•   From Business Idea to Service Enterprise 8T00DQ68-3002 25.10.2021-12.12.2021  10 cr  (19MRESTO) +-
    Learning outcomes of the course unit
    Students are able
    - to seek the knowledge they need to start a company
    - to formulate a business plan and to sell it to others
    Course contents
    WHICH attributes are needed for entrepreneurship?
    WHY to become an entrepreneur?
    HOW is it possible to build an innovative, hospitable and profitable company from an idea?
    Assessment criteria
    Satisfactory

    Student knows the basics of business establishing. The business plan is limited. The report is partly done according to academic writing standards. The other assignments are passed satisfactory.

    Good

    Student has a command of the basics of business establishing. The business plan is proper, detailed and realistic. The report is mainly written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using the resource material.

    Excellent

    Student is able to found a business. The business plan is realistic, comprehensive and innovative. The report is written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using widely the resource material.

    Approved/Failed

    Student does not understand the basics of the business establishing. The business plan is unrealistic. The report is not written according to academic writing standards. The assignments are not done or are failed.


    Name of lecturer(s)

    Tuula Niemi

    Recommended or required reading

    Sovitaan kurssin alussa. (not translated)

    Planned learning activities and teaching methods

    Opintojakso toteutetaan pääasiassa verkkokurssina (virtuaalisesti) ajalla 25.10. - 12.12.2021. Kurssialustana toimii Tuni-Moodle. Kurssi avautuu siellä ma 25.10.2021.
    Opintojakson yhteinen esittely- / aloituskerta järjestetään verkossa 29.10.2021 klo 14 - 16.
    Vapaaehtoiset laskennan lähikerrat järjestetään 12.11. klo 9 - 11 ja 18.11.2021 klo 16.30 - 20. Lähikerralla tehdään ohjatusti laskennan harjoituksia. (not translated)

    Assessment methods and criteria

    Kurssin arvioitavat palautukset:
    - Liiketoimintasuunnitelma 7 op
    - Johtamisen tehtävä 2 op
    - Laskennan tehtävä 1 op
    - Muut tehtäväpalautukset hyväksytty / hylätty (not translated)

    Language of instruction

    Finnish

    Timing

    25.10.2021 - 12.12.2021

    Registration

    01.08.2021 - 01.10.2021

    Credits

    10 cr

    Group(s)

    19MRESTO

    Teacher(s)

    Mika Kylänen, Tuula Niemi, Taina Huhtinen

    Unit, in charge

    Hospitality Management

    Degree programme(s)

    Degree Programme in Hospitality Management

    Office

    TAMK Main Campus

    R&D proportion

    5 cr

    Virtual proportion

    10 cr

    Evaluation scale

    0-5

    Completion alternatives

    AHOT-mahdollisuus, mikäli opiskelija on laatinut aikaisemmin liiketoimintasuunnitelman tai vastaavan ja toiminut yrittäjänä. AHOT-hakemus HyväHotin kautta osoitetaan Tuula Niemelle. (not translated)

    Training and labour cooperation

    Työelämäyhteistyö toteutetaan kurssitehtävien kautta. (not translated)

    Exam schedule

    Opintojaksolla ei ole tenttiä. Kurssisuoritus käydään läpi ensimmäsessä verkkotapaamisessa. (not translated)

    Students use of time and load

    Opiskelijan ajankäyttö kurssille on yhteensä 270 h. Nämä tunnit sisältävät myös aiheeseen liittyvät verkkotapaamiset, ohjeistukset sekä itsenäisen työskentelyn joko yksin tai ryhmissä. (not translated)

    Content periodicity

    Kurssi muodostuu viidestä eri moduulista:
    - Minustako yrittäjä?
    - Liiketoimintasuunnitelma
    - Markkinoinnilla menestysbrändiksi
    - Johtamisen monet kasvot
    - Laskenta johtamisen välineenä

    Tarkempi moduulikohtainen aikataulu ilmoitetaan kurssin Moodessa. (not translated)