Siirry suoraan sisältöön

Terveydenhoitajan tutkinto-ohjelma: 24th

Tunnus: 24TH

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Terveydenhoitaja (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2024

Kuvaus

TERVEYDENHOITAJAKOULUTUKSEN PERUSTA

Terveydenhoitaja on terveydenhoitajatyön, perusterveydenhuollon, kansanterveystyön ja terveyden edistämisen asiantuntija, joka toteuttaa ja kehittää perhekeskeistä terveydenhoitajatyötä itsenäisesti ja moniammatillisessa työyhteisössä. Osaamisessa korostuu terveyden edistäminen elämänkulun eri vaiheissa ja terveyden edistämisen työmenetelmien hallinta. Terveydenhoitajakoulutus mahdollistaa laaja-alaisen osaamisen kaikilta terveydenhoitajatyön asiantuntija-alueilta sekä genomitiedon hyödyntämisen asiakkaiden terveyden edistämisessä.

Terveydenhoitajatutkinnon laajuus on 240 opintopistettä ja kesto neljä vuotta. Koulutuksen aikana suoritetaan ensin sairaanhoitajaopinnot ja sen jälkeen terveydenhoitajaopinnot. Opiskelija saa opintojen päätteeksi sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tutkintotodistuksen. Sosiaali- ja terveysalan lupavalvontavirasto laillistaa terveydenhoitajan tutkinnon suorittaneet sairaanhoitajaksi ja terveydenhoitajaksi.

Terveydenhoitajakoulutuksen arvoperustana on ihmisarvon ja yksilön kunnioittaminen,
luottamuksellisuus, vastuullisuus ja korkeatasoinen ammatillinen toiminta. Terveydenhoitajatyötä ohjaa terveydenhoitajan eettiset suositukset. Terveydenhoitaja osaa tukea ihmistä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä ja ylläpitämisessä, sekä hoitaa sairastunutta kokonaisvaltaisesti. Terveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija, joka toteuttaa ja kehittää työtään itsenäisesti ja moniammatillisessa yhteistyössä. Terveydenhoitaja edistää ja ylläpitää yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen, väestön ja ympäristön terveyttä. Keskeistä terveydenhoitajan työssä on ihmisen osallistaminen oman terveytensä ylläpitämiseen ja edistämiseen. Työssä korostuvat itsenäinen päätöksenteko ja hyvät vuorovaikutustaidot.

Terveydenhoitajatyön ammattiopinnoissa opiskelijan ammatillisuus vahvistuu ja erityisesti terveyttä edistävä osaaminen syvenee ja laajenee. Opiskelija osaa terveydenhoitajana tehdä eettisesti kestäviä, näyttöön perustuvia päätöksiä ja toimia ammatillisesti.

Terveydenhoitaja voi työskennellä monenlaisissa perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja kolmannen sektorin tehtävissä sekä yksityisenä ammatin harjoittajana. Koulutus avaa väylän myös kansainvälisiin tehtäviin. Terveydenhoitaja voi toimia myös erilaisissa suunnittelu- ja kehittämistehtävissä.

Opiskelijalla on mahdollisuus tutkintoonsa sisältyen syventää osaamistaan osallistumalla englanninkieliseen opetukseen kotimaassa tai kansainvälisessä vaihdossa sekä muissa kansainvälisesti toteutetuissa opinnoissa. Tämän lisäksi opiskelija voi tehdä ohjattuja harjoitteluja kansainvälisessä vaihdossa.

TERVEYDENHOITAJAKOULUTUKSEN PEDAGOGINEN PERUSTA

Terveydenhoitajakoulutuksen pedagoginen perusta pohjaa TAMKin pedagogisiin periaatteisiin, jotka ovat oppimislähtöisyys, yhteisöllisyys ja osallistuvuus, kestävä tulevaisuus ja työelämän kehittämisasiantuntijuus sekä digitaalisuus ja kansainvälisyys.

Terveydenhoitajakoulutus perustuu vahvasti oppimislähtöisyyteen, jossa yhdistyvät monipuolinen opetus ja joustavat kehittymisen mahdollisuudet. Koulutuksen aikana hyödynnetään laajasti työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä osaamisperustaisesti. Opiskelijan on mahdollista opiskella monipuolisilla menetelmillä, jolloin opiskeluprosessissa tuetaan opiskelijan omaa osallistuutta ja toimijuutta. Terveydenhoitajakoulutuksessa opiskelijalla on mahdollista hyödyntää aiemmin tai opintojen aikana hankittua osaamista osaksi opintojaan.

Hoitotyön opetusta toteutetaan monipuolisilla tavoilla erilaisissa oppimisympäristöissä. Pedagogisia menetelmiä ovat muun muassa lähiopetus, pienryhmäopetus, monimuoto-opetus, hybridi-opetus, aikataulutettu tai ajankohtaan sitomaton verkko-opetus, itsenäinen opiskelu, simulaatiot, taitopajat ja ohjatut harjoittelut. Opetusta toteutetaan myös moniammatillisissä tiimeissä.

Terveydenhoitajakoulutuksen pedagogiikka keskittyy vahvasti yhdessä oppimiseen, jossa painottuvat yhteisöllisyys ja osallistavuus. Keskiössä on opiskelijaryhmän yhteisöllisen ja tiedollisen työskentelyn tukeminen. Opetuksessa keskitytään yhdessä pohdittuihin, eettisesti kestäviin ratkaisuihin. Toiminta sekä oppimisympäristöt tukevat moninaisuutta ja saavutettavuutta yhdenvertaisesti.

Kestävällä kehityksellä osana tulevaisuuden korkeakoulutusta tarkoitamme oppimista, joka muuttaa olemassaolon perusteita, ymmärrystämme ja käsityksiämme ihmisen ja luonnon keskinäisestä riippuvuudesta, ihmisyydestä, hyvinvoinnin tekijöistä sekä talouden roolista globaalissa yhteiskunnassa ja yhteisössä.

Terveydenhoitajakoulutuksessa toimitaan aktiivisesti yhteistyössä työelämän kanssa. Tyäelämän kanssa käytävä vuoropuhelu mahdollistaa koulutuksen vastaamisen työelämän muuttuviin ja kehittyviin osaamistarpeisiin monialaisesti. Hoitotyön opiskelijalla on tärkeä rooli työelämän kehittämistyössä jo opintojen aikana. Opiskelija pystyy reflektoimaan oppimaansa, kehittymään terveydenhoitajana ja kehittämään hoitotyötä monipuolisesti jo opintojen aikana.

OSAAMISEN KEHITTYMINEN OPINTOJEN AIKANA

Terveydenhoitajaopiskelijan osaaminen rakentuu syventyen ja opinnot on jäsennetty kolmeen vaiheeseen. Opintoja suoritetaan noin 60 opintopistettä vuodessa. Terveydenhoitajakoulutus toteutuu suomenkielisenä kokopäiväopiskeluna, jossa osa opinnoista toteutetaan monialaisesti. Terveydenhoitajakoulutus sisältää 15 opintopistettä sosiaali- ja terveysalan yhteisiä opintoja. Osa opinnoista voidaan toteuttaa myös englanninkielisenä ja erilaisissa hankkeissa ja projekteissa.

Alkuvaiheen opintojen eli ensimmäisen lukukauden jälkeen terveydenhoitajaopiskelija osaa sairaanhoitajan ammatin perusteet. Opiskelija osaa noudattaa omassa toiminnassaan terveydenhuoltoa koskevaa lainsäädäntöä ja hoitotyön eettisiä ohjeita. Opiskelija osaa tarkkailla ihmisen peruselintoimintoja ja tunnistaa potilaan hoitotyön tarpeita ja osaa käyttää turvallisesti tilanteeseen sopivia hoitotyön auttamismenetelmiä. Opiskelija osaa toteuttaa lääkehoitoa turvallisesti ja hallitsee lääkelaskut sekä osaa toteuttaa ikääntyneiden hoitotyötä. Opiskelija osaa ottaa huomioon moninaisuuden opiskelu- ja työyhteisössä. Opiskelija tietää genomitiedon perusteet.

Keskivaiheen opintojen eli lukukausien 2-5 aikana opiskelija kehittää kliinistä osaamistaan hoitotyön eri alueilla sekä osaa määrittää eri-ikäisten potilaiden/asiakkaiden hoitotyön tarpeita sekä suunnitella, toteuttaa ja arvioida näiden hoitotyötä yhteistyössä potilaiden/asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa. Opiskelija osaa tunnistaa ja ennakoida yksilön ja yhteisön terveysongelmia. Opiskelija käyttää eri tieteenalojen tietoa oman toimintansa perustana. Opiskelija osaa ohjata ja tukea potilaita/asiakkaita itsehoidossa sekä hyödyntää asiakaslähtöisiä digitaalisia sote-palveluja. Opiskelija osaa toimia moniammatillisessa yhteistyössä hoitotyön edustajana potilaan/asiakkaan edun mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti omaa työtään.

Kuudes, seitsemäs ja kahdeksas lukukausi koostuvat terveydenhoitajatutkinnon opinnoista. Opiskelijan hoitotyön osaaminen ja taidot vahvistuvat edelleen, mutta painopiste on terveydenhoitajatyön eri osa-alueiden itsenäisen osaamisen kehittymisessä. Opiskelija oppii toimimaan eri toimintaympäristöissä (mm. neuvolat, koulu- ja opiskeluyhteisöt, aikuisneuvonta, työterveyshuolto, järjestöt) moniammatillisissa tiimeissä ennaltaehkäisevän terveydenhoidon asiantuntijana. Opiskelija osaa tehdä eettisesti päteviä, näyttöön perustuvia päätöksiä ja toimia ammatillisesti. Opiskelija osaa toimia asiakasohjaajana asiakkaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa sekä kehittää terveydenhoitajatyötä sekä omaa toimintaansa. Opiskelija syventää osaamistaan terveydenhoitajatyössä opinnäytetyön ja kehittämistehtävän avulla.

Terveydenhoitajakoulutus sisältää ammattitaitoa edistävää ohjattua harjoittelua 85 opintopistettä aidossa asiakas / potilaskontakteissa erilaisissa hoitoympäristöissä. Terveydenhoitajakoulutuksen harjoittelujaksojen tulee sijoittua laaja-alaisesti hoitotyön eri osa- alueille.

Terveydenhoitajahoitajakoulutus sisältää englannin ja ruotsin kielen opintoja sekä viisi opintopistettä vapaasti valittavia opintoja. Opiskelijalla on vapaasti valittavissa opinnoissa TUNI ristiinopiskelumahdollisuus. Opiskelija voi myös laajentaa omaa osaamistaan osallistumalla opintojen aikana erilaisiin hankkeisiin.

OPINTOJEN SUORITTAMISESSA NOUDATETAAN SEURAAVIA PERIAATTEITA

Ensimmäisen ja toisen lukukauden opinnoista on suoritettava 30 op ennen kolmannelle lukukaudelle siirtymistä. Näiden 30 op tulee sisältää hyväksytty suoritus opintojaksosta lääkehoito ja lääkelaskut.

Ennen toista harjoittelua opiskelijan tulee osallistua infektioiden ehkäisy, lääkehoito ja lääkelaskut sekä hoitotyön perusosaaminen opintojaksoon. Ennen neljättä harjoittelua tulee suorittaa hyväksytysti opintojaksot infektioiden ehkäisy, lääkehoito ja lääkelaskut sekä hoitotyön perusosaaminen. Tämän lisäksi ennen ohjattuja harjoitteluita 4-9 opiskelijan tulee osallistua ohjatussa harjoittelussa toteutettavan hoitotyön alueen opintojaksoon (esim. ennen kirurgian harjoittelua tulee opiskelija osallistua kirurgisen potilaan hoitotyön opinjaksolle).

Terveydenhoitajakoulutuksen ohjattujen harjoittelujen 2-9 harjoittelupaikkoja valitessa huomioidaan harjoittelujen sijoittuminen laaja-alaisesti hoitotyön eri alueille. Harjoitteluja tehdään eri-ikäisten potilaiden parissa perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, vuodeosastolla ja avoterveydenhuollossa, julkisessa ja yksityisessä terveydenhuollossa sekä kolmannella sektorilla, huolehtien somatiikan ja mielenterveys- ja päihdehoitotyön osaamisen kehittymisestä.

Ennen opinnäytetyön aloittamista opiskelijan tulee olla osallistunut opintojaksoon tiedonlukutaito sekä suorittanut ohjatut harjoittelut 1-4.

Terveydenhoitajatyön ammattiopintojen alkaessa opiskelijalla tulee olla suoritettuna 135 op. Näihin tulee sisältyä sairaanhoitajavaiheen kliiniset opinnot ja anatomia ja fysiologia.

Osaamistavoitteet

Opiskelija omaa perustiedot ja -taidot terveydenhoitajatyöstä ja tietää, mistä hakea ja miten soveltaa oman alan näyttöön perustuvan tiedon. Opiskelija hallitsee kansansairauksien ennaltaehkäisyn ja hoitamisen periaatteet sekä yhteisöterveydenhoidon ja mm tartuntatautien ennaltaehkäisyn ja rokottamisen periaatteet ja käytännöt.

Opiskelija tunnistaa omat valmiutensa ottaa vastuuta eri työtehtävissä. Opiskelija omaa perustaidot mm. toteuttaa elintapaohjausta monipuolisin menetelmin, toteuttaa eri ikäisten asiakkaiden terveystarkastuksia ja ohjata asiakkaita asiakaslähtöisiä ja yksilöllisiä toimintatapoja hyödyntäen.

Opiskelija tunnistaa oman roolinsa terveydenhoitajana työyhteisössä ja työyhteisön kehittämisessä, omaa hyvät yhteistyötaidot ja eettisesti korkeatasoisen tavan tehdä työtä.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

TAMKin terveydenhoitajakoulutuksen opetussuunnitelma on tehty perustuen näyttöön perustuvaan tietoon, kansallisiin ja kansainvälisiin suosituksiin. Terveydenhoitajakoulutuksen neuvottelukunta on ollut mukana opetussuunnitelmatyössä antamalla kommentteja opetussuunnitelman sisällöstä ja rakenteesta.

Lisätiedot

Opetussuunnitelma on hyväksytty xx.x.xxxx korkeakouluneuvostossa.
Opetussuunnitelmassa on huomioitu Suomen terveyspoliittiset ohjelmat ja tulevaisuuden haasteet sekä TAMKin strategia. Lisäksi opetussuunnitelmassa otettu huomioon terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) ja asetuksen (564/1994) säädösten toteutuminen, sairaanhoitajan ammatillisen osaamisen kansallinen määrittely, terveydenhoitajan ammatilliset osaamisvaatimukset, ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston kompetenssiluokitukset, Tampereen korkeakouluyhteisön yhteisen kompetenssit ja tutkintojen kansallinen viitekehys (NQF). Opetussuunnitelman kehittämisessä on huomioitu myös sosiaali- ja terveysalan kehittämisen erilaiset raportit, mm. OKM:n osaamisella soteen hankkeen raportit. Koulutus täyttää Euroopan unionin direktiivin (2013/55/EU) vaatimukset ammattipätevyyden tunnistamisesta.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Syksy 2024 Kevät 2025 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 1. / 2024 2. / 2024 3. / 2025 4. / 2025 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 1. / 2027 2. / 2027 3. / 2028 4. / 2028
24TH-1001
Sosiaali- ja terveysalan yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki )

15
7K00GH56 Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi 5 5 5 2.5 2.5
7K00GH57 Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut 5 5 5 2.5 2.5
7K00GH58 Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
24TH-1002
Sairaanhoitajan ammatin perusteet

(Valitaan kaikki )

19
NN00GU79 Opintojen ohjaus 1 1 1 0.5 0.5
7K00GH60 Genomitieto hoitotyössä 1 1 1 0.5 0.5
7K00GH61 Hoitotyön perusosaaminen 9 9 9 4.5 4.5
7K00GH62 Lääkehoito ja lääkelaskut 4 4 4 2 2
7K00GH63 Infektioiden ehkäisy 2 2 2 1 1
7K00GH64 Anatomia ja fysiologia 1 2 2 2 1 1
24TH-1003
Kokonaisvaltainen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

19
7K00GH65 Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset 4 4 4 2 2
7K00GH66 Hoitotyön dokumentointi 2 2 2 1 1
7K00GH67 Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö 6 6 6 3 3
7K00GH68 Farmakologia 2 2 2 1 1
7K00GH69 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH70 Anatomia ja fysiologia 2 2 2 2 1 1
24TH-1004
Operatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki )

19
7K00GH71 Kirurginen hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GH72 Perioperatiivinen hoitotyö 4 4 4 2 2
7K00GH73 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH74 Anatomia ja fysiologia 3 2 2 2 1 1
7K00GH75 Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen 4 4 4 2 2
7K00GH76 Tiedonlukutaito 2 2 2 1 1
24TH-1005
Perhehoitotyö

(Valitaan kaikki )

22
7K00GH77 Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö 5 5 5 2.5 2.5
7K00GH79 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7 7 7 3.5 3.5
7K00GH80 Ikääntyneiden hoitotyö 4 2 2 2 2 1 1 1 1
7K00GH81 Hoitotyön osaamisen kehittyminen 1 1 1 0.5 0.5
7K00GQ25 Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö ja imetysohjaus 5 5 5 2.5 2.5
24TH-1006
Hoitotyö muuttuvissa toimintaympäristöissä

(Valitaan kaikki )

14
7K00GH82 Tartuntataudit ja rokottaminen 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH83 Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH84 Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen 2 2 2 1 1
7K00GH85 Yrkessvenska i vården, muntlig 2 2 2 1 1
7K00GH86 Yrkessvenska i vården, skriftlig 1 1 1 0.5 0.5
7K00GH87 Professional English for Nursing and Health Care 3 3 3 1.5 1.5
24TH-1007
Terveydenhoitajatyön perusteet

(Valitaan kaikki )

10
7K00GJ04 Terveydenhoitajatyön perusteet 3 3 3 1.5 1.5
7K00GJ05 Mielenterveyden edistäminen terveydenhoitajatyössä 2 2 2 1 1
7K00GJ14 Terveydenhoitajatyön kehittäminen ja johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
24TH-1008
Väestön ja yhteisön terveydenhoitajatyö

(Valitaan kaikki )

6
7K00GJ06 Aikuisväestön terveydenhoitajatyö 3 3 3 1.5 1.5
7K00GJ07 Työterveyshuollon terveydenhoitajatyö 3 3 3 1.5 1.5
24TH-1009
Koululaisen ja opiskelijan terveydenhoitajatyö

(Valitaan kaikki )

6
7K00GJ08 Koululaisen ja perheen terveydenhoitajatyö 3 3 3 1.5 1.5
7K00GJ09 Opiskelijan terveydenhoitajatyö 3 3 3 1.5 1.5
24TH-1010
Lapsen ja perheen terveydenhoitajatyö

(Valitaan kaikki )

8
7K00GJ10 Lasta odottavan ja synnyttäneen perheen terveydenhoitajatyö 3 3 3 1.5 1.5
7K00GJ11 Lääketieteelliset opinnot 1 1 1 0.5 0.5
7K00GJ12 Lapsen ja perheen terveydenhoitajatyö 3 3 3 1.5 1.5
7K00GJ13 Rokottaminen 1 1 1 0.5 0.5
24TH-1011
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki )

82
7K00GH91 Ohjattu harjoittelu 1 3 3 3 1.5 1.5
7K00GH92 Ohjattu harjoittelu 2 6 6 6 3 3
7K00GH93 Ohjattu harjoittelu 3 6 6 6 3 3
7K00GH94 Ohjattu harjoittelu 4 7 7 7 3.5 3.5
7K00GH95 Ohjattu harjoittelu 5 6 6 6 3 3
7K00GH96 Ohjattu harjoittelu 6 6 6 6 3 3
7K00GH97 Ohjattu harjoittelu 7 6 6 6 3 3
7K00GJ75 Ohjattu harjoittelu 8 6 6 6 3 3
7K00GH99 Ohjattu harjoittelu 9 6 6 6 3 3
7K00GJ15 Ohjattu harjoittelu 10, aikuisväestön terveydenhoitajatyö/työterveyshuollon harjoittelu 10 10 10 5 5
7K00GJ16 Ohjattu harjoittelu 11, koululaisen/opiskelijan terveydenhoitajatyö 10 10 10 5 5
7K00GJ17 Ohjattu harjoittelu 12: Lasta odottavan, lapsen ja lapsiperheen terveydenhoitajatyö 10 10 10 5 5
24TH-1012
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki )

5
7K00GH88 Vapaasti valittavat opinnot 5 5 5 2.5 2.5
24TH-1013
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
NN00HA83 Opinnäytetyön suunnittelu 5 5 5 2.5 2.5
NN00HA84 Opinnäytetyön toteutus 5 5 5 2.5 2.5
NN00HA85 Opinnäytetyön raportointi 5 5 5 2.5 2.5
Yhteensä 240 60 63 63 54 29 31 31 32 35 28 26 28 14.5 14.5 15.5 15.5 15.5 15.5 16 16 17.5 17.5 14 14 13 13 14 14

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, aikuisväestön terveydenhoitajatyö/työterveyshuollon harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 11, koululaisen/opiskelijan terveydenhoitajatyö
Ohjattu harjoittelu 12: Lasta odottavan, lapsen ja lapsiperheen terveydenhoitajatyö
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi
Perus- ja ammattiopinnot
Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Genomitieto hoitotyössä
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Anatomia ja fysiologia 1
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Hoitotyön dokumentointi
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Tiedonlukutaito
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö ja imetysohjaus
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Professional English for Nursing and Health Care
Terveydenhoitajatyön perusteet
Mielenterveyden edistäminen terveydenhoitajatyössä
Terveydenhoitajatyön kehittäminen ja johtaminen
Aikuisväestön terveydenhoitajatyö
Työterveyshuollon terveydenhoitajatyö
Koululaisen ja perheen terveydenhoitajatyö
Opiskelijan terveydenhoitajatyö
Lasta odottavan ja synnyttäneen perheen terveydenhoitajatyö
Lääketieteelliset opinnot
Lapsen ja perheen terveydenhoitajatyö
Rokottaminen
Vapaasti valittavat opinnot
Vapaasti valittavat opinnot
Luokittelemattomat

Euroopan neuvoston direktiivi

kliininen opetus

sairaanhoito ja:
- yleislääketiede ja lääketieteen erikoisalat
- yleiskirurgia ja kirurgian erikoisalat
- lastenhoito ja lastentaudit
- äitiyshuolto
- mielenterveys ja psykiatria
- vanhusten hoito ja geriatria
- kotisairaanhoito

Ei liitettyjä opintojaksoja

perustieteet

anatomia ja fysiologia, patologia, bakteriologia, virologia ja parasitlogia, biofysiikka, biokemia ja radiologia, ravitsemusoppi, terveydenhoito: sairauksien ehkäisy ja terveyskasvatus, farmakologia

Ei liitettyjä opintojaksoja

sairaanhoito

ammatin luonne ja ammattietiikka, terveyden- ja sairaanhoidon yleisperiaatteet, sairaanhoidon periaatteet ja: yleislääketiede ja lääketieteen erikoisalat, yleiskirurgia ja kirurgian erikoisalat, lastenhoito ja lastentaudit, äitityshuolto, mielenterveys ja psykiatria, vanhusten hotot ja geriatria

Ei liitettyjä opintojaksoja

yhteiskuntatieteet

sosiologia, psykologia, hallinnon periaatteet, opetuksen periaatteet, sosiaali- ja terveyslainsäädäntö, sairaanhoitoon liittyvät oikeudelliset kysymykset

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Genomitieto hoitotyössä
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Anatomia ja fysiologia 1
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Hoitotyön dokumentointi
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Tiedonlukutaito
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö ja imetysohjaus
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Professional English for Nursing and Health Care
Terveydenhoitajatyön perusteet
Mielenterveyden edistäminen terveydenhoitajatyössä
Terveydenhoitajatyön kehittäminen ja johtaminen
Aikuisväestön terveydenhoitajatyö
Työterveyshuollon terveydenhoitajatyö
Koululaisen ja perheen terveydenhoitajatyö
Opiskelijan terveydenhoitajatyö
Lasta odottavan ja synnyttäneen perheen terveydenhoitajatyö
Lääketieteelliset opinnot
Lapsen ja perheen terveydenhoitajatyö
Rokottaminen
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, aikuisväestön terveydenhoitajatyö/työterveyshuollon harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 11, koululaisen/opiskelijan terveydenhoitajatyö
Ohjattu harjoittelu 12: Lasta odottavan, lapsen ja lapsiperheen terveydenhoitajatyö
Vapaasti valittavat opinnot
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi

Yleissairaanhoitajan osaaminen 2020

Yleissairaanhoitajan osaamisvaatimukset

Ammatillisuus ja eettisyys

- Osaa työskennellä hoitotyön arvojen, eettisten periaatteiden ja ohjeiden mukaisesti sekä osaa arvioida niiden toteutumista päivittäisessä työskentelyssä.
- Osaa työskennellä voimassa olevan lainsäädännön ja informaatio-ohjauksen mukaisesti.
- On omaksunut sairaanhoitajan ammatti-identiteetin ja sitoutunut palveluammatin periaatteisiin.
- Kykenee työskentelemään hoitotyössä asiantuntijan roolissa ja vastaamaan työskentelynsä seurauksista.
- Kykenee arvioimaan ja kehittämään omaa osaamistaan.
- Omaa valmiudet puuttua epäammatilliseen työskentelyyn.
- Tunnistaa jaksamisensa rajat, osaa hakea tukea ja käyttää saatavilla olevia tukimuotoja.
- Ymmärtää sairaanhoitajan urakehitysmahdollisuudet.
- Osaa noudattaa työturvallisuusohjeita.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Asiakaslähtöisyys

- Arvostaa asiakasta/ potilasta ja kohtaa hänet oman elämänsä asiantuntijana ja toimijana.
- Osaa kohdata haavoittuvat asiakasryhmät hoitotyössä.
- Osaa kohdata eri kulttuureista tulevia asiakkaita/ potilaita yksilöllisesti.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Informaatioteknologia ja kirjaaminen

- Osaa tietojen luomisessa, käytössä, säilyttämisessä ja hävittämisessä noudattaa sosiaali- ja terveydenhuollon tietosuoja- ja turvallisuusvaatimuksia sekä niitä ohjaavia säädöksiä.
- Osaa kirjata tarkoituksenmukaisesti asiakkaan/ potilaan hoitoprosessin ja arvioida potilastietojärjestelmään kirjatun tiedon ajantasaisuutta, yhdenmukaisuutta ja laatua.
- Osaa käyttää asiakkaan/ potilaan hoitotyön kirjaamisessa hoitotyön prosessia; arvioida asiakkaan/ potilaan hoitotyön (hoidon) tarvetta käyttäen hoidon tarveluokitusta (SHTaL), suunnitella ja toteuttaa hoitoa käyttäen hoitotyön toimintoluokitusta (SHToL) ja arvioida hoidon tulosta käyttäen hoidon tulosluokitusta (SHTuL) sekä tuottaa hoitotyön yhteenvedon.
- Osaa käyttää terveydenhuollon informaatioteknologiaa, sähköisiä tietokantoja ja raportointityökaluja.
- Osaa noudattaa nettietikettiä, sähköposteja koskevia sääntöjä ja menettelyjä sekä toimia sosiaalisessa mediassa hoitotyön ammattilaisena.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Johtaminen ja työntekijyysosaaminen

- Osaa priorisoida työtehtäviään joustavasti tilanteen mukaan.
- Osaa motivoida työyhteisönsä jäseniä ja antaa sekä ottaa vastaan palautetta.
- Osaa työskennellä kustannustietoisesti, ympäristön huomioiden ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
- Osaa ohjata opiskelija- ja työtovereita.
- Kykenee kehittämään ja muuttamaan työskentelyään sosiaali- ja terveydenhuollon muutosten mukaisesti.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Kliininen hoitotyö

- Osaa vastata asiakkaan/ potilaan tarpeisiin suunnittelemalla, toteuttamalla ja arvioimalla sopivan ja yksilöllisen hoidon yhteistyössä asiakkaan/ potilaan, läheisten ja muiden sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa.
- Hallitsee tiedot ja taidot hoitotyössä tarvittavista keskeisistä toimenpiteistä osana asiakkaan/ potilaan kokonaishoitoa.
- Hallitsee tiedot ja taidot hoitotyössä tarvittavista keskeisistä diagnostisista tutkimuksista osana asiakkaan/ potilaan kokonaishoitoa.
- Hallitsee infektioiden torjunnan periaatteet ja osaa soveltaa tietojaan toteuttaessaan infektioiden torjuntaa.
- Osaa soveltaa tietoja anatomiasta ja fysiologiasta, patofysiologiasta, soveltavasta farmakologiasta sekä lääkehoidon toteuttamisesta suunnitellessaan, toteuttaessaan ja arvioidessaan lääkehoitoa eri sairauksien hoidossa.
- Osaa soveltaa tietoja anatomiasta ja fysiologiasta, patofysiologiasta, soveltavasta farmakologiasta sekä lääkehoidon toteuttamisesta suunnitellessaan, toteuttaessaan ja arvioidessaan erilaisten asiakas-/ potilasryhmien turvallista lääkehoitoa.
- Hallitsee lääkehoitoon liittyvän lainsäädännön ja informaatio-ohjauksen.
- Hallitsee tiedot ihmiskehon elinjärjestelmien rakenteesta, toiminnasta ja säätelystä ja niiden taustalla olevista tekijöistä.
- Ymmärtää sairauksien syntymekanismit ja niiden aiheuttamat muutokset elimistössä.
- Osaa soveltaa eri ikä- ja kohderyhmille suunnattuja ravitsemus- ja hoitosuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.
- Osaa integroida ravitsemushoitoa ja –ohjausta osaksi kokonaisvaltaista hoitotyötä yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa.
- Osaa arvioida asiakkaan/ potilaan ravitsemustilaa ja tunnistaa vajaaravitsemusriskissä olevan asiakkaan/ potilaan.
- Osaa haavanhoidon periaatteet ja osaa soveltaa tietojaan toteuttaessaan kroonisen haavan hoitoa
- Osaa tunnistaa, arvioida ja hoitaa asiakaan/ potilaan kipua
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä sisätaudeista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee sisätautipotilaan hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotoimenpiteitä ja hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä syöpäsairauksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee syöpäpotilaan hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä kirurgista hoitoa vaativista sairauksista toteuttaessaan perioperatiivisen potilaan hoitotyötä hoitoprosessin eri vaiheissa.
- Hallitsee perioperatiivisen potilaan hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä lasten/ nuorten sairauksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee perhehoitotyön periaatteet ja osaa soveltaa sen menetelmiä.
- Osaa edistää asiakkaan ja potilaan seksuaaliterveyttä
- Ymmärtää raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan normaalin kulun ja seurannan.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisimmistä mielenterveyshäiriöistä ja psykiatrisista sairauksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee mielenterveyshäiriöiden ja psykiatristen sairauksien hoidossa käytettäviä keskeisiä hoitotyön menetelmiä.
- Hallitsee päihdehoitotyön ja varhaisen puuttumisen keskeisiä menetelmiä.
- Osaa tukea akuutissa kriisissä olevaa ihmistä.
- Osaa soveltaa tietojaan ihmisen ikääntymiseen liittyvistä muutoksista toteuttaessaan hoitotyötä.
- Hallitsee iäkkään ihmisen terveyden, toimintakyvyn sekä voimavarojen arvioinnin ja niiden ylläpitämiseen käytettäviä hoitotyön menetelmiä.
- Osaa soveltaa tietojaan muistisairauksista, muistisairaiden hoidosta ja palveluista toteuttaessaan muistisairaan ihmisen hoitotyötä.
- Osaa soveltaa tietojaan keskeisistä kehitysvammoista ja vammautumisesta toteuttaessaan kehitysvammaisen tai vammautuneen henkilön hoitotyötä.
- Osaa tunnistaa potilaan palliatiivisen hoidon tai saattohoidon tarpeen.
- Osaa tehdä elämän loppuvaiheen hoitosuunnitelman yhteistyössä potilaan ja hänen läheistensä, hoitavan lääkärin sekä muun moniammatillisen tiimin kanssa.
- Osaa toteuttaa oireenmukaista ja inhimillistä palliatiivista hoitotyötä ja saattohoitoa.
- Osaa kohdata ja hoitaa kuolevaa potilasta ja tukea hänen läheisiään
- Osaa käyttää erilaisia menetelmiä potilaan ja hänen läheistensä psykososiaalisten ja vakaumuksellisten tarpeiden tukemiseen.
- Osaa arvioida kiireellistä hoitoa tarvitsevan potilaan hoidon tarpeen.
- Osaa järjestelmällisesti arvioida välittömän hoidon tarpeen ja toimia välitöntä hoitoa vaativissa sekä hätätilanteissa
- Osaa aloittaa itsenäisesti välittömät pelastustoimet ja toteuttaa toimenpiteitä kriisi- ja katastrofitilanteissa.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Kommunikointi ja moniammatillisuus

- Osaa viestiä ammatillisesti.
- Kykenee ammatilliseen ja hoidolliseen vuorovaikutukseen eri-ikäisten ja eri taustaisten asiakkaiden/ potilaiden sekä heidän läheistensä kanssa.
- Kykenee itsenäiseen viestintään ja vuorovaikutukseen kotimaisella, toisella kotimaisella ja vähintään yhdellä vieraalla kielellä.
- Ymmärtää oman ja toisten sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten vastuut sekä hallitun ja joustavan työnjaon merkityksen asiakkaan/ potilaan kokonaishoidon toteuttamisessa.
- Osaa työskennellä monialaisissa työryhmissä ja toimintaympäristöissä sekä verkostoissa hyvien työyhteisötaitojen mukaisesti.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Laadun varmistus

- Arvioi hoitotyön laatua kehittääkseen asiakkaan/ potilaan hoitoa ja omaa työskentelyään.
- Osallistuu hoitotyön laadun varmistamiseen työyhteisön jäsenenä.
- Ymmärtää oman toimintansa vaikutuksen organisaation laatuun.
- Ymmärtää potilasturvallisuusraporttien käytön osana organisaation laadunvalvontaa.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Näyttöön perustuva toiminta, tutkimustiedon hyödyntäminen ja päätöksenteko

- Ymmärtää sairaanhoitajan työskentelyn perustuvan näyttöön ja sitoutuu toteuttamaan sitä.
- Osaa turvallisesti ja luotettavasti suunnitella, toteuttaa ja arvioida näyttöön perustuvaa hoitotyötä.
- Osallistuu näyttöön perustuvien käytänteiden kehittämiseen omassa työssään
- Hallitsee tiedonhaun yleisimmistä terveystieteiden tietokannoista ja osaa lukea ja arvioida kriittisesti tieteellisiä julkaisuja.
- Kykenee tekemään kliinisiä päätöksiä, jotka perustuvat näyttöön
- Osaa hyödyntää tieteellistä tietoa kliinisessä päätöksenteossa

Ei liitettyjä opintojaksoja

Ohjaus- ja opetusosaaminen sekä omahoidon tukeminen

- Osaa arvioida asiakkaan/ potilaan tarpeet, voimavarat sekä oman vastuun ohjauksen suunnittelussa ja omahoidossa.
- Osaa suunnitella toteuttaa ja arvioida yksilö- ja ryhmäohjausta yhdessä asiakkaan/ potilaan ja muiden asiantuntijoiden kanssa.
- Osaa käyttää asiakas/ potilaslähtöisiä opetus- ja ohjausmenetelmiä.
- Osaa arvioida ohjauksen tuloksia yhdessä asiakkaan/ potilaan, läheisten ja terveydenhuollon henkilöstön kanssa.
- Osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida asiakkaan/ potilaan omahoitoa tukevaa ohjausta pedagogisesti ja eettisesti perustellen.
- Osaa tukea asiakasta/ potilasta ja läheisiä hoitoon sitoutumisessa.
- Tuntee asiakkaan/ potilaan hoitopolun ja osaa palveluohjaamisen perusteet.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Potilas- ja asiakasturvallisuus

- Hallitsee potilas- ja asiakasturvallisuuden keskeisen tietoperustan
- Osaa edistää potilasturvallisuutta ja ehkäistä vaaratapahtumia potilaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa.
- Osaa kommunikoida selkeästi varmistaakseen potilasturvallisuuden.
- Osaa toimia välittömästi tilanteen vaatimalla tavalla vaaratapahtuman ilmetessä.
- Osaa tunnistaa mahdollisia vaaratapahtumia ja tehdä vaaratapahtumailmoituksen.
- Ymmärtää vaaratapahtumailmoituksen käsittelyprosessin.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä

- Ymmärtää sosiaali- ja terveydenhuollon organisoinnin, palvelujen tuottamisen ja järjestämisen tavat sekä ohjauksen ja valvonnan Suomessa.
- Ymmärtää eri toiminta- ja palveluyksikköjen tehtävät osana hoito- ja palveluketjua.
- Ymmärtää oman roolinsa organisaation maineen, brändin ja imagon rakentamisessa sekä asiakkaan palvelukokemuksen luomisessa.
- Osaa hyödyntää sähköisiä palveluita osana asiakkaan/ potilaan kokonaishoitoa.
- Osaa työskennellä uudistuvissa toimintaympäristöissä ja osaa toteuttaa palveluohjausta.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Terveyden edistäminen

- Osaa soveltaa ajankohtaista terveyden edistämisen tutkimustietoa ja muuta näyttöä asiakas/potilastyössä.
- Tunnistaa asiakkaidensa/ potilaidensa terveydellisiä riskitekijöitä ja osaa kohdentaa varhaista tukea sitä tarvitseville.
- Osaa suunnitella ja toteuttaa terveyden ja toimintakyvyn edistämisen interventioita yksilöille ja ryhmille asiakkaiden/ potilaiden kanssa ja moniammatillisessa yhteistyössä.
- Tunnistaa olemassa olevia ja uusia terveysuhkia sekä osaa tuoda ne osaksi asiakkaiden/ potilaiden terveyden edistämistä.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Yrittäjyys ja kehittäminen

- Ymmärtää sisäisen yrittäjyyden idean ja sitoutuu noudattamaan sitä työssään.
- Omaa perusedellytykset toimia alan itsenäisenä yrittäjänä.
- Hallitsee kustannustietoisuuden periaatteet omalla tehtäväalueellaan ja työskentelee taloudellisesti.
- Kykenee työyhteisön kanssa reflektoiden tunnistamaan oman työn kehittämiskohteita ja muutoksen tarpeita.
- Kykenee osallistumaan ryhmän jäsenenä kehittämis- innovaatio – ja tutkimusprosesseihin.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi
Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut
Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen
Opintojen ohjaus
Genomitieto hoitotyössä
Hoitotyön perusosaaminen
Lääkehoito ja lääkelaskut
Infektioiden ehkäisy
Anatomia ja fysiologia 1
Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset
Hoitotyön dokumentointi
Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö
Farmakologia
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1
Anatomia ja fysiologia 2
Kirurginen hoitotyö
Perioperatiivinen hoitotyö
Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2
Anatomia ja fysiologia 3
Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen
Tiedonlukutaito
Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö
Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
Ikääntyneiden hoitotyö
Hoitotyön osaamisen kehittyminen
Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö ja imetysohjaus
Tartuntataudit ja rokottaminen
Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa
Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen
Yrkessvenska i vården, muntlig
Yrkessvenska i vården, skriftlig
Professional English for Nursing and Health Care
Terveydenhoitajatyön perusteet
Mielenterveyden edistäminen terveydenhoitajatyössä
Terveydenhoitajatyön kehittäminen ja johtaminen
Aikuisväestön terveydenhoitajatyö
Työterveyshuollon terveydenhoitajatyö
Koululaisen ja perheen terveydenhoitajatyö
Opiskelijan terveydenhoitajatyö
Lasta odottavan ja synnyttäneen perheen terveydenhoitajatyö
Lääketieteelliset opinnot
Lapsen ja perheen terveydenhoitajatyö
Rokottaminen
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 3
Ohjattu harjoittelu 4
Ohjattu harjoittelu 5
Ohjattu harjoittelu 6
Ohjattu harjoittelu 7
Ohjattu harjoittelu 8
Ohjattu harjoittelu 9
Ohjattu harjoittelu 10, aikuisväestön terveydenhoitajatyö/työterveyshuollon harjoittelu
Ohjattu harjoittelu 11, koululaisen/opiskelijan terveydenhoitajatyö
Ohjattu harjoittelu 12: Lasta odottavan, lapsen ja lapsiperheen terveydenhoitajatyö
Vapaasti valittavat opinnot
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
24TH-1001
Sosiaali- ja terveysalan yhteiset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

15
7K00GH56 Minä ja me matkalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisiksi 5
7K00GH57 Asiakaslähtöisesti kehittyvät sosiaali- ja terveyspalvelut 5
7K00GH58 Moniammatillinen kehittäminen ja johtaminen 5
24TH-1002
Sairaanhoitajan ammatin perusteet

(Valitaan kaikki)

19
NN00GU79 Opintojen ohjaus 1
7K00GH60 Genomitieto hoitotyössä 1
7K00GH61 Hoitotyön perusosaaminen 9
7K00GH62 Lääkehoito ja lääkelaskut 4
7K00GH63 Infektioiden ehkäisy 2
7K00GH64 Anatomia ja fysiologia 1 2
24TH-1003
Kokonaisvaltainen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

19
7K00GH65 Laskimonsisäinen nestehoito ja kliiniset laboratoriotutkimukset 4
7K00GH66 Hoitotyön dokumentointi 2
7K00GH67 Sisätauteja sairastavan ja palliatiivisen potilaan hoitotyö 6
7K00GH68 Farmakologia 2
7K00GH69 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 1 3
7K00GH70 Anatomia ja fysiologia 2 2
24TH-1004
Operatiivinen hoitotyö

(Valitaan kaikki)

19
7K00GH71 Kirurginen hoitotyö 4
7K00GH72 Perioperatiivinen hoitotyö 4
7K00GH73 Luonnontieteelliset ja lääketieteelliset opinnot 2 3
7K00GH74 Anatomia ja fysiologia 3 2
7K00GH75 Terveyden edistäminen ja ohjausosaaminen 4
7K00GH76 Tiedonlukutaito 2
24TH-1005
Perhehoitotyö

(Valitaan kaikki)

22
7K00GH77 Lasten, nuorten ja vammaisten hoitotyö 5
7K00GH79 Mielenterveys- ja päihdehoitotyö 7
7K00GH80 Ikääntyneiden hoitotyö 4
7K00GH81 Hoitotyön osaamisen kehittyminen 1
7K00GQ25 Lisääntymisterveys ja gynekologinen hoitotyö ja imetysohjaus 5
24TH-1006
Hoitotyö muuttuvissa toimintaympäristöissä

(Valitaan kaikki)

14
7K00GH82 Tartuntataudit ja rokottaminen 3
7K00GH83 Hoitotyö sosiaali- ja terveyskeskuksessa 3
7K00GH84 Hoitotyön asiantuntijuuden kehittyminen 2
7K00GH85 Yrkessvenska i vården, muntlig 2
7K00GH86 Yrkessvenska i vården, skriftlig 1
7K00GH87 Professional English for Nursing and Health Care 3
24TH-1007
Terveydenhoitajatyön perusteet

(Valitaan kaikki)

10
7K00GJ04 Terveydenhoitajatyön perusteet 3
7K00GJ05 Mielenterveyden edistäminen terveydenhoitajatyössä 2
7K00GJ14 Terveydenhoitajatyön kehittäminen ja johtaminen 5
24TH-1008
Väestön ja yhteisön terveydenhoitajatyö

(Valitaan kaikki)

6
7K00GJ06 Aikuisväestön terveydenhoitajatyö 3
7K00GJ07 Työterveyshuollon terveydenhoitajatyö 3
24TH-1009
Koululaisen ja opiskelijan terveydenhoitajatyö

(Valitaan kaikki)

6
7K00GJ08 Koululaisen ja perheen terveydenhoitajatyö 3
7K00GJ09 Opiskelijan terveydenhoitajatyö 3
24TH-1010
Lapsen ja perheen terveydenhoitajatyö

(Valitaan kaikki)

8
7K00GJ10 Lasta odottavan ja synnyttäneen perheen terveydenhoitajatyö 3
7K00GJ11 Lääketieteelliset opinnot 1
7K00GJ12 Lapsen ja perheen terveydenhoitajatyö 3
7K00GJ13 Rokottaminen 1
24TH-1011
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

82
7K00GH91 Ohjattu harjoittelu 1 3
7K00GH92 Ohjattu harjoittelu 2 6
7K00GH93 Ohjattu harjoittelu 3 6
7K00GH94 Ohjattu harjoittelu 4 7
7K00GH95 Ohjattu harjoittelu 5 6
7K00GH96 Ohjattu harjoittelu 6 6
7K00GH97 Ohjattu harjoittelu 7 6
7K00GJ75 Ohjattu harjoittelu 8 6
7K00GH99 Ohjattu harjoittelu 9 6
7K00GJ15 Ohjattu harjoittelu 10, aikuisväestön terveydenhoitajatyö/työterveyshuollon harjoittelu 10
7K00GJ16 Ohjattu harjoittelu 11, koululaisen/opiskelijan terveydenhoitajatyö 10
7K00GJ17 Ohjattu harjoittelu 12: Lasta odottavan, lapsen ja lapsiperheen terveydenhoitajatyö 10
24TH-1012
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan kaikki)

5
7K00GH88 Vapaasti valittavat opinnot 5
24TH-1013
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
NN00HA83 Opinnäytetyön suunnittelu 5
NN00HA84 Opinnäytetyön toteutus 5
NN00HA85 Opinnäytetyön raportointi 5