Please select the curriculum by the start year of studies and orientation line.
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan. (not translated)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. (not translated)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden huomioiden. (not translated)
Satu Kylmälä
- luennot
- tuotekehitys
- tapahtuma
- tiimitehtävät
- tentti (not translated)
Tentti (luennot, materiaalit) 1 op
Virtuaalitapahtuma 2 op
Ammatillinen osallistuminen 3 op (not translated)
Finnish
22.01.2021 - 16.04.2021
08.12.2020 - 15.01.2021
8 cr
19RESTO
19MRESTO
0 - 20
Arja Luiro, Riitta Brännare
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
1 cr
5 cr
0-5
ei ole (not translated)
Tentti 16.4. klo 9-11 Moodle
Uusintatentti sovitaan tarpeen mukaan. (not translated)
Opintojakson 2 op:een kansainvälistä lyhyttä vaihtoa ei voi toteuttaa koronatilanteen vuoksi.
Kotikansainvälistymistä on opintojakson sisällössä, jossa käsitellään gastromatkailua ja kansainvälistä ruoka-, juoma- ja tapakulttuuria. (not translated)
Opintojakson laajuus on 6 op x 27 h. Kansainvälisen lyhyen vaihdon (2 op) osuus jää pois. (not translated)
AIKATAULU
Viikko 3
pe 22.1. klo 9–14 Aloitus, matkailu R, gastronomia A, Zoom
Viikko 4
pe 29.1. 9-14 Gastromatkan tuotteistaminen, gastronomia, tiimityö Zoom
Viikko 5
pe 5.2. klo 9–15 tiimit 3 ja 4 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 1 ja 2 gastroturismin viitekehys Zoom
Viikko 6
pe 12.2. klo 9–15 tiimit 1 ja 2 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 3 ja 4 gastroturismin viitekehys Zoom
Viikko 7
pe 19.2. klo 9–15 Gastronomia/juomat, Catering Studio, tiimit 1-2 (klo 9-11) ja tiimit 3 ja 4 (klo 12-14)
Viikko 10
pe 12.3. klo 9–15 tiimit 3 ja 4 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 1 ja 2 gastroturismin viitekehys Zoom
Viikko 12
pe 26.3. klo 9–15 tiimit 1 ja 2 Catering Studio Gastronomia, 9-12 tiimit 3 ja 4 gastroturismin viitekehys Zoom
Viikko 14
pe 9.4. klo 9–14 ”Virtuaalisella gastromatkalla maailmalla” -esitys Zoom
Viikko 15
pe 16.4. klo 9–11 Moodle-tentti (not translated)
Suorituksia puuttuu tai ne ovat hylättyjä. (not translated)
Osaa tunnistaa gastromatkailuun liittyvät käsitteet. Osaa tuottaa eri kulttuurien gastronomiaa suunnitelmien mukaan. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tarkastelee ja arvioi palautetta pääasiassa omasta näkökulmastaan. (not translated)
Osaa jäsentää gastromatkailuun liittyvät käsitteet ja ymmärtää niiden merkityksen toimialalla. Osaa hyödyntää ruokaa ja juomaa matkailuvalttina asiakaslähtöisesti. Osaa vertailla ja arvioida gastromatkailutuotteita liikeidean huomioiden. Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. (not translated)
Ymmärtää gastromatkailun merkityksen toimialan kehittämisessä. Osaa tuottaa elämyksellisiä gastromatkailutuotteita asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja kannattavasti erilaiset liikeideat huomioiden. Osaa analysoida palautetta ja sitoutuu itsensä sekä tiiminsä kehittämiseen. Osaa toimia joustavasti palveluprosessissa kannattavuuden (not translated)
Satu Kylmälä
Finnish
03.08.2020 - 31.12.2021
10.06.2020 - 30.09.2021
15 cr
18RESTO
Tuija Ylä-Viteli, Arja Luiro, Elena Grigorova, Leila Kakko, Eija Reunanen, Palveluliiketoiminta, Restonomi Virtuaalihenkilö, Jaana Sahlsten, Mari Touronen, Riitta Brännare, Pilvi Torvinen, Sanna Luoto, Sami Salonen, Taija Karhe
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
15 cr
0-5
Satu Kylmälä
Finnish
03.08.2020 - 31.12.2021
10.06.2020 - 01.06.2021
15 cr
18MRESTO
Tuija Ylä-Viteli, Arja Luiro, Elena Grigorova, Leila Kakko, Eija Reunanen, Palveluliiketoiminta, Restonomi Virtuaalihenkilö, Jaana Sahlsten, Mari Touronen, Riitta Brännare, Tuija Heikkilä, Sanna Luoto, Sami Salonen, Taija Karhe
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
15 cr
0-5
Opiskelija osaa määritellä mitä kulttuurien välinen erilaisuus on ja millaisia eroja eri kulttuureissa on. Osaa nimetä eri kulttuurien tapoja, arvoja ja normeja ja ymmärtää, mitä yhdenvertaisuus tarkoittaa kulttuurien välisessä viestinnässä. Käyttää lähdemateriaalia rajoitetusti. (not translated)
Opiskelija vertailee kulttuurien välistä erilaisuutta monikulttuurisuuden kannalta. Kuvailee kulttuurien erityispiirteitä ja vertailee kulttuurieroihin vaikuttavia syitä ja osaa soveltaa kulttuuria koskevia näkökulmia käytännön elämään. Ymmärtää yhdenvertaisuuden merkityksen kulttuuripätevyydessä. Käyttää lähdekirjallisuutta monipuolisesti. (not translated)
Opiskelija soveltaa käsiteellisellä tasolla kulttuurisesti erilaisia näkemyksiä. Teoria näkyy konkreettisessa toiminnassa. Analysoi monikulttuurisen yhteisön arvoja, normeja ja asenteita. Arvioi ja kehittää omaa osaamistaan osana monikulttuurista maailmankuvaa. Ymmärtää konkreettisin esimerkein yhdenvertaisuuden merkityksen osana kulttuuripätevyyttä. Opiskelija osaa perustella kulttuurisia näkökulmia ja ilmentymiä teoriasta käsin. Lähdekirjallisuutta on käytetty laaja-alaisesti. (not translated)
Satu Kylmälä
-oppimateriaalit, linkit yms. ilmoitetaan moodlessa (not translated)
-etäopiskelu ja itsenäinen opiskelu moodle-oppimisympäristössä
-oppimistehtävät ja suoritusten itsearviointi (not translated)
Jokaisesta tehtävästä tulee palaute mutta kokonaisuus arvioidaan asteikolla 0-5.
Arvioinnin perusteena tehtävissä:
- tehtävien vastausten / kirjoitelmien vastaavuus suhteessa tehtäväksiantoon
- annettujen lähdemateriaalien hyödyntäminen ja käytetyn lisämateriaalin taso ja soveltuvuus
- omien havainnojen, esimerkkien yms. käyttäminen teoreettisen taustan yhteydessä
- teoreettisen taustan hyödyntäminen ja osoittaminen sovelluksissa ja esimerkeissä
- oppimistehtävien rakenne, käytetty kieli ja tyyli, oikeinkirjoitus, lähteiden käyttö ja niiden merkitseminen, kokonaisuus
-itsearviointi tehtävistä em. kriteerien perusteella (opiskelija tekee itsearvioinnin kerran, viimeisen palautettavan tehtävän yhteydessä) (not translated)
Finnish
11.01.2021 - 12.12.2021
18.12.2020 - 30.11.2021
5 cr
19MRESTO
19RESTO
0 - 80
Riitta Brännare
-Kurssi toimii ns. nonstop -periaatteella.
-Kurssi toteutuu 11.1.-12.12.2021 ja siihen voi ilmoittautua 30.11.2021 asti. Tehtävät pitää palauttaa viimeistään 12.12.2021.
-Ilmoittaudu kurssille vain, jos päätät myös suorittaa sen. Jos kuitenkin ilmoittautumisen jälkeen tulee muutoksia tilanteeseesi, etkä suorita kurssia, peru ilmoittatumisesi, jotta joku muu pääsee tilallesi.
-Prosessi: Opiskelija ilmoittautuu kurssille. Ilmoittautuneiden hyväksyminen taataan kaksi kertaa kuukaudessa, alussa ja puolessa välissä. Kun ilmoittautuminen on hyväksytty, opiskelija pääsee automaattisesti moodle-oppimisympäristöön, jossa on kaikki ohjeet, materiaalit, tehtäväksiannot ja tehtäväpalautukset, joten hän voi ruveta suorittamaan kurssia. Tehtävistä annetaan palaute, joten kannattaa käydä lukemassa palautteita ja hyödyntää niitä aina tulevissa tehtävissä. Opiskelija tekee myös tehtyihin tehtäviin liittyvän yhden itsearvioinnin, joka suorituksena kuuluu osaan 1. Opiskelija saa kokonaisudesta arvosanan, joka tulee hänelle näkyväksi kun kurssipalaute on annettu. (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
5 cr
0-5
-ei ole (not translated)
-ei ole (not translated)
-ei ole tenttejä, on vain oppimistehtäviä (not translated)
-englanninkielistä materiaalia (not translated)
-yksi opintopiste vastaa opiskelijan 27 tunnin työtä mutta riippuu myös opiskelijan aiemmasta taustasta ja osaamisesta aiheen alueelta
-työ jakaantuu:
1) oppimistehtäviin liittyvään materiaalin perehtyminen (n. 50 % eli 68 tuntia)
2) oppimistehtävien kirjoittaminen ja suoritusten arviointiin (n. 50 % eli 67 tuntia)
**
riippuu opiskelijan omista tavoitteista, materiaalien valinnoista, englannin kielen tasosta sekä kirjallisen tuottamisen tasosta (not translated)
Kurssi jakaantuu kolmeen oppimistehtävään eli osiin.
Osa 1: Kulttuuriset stereotypiat, itsearvio - 1 op
Osa 2: Kulttuurien eroavaisuuksia arvojen ja viestinnän näkökulmasta ja kulttuurien ilmentyminen käyttäytymisenä - 2 op
Osa 3: Moninaisuus ja monikulttuurisuus esimiestyössä ja johtamisessa - 2 op
Opiskelija suorittaa lähtökohtaisesti koko 5 op:n kurssin mutta joissakin tapauksissa voidaan sopia osasuorituksista. Tästä tulee kuitenkin sopia ennakkoon. (not translated)
- tehtävien vastausten / kirjoitelmien vastaavuus suhteessa tehtäväksiantoon: tehtäväksiannossa ja tehtävissä on paljon eroavaisuuksia, suurin osa teemoista on käsittelemättä
- annettujen lähdemateriaalien hyödyntäminen ja käytetyn lisämateriaalin taso ja soveltuvuus: annettuja lähdemateriaaleja ei ole käytetty ja omatkaan mahdolliset lähteet eivät ole laadultaan asianmukaisia
- omien havainnojen, esimerkkien yms. käyttäminen teoreettisen taustan yhteydessä: omia esimerkkejä, kokemuksia tms. ei esiinnyt teorian tukena
- teoreettisen taustan hyödyntäminen ja osoittaminen sovelluksissa ja esimerkeissä:
sovelluksissa ei viitata teoreettiseen taustaan
- oppimistehtävien rakenne, käytetty kieli ja tyyli, oikeinkirjoitus, lähteiden käyttö ja niiden merkitseminen, kokonaisuus: kirjallisessa työssä on vakavia puutteita - rakenne ei ole asianmukainen, paljon kielellisiä ja tyylillisiä virheitä, lähdemerkintöjä ei ole tehty tai niissä ei ole noudatettu minkäänlaista merkitsemistekniikkaa, tekstiä on kopioitu paljon suoraan lähteestä ilman asianmukaisia merkintöjä
-itsearviointi tehtävistä em. kriteerien perusteella: tehdyssä arviossa ei ole osattu perustella realistisesti suoritusta (not translated)
- tehtävien vastausten / kirjoitelmien vastaavuus suhteessa tehtäväksiantoon: tehtäväksiannossa ja tehtävissä on selkeästi eroavaisuuksia, useita teemoja on käsittelemättä
- annettujen lähdemateriaalien hyödyntäminen ja käytetyn lisämateriaalin taso ja soveltuvuus: annettuja lähdemateriaaleja ei juurikaan ole käytetty ja omat lähteet eivät ole laadultaan asianmukaisia
- omien havainnojen, esimerkkien yms. käyttäminen teoreettisen taustan yhteydessä: omia esimerkkejä, kokemuksia tms. ei esiinnyt teorian tukena juurikaan jos lainkaan
- teoreettisen taustan hyödyntäminen ja osoittaminen sovelluksissa ja esimerkeissä:
sovelluksissa ei viitata teoreettiseen taustaan
- oppimistehtävien rakenne, käytetty kieli ja tyyli, oikeinkirjoitus, lähteiden käyttö ja niiden merkitseminen, kokonaisuus: kirjallisessa työssä on selkeitä puutteita - rakenne ei ole asianmukainen, paljon kielellisiä ja tyylillisiä virheitä, lähdemerkintöjä ei ole tehty tai niissä ei ole noudatettu minkäänlaista merkitsemistekniikkaa, tekstiä on kopioitu suoraan lähteestä ilman asianmukaisia merkintöjä
-itsearviointi tehtävistä em. kriteerien perusteella: tehdyssä arviossa ei ole osattu perustella kovinkaan realistisesti suoritusta (not translated)
- tehtävien vastausten / kirjoitelmien vastaavuus suhteessa tehtäväksiantoon: lähes kaikki teemat on käsitelty ohjeita noudattaen
- annettujen lähdemateriaalien hyödyntäminen ja käytetyn lisämateriaalin taso ja soveltuvuus: annettuja lähdemateriaaleja on käytetty ja omia hyviä lähdemateriaaleja on käytetty lisänä
- omien havainnojen, esimerkkien yms. käyttäminen teoreettisen taustan yhteydessä: omien kokemusten, esimerkkien ja havaintojen käyttäminen on vähäistä
- teoreettisen taustan hyödyntäminen ja osoittaminen sovelluksissa ja esimerkeissä: analysoidaan jonkin verran käsiteltyjen teorioiden perusteella soveltavaa osuutta tai esimerkkiä
- oppimistehtävien rakenne, käytetty kieli ja tyyli, oikeinkirjoitus, lähteiden käyttö ja niiden merkitseminen, kokonaisuus: kirjoitettu työ on selkeästi jäsennetty, siinä on käytetty kohtalaisen hyvää kieltä, oikeinkirjoituksessa on jonkin verran puutteita, lähdemerkinnöissä on puutteita niin tekstiviitteissä kuin luettelossa, ei ole hyödynnetty ohjeita kuten TAMKin raportointiohjetta
-itsearviointi tehtävistä em. kriteerien perusteella: osataan realistisesti arvioida tehtäväsuoritukset em. kriteerien perusteella (not translated)
- tehtävien vastausten / kirjoitelmien vastaavuus suhteessa tehtäväksiantoon: kaikki teemat on käsitelty ohjeita noudattaen
- annettujen lähdemateriaalien hyödyntäminen ja käytetyn lisämateriaalin taso ja soveltuvuus: annettuja lähdemateriaaleja on käytetty monipuolisesti, myös englanninkielisiä ja omia laadukkaita lähdemateriaaleja on käytetty lisänä
- omien havainnojen, esimerkkien yms. käyttäminen teoreettisen taustan yhteydessä: on omia kokemuksia ja/tai tehtyjä havaintoja aiheesta, havaintomateriaalina voidaan käyttää myös videoita ja lehtiartikkeleita tai vastaavia, jos ei omia kokemuksia esimerkiksi ole jostain asiasta
- teoreettisen taustan hyödyntäminen ja osoittaminen sovelluksissa ja esimerkeissä: analysoidaan selkeästi käsiteltyjen teorioiden perusteella soveltavaa osuutta tai esimerkkiä
- oppimistehtävien rakenne, käytetty kieli ja tyyli, oikeinkirjoitus, lähteiden käyttö ja niiden merkitseminen, kokonaisuus: kirjoitettu työ on selkeästi jäsennetty, siinä on käytetty hyvää kieltä, hallitaan oikeinkirjoitus, lähdemerkinnät on tehty esim. TAMKin raportointiohjeiden perusteella niin tekstiin kuin lähdeluetteloon
-itsearviointi tehtävistä em. kriteerien perusteella: osataan realistisesti arvioida tehtäväsuoritukset em. kriteerien perusteella (not translated)
The student
-recognize the basic concepts of the information systems in the field.
-is able as guided to use information systems in the field.
- is able to describe the importance of digital systems in management.
-is able to evaluate usability from its own point of view.
The student
-is able to compare information systems in the field and apply to practice.
-is able to choose the best system according to the business idea and also justify her/his choise.
-is able to utilize systems in planning and practical problems
-takes responsible and commit to own and team’s activities
The student
-is able to analyze information obtained from the systems in the field and to use it in management
-is able to evaluate different digital systems and create new solutions
-is able to co-operate responsibly, flexibly and constructively with the various interest groups
Satu Kylmälä
Oppimateriaali ja/tai linkit ovat moodlessa. (not translated)
-luennot, webinaarit, paneelit, neuvottelut
-tiimityöskentely ja työskentelyn ohjaaminen
-esitykset, virtuaalinäyttelyt (not translated)
-Tentit (moodletentti - monivalinnat, o/v +tenttiessee ennakkotehtävänä moodletenttiin saavuttaessa), yksilösuorituksena, arviointi 0-5 tehtävistä saatujen pisteiden mukaan, 30 % kokonaisarvosanasta
-Liiketoimintajärjestelmä digitaalisin keinoin -tiimitehtävä (raportti ja esitys) + opponointi, 0-5, 30 % kokonaisarvosanasta (arvioinnin kohteet moodlessa)
-Oppimispäiväkirja yksilö, hyväksytty/täydennettävä
-Digimarkkinoinnin analyysi yksilö, 0-5, 20 % kokonaisarvosanasta
-Ammatillinen osallistuminen yksilö/tiimi, 0-5, 20 % kokonaisarvosanasta
Ammatillisen osallistumisen arvioinnissa huomioidaan seuraavat osa-alueet.
tuntitehtävät, itse- ja vertaisarvionnit (yksilö/tiimi)
poissaolot, myöhästymiset (etä-/tiimityö)
aktiivinen osallistuminen etäopetukseen Zoomissa
sitoutuminen tiimityöskentelyyn yhteisten pelisääntöjen mukaisesti
palveluasenne, ”hospitality”
valmius ja joustavuus muuttuvissa tilanteissa
esiintyminen ja toiminta eri verkostoissa (not translated)
Finnish
19.10.2020 - 17.12.2020
10.06.2020 - 09.10.2020
10 cr
19RESTO
0 - 70
Arja Luiro, Riitta Brännare, Sanna Luoto
Kurssi toteutuu pääasiassa tai kokonaan etäopiskeluna, ensimmäisen viikon aikana (viikko 43) koronatilanteen mahdollistaessa kokoontuminen TAMKilla, tästä ilmoitetaan lähempänä kurssian alkamista. (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
10 cr
0-5
-ei ole (not translated)
-webinaari- ja paneelikeskusteluun osallistujat elinkeinosta (not translated)
1. tentti 26.11.2020
2. tentti ma 14.12.2020 (not translated)
kurssin laajuus on 10 op
opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan työtä, joka koostuu etäluennoista ja webinaareista, tunti-/viikkotehtävien tekemisestä, materiaaleihin perehtymisestä, tiimityöskentelystä (tiimitehtävät), oppimispäiväkirjan kirjoituksesta (not translated)
Etäluentoihin ja webinaareihin liittyvän materiaaliin perehtyminen + tentit, oppimispäiväkirja, 3 op
Liiketoimintajärjestelmä digitaalisin keinoin -tiimitehtävä + opponointi, 3 op
Digimarkkinoinnin analyysi, 2 op
Ammatillinen osallistuminen (luennot + tehtävät, harjoitukset), 2 op (not translated)
Opiskelija
- tunnistaa alan digit. järjestelmiä ja niihin liittyvää peruskäsitteistöä
- osaa käyttää ohjattuna alan digit. järjestelmiä
- osaa kuvata digit. järjestelmien merkityksen yrityksen toiminnassa ja johtamisessa
- osaa arvioida käytettävyyttä omasta näkökulmasta
- toimii osana sidosryhmiä ml. tiimi (not translated)
Opiskelija
- osaa vertailla alan tietojärjestelmiä ja soveltaa niitä käytäntöön
- osaa valita sopivimman järjestelmän liikeidean mukaisesti ja perustella valintansa
- osaa hyödyntää järjestelmiä suunnittelussa ja käytännön ongelmien ratkaisussa
- ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toimintansa lisäksi myös sidosryhmien ml. tiimin toimintaan. (not translated)
Opiskelija
- osaa analysoida alan digit.järjestelmistä saatua tietoa ja käyttää sitä johtamisen välineenä
- osaa arvioida erilaisia digit. järjestelmiä ja luoda uusia ratkaisutapoja niiden käyttöön ja hyödyntämiseen
- osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti eri sidosryhmien ml. tiimin kanssa. (not translated)
The student
-recognize the basic concepts of the information systems in the field.
-is able as guided to use information systems in the field.
- is able to describe the importance of digital systems in management.
-is able to evaluate usability from its own point of view.
The student
-is able to compare information systems in the field and apply to practice.
-is able to choose the best system according to the business idea and also justify her/his choise.
-is able to utilize systems in planning and practical problems
-takes responsible and commit to own and team’s activities
The student
-is able to analyze information obtained from the systems in the field and to use it in management
-is able to evaluate different digital systems and create new solutions
-is able to co-operate responsibly, flexibly and constructively with the various interest groups
Satu Kylmälä
Oppimateriaali ja/tai linkit ovat moodlessa. (not translated)
-luennot ja vierailija luennoitsijat
-tiimityöskentely ja työskentelyn ohjaaminen
-esitykset, virtuaalinäyttelyt (not translated)
35 % kirjatentti (yksilötentti)
35 % tiimitehtävä
20 % henkilökohtainen järjestelmäopas
10 % vertaisarviointi (not translated)
Finnish
09.10.2020 - 11.12.2020
10.06.2020 - 01.10.2020
10 cr
19MRESTO
Leila Kakko, Palveluliiketoiminta, Restonomi Virtuaalihenkilö, Juuli Vieri
Kurssi toteutuu kokonaan etäopiskeluna (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
5 cr
10 cr
0-5
-ei ole (not translated)
Vierailevat luennoitsijat elinkeinosta (not translated)
Kirjatentti 11.12.2020 (not translated)
kurssin laajuus on 10 op
opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan työtä, joka koostuu etäluennoista tunti-/viikkotehtävien tekemisestä, materiaaleihin perehtymisestä, tiimityöskentelystä (tiimitehtävät), (not translated)
Opiskelija
- tunnistaa alan digit. järjestelmiä ja niihin liittyvää peruskäsitteistöä
- osaa käyttää ohjattuna alan digit. järjestelmiä
- osaa kuvata digit. järjestelmien merkityksen yrityksen toiminnassa ja johtamisessa
- osaa arvioida käytettävyyttä omasta näkökulmasta
- toimii osana sidosryhmiä ml. tiimi (not translated)
Opiskelija
- osaa vertailla alan tietojärjestelmiä ja soveltaa niitä käytäntöön
- osaa valita sopivimman järjestelmän liikeidean mukaisesti ja perustella valintansa
- osaa hyödyntää järjestelmiä suunnittelussa ja käytännön ongelmien ratkaisussa
- ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toimintansa lisäksi myös sidosryhmien ml. tiimin toimintaan. (not translated)
Opiskelija
- osaa analysoida alan digit.järjestelmistä saatua tietoa ja käyttää sitä johtamisen välineenä
- osaa arvioida erilaisia digit. järjestelmiä ja luoda uusia ratkaisutapoja niiden käyttöön ja hyödyntämiseen
- osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti eri sidosryhmien ml. tiimin kanssa. (not translated)
Satu Kylmälä
Sovitaan kurssin alussa. (not translated)
Opintojakso toteutetaan pääasiassa verkkokurssina (virtuaalisesti) loka- joulukuussa 2020. Kurssialustana toimii Tuni-Moodle. Kurssi avautuu siellä ma 19.10.2020.
Opintojakson yhteinen esittely- / aloituskerta järjestetään verkossa 22.10.2020 klo 15:30 - 17:30.
Vapaaehtoinen laskennan lähikerta järjestetään 12.11.2020 klo 16:30 - 20. Lähikerralla tehdään ohjatusti laskennan harjoituksia. (not translated)
The evaluated assignments:
- Business Plan + presentation, 7 cr (team work); 0-5
- Management assignment 2 cr (individual work 0-5
- Accounting assignment 1 cr (individual work); 0-5
Finnish
19.10.2020 - 12.12.2020
10.06.2020 - 01.09.2020
10 cr
18MRESTO
Antti Vuento, Tuula Niemi
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
AHOT-mahdollisuus, mikäli opiskelija on laatinut liiketoimintasuunnitelman tai vastaavan. AHOT-hakemys HyväHotin kautta. (not translated)
Opintojaksolla ei ole tenttiä. Kurssisuoritus käydään läpi ensimmäsessä verkkotapaamisessa. (not translated)
Opiskelijan ajankäyttö kurssille on yhteensä 270 h. Nämä tunnit sisältävät myös aiheeseen liittyvät verkkotapaamiset, ohjeistukset sekä itsenäisen työskentelyn joko yksin tai ryhmissä. (not translated)
Kurssi muodostuu viidestä eri moduulista:
- Minustako yrittäjä?
- Liiketoimintasuunnitelma
- Markkinoinnilla menestysbrändiksi
- Johtamisen monet kasvot
- Laskenta johtamisen välineenä
Tarkempi moduulikohtainen aikataulu ilmoitetaan kurssin Moodessa. (not translated)
Student does not understand the basics of the business establishing. The business plan is unrealistic. The report is not written according to academic writing standards. The assignments are not done or are failed.
Student knows the basics of business establishing. The business plan is limited. The report is partly done according to academic writing standards. The other assignments are passed satisfactory.
Student has a command of the basics of business establishing. The business plan is proper, detailed and realistic. The report is mainly written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using the resource material.
Student is able to found a business. The business plan is realistic, comprehensive and innovative. The report is written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using widely the resource material.
Student notices contributory factor and relations of food services. Student can recognize different kind of ingredients, methods and devices, but are not able validate to choose those achieve high-quality product to right customer. Student is able to recognize standardized food recipe through single perspective.
Student understands contributory factor and relations of food services as an entity. Student can analyze and choose ingredients, methods and devices to achieve high-quality product to right customer. Student is able to use standardized recipe to achieve right quality, nutritional heath, security and economy. Professional dialogue with working life and team is responsible, flexible and constructive. Student is ready to develop his/her interrelationships.
Student understands contributory factor and relations of food services as an entity. Student can analyze and choose ingredients, methods and devices to achieve high-quality product to right customer. Professional dialogue with working life and team is responsible, flexible and constructive.
Satu Kylmälä
Finnish
09.10.2020 - 12.12.2020
10.06.2020 - 01.09.2020
10 cr
20MRESTO
Jaana Sahlsten, Juuli Vieri
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Student notices contributory factor and relations of food services. Student can recognize different kind of ingredients, methods and devices, but are not able validate to choose those achieve high-quality product to right customer. Student is able to recognize standardized food recipe through single perspective.
Student understands contributory factor and relations of food services as an entity. Student can analyze and choose ingredients, methods and devices to achieve high-quality product to right customer. Student is able to use standardized recipe to achieve right quality, nutritional heath, security and economy. Professional dialogue with working life and team is responsible, flexible and constructive. Student is ready to develop his/her interrelationships.
Student understands contributory factor and relations of food services as an entity. Student can analyze and choose ingredients, methods and devices to achieve high-quality product to right customer. Professional dialogue with working life and team is responsible, flexible and constructive.
Satu Kylmälä
Finnish
19.10.2020 - 18.12.2020
12.08.2020 - 02.10.2020
10 cr
20RESTO
0 - 60
Pienryhmä 1 (Size: 6. Open university: 0.)
Pienryhmä 2 (Size: 6. Open university: 0.)
Pienryhmä 3 (Size: 6. Open university: 0.)
Pienryhmä 4 (Size: 6. Open university: 0.)
Pienryhmä 5 (Size: 6. Open university: 0.)
Pienryhmä 6 (Size: 6. Open university: 0.)
Pienryhmä 7 (Size: 6. Open university: 0.)
Pienryhmä 8 (Size: 6. Open university: 0.)
Leila Kakko, Jaana Sahlsten, Pilvi Torvinen, Juuli Vieri
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
The student identify different business ideas and main principles of menu planning.
The student performs in a controlled manner the design and implementation of gastronomic events and ordering processes.
The student is able to use selected raw materials using machines and equipment, but is unable to justify her/his choices.
The student can give and receive feedback.
The student looks and evaluates things from her/his own point of view.
The student recognizes the importance of ergonomics and occupational safety in the use of machinery and equipment.
The student know how to structure the meaning of business idea in relation to menu planning principles.
The student can plan and implement gastronomic events and ordering processes based on her/his own choices.
The student is able to use raw materials and methods taking into account machine and equipment technology.
The student can give and receive feedback actively and constructively.
The student is able to cooperate with ergonomics and occupational safety and is ready to develop her/his interaction skills.
The student takes responsibility and undertakes the activities of the group in addition to her/his own activities.
The student understands comprehensively the meaning of business idea in menu planning.
The student is able to plan and lead gastronomic events and ordering processes, evaluating and combining different solutions.
The student is able to choose the right raw materials and methods considering machine and equipment technology.
The student is able to analyze feedback and is committed to developing itself and the work community responsibly.
The student is able to work flexibly and foresight, and bring the service process into an economical and wellbeing perspective, taking into account the requirements of the community and industry.
Joku tehtävä tai suoritus puuttuu. (not translated)
Kirjallisuus- ja lähdevinkkejä
Berglund, J., Rinta-Huumo, A. & Vahtera, A. 2011. Ruoasta viiniin. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.
Joutjärvi, M. & Nuutila, J. 2005. Ruokasanasto. Helsinki: WSOY.
Määttälä, S., Nuutila, J. & Saranpää, T. 2008. Juhlapalvelu, suunnittele ja toteuta. Helsinki: WSOY.
Pakarinen, L., Kekäläinen S. & Pasanen, R. 2011. Viinit. Yhdistä ruoka ja juoma. Readme.fi. Hämeenlinna: Kariston Kirjapaino Oy.
Rauha-Puntalo, S. 2019. Suomalaisen ruokakulttuurin kehitys sadan vuoden aikana. http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201904296401
Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy. (not translated)
Luennot lähi-/etäopetus
Harjoitukset
Tiimityöt
Tentti (not translated)
Listasuunnittelutehtävä (yksilötehtävä, 0—5, 60 %)
Moodlen listasuunnittelutentti (yksilötehtävä, 0—5, 40 %) (not translated)
Finnish
12.08.2020 - 20.10.2020
01.06.2020 - 01.06.2020
5 cr
20AVOPOK
AVOINAMK
0 - 12
Arja Luiro
Continuous education
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
4 cr
5 cr
0-5
Opiskelijalla on mahdollisuus opinnollistaa opintojaksoja aiemman osaamisensa perusteella. Aloite opinnollistamiseen tulee opiskelijalta. (not translated)
Liikeideatehtävän linkitys omiin työpaikkoihin (not translated)
Moodle-tentti 24.9.2020 klo 14.30-16.00
Uusintatentti 24.10.2020 klo 12.30-14.30
2. Uusintatentti 29.10.2020 klo 14.00-15.00 (not translated)
Opintojakson laajuus 5 op = 135 h opiskelijan työtä
Lähi-/etäopetus 1 op
Itsenäinen työ (yksilö- ja tiimi) 4 op (not translated)
The student identify different business ideas and main principles of menu planning.
The student performs in a controlled manner the design and implementation of gastronomic events and ordering processes.
The student is able to use selected raw materials using machines and equipment, but is unable to justify her/his choices.
The student can give and receive feedback.
The student looks and evaluates things from her/his own point of view.
The student recognizes the importance of ergonomics and occupational safety in the use of machinery and equipment.
The student know how to structure the meaning of business idea in relation to menu planning principles.
The student can plan and implement gastronomic events and ordering processes based on her/his own choices.
The student is able to use raw materials and methods taking into account machine and equipment technology.
The student can give and receive feedback actively and constructively.
The student is able to cooperate with ergonomics and occupational safety and is ready to develop her/his interaction skills.
The student takes responsibility and undertakes the activities of the group in addition to her/his own activities.
The student understands comprehensively the meaning of business idea in menu planning.
The student is able to plan and lead gastronomic events and ordering processes, evaluating and combining different solutions.
The student is able to choose the right raw materials and methods considering machine and equipment technology.
The student is able to analyze feedback and is committed to developing itself and the work community responsibly.
The student is able to work flexibly and foresight, and bring the service process into an economical and wellbeing perspective, taking into account the requirements of the community and industry.
Joku tehtävä tai suoritus puuttuu. (not translated)
Satu Kylmälä
Suositeltavia kirjoja/lähteitä
Berglund, J., Rinta-Huumo, A. & Vahtera, A. 2011. Ruoasta viiniin. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.
Joutjärvi, M. & Nuutila, J. 2005. Ruokasanasto. Helsinki: WSOY.
Määttälä, S., Nuutila, J. & Saranpää, T. 2008. Juhlapalvelu, suunnittele ja toteuta. Helsinki: WSOY.
Pakarinen, L., Kekäläinen S. & Pasanen, R. 2011. Viinit. Yhdistä ruoka ja juoma. Readme.fi. Hämeenlinna: Kariston Kirjapaino Oy.
Rauha-Puntalo, S. 2019. Suomalaisen ruokakulttuurin kehitys sadan vuoden aikana. http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201904296401
Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy. (not translated)
Luennot; lähi- ja etäopetus (Zoom)
Harjoitukset
Tiimityöt
Tentti (not translated)
Listasuunnittelutehtävä ( 0—5, 40 %)
Ammatillinen osallistuminen (vertaisarviointi, viikkotehtävät, Zoom-etäopetus, 0—5, 20 %)
Moodlen listasuunnittelutentti (yksilötehtävä, 0—5, 40 %) (not translated)
Finnish
19.08.2020 - 08.10.2020
10.06.2020 - 17.08.2020
5 cr
19RESTO
0 - 60
Arja Luiro
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
4 cr
0-5
AHOT (not translated)
Tentti keskiviikko 30.9.2020 klo 13.00-15.00
1. Uusintatentti 8.10.2020 klo 14.15-16.15
2. Uusintatentti 30.10.2020 klo 13.00-15.00 (not translated)
5 op = 135 h opiskelijan työtä, josta
3 op ohjattua lähi- tai etäopetusta ja 2 op itsenäistä työtä (not translated)
Lähi-/etäopetus Zoomissa
1. periodissa keskiviikkoisin klo 9-15 ja torstaisin klo 9-14
Tarkempi aikataulu opintojakson Moodlessa (not translated)
The student identify different business ideas and main principles of menu planning.
The student performs in a controlled manner the design and implementation of gastronomic events and ordering processes.
The student is able to use selected raw materials using machines and equipment, but is unable to justify her/his choices.
The student can give and receive feedback.
The student looks and evaluates things from her/his own point of view.
The student recognizes the importance of ergonomics and occupational safety in the use of machinery and equipment.
The student know how to structure the meaning of business idea in relation to menu planning principles.
The student can plan and implement gastronomic events and ordering processes based on her/his own choices.
The student is able to use raw materials and methods taking into account machine and equipment technology.
The student can give and receive feedback actively and constructively.
The student is able to cooperate with ergonomics and occupational safety and is ready to develop her/his interaction skills.
The student takes responsibility and undertakes the activities of the group in addition to her/his own activities.
The student understands comprehensively the meaning of business idea in menu planning.
The student is able to plan and lead gastronomic events and ordering processes, evaluating and combining different solutions.
The student is able to choose the right raw materials and methods considering machine and equipment technology.
The student is able to analyze feedback and is committed to developing itself and the work community responsibly.
The student is able to work flexibly and foresight, and bring the service process into an economical and wellbeing perspective, taking into account the requirements of the community and industry.
Joku tehtävä tai suoritus puuttuu. (not translated)
Satu Kylmälä
Suositeltavia kirjoja/lähteitä
Berglund, J., Rinta-Huumo, A. & Vahtera, A. 2011. Ruoasta viiniin. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy.
Joutjärvi, M. & Nuutila, J. 2005. Ruokasanasto. Helsinki: WSOY.
Määttälä, S., Nuutila, J. & Saranpää, T. 2008. Juhlapalvelu, suunnittele ja toteuta. Helsinki: WSOY.
Pakarinen, L., Kekäläinen S. & Pasanen, R. 2011. Viinit. Yhdistä ruoka ja juoma. Readme.fi. Hämeenlinna: Kariston Kirjapaino Oy.
Rauha-Puntalo, S. 2019. Suomalaisen ruokakulttuurin kehitys sadan vuoden aikana. http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201904296401
Sillanpää, M. 2002. Säännöstelty huvi. Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy. (not translated)
Etäluennot ja ohjaus Zoom
Tiimitehtävä
Tentti (not translated)
Listasuunnittelutehtävä (tiimitehtävä, 0—5, 60 %)
Tehtävän arviointi perustuu kurssin arviointikriteereihin.
Moodlen listasuunnittelutentti (yksilötehtävä, 0—5, 40 %) (not translated)
Finnish
12.09.2020 - 24.10.2020
02.06.2020 - 01.09.2020
5 cr
19MRESTO
0 - 25
Arja Luiro
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
3 cr
5 cr
0-5
AHOT 29.8.2020 (not translated)
Listasuunnittelutehtävän kytkeminen omiin työpaikkoihin (not translated)
Moodle-tentti 24.10.2020
Uusintatentti (Moodle) 29.10.2020 klo 14.00-16.00 (not translated)
5 op = 135 h opiskelijan työtä, josta
1 op lähi-/etäopetusta ja
4 op itsenäistä työtä (not translated)
The student can identify and can determine the special characteristics of the branch.
The student performs the given tasks with the help of the teamwork.
The student takes the responsibility for his own operation. The student identifies his social skill.
The student can give and can receive feedback.
The student can compare and can analyse the special characteristics of the branch.
The student can work responsibly in the cooperation and it be ready to develop its social skills.
The student can give and can receive feedback actively and constructively.
The student can analyse the branch and the development needs of the operation widely. Student the part connects forth the brought matters to a vocational context.
The student can work responsibly, flexibly and constructively in the cooperation. The student develops both own and the interaction of the group. The student can give and can receive feedback actively and constructively.
Satu Kylmälä
Finnish
17.08.2020 - 09.10.2020
10.06.2020 - 01.09.2020
10 cr
20RESTO
Arja Luiro, Jaana Sahlsten, Marja-Liisa Timperi
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
The student can identify and can determine the special characteristics of the branch.
The student performs the given tasks with the help of the teamwork.
The student takes the responsibility for his own operation. The student identifies his social skill.
The student can give and can receive feedback.
The student can compare and can analyse the special characteristics of the branch.
The student can work responsibly in the cooperation and it be ready to develop its social skills.
The student can give and can receive feedback actively and constructively.
The student can analyse the branch and the development needs of the operation widely. Student the part connects forth the brought matters to a vocational context.
The student can work responsibly, flexibly and constructively in the cooperation. The student develops both own and the interaction of the group. The student can give and can receive feedback actively and constructively.
Satu Kylmälä
Sovitaan kurssin alussa. (not translated)
Verkkoluennot
Yksilö- ja tiimityöskentely
Esitykset
Videoneuvottelut
Tiedonhaku (haastattelut, havainnoinnit)
Esseekirjoittaminen (not translated)
Ennakkotehtävä: Suoritettu
Yritysanalyysi ja palvelupolku: 40 %
Tiimiäly-essee 20 %
Kirjallisuus: 30%
Vertaisarviointi 10% (not translated)
Finnish
03.08.2020 - 10.10.2020
01.08.2020 - 01.09.2020
10 cr
20MRESTO
Tuija Heikkilä, Sanna Luoto, Marja-Liisa Timperi
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
10 cr
0-5
AHOT: Suorituksena tentti. (not translated)
Tehtävä, jossa vuoropuhelu työelämän kanssa. (not translated)
10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Lähiopetus kampuksella ja webinaarit 1 op
Tiimi- ja yksilötyöskentelyä 9 op
Ajankäyttö tehtäviin:
Ennakkotehtävä 1 op
Yritysanalyysi ja palvelupolku 5 op
Kirjallisuus 2 op
Tiimiäly-essee 2 op
Tiimityöskentelyn vertaisarviointi (not translated)
to 3.9. klo 16.30-20.00 Webinaari
pe 4.9. klo 8.00-16.00 Webinaari/lähiopetus
la 5.9 klo 8.30-14.30 Webinaari
Zoom tiimeittäin erillisen aikataulun mukaisesti:
to 17.9. ja 26.9.
Lähiopetus:
pe 11.10. klo 8.00-16.00 Webinaari
la 12.10 klo 8.30-14.30 Webinaari
Tarkempi kuvaus lähikerroista löytyy Moodlesta. (not translated)
Opiskelija suoriutuu vain peruslaskutehtävistä ja Excelin perusteiden osaamisessa on puutteita.
Opiskelija suoriutuu tehtävistä annetun aikataulun mukaisesti. (not translated)
Opiskelija osaa laskea toimialan laskutehtäviä. Opiskelija tuntee Excelin perusteet ja osaa käyttää sitä jonkin verran annettujen tehtävien ratkaisemiseen.
Opiskelija suoriutuu tehtävistä annetun aikataulun mukaisesti. (not translated)
Opiskelija suoriutuu toimialan laskutehtävistä ja osaa soveltaa matematiikkaa ongelmien ratkaisemiseen.
Opiskelija osaa käyttää Exceliä annettujen tehtävien ratkaisuun.
Opiskelija suoriutuu tehtävistä annetun aikataulun mukaisesti. (not translated)
Hylätty
Opiskelija ei osaa ratkaista ammattialalla esiintyviä laskutehtäviä.
Opiskelija ei osaa käyttää Exceliä tehtävien ratkaisemiseen. (not translated)
Satu Kylmälä
Oppimateriaali ja suositeltu kirjallisuus löytyvät Moodlesta (not translated)
Opintojakso on kokonaan virtuaalinen.
Itsenäinen opiskelu verkkomateriaalin ja muun kirjallisuuden avulla
Laskuharjoitukset
Laskuharjoitukset Excelillä
Tentit (not translated)
Tentit:
Neljä tenttiä , joiden arvosanoista lasketaan aritmeettinen keskiarvo. (not translated)
Finnish
01.09.2020 - 08.12.2020
10.06.2020 - 01.09.2020
3 cr
20RESTO
20MRESTO
Tuija Heikkilä
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
3 cr
0-5
Tenttien (4 kpl) ajankohdat, määräytyvät yksilöllisesti. Tentit suoritetaan kronologisessa järjestyksessä 31.12.2019 mennessä. (not translated)
3 op = 81 h opiskelijan työtä
1 op Prosenttilaskut ja painohäviöt
1 op Katelaskenta
1 op Excel (not translated)
Opintojaksolla edetään oman aikataulun mukaisesti . Kaikki tentit on suoritettava 31.12.2019 mennessä.
Teemat:
1. Prosenttilaskut
Harjoituksia
Tentti
2. Painohäviöt
Harjoituksia
Tentti
3. Katelaskentaa
-tuloslaskelma
-liikevaihto
-arvonlisävero
-myyntikate ja myyntikate-%
Harjoituksia
Tentti
4, Excel
Harjoituksia
Tentti (not translated)
The student recognizes the superior´s and employee´s responsibilities in the work community. The student tries to lead him/herself and the others.
The student knows how to inspire, to motivate and make staff commit themselves to operate according to the objectives of the work community.
The student recognize some factors that affect interaction.
The student understands the superior´s and employee´s responsibilities in the work community.
The student is able to lead him/herself and the others.
Using interaction, the student can inspire, motivate and make staff commit themselves to operate according to the objectives of the work community.
The student understands widely the superior´s and employee´s responsibilities in the work community.
The student can lead him/herself and the others.
The student is able to inspire, to motivate and make staff commit themselves to operate according to the objectives of the work community.
The student develops his/hers own social skills and interaction of the group.
The student doesn´t recognize the superior´s and employee´s responsibilities in the work community. The student is the member of the group, but isn´t able to lead him/herself or the others.
The student doesn´t know how to inspire, motivate and make staff commit themselves to operate according to the objectives of the work community.
The student recognizes weakly the factors that affect interaction.
Satu Kylmälä
Ilmoitetaan myöhemmin. (not translated)
Virtulaalitoteutus, oppimisympäristö Moodle.
Opiskelijoiden ja opettajien tapaamiset Zoomin välityksellä. (not translated)
Opintojakson arviointi perustuu:
• Kotitiimin tehtävä: arvioidaan 0 – 5, 60% arvosanasta
• Kirjareferaatti: arvioidaan 0 – 5, 40% arvosanasta
Tarkemmat arviointikriteerit avataan ensimmäisellä lähikerralla. (not translated)
Finnish
11.01.2021 - 29.04.2021
25.11.2020 - 05.01.2021
10 cr
19MRESTO
0 - 40
Tuija Ylä-Viteli, Tuula Niemi
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
5 cr
10 cr
0-5
AHOT osaamisen näyttö 3.12.2020
Hakemukset Hyvähot-järjestelmään 30.11.2020 mennessä.
Ohjeistus hyväksytyille sähköpostin kautta. (not translated)
Työelämäyhteistyö opintojaksolla tehtävien yksilö- ja tiimitöiden kautta. (not translated)
Kurssiin ei sisälly tenttiä. Suoritustavat käydään läpi ensimmäisessä verkkotapaamisessa. (not translated)
Kurssi on 10 op -> tarkoittaa 270 h opiskelijan työpanosta. (not translated)
11.3. Tuija + Tuula
19.3. Tuula
20.3. Tuija
15.4. Tuija
16.4. Tuula
23.4. Tuija + Tuula
29.4.Tuija + Tuula
Näinä aikoina opiskelijat ja opettaja/opettajat tapaavat Zoomissa online.
To klo 16.30, pe 8.00-16 ja la 8.30-14.30 (not translated)
The student recognizes the superior´s and employee´s responsibilities in the work community. The student tries to lead him/herself and the others.
The student knows how to inspire, to motivate and make staff commit themselves to operate according to the objectives of the work community.
The student recognize some factors that affect interaction.
The student understands the superior´s and employee´s responsibilities in the work community.
The student is able to lead him/herself and the others.
Using interaction, the student can inspire, motivate and make staff commit themselves to operate according to the objectives of the work community.
The student understands widely the superior´s and employee´s responsibilities in the work community.
The student can lead him/herself and the others.
The student is able to inspire, to motivate and make staff commit themselves to operate according to the objectives of the work community.
The student develops his/hers own social skills and interaction of the group.
The student doesn´t recognize the superior´s and employee´s responsibilities in the work community. The student is the member of the group, but isn´t able to lead him/herself or the others.
The student doesn´t know how to inspire, motivate and make staff commit themselves to operate according to the objectives of the work community.
The student recognizes weakly the factors that affect interaction.
Satu Kylmälä
Saranpää, P. & Heikkilä, T. 2008. Hotelli- ja ravintola-alan laskentatoimi. Vantaa: Hansaprint Direct Oy.
Heikkilä, P., Rauhala, M. & Saranpää, P. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Vantaa: Hansaprint Oy. (not translated)
- ennakkotehtävä
- luennot
- harjoitukset
- tapahtuman suunnittelu, toteutus, seuranta ja raportointi
- tentti (not translated)
Ammatillinen osallistuminen (henkilökohtainen) 30 %; aktiivinen osallistuminen luennoille, tiimityöhön ja harjoituksiin
Ennakkotehtävä ja tentti (henkilökohtainen) 30 %
Catering Studion pop up -case 40 % (osallistuminen suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan + niihin liittyvät tehtävät, opponointi, ryhmän vertaisarviointi, opettajien arviointi) (not translated)
Finnish
08.03.2021 - 28.04.2021
02.12.2020 - 26.02.2021
10 cr
19RESTO
0 - 50
Arja Luiro, Pilvi Torvinen
Pop up -casen suunnittelussa otetaan huomioon mahdolliset koronarajoitukset maaliskuun alun tilanteen mukaisesti. (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
4 cr
6 cr
0-5
AHOT (not translated)
Pop up -toteutukset Catering Studiossa/alan yrityksessä (koronatilanteen rajoitukset huomioiden) (not translated)
X.4.2020
Uusintatentti (not translated)
Kotikansainvälistyminen pop up -tapahtumien osana. (not translated)
10 op tarkoittaa 10 x 27 h opiskelijan työtä.
Ennakkotehtävä 1 op
Etäopetus/tiimityö, harjoitukset, workshopit 3 op
Pop up -case 4 op
Tentti 2 op (not translated)
Opintojakson aloitus ma 8.3.2021 klo 9.00 Zoom.
Opetus pidetään pääsääntöisesti 4. periodin aikana maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Aikataulu tarkentuu 3. periodin lopussa. (not translated)
Satu Kylmälä
Tutkimustyön perusteet (3 op)
-Virtuaaliaineisto (Moodle)
-Heikkilä, Tarja. 2010 (tai uudempi). Tilastollinen tutkimus. Helsinki: Edita.
-Hirsjärvi, S., Remes P., Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. Helsinki: Tammi.
-Menetelmäopetuksen valtakunnallinen tietovaranto.
Kirjallisuus (5op)
Kirjallisuuspaketti (ohjeistus Moodlessa)
Kehittäminen (7op)
Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Katri Ojasalo, Teemu Moilanen, Jarmo Ritalahti. WSOYpro Oy. 2014, 3.painos
Muu materiaali kehittämistehtävän mukaan (not translated)
-luennot
-harjoitukset
-tiimityöskentely
-tutkimustyö
-kehittämis-/projektityö
-tentti (not translated)
Tutkimustyön perusteet osio:
-Tutkimusanalyysi 50%
-Tutkimuksen toteuttaminen 50%
Kirjallisuus:
-hyväksytty tenttisuoritus (not translated)
Finnish
27.08.2020 - 18.03.2021
10.06.2020 - 31.12.2020
15 cr
18MRESTO
Leila Kakko, Tuija Heikkilä, Taija Karhe
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
7 cr
15 cr
0-5
AHOT (not translated)
Työelämään tehtävä tutkimus (not translated)
Kirjallisuuden tentti 18.3. klo 16.30 -18.40 (not translated)
Tutkimustyön perusteet (3 op):
Luennot
Itsenäinen työskentely ja tehtävät:
Tutkimusanalyysi (yksilötehtävä) 1,5 op
Tutkimuksen toteuttaminen (tiimitehtävä) 1,5 o
Kehittämisprojekti (7 op)
Etäopiskelu
Kehittämistyö
yhteensä 189 h
Kirjallisuus (5op)
135 h (not translated)
Tutkimustyön perusteet (3 op):
Aloitus 27.8. klo 16.30-20.00 (ZOOM)
Mitä tutkimus on, tutkimuksen suunnittelu ja toteutus?
Mitä on määrällinen ja laadullinen tutkimus?
Miten tutkimusaineisto kerätään, kuvataan ja analysoidaan?
Miten tutkimuksen tulosten luotettavuutta arvioidaan?
Kirjallisuus 5 op kevät 2021
Itsenäistä työskentelyä, ryhmätentti 18.3.2021
Kehittäminen 7 op kevät 2021
Aloitus 14.1.2021 klo 16.30-20.00 (Teams) (not translated)
Tutkimustyön perusteet (3op)
-osaa tunnistaa ja määritellä tutkimustyöhön liittyvät peruskäsitteet
-suoriutuu annetuista tehtävistä ohjatusti
-tarkastelee ja arvioi asioita vain omasta näkökulmastaan
Kirjallisuus (5op)
Hyväksytty kirjallisuustentti (omat arviointikriteerit Tabulassa).
Kehittäminen (7op)
Ammatillinen osallistuminen ei ole ollut aktiivista. Kehittämistyössä on puutteita. Työssä on hyödynnetty niukasti uutta tutkimustietoa ja – artikkeleita. Kehittämistyöstä voidaan tulkita, että opiskelija ei ole täysin sisäistänyt asiaa. Työssä on niukasti omaa pohdintaa. Kehittämistyö on esitelty koko ryhmälle ja toteutettu suunnitelmien mukaan. Työn laajuus ei ole suhteessa opintojakson resursseihin (not translated)
Tutkimustyön perusteet (3op)
-osaa valita ja soveltaa erilaisia tutkimusmenetelmiä
-sitoutuu aktiivisesti tiimityöhön
Kirjallisuus (5op)
Hyväksytty kirjallisuustentti (omat arviointikriteerit Tabulassa).
Kehittäminen (7op)
Ammatillinen osallistuminen on ollut hyvää tasoa. Kehittämistyö on onnistunut hyvin. Tehtävä on suoritettu ja suunnitelmia on noudatettu. Hyödynnetty uutta tutkimustietoa sekä –artikkeleita. Työhön on liitetty omaa pohdintaa. Kehittämistyöstä voi tulkita, että opiskelija on sisäistänyt asian. Kehittämistyö on esitelty koko ryhmälle ja toteutettu suunnitelmien mukaan. Työn laajuus on suhteessa opintojakson resursseihin. (not translated)
Tutkimustyön perusteet (3op)
-osaa arvioida ratkaisuvaihtoehtoja erilaisten tutkimusongelmien ratkaisuun
-osaa arvioida ja analysoida tutkimustuloksia
-toimii tiimissä vastuullisesti ja rakentavasti
Kirjallisuus (5op)
Hyväksytty kirjallisuustentti (omat arviointikriteerit Tabulassa).
Kehittäminen (7op)
Ammatillinen osallistuminen on ollut kiitettävää. Kehittämistyö on onnistunut erinomaisesti. Selkeä ja monipuolinen asian käsittely ja toimivat suunnitelmat. Työssä on hyödynnetty monipuolisesti uutta tutkimustietoa sekä –artikkeleita. Työhön on liitetty ansiokkaasti omaa pohdintaa. Kehittämistyö voi tulkita, että opiskelija on sisäistänyt asian ja hallitsee sen. Kehittämistyö on esitelty asianmukaisesti koko ryhmälle ja toteutettu suunnitelmien mukaan. Työn laajuus on suhteessa opintojakson resursseihin. (not translated)
Satu Kylmälä
3 op Tutkimustyön perusteet (syksy 2020)
-Virtuaaliaineisto (Moodle)
-Heikkilä, Tarja. 2010 (tai uudempi). Tilastollinen tutkimus. Helsinki: Edita.
-Hirsjärvi, S., Remes P., Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. Helsinki: Tammi.
-Menetelmäopetuksen valtakunnallinen tietovaranto.
5 op Kirjallisuus
7 op Kehittämistehtäväkohtaiset lähdemateriaalit (not translated)
-luennot
-harjoitukset
-tutkimustyö
-tiimityö
-kehittämis-/projektityö
-tentti (not translated)
Tutkimustyön perusteet:
-Tutkimusanalyysi 10 % koko opintokokonaisuudesta
-Tutkimuksen toteuttaminen 10 % koko opintokokonaisuudesta
Kirjallisuus:
-yhteistoiminnallinen oppiminen, hyväksytty tenttisuoritus (1-5) 33 % koko opintokokonaisuudesta
Kehittäminen:
-hyväksytty kehittämistehtävä (1-5), joka koostuu alla olevista osa-alueista
-ammatillinen osallistuminen (luennot/etä- ja tiimityöskentely) 14 % koko opintokokonaisuudesta
-kehittämistehtävä (tiimi) 33 % koko opintokokonaisuudesta (not translated)
Finnish
22.10.2020 - 31.07.2021
10.06.2020 - 15.10.2020
15 cr
18RESTO
0 - 60
Arja Luiro, Pietro Albanese, Leila Kakko
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
7 cr
15 cr
0-5
AHOT (not translated)
Työelämään suuntautuva yhteinen kehittämistehtävä ja erilaiset alaprojektit.
HUOM! Kehittämistyö voi olla konkreettinen tutkimus tai tutkimus + soveltava projekti. (not translated)
5 op Kirjallisuuden Moodletentti 17.2. (ohjeistus Moodlessa).
Uusintatentti 24.2. klo 16 Moodle (not translated)
3 op Tutkimustyön perusteet syksy 2020 81h
Luennot etäopiskeluna
Harjoitustehtävät ja itsenäinen työskentely
Tutkimusanalyysi (yksilötehtävä) 1,5 op
Tutkimuksen toteuttaminen (tiimitehtävä) 1,5 op
5 op Kirjallisuus, yhteensä 135 h
7 op Kehittäminen, yhteensä 189 h
Etäopiskelu
Kehittämistyö (not translated)
Tutkimustyön perusteet syksy 2020
Aloitus 22.10. klo 10.00-15.00 (ZOOM)
Kirjallisuus 5 op kevät 2021
Kehittäminen 7 op kevät 2021
Aloitus 11.1.2021 klo 9.00-15.00 (ZOOM) (not translated)
Tutkimustyön perusteet:
-osaa tunnistaa ja määritellä tutkimustyöhön liittyvät peruskäsitteet
-suoriutuu annetuista tehtävistä ohjatusti
-tarkastelee ja arvioi asioita vain omasta näkökulmastaan
Hyväksytty kirjallisuustentti (omat arviointikriteerit Moodlessa).
Ammatillinen osallistuminen ei ole ollut aktiivista. Kehittämistyössä on puutteita. Työssä on hyödynnetty niukasti uutta tutkimustietoa ja – artikkeleita. Kehittämistyöstä voidaan tulkita, että opiskelija ei ole täysin sisäistänyt asiaa. Työssä on niukasti omaa pohdintaa. Kehittämistyö on esitelty koko ryhmälle ja toteutettu suunnitelmien mukaan. Työn laajuus ei ole suhteessa opintojakson resursseihin. (not translated)
Tutkimustyön perusteet:
-osaa valita ja soveltaa erilaisia tutkimusmenetelmiä
-sitoutuu aktiivisesti tiimityöhön
Hyväksytty kirjallisuustentti (omat arviointikriteerit Moodlessa). Ammatillinen osallistuminen on ollut hyvää tasoa.
Kehittämistyö on onnistunut hyvin. Tehtävä on suoritettu ja suunnitelmia on noudatettu. Hyödynnetty uutta tutkimustietoa sekä –artikkeleita. Työhön on liitetty omaa pohdintaa. Kehittämistyöstä voi tulkita, että opiskelija on sisäistänyt asian. Kehittämistyö on esitelty koko ryhmälle ja toteutettu suunnitelmien mukaan. Työn laajuus on suhteessa opintojakson resursseihin. (not translated)
Tutkimustyön perusteet:
-osaa arvioida ratkaisuvaihtoehtoja erilaisten tutkimusongelmien ratkaisuun
-osaa arvioida ja analysoida tutkimustuloksia
-toimii tiimissä vastuullisesti ja rakentavasti
Hyväksytty kirjallisuustentti (omat arviointikriteerit Moodlessa). Ammatillinen osallistuminen on ollut kiitettävää.
Kehittämistyö on onnistunut erinomaisesti. Selkeä ja monipuolinen asian käsittely ja toimivat suunnitelmat. Työssä on hyödynnetty monipuolisesti uutta tutkimustietoa sekä –artikkeleita. Työhön on liitetty ansiokkaasti omaa pohdintaa. Kehittämistyö voi tulkita, että opiskelija on sisäistänyt asian ja hallitsee sen. Kehittämistyö on esitelty asianmukaisesti koko ryhmälle ja toteutettu suunnitelmien mukaan. Työn laajuus on suhteessa opintojakson resursseihin. (not translated)
Student can recognise the concept of service design and is able to describe user-centered service. Student knows different service design methods and uses them under supervision. Student can work in a service design process with a support by the team. Student considers and assesses things from his/hers choices.
Student structures relation between field-related phenomena and service design concept. Student can design economic and high-quality services by including service users in the development process. Student can lead his/her own service design process under supervision. Student can cooperate responsibly and follows the important courses of action in the service-field.
Student undertands service design concept and relates it to the professional context. Student can design and analyses economic and high-quality services by including service users in the development process. Student is able to lead his/her own service design process. Student works responsibly and in a commited manner considering the community and service field requirement and needs.
Student does not recognise the concept of service design and is not able to use service design methods.
Oppimateriaali ilmoitetaan opintojakson alkaessa (not translated)
Finnish
02.02.2021 - 21.03.2021
18.12.2020 - 15.01.2021
10 cr
20AVOPOK
AVOINAMK
0 - 20
Jaana Sahlsten, Taija Karhe
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
AHOT -mahdollisuus (not translated)
1 op on 27 op opiskelijan työtä (not translated)
Satisfactory (1-2)
The student recognizes the nutritional special characteristics of the different age groups. The student recognizes the special characteristics of the special diets. The student is able to select the correct foodstuffs for the special diets. The student performs the given tasks. The student examines matters from his own point of view and takes the responsibility for his own operation.
Good (3-4)
The student knows the special characteristics of the special diets and can apply this knowledge professionally. Likewise he knows and special characteristics of the nutrition of different population groups. The student performs the given tasks well. The student can work responsibly in cooperation with other students.
Excellent (5)
The student understands the special characteristics of the special diets widely and can utilize this information professionally. The student understands the special characteristics of the nutrition of different population groups widely. The student performs the given tasks excellently. The student can work responsibly, flexibly and constructively in cooperation with other students.
Failed
The student doesn´t recognize the nutritional special characteristics of the different age groups. The student doesn´t recognize the special characteristics of the special diets. The student is not able to select correct foodstuffs for the special diets. The student performs the given tasks poorly. The student examines matters from his own point of view and takes the responsibility for his own operation poorly.
Satu Kylmälä
This information is in the Moodle.
presentations
excercises
discussions
virtual working
The exercises and the tasks are estimated on scale 1-5 or pass/fail.
Finnish
English
11.01.2021 - 13.12.2021
08.12.2020 - 06.09.2021
6 cr
Jaana Sahlsten
The course is mainly a virtual course.
The course will start: Week 2
and Week 36
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
6 cr
0-5
There is no alternative method of implementation.
Tere is no examination.
Tunnistaa erilaiset liikeideat ja puhtauspalvelujen suunnittelun pääperiaatteet.
Suoriutuu ohjatusti puhtauspalvelujen suunnitteluprojektista ja toteuttamisesta.
Osaa teknisesti toteuttaa suunnitteluprojektin, mutta ei osaa perustella valintojaan.
Ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan. (not translated)
Jäsentää liikeidean merkityksen suhteessa puhtauspalvelujen suunnitteluun.
Osaa suunnitella ja toteuttaa sekä pienimuotoisen suunnitteluprojektin perustellen omat valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti toimeksiantajan kanssa, ergonomia ja työturvallisuus huomioiden. (not translated)
Ymmärtää kokonaisvaltaisesti liikeidean merkityksen puhtauspalvelujen suunnittelussa.
Osaa suunnitella ja myydä puhtauspalveluja, arvioiden ja yhdistellen erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.
Osaa valita oikeat menetelmät erilaiset toimintaympäristöt huomioiden.
Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa yhteisön ja alan vaatimukset huomioiden. (not translated)
Joku tehtävä tai suoritus puuttuu. (not translated)
Satu Kylmälä
Annetaan opintojakson aikana (not translated)
Luennot
Harjoitukset
Puhtauspalvelujen suunnittelutehtävä (not translated)
Finnish
12.09.2020 - 24.10.2020
26.05.2020 - 01.09.2020
5 cr
19MRESTO
Eija Reunanen
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
3 cr
3 cr
0-5
5 opintopistettä
1 opintopiste on 27 h (not translated)
Tunnistaa erilaiset liikeideat ja puhtauspalvelujen suunnittelun pääperiaatteet.
Suoriutuu ohjatusti puhtauspalvelujen suunnitteluprojektista ja toteuttamisesta.
Osaa teknisesti toteuttaa suunnitteluprojektin, mutta ei osaa perustella valintojaan.
Ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan. (not translated)
Jäsentää liikeidean merkityksen suhteessa puhtauspalvelujen suunnitteluun.
Osaa suunnitella ja toteuttaa sekä pienimuotoisen suunnitteluprojektin perustellen omat valintansa.
Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti toimeksiantajan kanssa, ergonomia ja työturvallisuus huomioiden. (not translated)
Ymmärtää kokonaisvaltaisesti liikeidean merkityksen puhtauspalvelujen suunnittelussa.
Osaa suunnitella ja myydä puhtauspalveluja, arvioiden ja yhdistellen erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.
Osaa valita oikeat menetelmät erilaiset toimintaympäristöt huomioiden.
Osaa toimia joustavasti ja ennakoiden sekä tuoda palveluprosessiin taloudellisuutta ja hyvinvointia edistävää näkökulmaa yhteisön ja alan vaatimukset huomioiden. (not translated)
- suhtautuminen työhön epävarmaa
- on riippuvainen ohjeista ja malleista, työn tuloksessa korjattavaa
- tarvitsee ohjausta ja valvontaa tehtävien suunnittelussa ja toteuttamisessa
- ei ota vastuuta
- pyrkii yhteistyöhön. (not translated)
- suhtautuu työhön ja työyhteisöön asiallisesti
- osaa suunnitella ja järjestää töitä, mutta työn tuloksessa epätarkkuutta
- noudattaa ohjeita ja tekee annetut tehtävät, mutta arka ottamaan vastuuta
- selviytyy yleensä tehtävistä itsenäisesti
- pystyy yhteistyöhön
- käyttäytyminen asiallista. (not translated)
- suhtautuu työhön innostuneesti ja työyhteisöön kiinnostuneesti ja myönteisesti
- pääsee työssään toivottuun tulokseen
- suoriutuu itsenäisesti työhön kuuluvista tehtävistä
- osaa arvioida omaa työtään ja pyrkii jatkuvasti kehittämään taitojaan
- hyvä suunnittelu- ja järjestelykyky
- työskentelee tehokkaasti, ottaa vastuuta, on luotettava
- suoriutuu itsenäisesti työhön kuuluvista tehtävistä
- pystyy yhteistyöhön esimiesten, työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa ja
pyrkii luomaan kannustavaa ilmapiiriä työpaikalla
- käyttäytyminen asiallista ja miellyttävää. (not translated)
- suhtautuu työhön piittaamattomasti
- ei noudata ohjeita, laiminlyö niitä
- tekee virheitä, eikä korjaa niitä
- ei suoriudu tehtävistä ohjauksesta ja neuvonnasta huolimatta
- vetäytyy syrjään yhteistyöstä. (not translated)
Satu Kylmälä
Finnish
01.01.2021 - 31.07.2021
25.11.2020 - 31.07.2021
5 cr
20RESTO
Arja Luiro, Jaana Sahlsten
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
AHOT (not translated)
Satu Kylmälä
-harjoittelu
-raportointi
-kehittämistehtävä harjoittelupaikassa
-harjoittelun purku ja reflektointi (not translated)
-arviointi S (=suoritusmerkinnällä)
-arviointikriteerit on erikseen tabulassa saatavilla (not translated)
Finnish
01.09.2020 - 31.07.2021
10.06.2020 - 01.09.2020
10 cr
18RESTO
0 - 100
Riitta Brännare, Sami Salonen
-syv.harjoittelu pääasiassa 15-20 opintopistettä riippuen ensimmäisen harjoittelun pituudesta
-pääsääntö, että väh. 20 tuntia per viikko
-paikan hyväksyttäminen harjoittelusta vastaavalta opettajalta
-harjoittelusopimus - oiva-asiakkuuden hallintaohjelman kautta - ohjeet tabulassa
-harjoittelun aikana osallistuu vähintään yhteen kehittämistehtävään, joka sovitaan harjoittelupaikan edustajan kanssa, kehittämistehtävä raportoidaan raportissa/oppimispäiväkirjassa
-harjoitteluarviointi (opiskelija ja harjoittelupaikan edustaja) - lomake tabulassa
-harjoittelutodistus - lomake tabulassa (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
10 cr
0-5
-voi suorittaa ulkomailla (jos ei muita rajoitteita kuten korona) (not translated)
-1 opintopiste on 27 tuntia
-harjoittelussa sisältää harjoittelupaikassa suoritetun työn ja 10 tunnin varauksen raportointia/oppimispäiväkirjaa varten koko harjoittelun ajalta (not translated)
Satu Kylmälä
Hankit harjoittelupaikan, jossa pääset suunnitelmallisesti vahvistamaan omia ammatillisia kehittymistavoitteitasi. (not translated)
Finnish
03.08.2020 - 31.07.2021
10.06.2020 - 31.07.2021
10 cr
18MRESTO
Sanna Luoto
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
5 cr
Pass/Fail
AHOT-mahdollisuus perustuen ohjauskeskusteluun tutoropettajan kanssa. (not translated)
Harjoittelu suoritetaan palveluliiketoiminnan alan yrityksessä/organisaatiossa. Syventävään harjoitteluun sisältyy kehittämistehtävän toteuttaminen harjoittelupaikassa. (not translated)
Ei tenttiä. (not translated)
Harjoittelu on mahdollista suorittaa myös omaehtoisesti ulkomailla. Ole yhteydessä tutoropettajaan ja kv-koordinaattoriin. (not translated)
Harjoittelun laajuus on 15 op. eli 405 h opiskelijan työtä. Harjoittelupaikassa työskennellään vähintään 20 h viikossa. (not translated)
Harjoittelun voi suorittaa enintään kahdessa harjoittelupaikassa. (not translated)
Henkilökohtainen tavoiteohjelma ja harjoittelusopimus on tehty Oiva-järjestelmässä
Työtunnit on suoritettu
Raportti/oppimispäiväkirja on laadittu ja palautettu, tuotoksesta ilmenee kehittämistehtävän tavoitteet ja tulokset
Harjoittelu-/työtodistus
Arviointilomake on täytetty
Harjoittelukeskustelu on käyty (not translated)
Satu Kylmälä
Koivisto, M., Säynäjäkangas, J. & Forsberg, S. 2019, Palvelumuotoilun bisneskirja, Alma Talent, Helsinki.
Löydät kirjan e-kirjana TAMK:n kirjastosta.
Lisäksi opintojaksolla osoitettava materiaali. (not translated)
Verkkoluennot ja webinaarit
Yhteistoiminnallinen työskentely verkon välityksellä ja ylsikötyöskentely (not translated)
Kirjatentti, 0–5, 30% kokonaisarvosanasta
Palvelumuotoiluprosessi-tiimitehtävä, 0–5, 60% kokonaisarvosanasta
Harjoitukset 1.–4., hyväksytty/täydennettävä
Sprint Innovation Festival, hyväksytty/täydennettävä
Tiimin vertaisarviointi ja ammatillinen osallistuminen 0–5, 10% kokonaisarvosanasta (not translated)
Finnish
19.10.2020 - 16.12.2020
10.06.2020 - 30.09.2020
10 cr
18RESTO
Sanna Luoto, Taija Karhe
Opintojakson toteutus tapahtuu etäopetuksena. (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
8 cr
10 cr
0-5
Tuotteistan palveluni 10 op
(OPS 2019 = Uusia palveluja arvopohjaisesti 10 op) (not translated)
Palvelumuotoilu-prosessi tiimityönä
Asiantuntijavieraat webinaareissa (not translated)
Kirjatentti viikolla 44 (not translated)
10 op = 270 h opiskelijan työtä
Opintojakso toteutetaan verkko-opiskeluna ja itsenäisenä opiskeluna. Varaa seuraavat ajankohdat kalenteriisi webinaareja, verkkotyöskentelyä, itsenäistä opiskelua ja tiimityötä varten:
Maanantaisin klo 8.00-16.00
Tiistaisin klo 8.00-16.00
Keskiviikkoisin klo 8.00-16.00
Opintojakson tarkempi aikataulu (mm. webinaariajankohdat) julkaistaan opintojakson alkaessa. (not translated)
Opiskelija ei tunnista palvelumuotoilun käsitteistöä eikä tunne palvelumuotoilun menetelmiä niin, että osaisi käyttää niitä. (not translated)
Opiskelija tunnistaa palvelumuotoilun käsitteistön ja osaa kuvata käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden.
Opiskelija tuntee erilaisia palvelumuotoilun menetelmiä ja käyttää niitä ohjatusti.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan. (not translated)
Opiskelija jäsentää palvelumuotoilun käsitteen alaan liittyvänä ilmiönä ja osaa soveltaa sitä taloudellisesti kannattavan ja laadukkaan käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden suunnittelussa.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuneesti noudattaen palvelualalle tärkeitä vaatimuksia. (not translated)
Opiskelija ymmärtää palvelumuotoilun käsitteen ammatillisessa kontekstissa ja osaa soveltaa sekä analysoida sitä taloudellisesti kannattavan ja laadukkaan käyttäjälähtöisen palvelukokonaisuuden suunnittelussa.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuneesti oman palvelualan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen. (not translated)
Satu Kylmälä
Palvelumuotoilun bisneskirja. Mikko Koivisto, Johanna Säynäjäkangas ja Sofia Forsberg. Almatalent. 2019
Saatavana e-kirjana
Muu palvelumuotoilua käsittelevä kirjallisuus (not translated)
Kirjatentti
luennot
harjoitukset / projektitehtävä tiimityönä (not translated)
Kirjatentti 30%
Vertaisarviointi 20%
Projektityö (timitehtävä) 50% (not translated)
Finnish
28.08.2020 - 02.10.2020
08.05.2020 - 17.08.2020
10 cr
18MRESTO
10 - 40
Tuija Ylä-Viteli, Tuija Heikkilä
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
4 cr
2 cr
0-5
AHOT-osaamisen näyttö 21.8.2020 (perjantai).
Ahot-hakemus tehtävä viimeistään maanantaina 17.8.2020 HyväHot-järjestelmään. (not translated)
projektityö tehdään yritykseen/hankkeeseen (not translated)
Kirjatentti 28.8.2020 klo 8.00-10.00 (Palvelumuotoilun bisneskirja)
Uusintatentit EXAM-järjestelmässä.
1. uusinta 25.9.2020 kontaktituntien jälkeen
2.uusinta 1.10.2020 (not translated)
270 h
kontaktiopetus 40h yhteisesti
kirjatentti (1½ op) - 40h
itsenäinen työskentely ja tiimityöskentely 190 h (not translated)
Satu Kylmälä
Oppimateriaali julkaistaan Moodlessa tai jaetaan tunneilla.
Opiskelun tukena käytämme oppikirjaa EXPERT UPDATE ENGLISH FOR FOOD PROFESSIONALS (Otava), jota on saatavissa TAMKin kirjastosta. Lisäksi on verkkomateriaalia. (not translated)
Lähiopetusta sekä ohjattua itsenäistä työskentelyä Moodle-oppimisympäristössä, yksilö ja ryhmätyöskentelyä suullisissa ja kirjallisissa tehtävissä (Learning by Doing + Problem Based Learning). (not translated)
Opintojaksolla on suullisia ja kirjallisia näyttöjä/tuotoksia, jotka arvioidaan hyväksytty/hylätty tai asteikolla 0-5 seuraavasti:
1. PERIODI
- Esittäytymisvideo (itsestä, harrastuksista/mielenkiinnon kohteista, koulutuksesta, työkokemuksesta ja urasuunnitelmista kertominen) arvioidaan 0-5, painoarvo 1 op.
- Ansioluettelon (CV) kirjoittaminen englanniksi arvioidaan hyväksytty/hylätty, painoarvo 0,5 op.
- Matkailu- ja majoituskohteen esittely suullisesti kuvamateriaalia ja laadittua sanastoa apuna käyttäen arvioidaan 0-5, painoarvo 1 op.
2. PERIODI
- Ruokien/ruokakulttuurin esittely simuloidussa messutapahtumassa luokassa parityöskentelynä (ruokamessut) arvioidaan hyväksytty/hylätty, painoarvo 1op.
(Messutapahtumaa edeltää ruokakulttuurien ja palvelukulttuurien opiskelu sekä tuotetietouden opiskelu).
- Parityöskentelynä laadittu tarjouskirje (oman alan tuotteista ja palveluista) arvioidaan hyväksytty/hylätty, painoarvo 0,5 op.
- Parityöskentelynä tehty reklamaatio-video (simuloitu reklamaatiotilanne työntekijän ja asiakkaan välillä ja sen käsittely) arvioidaan 0-5, painoarvo 1 op. (not translated)
Finnish
03.08.2020 - 09.12.2020
10.06.2020 - 13.09.2020
5 cr
20RESTO
Riitta Raimovaara
Riitta Raimovaaran (riitta.raimovaara@tuni.fi) työpiste on B5-21. Tapaaminen kannattaa sopia etukäteen s-postitse. (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Mikäli opiskelijalla on opintojakson sisältökuvauksen mukaisia korkeakouluopintoja, tulee selvitellä hyväksilukuasioita opintojakson opettajan kanssa ja täyttää HyväHot hakemus. Ammattiopistossa alan tutkinnon suorittaneet tai vastaavat tiedot ja taidot (esim opintojaksoa vastaava työkokemus) muutoin omaavien tulee selvitellä mahdollisuus AHOT osaamisnäytön antamiseen tai osittaiseen hyväksilukemiseen. (not translated)
Opiskelijoilla on tiivis ja jatkuva työelämäyhteistyö. (not translated)
Opintojakson aikana on arvioitavia suullisia ja kirjallisia näyttöjä/tuotoksia, jotka uusitaan opettajan kanssa erikseen sopien. (not translated)
Opiskelijoilla on tiivis ja säännöllinen KV-yhteys TAMKin kansainvälisten vaihtojen ja konferenssien kautta (huom. Korona-varaus). (not translated)
1 opintopiste on 27 tuntia työtä/opiskelua. (not translated)
Lähituntien lisäksi 1-2 tuntia itsenäistä työskentelyä viikoittain. (not translated)
Kaikki osasuoritukset tulee olla hyväksytysti suoritettuina, jotta voi saada loppuarvosanan tästä 5op opintojaksosta. (not translated)
* ääntää epätarkasti mutta ymmärrettävästi
* ymmärtää pääasiat oman alan pelkistetystä ammatillisesta materiaalista ja pystyy apuvälineitä käyttäen hankkimaan perustiedot ja välittämään ne ymmärrettävästi.
* ilmaisee itseään pelkistetysti ja epätarkasti mutta tavallisesti ymmärrettävästi ja ammatilliseen ilmaisuun pyrkien.
*toimii ja viestii kömpelösti ja rajoitetusti mutta pyrkii huomioimaan vuorovaikutustilanteen.
* kaikki opintojakson osasuoritukset on suoritettu. (not translated)
* ääntää melko luontevasti ja selkeästi.
* ymmärtää pääasiat ja useimmat yksityiskohdat oman alan ammatillisesta materiaalista ja pystyy soveltamaan hankittua tietoa.
* ilmaisee itseään selkeästi, ammattimaisesti ja melko virheettömästi.
*toimii ja viestii asianmukaisesti ja osoittaa tilannetajua vuorovaikutuksessa.
* kaikki opintojakson osasuoritukset on suoritettu. (not translated)
* ääntää luontevasti, selkeästi ja melko vivahteikkaasti.
* ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat melko vaativastakin ammatillisesta materiaalista ja osaa soveltaa hankkimaansa tietoa.
* ilmaisee itseään vaivattomasti, täsmällisesti ja monipuolisesti käyttäen tilanteeseen sopivaa tyyliä.
*toimii ja viestii tehokkaasti, ammattitaitoisesti, vuorovaikuitteisesti ja lähes virheettömästi.
* kaikki opintojakson osasuoritukset on suoritettu. (not translated)
Satu Kylmälä
Oppimateriaali julkaistaan Moodlessa tai jaetaan tunneilla.
Opiskelun tukena käytämme oppikirjaa EXPERT UPDATE ENGLISH FOR FOOD PROFESSIONALS (Otava), jota on saatavissa TAMKin kirjastosta. Lisäksi on verkkomateriaalia. (not translated)
Lähiopetusta sekä ohjattua itsenäistä työskentelyä Moodle-oppimisympäristössä, yksilö ja ryhmätyöskentelyä suullisissa ja kirjallisissa tehtävissä (Learning by Doing + Problem Based Learning). (not translated)
Opintojaksolla on suullisia ja kirjallisia näyttöjä/tuotoksia, jotka arvioidaan hyväksytty/hylätty tai asteikolla 0-5 seuraavasti:
1. PERIODI
- Esittäytymisvideo (itsestä, harrastuksista/mielenkiinnon kohteista, koulutuksesta, työkokemuksesta ja urasuunnitelmista kertominen) arvioidaan 0-5, painoarvo 1 op.
- Ansioluettelon (CV) kirjoittaminen englanniksi arvioidaan hyväksytty/hylätty, painoarvo 0,5 op.
- Matkailu- ja majoituskohteen esittely suullisesti kuvamateriaalia ja laadittua sanastoa apuna käyttäen arvioidaan 0-5, painoarvo 1 op.
2. PERIODI
- Ruokien/ruokakulttuurin esittely simuloidussa messutapahtumassa luokassa parityöskentelynä (ruokamessut) arvioidaan hyväksytty/hylätty, painoarvo 1op.
(Messutapahtumaa edeltää ruokakulttuurien ja palvelukulttuurien opiskelu sekä tuotetietouden opiskelu).
- Parityöskentelynä laadittu tarjouskirje (oman alan tuotteista ja palveluista) arvioidaan hyväksytty/hylätty, painoarvo 0,5 op.
- Parityöskentelynä tehty reklamaatio-video (simuloitu reklamaatiotilanne työntekijän ja asiakkaan välillä ja sen käsittely) arvioidaan 0-5, painoarvo 1 op. (not translated)
Finnish
03.08.2020 - 09.12.2020
10.06.2020 - 13.09.2020
5 cr
20RESTO
Riitta Raimovaara
Riitta Raimovaaran (riitta.raimovaara@tuni.fi) työpiste on B5-21. Tapaaminen kannattaa sopia etukäteen s-postitse. (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Mikäli opiskelijalla on opintojakson sisältökuvauksen mukaisia korkeakouluopintoja, tulee selvitellä hyväksilukuasioita opintojakson opettajan kanssa ja täyttää HyväHot hakemus. Ammattiopistossa alan tutkinnon suorittaneet tai vastaavat tiedot ja taidot (esim opintojaksoa vastaava työkokemus) muutoin omaavien tulee selvitellä mahdollisuus AHOT osaamisnäytön antamiseen tai osittaiseen hyväksilukemiseen. (not translated)
Opiskelijoilla on tiivis ja jatkuva työelämäyhteistyö. (not translated)
Opintojakson aikana on arvioitavia suullisia ja kirjallisia näyttöjä/tuotoksia, jotka uusitaan opettajan kanssa erikseen sopien. (not translated)
Opiskelijoilla on tiivis ja säännöllinen KV-yhteys TAMKin kansainvälisten vaihtojen ja konferenssien kautta (huom. Korona-varaus). (not translated)
1 opintopiste on 27 tuntia työtä/opiskelua. (not translated)
Lähituntien lisäksi 1-2 tuntia itsenäistä työskentelyä viikoittain. (not translated)
Kaikki osasuoritukset tulee olla hyväksytysti suoritettuina, jotta voi saada loppuarvosanan tästä 5op opintojaksosta. (not translated)
* ääntää epätarkasti mutta ymmärrettävästi
* ymmärtää pääasiat oman alan pelkistetystä ammatillisesta materiaalista ja pystyy apuvälineitä käyttäen hankkimaan perustiedot ja välittämään ne ymmärrettävästi.
* ilmaisee itseään pelkistetysti ja epätarkasti mutta tavallisesti ymmärrettävästi ja ammatilliseen ilmaisuun pyrkien.
*toimii ja viestii kömpelösti ja rajoitetusti mutta pyrkii huomioimaan vuorovaikutustilanteen.
* kaikki opintojakson osasuoritukset on suoritettu. (not translated)
* ääntää melko luontevasti ja selkeästi.
* ymmärtää pääasiat ja useimmat yksityiskohdat oman alan ammatillisesta materiaalista ja pystyy soveltamaan hankittua tietoa.
* ilmaisee itseään selkeästi, ammattimaisesti ja melko virheettömästi.
*toimii ja viestii asianmukaisesti ja osoittaa tilannetajua vuorovaikutuksessa.
* kaikki opintojakson osasuoritukset on suoritettu. (not translated)
* ääntää luontevasti, selkeästi ja melko vivahteikkaasti.
* ymmärtää sekä pääasiat että yksityiskohdat melko vaativastakin ammatillisesta materiaalista ja osaa soveltaa hankkimaansa tietoa.
* ilmaisee itseään vaivattomasti, täsmällisesti ja monipuolisesti käyttäen tilanteeseen sopivaa tyyliä.
*toimii ja viestii tehokkaasti, ammattitaitoisesti, vuorovaikuitteisesti ja lähes virheettömästi.
* kaikki opintojakson osasuoritukset on suoritettu. (not translated)
Satu Kylmälä
Finnish
01.01.2021 - 31.07.2021
25.11.2020 - 05.01.2021
5 cr
20MRESTO
Petri Tuohimäki
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Satu Kylmälä
Finnish
01.01.2021 - 31.07.2021
25.11.2020 - 05.01.2021
5 cr
20MRESTO
Riku-Matti Kinnunen
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Satu Kylmälä
Finnish
01.01.2021 - 08.03.2021
25.11.2020 - 05.01.2021
2 cr
19RESTO
Maija Salmi
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Satu Kylmälä
Finnish
01.08.2020 - 20.10.2020
10.06.2020 - 01.09.2020
2 cr
19MRESTO
Anne Kerttula
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Satu Kylmälä
Finnish
01.08.2020 - 20.10.2020
03.06.2020 - 01.09.2020
2 cr
19MRESTO
Maija Salmi
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Satu Kylmälä
Finnish
01.01.2021 - 08.03.2021
25.11.2020 - 12.01.2021
2 cr
19RESTO
0 - 25
Anne Kerttula
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
1 cr
0-5
Satu Kylmälä
Finnish
01.01.2021 - 08.03.2021
25.11.2020 - 05.01.2021
3 cr
19RESTO
Maija Salmi, Anne Kerttula
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Satu Kylmälä
Finnish
01.08.2020 - 20.10.2020
10.06.2020 - 01.09.2020
3 cr
19MRESTO
Anne Kerttula
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Satu Kylmälä
Finnish
01.08.2020 - 20.10.2020
03.06.2020 - 01.09.2020
3 cr
19MRESTO
Maija Salmi
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Satu Kylmälä
Oppimateriaali jaetaan Moodlen kautta. (not translated)
Tiimityöskentely, viestintä- ja vuorovaikutusharjoitukset (not translated)
Opintojakson suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista ja sitoutumista tiimitoimintaan sekä kirjallisten ja suullisten tehtävien suorittamista aikataulutavoitteiden mukaan.
Opintojakson arvioitavat tehtävät (0 - 5): tiimiyrityksen portfolio esityksineen 50 % ja parityönä toteutettava pienoistutkielma 50 %. (not translated)
Finnish
01.08.2020 - 30.11.2020
10.06.2020 - 01.09.2020
5 cr
20RESTO
Eija Lähteenmäki
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
AHOT-menettely, josta tulee neuvotella opettajan kanssa. (not translated)
Tehtävien aikataulut täsmentyvät opintojakson alkaessa. (not translated)
Opintojaksoon sisältyy 10 lähiopetuskertaa ja 2 seminaarikertaa (yhteensä 36 tuntia). Opiskelijoiden ja tiimien itsenäistä työskentelyä n. 95 tuntia. (not translated)
1. periodi:
Asiatyyli ja oikeakielisyys
Tekstilajit
TAMKin raportointiohje ja raporttipohja
Referointi, tekstiviitteet ja lähdeluettelo
Pienoistutkielman ohjeistus
2. periodi:
Tiimien perustaminen ja tiimiyritysten ideointi
Yhteisöviestinnän perusteet
Liikekirjeet
Tiedottaminen
Verkkoviestintä
Vuorovaikutus- ja esiintymistaidot
Tiimitehtävien esittely loppuseminaarissa (not translated)
Opiskelija ei osallistu tiimiyritystoimintaan eikä tee annettuja tehtäviä. (not translated)
Opiskelija osallistuu tiimiyritystoimintaan. Tiimin tuotokset ovat tavanomaisia jäljitellen malleja ja vakiintuneita käytänteitä. Tuotokset ovat hajanaisia, eikä viestinnästä rakennu yhtenäistä yhteisökuvaa. Tiimi ei taustoita eikä perustlele valintojaan.
Opiskelija löytää lähteitä, joskin niiden käyttö ja referointi on vähäistä. Väitteiden perustelu jää vaatimattomaksi. Viestien rakentaminen on hapuilevaa, ja kielen muoto- ja tyyliseikoissa on huomautettavaa. (not translated)
Opiskelija osallistuu tiimiyritystoimintaan aktiivisesti. Tiimin tuotokset ovat tarkoituksenmukaisia. Tuotokset pyrkivät rakentamaan yhtenäistä yhteisökuvaa. Tiimi taustoittaa ja perustelee valintansa.
Opiskelija käyttää lähteitä asianmukaisesti. Referointi niveltyy muuhun tekstiin. Olennainen tieto välittyy selkeästi. Viestit ovat helposti vastaanotettavia, sujuvia ja tekstit melko virheettömiä. (not translated)
Opiskelija osallistuu tiimiyritystoimintaan vuorovaikutteisesti ja innovatiivisesti. Tiimin tuotokset ovat tarkoituksenmukaisia ja omaperäisiä. Tuotokset herättävät mielenkiinnon ja rakentavat yhteinäistä yhteisökuvaa viestintästrategian mukaisella tavalla. Tiimi taustoittaa ja perustelee valintansa luovasti ja vakuuttavasti. Opiskelija arvioi omaa ja tiiminsä jäsenten viestintäosaamista realistisesti ja monipuolisesti.
Opiskelija käyttä lähteitä arvioivasti ja kommentoiden. Opiskelija osaa jäsentää ja tiivistää olennaisen tiedon erinomaisesti ja hallitseen tilannekohtaisen kielen ja tyylin. (not translated)
Satu Kylmälä
Oppimateriaali jaetaan Moodlen kautta. (not translated)
Tiimityöskentely, viestintä- ja vuorovaikutusharjoitukset (not translated)
Opintojakson suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista ja sitoutumista tiimitoimintaan sekä kirjallisten ja suullisten tehtävien suorittamista aikataulutavoitteiden mukaan.
Opintojakson arvioitavat tehtävät (0 - 5): tiimiyrityksen portfolio esityksineen 50 % ja parityönä toteutettava pienoistutkielma 50 %. (not translated)
Finnish
01.08.2020 - 25.11.2020
10.06.2020 - 01.09.2020
5 cr
20RESTO
Mari Touronen
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
AHOT-menettely, josta tulee neuvotella opettajan kanssa. (not translated)
Tehtävien aikataulut täsmentyvät opintojakson alkaessa. (not translated)
Opintojaksoon sisältyy 10 lähiopetuskertaa ja 2 seminaarikertaa (yhteensä 36 tuntia). Opiskelijoiden ja tiimien itsenäistä työskentelyä n. 95 tuntia. (not translated)
1. periodi:
Asiatyyli ja oikeakielisyys
Tekstilajit
TAMKin raportointiohje ja raporttipohja
Referointi, tekstiviitteet ja lähdeluettelo
Pienoistutkielman ohjeistus
2. periodi:
Tiimien perustaminen ja tiimiyritysten ideointi
Yhteisöviestinnän perusteet
Liikekirjeet
Tiedottaminen
Verkkoviestintä
Vuorovaikutus- ja esiintymistaidot
Tiimitehtävien esittely loppuseminaarissa (not translated)
Opiskelija ei osallistu tiimiyritystoimintaan eikä tee annettuja tehtäviä. (not translated)
Opiskelija osallistuu tiimiyritystoimintaan. Tiimin tuotokset ovat tavanomaisia jäljitellen malleja ja vakiintuneita käytänteitä. Tuotokset ovat hajanaisia, eikä viestinnästä rakennu yhtenäistä yhteisökuvaa. Tiimi ei taustoita eikä perustele valintojaan.
Opiskelija löytää lähteitä, joskin niiden käyttö ja referointi on vähäistä. Väitteiden perustelu jää vaatimattomaksi. Viestien rakentaminen on hapuilevaa, ja kielen muoto- ja tyyliseikoissa on huomautettavaa.
Englanniksi (not translated)
Opiskelija osallistuu tiimiyritystoimintaan aktiivisesti. Tiimin tuotokset ovat tarkoituksenmukaisia. Tuotokset pyrkivät rakentamaan yhtenäistä yhteisökuvaa. Tiimi taustoittaa ja perustelee valintansa.
Opiskelija käyttää lähteitä asianmukaisesti. Referointi niveltyy muuhun tekstiin. Olennainen tieto välittyy selkeästi. Viestit ovat helposti vastaanotettavia, sujuvia ja tekstit melko virheettömiä. (not translated)
Opiskelija osallistuu tiimiyritystoimintaan vuorovaikutteisesti ja innovatiivisesti. Tiimin tuotokset ovat tarkoituksenmukaisia ja omaperäisiä. Tuotokset herättävät mielenkiinnon ja rakentavat yhteinäistä yhteisökuvaa viestintästrategian mukaisella tavalla. Tiimi taustoittaa ja perustelee valintansa luovasti ja vakuuttavasti. Opiskelija arvioi omaa ja tiiminsä jäsenten viestintäosaamista realistisesti ja monipuolisesti.
Opiskelija käyttää lähteitä arvioivasti ja kommentoiden. Opiskelija osaa jäsentää ja tiivistää olennaisen tiedon erinomaisesti ja hallitsee tilannekohtaisen kielen ja tyylin. (not translated)
Satu Kylmälä
Oppimateriaali jaetaan Moodlen kautta. (not translated)
Luennot, ryhmä- ja yksilötehtävät, viestintä- ja vuorovaikutusharjoitukset, esitykset (not translated)
Opintojakson suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetukseen sekä kirjallisten ja suullisten tehtäveien suorttamista aikataulutavoitteiden mukaan.
Arvioitavat tehtävät asteikolla 0 - 5 ovat pienoistutkielma (painoarvo 60 %) ja portfolion kirjallinen ja suullinen esittäminen (painoarvo 40 %). Opiskelijan tulee palauttaa muut opintojakson tehtävät aikataulun mukaisesti. (not translated)
Finnish
01.08.2020 - 31.12.2020
10.06.2020 - 01.09.2020
5 cr
20MRESTO
Eija Lähteenmäki
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
AHOT-menettely, josta tulee neuvotella opettajan kanssa. (not translated)
Ei tenttiä. Tehtävien aikataulutus täsmentyy opiantojakson alussa. (not translated)
Yhden opintopisteen laskennallinen työaika on noin 27 tuntia. Lähiopetusta on vähän, joten opiskelijoiden tulee panostaa itsenäiseen opiskeluun ja annettuihin tehtäviin. (not translated)
Kirjallinen viestintä: asiatyylisen tekstin suunnittelu, tuottaminen ja viimeistely; oikeakielisyys
Raportointi: TAMKin raportointiohjeet ja raporttipohja; referointi, tekstiviitteet ja lähdeluettelo
Vuorovaikutus ja esiintyminen: ryhmädynamiikan perusteet, oman viestijäkuvan hahmottaminen ja kehittämiskohteiden tunnistaminen
Opintojakson aikataulu, sisällöt ja tehtävät esitellään ensimmäisellä lähiopetuskerralla, ja ne ovat tarkistettavissa Moodlesta. (not translated)
Opiskelija ei palauta tehtäviä.
Opiskelija ei hallitse asiatyyliä, ei osaa viestiä tilannekohtaisesti eikä kykene kohdentamaan viestejään vastaanottajan mukaan. Kielessä on runsaasti puutteita seä rakenne-, muoto- ja tyylivirheitä. Opiskelija ei kykene arvioimaan omaa viestintäosaamistaan eikä havaitsemaan keskeisimpiä kehittämiskohteitaan. (not translated)
Opiskelija viestii ymmärrettävästi ja asiatyylisesti jäljitellen malleja ja ohjeita. Opiskelija löytää lähteitä, joskin niiden käyttö ja referointi on vähäistä. Väitteiden perustelu on vaatimatonta. Viestien rakentaminnen on hapuilevaa, ja kielen muoto- ja tyyliseikoissa on huomautettavaa. Opiskelija hahmottaa oman viestintäosaamisensa vahvuudet ja keskeisimmät kehittämiskohteet. (not translated)
Opiskelija viestii jäsentyneesti ja havainnollisesti sekä kohdentaa viestinsä vastaanottajan ja tilanteen mukaisesti. Opiskelija perustelee näkemyksensä. Opiskelija valitsee lähteensä tarkoituksenmukaisesti; referointi niveltyy luontevasti muuhun tekstiin. Olennainen tieto välittyy selkeästi. Viestit ovat helposti vastaanotettvia, sujuvia ja tekstit melko virheettömiä. Opiskelija tiedostaa selkeästi oman viestintäosaamisensa vahvuuden ja heikkoudet ja kykenee laatimaan realistisen kehittymissuunnitelman, joka tukee hänen ammatillista osaamistaan. (not translated)
Opiskelija viestii vakuuttavasti, innostavasti ja vuorovaikutteisesti. Opiskelija perustelee näkemyksensä monipuolisesti. Opiskelija käyttää lähteitä arvioivasti ja kommentoiden. Opiskelija osaa jäsentää ja tiivistää olennaisen tiedon erinomaisesti ja hallitsee tilannekohtaisen kielen ja tyylin. Opiskelija määrittelee tarkasti oman viestintäosaamisensa ulottuvuudet ja kehittää määrätietoisesti viestintätaitojaan oman alansa ammattilaisena. (not translated)
Satu Kylmälä
Oppimateriaali jaetaan Moodlen kautta. (not translated)
Luennot, ryhmä- ja yksilötehtävät, viestintä- ja vuorovaikutusharjoitukset, esitykset (not translated)
Opintojakson suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetukseen sekä kirjallisten ja suullisten tehtäveien suorttamista aikataulutavoitteiden mukaan.
Arvioitavat tehtävät asteikolla 0 - 5 ovat pienoistutkielma (painoarvo 60 %) ja portfolion kirjallinen ja suullinen esittäminen (painoarvo 40 %). Opiskelijan tulee palauttaa muut opintojakson tehtävät aikataulun mukaisesti. (not translated)
Finnish
01.08.2020 - 31.12.2020
10.06.2020 - 01.09.2020
5 cr
20MRESTO
Mari Touronen
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
AHOT-menettely, josta tulee neuvotella opettajan kanssa. (not translated)
Ei tenttiä. Tehtävien aikataulutus täsmentyy opintojakson alussa. (not translated)
Yhden opintopisteen laskennallinen työaika on noin 27 tuntia. Lähiopetusta on vähän, joten opiskelijoiden tulee panostaa itsenäiseen opiskeluun ja annettuihin tehtäviin. (not translated)
Kirjallinen viestintä: asiatyylisen tekstin suunnittelu, tuottaminen ja viimeistely; oikeakielisyys
Raportointi: TAMKin raportointiohjeet ja raporttipohja; referointi, tekstiviitteet ja lähdeluettelo
Vuorovaikutus ja esiintyminen: ryhmädynamiikan perusteet, oman viestijäkuvan hahmottaminen ja kehittämiskohteiden tunnistaminen
Opintojakson aikataulu, sisällöt ja tehtävät esitellään ensimmäisellä lähiopetuskerralla, ja ne ovat tarkistettavissa Moodlesta. (not translated)
Opiskelija ei palauta tehtäviä.
Opiskelija ei hallitse asiatyyliä, ei osaa viestiä tilannekohtaisesti eikä kykene kohdentamaan viestejään vastaanottajan mukaan. Kielessä on runsaasti puutteita seä rakenne-, muoto- ja tyylivirheitä. Opiskelija ei kykene arvioimaan omaa viestintäosaamistaan eikä havaitsemaan keskeisimpiä kehittämiskohteitaan. (not translated)
Opiskelija viestii ymmärrettävästi ja asiatyylisesti jäljitellen malleja ja ohjeita. Opiskelija löytää lähteitä, joskin niiden käyttö ja referointi on vähäistä. Väitteiden perustelu on vaatimatonta. Viestien rakentaminen on hapuilevaa, ja kielen muoto- ja tyyliseikoissa on huomautettavaa. Opiskelija hahmottaa oman viestintäosaamisensa vahvuudet ja keskeisimmät kehittämiskohteet. (not translated)
Opiskelija viestii jäsentyneesti ja havainnollisesti sekä kohdentaa viestinsä vastaanottajan ja tilanteen mukaisesti. Opiskelija perustelee näkemyksensä. Opiskelija valitsee lähteensä tarkoituksenmukaisesti; referointi niveltyy luontevasti muuhun tekstiin. Olennainen tieto välittyy selkeästi. Viestit ovat helposti vastaanotettvia, sujuvia ja tekstit melko virheettömiä. Opiskelija tiedostaa selkeästi oman viestintäosaamisensa vahvuuden ja heikkoudet ja kykenee laatimaan realistisen kehittymissuunnitelman, joka tukee hänen ammatillista osaamistaan. (not translated)
Opiskelija viestii vakuuttavasti, innostavasti ja vuorovaikutteisesti. Opiskelija perustelee näkemyksensä monipuolisesti. Opiskelija käyttää lähteitä arvioivasti ja kommentoiden. Opiskelija osaa jäsentää ja tiivistää olennaisen tiedon erinomaisesti ja hallitsee tilannekohtaisen kielen ja tyylin. Opiskelija määrittelee tarkasti oman viestintäosaamisensa ulottuvuudet ja kehittää määrätietoisesti viestintätaitojaan oman alansa ammattilaisena. (not translated)
The student has satisfactorily completed the planning and the implementation of service case. There are some divergences between the plan and the implementation. There is some inadequacy in student’s independent work, team work and skills in planning. The customers have not been satisfied with the service case.
The student has completed the service case according to the plan and taken into consideration different target groups. The implementation has been good but it has not been very innovative. Customer satisfaction and profitability have been in good level in project. The team work has been cooperative and the team has indicated a good abilities in problem solving and flexibility.
The student has completed the service case according to the plan, doing it very well and applying the theoretical studies. The student has indicated excellent innovativeness, abilities in problem solving and flexibility. Customer satisfaction and profitability are in excellent level in project and different target groups have been
Failed
The student has not participated in contact lessons and done the given tasks.
Satu Kylmälä
Finnish
08.03.2021 - 30.04.2021
18.12.2020 - 15.02.2021
10 cr
20RESTO
Jaana Sahlsten, Taija Karhe, Pilvi Torvinen
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
AHOT-näyttö (not translated)
The student has satisfactorily completed the planning and the implementation of service case. There are some divergences between the plan and the implementation. There is some inadequacy in student’s independent work, team work and skills in planning. The customers have not been satisfied with the service case.
The student has completed the service case according to the plan and taken into consideration different target groups. The implementation has been good but it has not been very innovative. Customer satisfaction and profitability have been in good level in project. The team work has been cooperative and the team has indicated a good abilities in problem solving and flexibility.
The student has completed the service case according to the plan, doing it very well and applying the theoretical studies. The student has indicated excellent innovativeness, abilities in problem solving and flexibility. Customer satisfaction and profitability are in excellent level in project and different target groups have been
Failed
The student has not participated in contact lessons and done the given tasks.
Satu Kylmälä
Finnish
12.03.2021 - 24.04.2021
18.12.2020 - 15.02.2021
10 cr
20MRESTO
Jaana Sahlsten, Sami Salonen, Taija Karhe
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Ahot erillisen ohjeistuksen mukaan. (not translated)
Ennakkotehtävä 23 h
Kontaktitunnit 42 h
Ruokapalvelucase 110 h
Ravitsemuslaatutehtävä 35 h
Kansainvälinen asiakas 30 h
Alkoholilainsäädäntö 30 h
___________________________
yhteensä 270 h (not translated)
Opiskelija ei ole osallistunut kontaktiopetukseen eikä suorittanut annettuja tehtäviä. (not translated)
Opiskelija on suoriutunut palvelutilanteen suunnittelusta ja toteutuksesta tyydyttävästi. Toteutus ei vastannut täysin suunnitelmaa. Opiskelijan itsenäisessä työskentelyssä sekä ryhmän työskentelyssä ja suunnittelutaidoissa on ollut puutteita. Asiakkaat eivät ole olleet toteutukseen tyytyväisiä. (not translated)
Opiskelija on toteuttanut palvelutilanteen suunnitelman mukaisesti ja perustellusti ottaen huomioon erilaiset asiakasryhmät. Toteutus on ollut hyvää, joskaan se ei osoita erityistä innovatiivisuutta. Asiakastyytyväisyys ja tuloksellisuus ovat projektissa olleet hyvällä tasolla. Tiimi toimii kokonaisuutena yhteistyössä ja osoittaa hyvää ongelmanratkaisukykyä ja joustavuutta. (not translated)
Opiskelija on toteuttanut palvelutilanteen suunnitelman mukaisesti, perusteellisesti ja soveltaen opittuja taitoja. Palvelutilanne on toteutettu innovatiivisesti ja erityisen hyvää ongelmanratkaisukykyä ja joustavuutta osoittaen. Asiakastyytyväisyys ja tuloksellisuus ovat projektissa olleet erinomaisella tasolla ja eri asiakasryhmät on otettu huomioon kiitettävästi. Tiimi toimii moitteettomasti ja osoittaa hyvää ongelmanratkaisukykyä ja joustavuutta. (not translated)
Student can recognise and define field related phenomena and service scape design.
Student is able to work in a multidisciplinary design group under supervision.
Student considers and assesses things from his/hers choices.
Student structures service scape design in a professional context and is able to choose the most suitable option from different alternatives for multisensory service scape design and reason it.
Student can solve problems that concerns interaction in a multidisciplinary design workgroup.
Student can cooperate responsibly and follows the important courses of action in the service-field.
Student understands service space design and relates it to the professional context. Student knows how to search different solutions for a multisensory service scape design.
Student is able to try new operational models for improving interaction in a multidisciplinary design group.
Student works responsibly and in a commited manner considering the community and service field requirements and needs.
Student can not recognise the concept of service scape design and is not able to attend and work in a multidisciplinary design work group.
Satu Kylmälä
RT Ammattikeittiöt 94-11254. Julkaistu 28.2.2017
Muu aiheeseen liittyvä materiaali
Ammattikeittiölaitevalmistajien omat yrityssivut (koneet ja laitteet) (not translated)
luennot
yritysvieraiden esitykset
monialainen ryhmätyö
projektityö (not translated)
Projektityö (tiimityö) 50%
Tiimityön vertaisarviointi (yksilö)20%
Tentti (yksilö)30% (not translated)
Finnish
17.08.2020 - 06.10.2020
10.06.2020 - 09.08.2020
5 cr
19RESTO
1 - 55
Tuija Ylä-Viteli
Toteusmuoto voi olla 100% virtuaalinen tai hybridi-malli (virtuaalisuutta ja kontaktia). Toteutustapa vahvistuu elokuussa, kun tiedetään koronaohjeistus ja TAMKin linjaukset.
Opintojaksolla tehdään monialainen RETARA-projekti eri koulutusohjelmien opiskelijoiden kanssa. (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
3 cr
0-5
Ahot-osaamisen näyttö
Ahot-hakemust hyvähot-järjeselmään 7.8.2020 mennessä.
Ahot -osaamisen näyttä vko 33 aikana (not translated)
Opintojaksolla on ulkopuolisa asiantuntijavieraita ammattikeittiösuunnitteluun liitten sekä esteettömyyteen liittyen.
RETARA-projektin seminaari1 on työelämän edustajat arvioimassa opiskeijatiimien tuotoksia workshop-toteutuksessa. (not translated)
Tentti 8.9.2020 klo 8.30-10.00
1.uusinta 28.9 klo 12.00-14.00
2. uusinta Examissa vko 41 (not translated)
5x27h =135h opiskeljan työtä
kontaktiopetukseen osallistuminen maanantaisin ja tiistaisin
monialaisen ryhmän kanssa työskentely maanantaisin klo 10-12
opettajan ryhmäkohtaiseen ohjaukseen osallistuminen
opiskelijan itsenäinen työskentely ja oman ryhmän kanssa työskentely ryhmän aikataulun mukaisesti (not translated)
Student can recognise and define field related phenomena and service scape design.
Student is able to work in a multidisciplinary design group under supervision.
Student considers and assesses things from his/hers choices.
Student structures service scape design in a professional context and is able to choose the most suitable option from different alternatives for multisensory service scape design and reason it.
Student can solve problems that concerns interaction in a multidisciplinary design workgroup.
Student can cooperate responsibly and follows the important courses of action in the service-field.
Student understands service space design and relates it to the professional context. Student knows how to search different solutions for a multisensory service scape design.
Student is able to try new operational models for improving interaction in a multidisciplinary design group.
Student works responsibly and in a commited manner considering the community and service field requirements and needs.
Student can not recognise the concept of service scape design and is not able to attend and work in a multidisciplinary design work group.
Satu Kylmälä
Materiaali on Moodlessa (not translated)
luennot
yritysvieraiden esitykset
projektityö (not translated)
Finnish
11.09.2020 - 23.10.2020
10.06.2020 - 01.09.2020
5 cr
19MRESTO
1 - 55
Leila Kakko
Toteusmuoto voi olla 100% virtuaalinen. Toteutustapa vahvistuu elokuussa, kun tiedetään koronaohjeistus ja TAMKin linjaukset. (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
2 cr
4 cr
0-5
Ahot-osaamisen näyttö
Ahot-hakemus hyvähot-järjestelmään 16.8.2020 mennessä.
Ahot -osaamisen näyttö 28. tai 29.8.2020 päivä tarkentuu elokuussa. (not translated)
Opintojaksolla on ulkopuolisia asiantuntijavieraita. (not translated)
Sovitaan opintojakson aloituksessa. (not translated)
5x27h =135h opiskelijan työtä
kontaktiopetukseen osallistuminen ja
opettajan ryhmäkohtaiseen ohjaukseen osallistuminen
opiskelijan itsenäinen työskentely ja oman ryhmän kanssa työskentely ryhmän aikataulun mukaisesti (not translated)
Student can recognise and define field related phenomena and service scape design.
Student is able to work in a multidisciplinary design group under supervision.
Student considers and assesses things from his/hers choices.
Student structures service scape design in a professional context and is able to choose the most suitable option from different alternatives for multisensory service scape design and reason it.
Student can solve problems that concerns interaction in a multidisciplinary design workgroup.
Student can cooperate responsibly and follows the important courses of action in the service-field.
Student understands service space design and relates it to the professional context. Student knows how to search different solutions for a multisensory service scape design.
Student is able to try new operational models for improving interaction in a multidisciplinary design group.
Student works responsibly and in a commited manner considering the community and service field requirements and needs.
Student can not recognise the concept of service scape design and is not able to attend and work in a multidisciplinary design work group.
Leila Kakko
Finnish
01.08.2020 - 31.10.2020
02.06.2020 - 31.07.2020
5 cr
AVOINAMK
0 - 80
Leila Kakko
Continuous education
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
5 cr
0-5
Student can recognise and define field related phenomena and service scape design.
Student is able to work in a multidisciplinary design group under supervision.
Student considers and assesses things from his/hers choices.
Student structures service scape design in a professional context and is able to choose the most suitable option from different alternatives for multisensory service scape design and reason it.
Student can solve problems that concerns interaction in a multidisciplinary design workgroup.
Student can cooperate responsibly and follows the important courses of action in the service-field.
Student understands service space design and relates it to the professional context. Student knows how to search different solutions for a multisensory service scape design.
Student is able to try new operational models for improving interaction in a multidisciplinary design group.
Student works responsibly and in a commited manner considering the community and service field requirements and needs.
Student can not recognise the concept of service scape design and is not able to attend and work in a multidisciplinary design work group.
Satu Kylmälä
Finnish
24.08.2020 - 20.10.2020
02.06.2020 - 31.07.2020
5 cr
20AVOPOK
AVOINAMK
0 - 80
Arja Luiro, Sanna Luoto
Continuous education
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
4 cr
5 cr
0-5
Finnish
01.10.2020 - 31.01.2021
02.08.2020 - 30.09.2020
5 cr
Eija Reunanen
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
3 cr
5 cr
0-5
Opiskelija tuntee laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä. (not translated)
Opiskelija osaa soveltaa, vertailla ja jäsentää laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija osaa arvioida turvallisuuteen ja laatuun liittyviä ongelmia lainsäädännön pohjalta. (not translated)
Opiskelija osaa analysoida ja ratkaista laaja-alaisia laatuun ja turvallisuuteen liittyviä ongelmia soveltaen lainsäädäntöä käytännön tilanteisiin.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. (not translated)
The student is familiar with the concepts which are related to quality and safety and with the legislation which directs them.
The student performs the given tasks as directed.
Students work in a group and look at things from their own perspective.
The student is able to apply, compare and structure concepts related to quality and safety and the legislation that governs them. The student can estimate on the basis of the legislation problems which are related to safety and quality.
The student takes responsibility and undertakes not only his / her own activities but also the activities of the group.
The student can analyse and can solve wide problems which are related to quality and safety. The student can work responsibly, flexibly and constructively in the cooperation.
The student takes responsibility and undertakes not only his / her own activities but also the activities of the group.
Satu Kylmälä
Moodlessa oleva aineisto. (not translated)
- luennot
- työpajatyöskentely
- tentti
- harjoitukset
- opetuskeskustelut
- tutustumiskäynnit
- tiimityöskentely (not translated)
Tentti 50%
Puhtauden laadun arviointi tehtävä 20%
Työturvallisuuspäivä 20 %
Vertaisarviointi 10%
Muut tehtävät arvioidaan hyväksytty / hylätty. (not translated)
Finnish
01.01.2021 - 26.02.2021
18.11.2020 - 08.01.2021
10 cr
20RESTO
Eija Reunanen, Tuija Heikkilä
Opintojakso alkaa ke 12.1.2021 klo 9.00. (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
3 cr
9 cr
0-5
AHOT (not translated)
Harjoitustehtävät yhteistyössä työelämän kanssa. (not translated)
Tentit:
17.2.2021
Uusinta:
ke 24.2. klo 9-12
ke 10.3. klo 9-12 (not translated)
Virtuaaliopetus ja tiimitapaamiset 50%
Itsenäinen työskentely 50% (not translated)
Aikataulu on Moodlessa.
https://moodle.tuni.fi/mod/page/view.php?id=793643 (not translated)
Opiskelija ei tunne laatuun ja turvallisuuteen liittyviä käsitteitä sekä niitä ohjaavaa lainsäädäntöä.
Opiskelija ei suoriudu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija ei toimi ryhmässä. (not translated)
The student is familiar with the concepts which are related to quality and safety and with the legislation which directs them.
The student performs the given tasks as directed.
Students work in a group and look at things from their own perspective.
The student is able to apply, compare and structure concepts related to quality and safety and the legislation that governs them. The student can estimate on the basis of the legislation problems which are related to safety and quality.
The student takes responsibility and undertakes not only his / her own activities but also the activities of the group.
The student can analyse and can solve wide problems which are related to quality and safety. The student can work responsibly, flexibly and constructively in the cooperation.
The student takes responsibility and undertakes not only his / her own activities but also the activities of the group.
Satu Kylmälä
Moodlessa oleva aineisto. (not translated)
- luennot
- tentti
- harjoitukset
- opetuskeskustelut
- raportointi
- tiimityöskentely (not translated)
Finnish
11.01.2021 - 08.03.2021
10.11.2020 - 31.12.2020
10 cr
20MRESTO
Eija Reunanen, Tuija Heikkilä
Opintojakso avautuu Moodlessa ma 11.1.2021 klo 9.00. (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
3 cr
10 cr
0-5
AHOT (not translated)
Harjoitustehtävät yhteistyössä työelämän kanssa. (not translated)
Elintarvikemikrobiologia ja hygienia 4 op
Puhtaus 4 op
Työturvallisuus ja ergonomia 2 op (not translated)
Aikataulu on Moodlessa.
Elintarvikemikrobiologia ja hygienia 4 op
Puhtaus 4 op
Työturvallisuus ja ergonomia 2 op (not translated)
The student is aware of the importance of the operational human resource management (HRM) in certain business.
The student knows what the human resource management is about.
The student is aware of the HRM tools and the importance of human resource development.
The student understands the importance of the human resource management in certain business.
The student is able to implement the human resource management by using different tools.
The student understands the importance of motivation and human resource development.
The student is able to make the plan of human resource management according to the business idea.
The student is able to implement the human resource management by using different tools profitably and allowing for resources.
The student is able to regard the importance of motivation and human resource development. She/he is able to analyze the made decisions influence to the work team.
Satu Kylmälä
Luentomateriaali
+
Eräsalo, U. 2011. Käytännön henkilöstöjohtaminen hotelli- ja ravintola-alalla. Restamark.
Hyppänen, R. 2013 (2007). Esimiesosaaminen. Liiketoiminnan menestystekijä. Edita.
+
Laskenta
Heikkilä, P & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark.
Heikkilä, P., Rauhala, M. & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Restamark.
+
Moodlessa osoitetut materiaalit (not translated)
-luennot + luentoihin liittyvät tehtävät ja tentit
-harjoitukset (yksilötyöt ja tiimissä tehtävät)
-tiimityöt (not translated)
-moodletentit (henkilöstöasiat ja työlainsäädäntö) - 50 %
-harjoitukset (laskenta) - 10 %
-ammatillinen osallistuminen: aktiivinen osallistuminen tiimityöskentelyyn erilaisissa toimeksiannoissa, harjoituksissa); opiskelijoiden itse- ja vertaisarvioinnit kehityskeskustelussa ja kirjallisesti, sovellus henkilöstöasioista ja työvuoroista case-yritykseen - 40 %
edellä olevat arvioinnin kohteet suhteessa kurssin tavoitteisiin ja suorittamisen kriteereihin (not translated)
Finnish
01.01.2021 - 05.03.2021
25.11.2020 - 05.01.2021
10 cr
19RESTO
0 - 60
Tiina Wickman-Viitala, Riitta Brännare, Sami Salonen
Kurssi toteutuu viikoilla 2 - 8 maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8.30 - 15.30 mutta tästä on päiväkohtaiset aikataulut moodlessa. (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
2 cr
0-5
ei ole (not translated)
Toimeksiantona rekrytointiprosessi organisaatioille (not translated)
1.tentit
ma 15.2. klo 9-11 työlainsäädäntö ja työturvallisuus (Sami S.)
to 18.2.klo 9-11 yleinen henkilöstöjohtaminen (Riitta B.)
2.tentit (1. rästitentit)
to 25.2. klo 8-11 yleinen henkilöstöjohtamisen ja työlainsäädäntö+työturvallisuus
3.tentit (2. rästitentti sovitaan myöhemmin pidettäväksi) (not translated)
ei ole (not translated)
-op = 27 tuntia opiskeijan työtä keskimäärin riippuen opiskelu- ja työtaustasta
-ajankäyttö: luennot, tenttiin valmistautuminen, tehtävät, harjoitukset ja toimeksiannot, tiimityöt
ks. aikataulu (not translated)
Sisällön jaksotus opintopisteinä:
-työlainsäädäntö ja työturvallisuus – luennot ja tentti – 2 op (yksilösuoritus)
-laskentaharjoitukset – 1 op (yksilösuoritus)
-henkilöstöjohtamisen luennot, tentti – 3 op (yksilösuoritus)
-luennot; työvuorolista ja henkilöstötoimintojen sovellus case -yritykseen; rekrytoimeksianto, perehdyttämisharjoitukset, kehityskeskustelu ja loppuarviointi - 4 op (tiimityöskentelyä pääosin) (not translated)
Hylätty
Ei tiedosta liikeidean mukaisen henkilöstösuunnitelman tärkeyttä.
Ei tiedä mikä on henkilöstösuunnitelma ja mitä siihen liittyy.
Ei tiedosta henkilöstön kehittämisen merkitystä henkilöstösuunnittelussa. (not translated)
Tiedostaa liikeidean mukaisen operataiivisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden
Tietää mikä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen. (not translated)
Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen. (not translated)
Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstö kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön. (not translated)
The student is aware of the importance of the operational human resource management (HRM) in certain business.
The student knows what the human resource management is about.
The student is aware of the HRM tools and the importance of human resource development.
The student understands the importance of the human resource management in certain business.
The student is able to implement the human resource management by using different tools.
The student understands the importance of motivation and human resource development.
The student is able to make the plan of human resource management according to the business idea.
The student is able to implement the human resource management by using different tools profitably and allowing for resources.
The student is able to regard the importance of motivation and human resource development. She/he is able to analyze the made decisions influence to the work team.
Satu Kylmälä
Luentomateriaali, verkkomateriaalit Moodle-työtilassa ja erikseen sovittava kirjallisuus. (not translated)
Itsenäinen verkko-opiskelu, vapaaehtoiset verkkoluennot. (not translated)
Opintojakso arvioidaan arvosanalla 0–5 opintojakson arviointikriteerien mukaisesti. Oppimistehtäväkohtaiset arviointikriteerit on kerrottu tehtävänannon yhteydessä. Lisäksi opintojaksolla sovelletaan TAMK:n Yhteisiä arviointikriteerejä.
Oppimistehtävät palautetaan viimeistään palautuspäivänä. Myöhästynyt suoritus vaikuttaa arvosanaan. Arvosanalla arvioitavissa myöhästyneissä suorituksissa arvosana laskee yhdellä jokaista viikkoa kohden. (not translated)
Finnish
11.01.2021 - 28.02.2021
25.11.2020 - 02.01.2021
10 cr
19MRESTO
Tiina Wickman-Viitala, Sanna Luoto, Sami Salonen
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
3 cr
10 cr
0-5
AHOT-tentti (not translated)
Kehittämistehtäviä tehdään omille työpaikoille. (not translated)
Verkkotentti erikseen sovittavana ajankohtana. Uusinnat tutkintosäännön mukaan. (not translated)
Ei ole. (not translated)
Itsenäistä opiskelua, yksilö- ja tiimitehtäviä (lisäksi vapaaehtoiset verkkoluennot) yhteensä 270 h. Opintojakson kuormittavuus voi kuitenkin vaihdella esimerkiksi ennakko-osaamisesta riippuen. (not translated)
Lähijohtaminen 135 h
Työlainsäädäntö 68 h
Yrityksen talous ja budjetointi 68 h (not translated)
Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen. (not translated)
Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen. (not translated)
Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön. (not translated)
Satu Kylmälä
-luennot ja harjoitukset
-tiimityöt - yhteisoppiminen
-projektit
-itsearvioinnit ja keskustelut (not translated)
Finnish
08.03.2021 - 07.05.2021
25.11.2020 - 19.02.2021
10 cr
18RESTO
0 - 60
Riitta Brännare, Sami Salonen
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
-ei ole (not translated)
1 op vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä keskimäärin riippuen opiskelijat aiemmasta osaamisesta ja tavoitteista (not translated)
Kurssi toteutuu 4.periodissa 8.3.-30.4.2021 tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.
Aikataulu:
(tulee myöhemmin) (not translated)
Satu Kylmälä
Vapaavalintainen kirjallisuus liittyen omaan urapolkuun ja verkostoitumiseen. Kirjallisuustehtävä alustetaan opintojakson alkaessa. Lisäksi opintojakson aikana osoitettava verkkomateriaali. (not translated)
Itsenäinen työskentely ja yhteisöllinen tiimityöskentely verkossa.
Oppimiskeskustelut, projektityöskentely. (not translated)
Oppimistehtävät:
1. Minä restonomina ja työelämän kehittäjänä -urapolkukeskustelu / yksilötehtävä, arvioidaan hyväksytty/täydennettävä
2. RestoSmash 2021 -tapahtuma / tiimitehtävä, arvioidaan 0-5
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu 100 % tiimitehtävän perusteella. (not translated)
Finnish
12.02.2021 - 24.04.2021
27.11.2020 - 31.01.2021
10 cr
18MRESTO
0 - 40
Tuija Heikkilä, Sanna Luoto
Opintojakson aloituskerta on perjantaina 12.2.2021 klo 9-16. Opintojaksolle osallistuminen edellyttää läsnäoloa aloituskerralla. Tulevaisuudentila tehdään yhdessä! (not translated)
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
8 cr
10 cr
0-5
Verkostoituminen ja yritysyhteistyö. (not translated)
Opintojakson laajuus on 10 op., joka vastaa n. 270 h opiskelijan työmäärää. Opintojakson kuormittavuus voi vaihdella riippuen opiskelijan valmiuksista. (not translated)
Student knows the basics of business establishing. The business plan is limited. The report is partly done according to academic writing standards. The other assignments are passed satisfactory.
Student has a command of the basics of business establishing. The business plan is proper, detailed and realistic. The report is mainly written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using the resource material.
Student is able to found a business. The business plan is realistic, comprehensive and innovative. The report is written according to academic writing standards. The other assignments have been done by using widely the resource material.
Student does not understand the basics of the business establishing. The business plan is unrealistic. The report is not written according to academic writing standards. The assignments are not done or are failed.
Satu Kylmälä
Sovitaan kurssin alussa. (not translated)
Opintojakso toteutetaan pääasiassa verkkokurssina (virtuaalisesti) ajalla xx - xx.2021. Kurssialustana toimii Tuni-Moodle. Kurssi avautuu siellä ma xx.xx.2021.
Opintojakson yhteinen esittely- / aloituskerta järjestetään verkossa xx.xx.2021 klo x - x.
Vapaaehtoinen laskennan lähikerta järjestetään xx.xx.2021 klo x -x. Lähikerralla tehdään ohjatusti laskennan harjoituksia. (not translated)
Kurssin arvioitavat palautukset:
- Liiketoimintasuunnitelma 7 op
- Johtamisen tehtävä 2 op
- Laskennan tehtävä 1 op
- Muut tehtäväpalautukset hyväksytty / hylätty (not translated)
Finnish
01.08.2021 - 12.12.2021
01.05.2021 - 10.06.2021
10 cr
19MRESTO
Palveluliiketoiminta, Restonomi Virtuaalihenkilö, Tuula Niemi
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
5 cr
10 cr
0-5
AHOT-mahdollisuus, mikäli opiskelija on laatinut liiketoimintasuunnitelman tai vastaavan. AHOT-hakemys HyväHotin kautta. (not translated)
Opintojaksolla ei ole tenttiä. Kurssisuoritus käydään läpi ensimmäsessä verkkotapaamisessa. (not translated)
Opiskelijan ajankäyttö kurssille on yhteensä 270 h. Nämä tunnit sisältävät myös aiheeseen liittyvät verkkotapaamiset, ohjeistukset sekä itsenäisen työskentelyn joko yksin tai ryhmissä. (not translated)
Kurssi muodostuu viidestä eri moduulista:
- Minustako yrittäjä?
- Liiketoimintasuunnitelma
- Markkinoinnilla menestysbrändiksi
- Johtamisen monet kasvot
- Laskenta johtamisen välineenä
Tarkempi moduulikohtainen aikataulu ilmoitetaan kurssin Moodessa. (not translated)
Satu Kylmälä
Finnish
01.08.2021 - 31.12.2021
02.07.2021 - 31.07.2021
5 cr
21RESTO
Riitta Raimovaara
Hospitality Management
Degree Programme in Hospitality Management
TAMK Main Campus
0-5
Bachelor of Hospitality Management, EQF 6
General admission criteria, see TAMK’s websites.
It is possible for students to have their prior competence recognised.
Completion of curriculum studies and achievement of related competence objectives.
The degree is a bachelor-level professional higher education degree.
The degree complies with the criteria set by the Finnish national degree system as well as with the European framework for degrees and other competence.
After the first year you will be able to put into practice international cuisine as well as catering and cleaning services with hospitality and success. You will take a professional look into the development needs of the field.
After the second year you will be able to take responsibility of the human, financial and operational factors which affect a work community’s success. You will develop the work practices of international cuisine as well as catering and/or cleaning services.
After the third and fourth years you will be able to manage and develop international cuisine and catering and/or cleaning services by using multiprofessionalism and new technologies.
After graduation you will have the skills to work in demanding supervisor, advisory, marketing, communications, planning and training tasks in the field or as an independent entrepreneur.In hotel and restaurant business, e.g. chef, head waiter, restaurant manager. In catering services e.g. catering manager, restaurant manager, service supervisor. In premises services (cleaning facilities, premises services, environmental management) e.g. service supervisor, cleaning manager.
The degree gives eligibility for master’s degrees.
Assessment of study performances is based on TAMK’s assessment criteria
The detailed assessment criteria can be found in course implementation plans. The teaching and assessment methods are agreed on with students at the beginning of each course.
Completion of studies and achievement of competence objectives in the extent set by the curriculum.
The goal of the programme is to produce widely skilled service industry professionals for the hotel and restaurant business as well as for catering and premises services. You will gain the diverse skills needed to work in the field as a realizer, designer, developer, marketer or as a supervisor.
You will learn to recognise customer behaviour and to produce services which take into account well-being, health, safety, aesthetics and hospitality as well as the financial profitability of services.
You will understand the theories, key concepts, methods and principles of your field and will be able to critically evaluate them. You will be able to manage and develop the work communities of your field. You will also be able to work independently in expert tasks of the field or as an entrepreneur.
As a Bachelor of Hospitality you will be able to communicate in both writing and speaking also to the audiences outside the field. You are proficient in international communication and interaction in Swedish and at least one foreign language.
We will create a learning environment where the students can gain individual professional skills for management and expert tasks.
The Ministry of Education and Culture’ definitions of policy and TAMK’s strategy have been considered in the curriculum.