•   Superior’s Responsibility for Quality and Safety 8T00DQ56-3008 10.01.2022-06.03.2022  10 cr  (21MRESTO) +-
    Learning outcomes of the course unit
    Students
    - are able as supervisors to apply the laws, regulations, and instructions regulating the safety of the foods in field
    - understand the significance of microbiology, hygiene and cleanness services in ensuring safety
    Course contents
    WHY competence of microbiology and hygiene is so important in the field?
    WHICH quality and safety issues does the supervisor have to know in the field?
    HOW does legislation regulate the operation of supervisors and employees?
    Assessment criteria
    Satisfactory

    The student is familiar with the concepts which are related to quality and safety and with the legislation which directs them.

    The student performs the given tasks as directed.

    Students work in a group and look at things from their own perspective.

    Good

    The student is able to apply, compare and structure concepts related to quality and safety and the legislation that governs them. The student can estimate on the basis of the legislation problems which are related to safety and quality.

    The student takes responsibility and undertakes not only his / her own activities but also the activities of the group.

    Excellent

    The student can analyse and can solve wide problems which are related to quality and safety. The student can work responsibly, flexibly and constructively in the cooperation.

    The student takes responsibility and undertakes not only his / her own activities but also the activities of the group.


    Name of lecturer(s)

    Tuija Heikkilä

    Recommended or required reading

    Moodlessa oleva aineisto sisältäen mm.
    Ruokaviraston verkkosivustot
    Elintarvikelainsäädäntöä
    Puhtauden ja laadun standardit
    Puhtauden mittarit
    Työturvallisuuskeskuksen www-sivut
    Martti Launis, Jouni Lehtelä ERGONOMIA
    Kirjassa on laajasti huomioitu ergonomiaan liittyvät säädökset ja standardit. Työterveyslaitos
    Mertanen, Virve. 2015. Työsuojelun perusteet. Helsinki: Työturvallisuuskeskus. (not translated)

    Planned learning activities and teaching methods

    - tiimityöskentely
    - harjoitukset esim. puhtauden laadun mittaaminen
    - opetuskeskustelut
    - mittaaminen ja mittaustulosten raportointi
    - tentti
    - testi (not translated)

    Assessment methods and criteria

    Elintarvikelainsäädäntöön ja omavalvontaan liittyvät tehtävät 20 %
    Elintarvikemikrobiologia ja hygienia sekä puhtaus tentti 40 %
    Puhtauden laadun arviointi tehtävä 30 %
    Vertaisarviointi 10 %
    Muut tehtävät arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty (not translated)

    Language of instruction

    Finnish

    Timing

    10.01.2022 - 06.03.2022

    Registration

    02.12.2021 - 31.12.2021

    Credits

    10 cr

    Group(s)

    21MRESTO

    Seats

    5 - 50

    Teacher(s)

    Eija Reunanen, Tuija Heikkilä

    Further information for students

    Opintojakso avautuu Moodlessa ma 10.1.2022 klo 9.00. (not translated)

    Unit, in charge

    Hospitality Management

    Degree programme(s)

    Degree Programme in Hospitality Management

    Office

    TAMK Main Campus

    Virtual proportion

    9 cr

    Evaluation scale

    0-5

    Completion alternatives

    AHOT (not translated)

    Training and labour cooperation

    Harjoitustehtävät yhteistyössä työelämän kanssa. (not translated)

    Exam schedule

    Tentti keskiviikko 16.2.2022 (Huom! huoltokatko Moodlessa torstaina)

    Uusintatentit:
    10.3.2022
    24.3.2022 (not translated)

    Students use of time and load

    1 op on 27 h opiskelijan työtä.

    Elintarvikemikrobiologia ja hygienia: aineistoon tutustuminen, tehtävät ja tentti 4 op
    Puhtaus: aineistoon tutustuminen, tehtävät ja tentti 4 op
    Työturvallisuus ja ergonomia: aineistoon tutustuminen, tehtävät ja testi 2 op (not translated)

    Content periodicity

    Kurssi on lähes kokonaan virtuaalinen.
    Aikataulu ja tehtävät löytyvät Moodlesta.

    Kurssi rakentuu sekä itsenäisestä opiskelusta että tiimityöskentelystä.
    Sisältö:
    Elintarvikemikrobiologia ja hygienia 4 op
    Puhtaus 4 op
    Työturvallisuus ja ergonomia 2 op (not translated)