•   Introduction to Field 8T00DQ52-3006 23.08.2021-15.10.2021  10 cr  (21RESTO) +-
    Learning outcomes of the course unit
    Students are able
    - to build a conception of the field of business, its history and future
    - to recognise the current elements (hygienia and cleanliness, design, nutrition, humanity and gastronomy)
    - build their own understanding of the development of the field of business
    Course contents
    WHAT know-how is needed in the service business today?
    WHY is hospitality an essential part of the service?
    HOW can I produce an excellent customer experience?
    Assessment criteria
    Satisfactory

    The student can identify and can determine the special characteristics of the branch.

    The student performs the given tasks with the help of the teamwork.

    The student takes the responsibility for his own operation. The student identifies his social skill.

    The student can give and can receive feedback.

    Good

    The student can compare and can analyse the special characteristics of the branch.

    The student can work responsibly in the cooperation and it be ready to develop its social skills.

    The student can give and can receive feedback actively and constructively.

    Excellent

    The student can analyse the branch and the development needs of the operation widely. Student the part connects forth the brought matters to a vocational context.

    The student can work responsibly, flexibly and constructively in the cooperation. The student develops both own and the interaction of the group. The student can give and can receive feedback actively and constructively.


    Name of lecturer(s)

    Riitta Brännare

    Recommended or required reading

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Markkinointi:
    Bergström, S. & Leppänen, A. 2018. Yrityksen asiakkuusmarkkinointi. (Soveltuvin osin: toimintaympäristö, vastuullisuus…). Saatavuus: e-kirja ja TAMKin kirjastossa useita kappaleita. (käytetään tehtävissä ja tenttimateriaalina)

    Historia:
    Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Suomalainen ravintola 1900-luvulla. Biblioteca Historica. Väitöskirja. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy. (käytetään tehtävissä)

    Lisäksi moodleen tulee oheismateriaalia teemojen tueksi. (not translated)

    Planned learning activities and teaching methods

    - luennot
    - harjoitukset
    - tiimitehtävät
    - henkilökohtaiset tehtävät
    - havainnointi toimialan yrityksissä ja työelämäprojekti (not translated)

    Assessment methods and criteria

    Kurssin arvioitavat osat:

    -tentti (henkilökohtainen suoritus) - arviointiasteikko 0-5
    -projektityön tulos ja itse-/vertaisarviointi (tiimityö) - asteikko 0-5
    -referaatti (henkilökohtainen ja arvioidaan suoritus-merkinnällä) + office-paketti
    -oppimisportfolio ja ammatillinen osallistuminen (henkilökohtainen, tiimityö) arviointiasteikko 0-5

    Suorituskohtaiset arviointia koskevat ohjeet ovat moodlessa. (not translated)

    Language of instruction

    Finnish

    Timing

    23.08.2021 - 15.10.2021

    Registration

    02.07.2021 - 20.08.2021

    Credits

    10 cr

    Group(s)

    21RESTO

    Seats

    15 - 70

    Teacher(s)

    Riitta Brännare, Marja-Liisa Timperi, Pilvi Torvinen

    Unit, in charge

    Hospitality Management

    Degree programme(s)

    Degree Programme in Hospitality Management

    Office

    TAMK Main Campus

    R&D proportion

    3 cr

    Virtual proportion

    3 cr

    Evaluation scale

    0-5

    Training and labour cooperation

    -työelämäprojekti (not translated)

    Exam schedule

    varsinainen tentti tiistaina 28.9.2021 klo 9-11
    1.rästitentti tiistaina 12.10. klo 8-10
    toisesta rästitentistä sovitaan myöhemmin (not translated)

    Students use of time and load

    Opintojakson laajuus on 10 op x 27 h opiskelijan työtä = 270 h.
    Opintojakson kuormittavuus vaihtelee opiskelijan aiemmasta osaamisesta riippuen.
    Kurssi on suunniteltu siten, että ns. kontaktiopiskelua on noin 190 tuntia ja itseopiskelua 80 tuntia. (not translated)

    Content periodicity

    Kontaktiopiskelu koululla tai verkossa tapahtuu 23.8.-14.10.2021 maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 8-16 pääsääntöisesti.
    Kertakohtainen aikataulu on moodlessa ja avataan nähtäville kurssin alettua. (not translated)