Siirry suoraan sisältöön

Terveysteknologian ylempi tutkinto-ohjelma (tekniikan ja liikenteen ala)

Tutkinto:
Tekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (ylempi AMK)

Laajuus:
60 op

Tutkintonimike ja tutkinnon taso

Insinööri (ylempi AMK)

Yhteystiedot

Tutkintovastaava
Merja Kanervisto-Jokinen
Opettajatutor
Heidi Peltolehto
Osaamispäällikkö
Päivi Hautaviita
Opintoasiankoordinaattori
Riitta-Liisa Mäntylä
opinto-ohjaaja
Tiina Säilä

Hakukelpoisuus ja hakeminen

Ylempi AMK -tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet insinööri AMK, ammatillisen korkea-asteen insinööri, diplomi-insinööri tai tekniikan kandidaatin tutkinnon tai vastaavan ulkomaisen tutkinnon ja joille on kertynyt vähintään kaksi vuotta työkokemusta asianomaiselta alalta em. tutkinnon jälkeen.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen

Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi korkeakouluissa suoritettuja tutkinnon tavoitteisiin ja tasoon soveltuvia opintoja.
Hakeminen tapahtuu TAMK:n erillisen ohjeen mukaisesti.

Tutkintovaatimukset ja niitä koskevat säännöt

Koulutus noudattaa European Qualification Framework (EQF:n) mukaisia osaamisen tasokuvauksia sekä tutkintojen ja muun osaamisen kansallisen viitekehyksen (NQF) osaamiskuvauksia. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon osaamista vastaava taso on 7.

Tutkinnon profiili

Terveysteknologialla tarkoitetaan lääketieteelliseen käyttötarkoitukseen tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita tai in vitro (ihmisen ulkopuoliseen) -diagnostiikkaan tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita. Hyvinvointiteknologialla tarkoitetaan erilaisia teknisiä ja teknologisia ratkaisuja, joilla ylläpidetään ja parannetaan ihmisen elämänlaatua, hyvinvointia tai terveyttä. Lisäksi hyvinvointiteknologioilla tarkoitetaan organisaatioiden henkilöstön käyttämiä, toimintaa ohjaavia ja arvioivia järjestelmiä. Koulutuksen arvoperustana ovat hyvinvointi- ja terveysteknologioihin liittyvä elinkaariajattelu, kestävä kehitys ja eettisyys.

Tutkinnon keskeiset osaamistavoitteet ja vuositeemat

Tutkinnon tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet toimia hyvinvointi- ja terveysteknologian asiantuntijana ja kehittäjänä. Lisäksi tavoitteena on antaa opiskelijalle projektinhallintataitoja ja valmiuksia hyvinvointi- ja terveysteknologisten tuotteiden ja palveluiden innovointiin ja kehittämiseen. Koulutuksen lähtökohtina ovat työelämässä tapahtuvat muutokset ja vaatimukset. Yhteiskunnalliset muutokset edellyttävät asiakas- ja käyttäjälähtöisten, näyttöön perustuvien ja vaikuttavien toimintamallien käyttöönottoa sekä niiden johtamista ja arviointia. Koulutuksen tuottamia keskeisiä osaamisia ovat rakennetun ympäristön esteettömyyden suunnitteluosaaminen, terveyden- ja sosiaalihuollon apuvälinepalveluosaaminen, asiakaslähtöinen projektiosaaminen, terveysalan laitteiden viranomaisvaatimusten dokumentointiosaaminen, terveys- ja sosiaalialan teknologisten ratkaisujen hankintaosaaminen sekä terveys-/hyvinvointiteknologioiden ICT-ratkaisut.

Sijoittuminen työelämään

Terveysteknologian koulutuksesta valmistuneet henkilöt voivat sijoittua hyvinvointi- ja terveysteknologian asiantuntijoiksi ja suunnittelijoiksi, hyvinvointiteknologiaohjaajiksi ja -koordinaattoreiksi, kehittämistehtäviin, projektipäälliköiksi sekä sovellus-/järjestelmäasiantuntijoiksi (asiakas- ja potilastietojärjestelmät).

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua opettajan pedegogisiin opintoihin joko ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa ja saada ammatillisen opettajan pätevyyden. Kelpoisuus yliopistollisiin lisensiaatin ja tohtorin tutkintoihin on neuvoteltava erikseen kunkin tiedekunnan ja oppiaineen kanssa.

Opintosuoritukset ja niiden arviointi

Suoritusten arvioinnissa käytetään pohjana TAMKin yleisiä arviointikriteereitä. Opiskelijoiden kanssa sovitaan opintojakson alussa opintojakson suoritus- ja arviointitavat. Nämä tiedot ja tarkemmat kriteerit löytyvät kunkin opintojakson toteutussuunnitelmasta. Opetuksen toteuttamisessa ja arvioinnissa noudatetaan TAMKin tutkintosääntöä.

Valmistuminen

Valmistumisen ehtona on opintojen suorittaminen opetussuunnitelman mukaisessa laajuudessa.

Opintojen toteuttaminen

Opinnot toteutetaan yhdessä sosiaali- ja terveysalan, liiketalouden ja tekniikan alan opiskelijoiden kanssa. Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, jotka voi toteuttaa työn ohella. Opiskelijan on kuitenkin hyvä huomioida oma elämäntilanteensa ja varautua ajankäytöllisesti vaativaan opiskeluun. Lähiopetusta on keskimäärin joka toinen viikko, torstai-iltaisin ja perjantaisin (8.30-16).

Tutkinnon kehittäminen

Opetussuunnitelmaa kehitetään yhteistyössä TAMKin muiden YAMK-koulutusten kanssa. Yhteistyö työelämän kanssa toteutuu opinnäytetöinä, hankkeina, verkostoyhteistyönä ja neuvottelukuntatoimintana. Opiskelijoilta kerätään vuosittain opintojaksopalautetta ja henkilökohtaista palautetta HOPS-keskusteluissa. Lisäksi valmistuneiden palaute kootaan sähköisellä kyselyllä.

Terveysteknologian ylempi AMK-tutkinto-ohjelma
Tunnus
(24YTT)
Ilmoittautumisaika

19.12.2023 - 17.01.2024

Ajoitus

18.01.2024 - 31.12.2024

Laajuus

30 - 60

Toteutustapa

Lähiopetus

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 1

Koulutus
  • Terveysteknologian ylempi tutkinto-ohjelma (tekniikan ja liikenteen ala)
Ryhmät
  • AVOINAMK
    Avoin amk

Sisältö (OJ)

Polkuopiskelijana suoritat tutkinto-ohjelman ensimmäisen lukukauden tai lukuvuoden (30-60) opinnot avoimen AMKin opiskelijana. Löydät opintosuunnitelmat esimerkiksi polkuopintojen sivulta tuni.fi/polkuopinnot

Voit ilmoittautua polkuopintoihin, jos sinulla on insinööri (AMK), ammatillisen korkea-asteen insinööri, diplomi-insinööri tai vastaava ulkomainen tutkinto.

Ilmoittautuminen alkaa 11.12.2023 klo 9 ja päättyy 12.12.2023 klo 23.59.
YAMK-tutkintoryhmään on varattu yhteensä 1 paikka avoimen AMKin opiskelijoille. Mikäli paikkoja on tämän jälkeen vapaana, ilmoittautumisaikaa voidaan pidentää. Ilmoittautumislomake julkaistaan tällä sivulla ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on verkkokauppailmoittautuminen ja ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 300 euron opintomaksu.

Polkuopinnot koostuvat ensimmäisen lukukauden opinnoista. Opetus toteutetaan sekä suomen että englannin kielellä.
Terveysteknologian YAMK-koulutuksen syventävien ammattiopintojen (tekniikka 25 op) kontaktiopetusta (etänä tai lähiopetuksena TAMKilla) on keskimäärin joka toinen viikko, parittomina viikkoina torstaisin klo 16.30-20.00 ja perjantaisin klo 8.30-16.00.
Kevään 2024 kontaktiopetuspäivät ovat:
• 18.1.2024 klo 16.30-20.00, lähiopetus TAMKilla
• 19.1.2024 klo 8.30-16.00, lähiopetus TAMKilla
• 1.2.-2.2.2024
• 15.2.-16.2.2024
• 14.3.-15.3.2024
• 11.4.-12.4.2024
• 25.4.-26.4.2024
• 10.5.2024, lähiopetus TAMKilla
• 23.5.2024
• 24.5.2024, lähiopetus TAMKilla
Yllä olevien päivien lisäksi opiskelijan itse valitsemat niin sanotut YAMK-yhteisten opintojen opintojaksot, jotka sijoittuvat muille päiville. Näistä kuulet lisää opintojen alettua.

Haku tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen jälkeen
Polkuopintojen suorittamisen perusteella voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa opintopolku.fi-palvelussa toukokuussa tai lokakuussa 2024.

Jotta voit tulla valituksi, opintoja tulee olla suoritettuna 15 op kevään avoimen väylän erillishaussa 31.7.2024 mennessä ja syksyn haussa 31.12.2024 mennessä. Jos vaaditun opintopistemäärän suorittaminen ei onnistu kevätlukukauden aikana, opiskele vielä syksy avoimen opiskelijana ja hae tutkinto-opiskelijaksi lokakuun alussa 2024.

Huomioithan, että hakiessasi YAMK-tutkintoon sinun pitää täyttää myös pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset.

Arviointiasteikko

0-5