Siirry suoraan sisältöön

Kliinisen asiantuntijan ylempi tutkinto-ohjelma, bioanalytiikan kehittämisosaaminen

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Bioanalyytikko (ylempi AMK)

Laajuus:
90 op

Tutkintonimike ja tutkinnon taso

Bioanalyytikko (ylempi AMK)

Yhteystiedot

Opinto-ohjaaja Irmeli Nieminen 050 311 9677
Tutoropettaja, Yliopettaja Eeva Liikanen
Tutkintovastaava Minna Törnävä
Osaamispäällikkö Päivi Hautaviita
etunimi.sukunimi(at)tuni.fi

Hakukelpoisuus ja hakeminen

Hakukelpoisuuden antaa bioanalyytikon AMK-tutkinto tai vastaava aikaisempi opistoasteen tutkinto ja tämän jälkeen hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalta.
Hakeminen tapahtuu opintopolku.fi sivuston kautta.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen

Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakouluissa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat ao. koulutuksen osaamistavoitteita. Vapaasti valittaviin opintoihin voi sisällyttää korkeakouluissa suoritettuja EQF7 tasoisia opintoja. Hakeminen tapahtuu TAMK:n erillisen ohjeen mukaisesti.

Tutkintovaatimukset ja niitä koskevat säännöt

Koulutus noudattaa European Qualification Framework (EQF:n) mukaisia osaamisen tasokuvauksia sekä tutkintojen ja muun osaamisen kansallisen viitekehyksen (NQF) osaamiskuvauksia. EQF mahdollistaa tutkintojen vertailtavuuden Euroopan korkeakoulualueella. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon osaamista vastaava taso on 7.

Tutkinnon profiili

Kliinisen asiantuntijan ylempi tutkinto-ohjelma, Bioanalytiikan kehittämisosaaminen koulutuksessa saavutetaan terveysalan ylemmän ammattikorkeakoulututkinto (90 op).

Opinnot sisältävät 30 opintopisteen laajuiset syventävät ammattiopinnot, joihin on tarjolla spesifit sisältöalueet eri lukuvuosina.

Tutkinnon keskeiset osaamistavoitteet ja vuositeemat

Koulutuksen myötä opiskelija saavuttaa teoreettisesti syvälliset tiedot bioanalytiikan alalta sekä valmiudet hankkia ja soveltaa tutkittua tietoa toiminnan perustaksi. Opintojen aikana opiskelija oppii arvioimaan kriittisesti oman alansa toimintaa ja kehitystä. Valmistuttuaan opiskelija osaa kehittää toimintaa näyttöön perustuen ja kansainväliset kehitystrendit huomioon ottaen.

Sijoittuminen työelämään

Koulutusohjelma valmistaa sinut eritasoisiin esihenkilö-, kehittämis- ja asiantuntijatehtäviin julkisella, yksityisellä ja kolmannella sektorilla.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa muodollisesti samat jatko-opintomahdollisuudet kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Opintosuoritukset ja niiden arviointi

Arvioinnissa noudatetaan TAMKin yleisiä arviointikriteerejä

Valmistuminen

Opintojen suorittaminen ja osaamistavoitteiden saavuttaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.

Opintojen toteuttaminen

Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä. Koulutus koostuu sekä lähiopetuspäivistä (2 - 4 pv/kk) että itsenäisestä työskentelystä. Itsenäisen opiskelun määrä koulutuksessa on suuri. Opinnot voi suorittaa työn ohessa 1,5-2 vuodessa.

OPINTOJEN RAKENNE
Syventävät ammattiopinnot 30 op
Vapaasti valittavat opinnot 30 op
Opinnäytetyö 30 op
Yhteensä 90 op

Tutkinto-ohjelma sisältää 30op vapaasti valittavia opintoja, joiden avulla opiskelija täydentää tietojaan, taitojaan ja asiantuntijuuttaan ammatillisten erityistarpeidensa mukaan.

Tutkinnon kehittäminen

Opetussuunnitelmia kehitetään yhteistyössä myös muiden ammattikorkeakoulujen kanssa ja TAMKin muiden yamk-koulutusten kanssa.Työelämän kanssa yhteistyö toteutuu opinnäytetöiden hankkeistamisen ja hankkeiden kautta sekä säännöllisenä verkostoyhteistyönä

Kliininen asiantuntija, Bioanalytiikan kehittämisosaaminen
Tunnus
(24YKABIO)