutkimustyöhön liittyvät peruskäsitteet.
Opiskelija tuntee erilaisia tutkimusmenetelmiä ja osaa käyttää niitä ohjatusti.
Opiskelija osaa tuottaa aineistoa kuvaavia taulukoita ja kuviota.
Opiskelija osaa toimia auttavasti tutkimuksen toteuttamisessa, esimerkiksi opettajan tai työparin tukemana.
Tasolla 1-2 opiskelija osaa puutteellisesti vastata tehtävävaatimuksiin esimerkiksi tutkimuksen suunnittelussa, toteuttamisessa ja raportoinnissa. (not translated)
Opiskelija osaa määritellä tutkimuksen tekemiseen liittyvät peruskäsitteet.
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja raportoida tutkimuksen.
Opiskelija osaa tuottaa ja tulkita kahden muuttujan välisiä jakaumataulukoita ja kuvioita.
Opiskelija ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.
Tasolla 3-4 opiskelija osaa pääosin vastata tehtävävaatimuksiin esimerkiksi tutkimuksen suunnittelussa, toteuttamisessa ja raportoinnissa. (not translated)
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tutkimuksen.
Opiskelija osaa kuvata ja analysoida tutkimustuloksia tutkimuskysymyksen edellyttämällä tavalla sekä arvioida tulosten luotettavuutta ja vaikuttavuutta.
Opiskelija ymmärtää tutkimuksen merkityksen kehittämistyössä.
Opiskelija toimii esimerkillisen vastuullisesti ja sitoutuneesti tutkimusta toteutettaessa.
Tasolla 5 opiskelija osaa huomattavasti keskimääräistä paremmin vastata tehtävävaatimuksiin esimerkiksi tutkimuksen suunnittelussa, toteuttamisessa ja raportoinnissa. (not translated)